Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
εγω τουλαχιστον οπου δε ξερω δε μιλαω...
δε χωθηκα στην κουβεντα οταν ο βολτερ κ η κλωνα μιλουσαν γ βιβλια που δεν εχω δει ποτε μου.
δε πεταχτηκα ν πω την μαλακια μου.
το να υποβιβαζεις τον αλλο κ στο ακυρο κιολας δεν ανεβαζει εσενα.
ναι εσυ πλητκρολογιο εχεις και γραμματα δε τυπωνεις ναουμε...

αει απο δω ρε εξυπνακηδες!

και σε πληροφορω οτι τα βιβλια και τα θεατρικα που εχω διαβασει εγω, ουτε ολοι μαζι δεν ταχετε διαβασει!  Αλλα αλλο το τι κανει ο καθενας για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ και αλλο να προσπαθει να το παιξει επιπεδο σε ενα σαϊτ με μπουρδελιαρηδες που λεει και η κλωνα! Με πιανεις?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
[size=20pt]και σε πληροφορω οτι τα βιβλια και τα θεατρικα που εχω διαβασει εγω, ουτε ολοι μαζι δεν ταχετε διαβασει![/size]  Αλλα αλλο το τι κανει ο καθενας για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ και αλλο να προσπαθει να το παιξει επιπεδο σε ενα σαϊτ με μπουρδελιαρηδες που λεει και η κλωνα! Με πιανεις?

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Περισσότερα και από τον Ντουρασέλ ρε Μέμο;;;;;;;

Δεν γίνεται.............

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Περισσότερα και από τον Ντουρασέλ ρε Μέμο;;;;;;;

Δεν γίνεται.............
πως δε γινεται?

ουτε Λαλιωτη ουτε Σημιτη εχει διαβασει ο Ντουρασελ!

αχαχαχαχα

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Για τον μέγιστο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι να προτιμάτε εκδόσεις Γκοβόστη και μετάφραση από Άρη Αλεξάνδρου που είναι κατευθείαν από τα ρωσικά,όχι όπως οι περισσότερες άλλες που είναι μεταφράσεις από αγγλικά-γαλλικά κλπ

+

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Για τον μέγιστο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι να προτιμάτε εκδόσεις Γκοβόστη και μετάφραση από Άρη Αλεξάνδρου που είναι κατευθείαν από τα ρωσικά,όχι όπως οι περισσότερες άλλες που είναι μεταφράσεις από αγγλικά-γαλλικά κλπ
:headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2:
ο Ντοστογιεφσκι ειναι ο Μεγιστος! Γκοβοστη οι καλυτερες στα ελληνικα, ειχα παρει τους αδερφους καραμαζωφ σε αλλη εκδοση λογω διαφορας στην τιμη αλλα το μετανιωσα πικρα. Ενα αριστουργημα της παγκοσμιας λογοτεχνιας λογω μεταφρασης και μονο εδινε την αισθηση Κωδικα ντα Βιντσι...

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
57
Πόντοι
16
:headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2:
ο Ντοστογιεφσκι ειναι ο Μεγιστος! Γκοβοστη οι καλυτερες στα ελληνικα, ειχα παρει τους αδερφους καραμαζωφ σε αλλη εκδοση λογω διαφορας στην τιμη αλλα το μετανιωσα πικρα. Ενα αριστουργημα της παγκοσμιας λογοτεχνιας λογω μεταφρασης και μονο εδινε την αισθηση Κωδικα ντα Βιντσι...

εμενα ο ντοστογεφσκι με κουραζει...
ναι οκ μεγαλος αλλα εμενα δε μαρεσει...
κουραστικο στην αναγνωση καθοτι εχει μαλωσει με τις αντωνυμιες και τα σημεια στιξης.
η μετάφραση παίζει τεράστιο ρόλο επειδή δυστυχώς δεν έχουμε συνήθως τη δυνατότητα να διαβάζουμε τα βιβλία στη γλώσσα που γράφτηκαν.
Λουκρητία αν ξεκινήσεις το Έγκλημα και τιμωρία από τις εκδόσεις Γκοβόστη ίσως αλλάξεις άποψη.ίσως και όχι βέβαια δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια.

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
η μετάφραση παίζει τεράστιο ρόλο επειδή δυστυχώς δεν έχουμε συνήθως τη δυνατότητα να διαβάζουμε τα βιβλία στη γλώσσα που γράφτηκαν.
Λουκρητία αν ξεκινήσεις το Έγκλημα και τιμωρία από τις εκδόσεις Γκοβόστη ίσως αλλάξεις άποψη.ίσως και όχι βέβαια δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια.
προφανως και εχεις δικιο...
τον σωσια τον αγορα απο μια συλλογη ξερεις πριπτερου(τι το θελα?)και το υπογειο ουτε θυμαμαι...
θα το ψαξω ευχριστω πολυ.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
κατι καινουργιο ειχαμε απο καποιον φίλο?

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Albert Camus, Ο επαναστατημένος άνθρωπος

Τι είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος; Ένας άνθρωπος που λέει όχι. Αρνιέται, αλλά δεν παραιτείται: είναι ακόμα κι αυτός που λέει ναι από την πρώτη του κίνηση. Ένας σκλάβος που σ’ όλη του τη ζωή δεχόταν διαταγές ξαφνικά κρίνει μια εντολή απαράδεκτη. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του “όχι”;

Σημαίνει, λόγου χάρη, “η υπόθεση τραβάει μακριά”, “μέχρι εκεί και μη παρέκει”, “το παρακάνετε” κι ακόμα “υπάρχει ένα όριο που δεν θα ξεπεράσετε”. Με λίγα λόγια, αυτό το “όχι” επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός ορίου. Ξαναβρίσκουμε την ίδια ιδέα του ορίου στο αίσθημα του επαναστατημένου ότι ο άλλος υπερβάλλει, ότι απλώνει τα δικαιώματά του πέρα από κάποια σύνορα, όπου βρίσκουν αντιμέτωπο ένα άλλο δικαίωμα και περιορίζονται απ’ αυτό... Μαζί με την αποστροφή για τον παρείσακτο, σε κάθε εξέγερση υπάρχει μια τέλεια, στιγμιαία εναρμόνιση του ανθρώπου μ’ ένα μέρος του εαυτού του. Αυτόματα λοιπόν παρεμβαίνει μια κρίση αξίας που τον εκθέτει σε χίλιους κινδύνους. Μέχρι τότε σώπαινε αφημένος στην απελπισία της παραδοχής μιας κατάστασης, έστω κι αν την έκρινε άδικη. Σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν ότι δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα και σε μερικές περιπτώσεις πραγματικά δεν επιθυμείς τίποτα. Η απελπισία όπως και το παράλογο επιθυμεί και κρίνει τα πάντα γενικά και τίποτα ειδικά. Η σιωπή την εκφράζει εύγλωττα. Αλλά όταν αρχίσει να μιλάει, ακόμη κι αν πει όχι, επιθυμεί και κρίνει. Ο επαναστατημένος με την ετυμολογική έννοια αλλάζει στάση. Ήταν υποταχτικός κάτω από το μαστίγιο του αφέντη του. Ξαφνικά παύει να είναι πειθήνιος. Θέλει να αντιτάξει κάτι που προτιμάει σε κάτι που δεν του αρέσει. Κάθε αξία δεν συνεπάγεται και επανάσταση, αλλά κάθε κίνημα εξέγερσης συνεπάγεται σιωπηλά μια αξία.

Επισκέπτης
Albert Camus, Ο επαναστατημένος άνθρωπος

Τι είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος; Ένας άνθρωπος που λέει όχι. Αρνιέται, αλλά δεν παραιτείται: είναι ακόμα κι αυτός που λέει ναι από την πρώτη του κίνηση. Ένας σκλάβος που σ’ όλη του τη ζωή δεχόταν διαταγές ξαφνικά κρίνει μια εντολή απαράδεκτη. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του “όχι”;

Σημαίνει, λόγου χάρη, “η υπόθεση τραβάει μακριά”, “μέχρι εκεί και μη παρέκει”, “το παρακάνετε” κι ακόμα “υπάρχει ένα όριο που δεν θα ξεπεράσετε”. Με λίγα λόγια, αυτό το “όχι” επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός ορίου. Ξαναβρίσκουμε την ίδια ιδέα του ορίου στο αίσθημα του επαναστατημένου ότι ο άλλος υπερβάλλει, ότι απλώνει τα δικαιώματά του πέρα από κάποια σύνορα, όπου βρίσκουν αντιμέτωπο ένα άλλο δικαίωμα και περιορίζονται απ’ αυτό... Μαζί με την αποστροφή για τον παρείσακτο, σε κάθε εξέγερση υπάρχει μια τέλεια, στιγμιαία εναρμόνιση του ανθρώπου μ’ ένα μέρος του εαυτού του. Αυτόματα λοιπόν παρεμβαίνει μια κρίση αξίας που τον εκθέτει σε χίλιους κινδύνους. Μέχρι τότε σώπαινε αφημένος στην απελπισία της παραδοχής μιας κατάστασης, έστω κι αν την έκρινε άδικη. Σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν ότι δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα και σε μερικές περιπτώσεις πραγματικά δεν επιθυμείς τίποτα. Η απελπισία όπως και το παράλογο επιθυμεί και κρίνει τα πάντα γενικά και τίποτα ειδικά. Η σιωπή την εκφράζει εύγλωττα. Αλλά όταν αρχίσει να μιλάει, ακόμη κι αν πει όχι, επιθυμεί και κρίνει. Ο επαναστατημένος με την ετυμολογική έννοια αλλάζει στάση. Ήταν υποταχτικός κάτω από το μαστίγιο του αφέντη του. Ξαφνικά παύει να είναι πειθήνιος. Θέλει να αντιτάξει κάτι που προτιμάει σε κάτι που δεν του αρέσει. Κάθε αξία δεν συνεπάγεται και επανάσταση, αλλά κάθε κίνημα εξέγερσης συνεπάγεται σιωπηλά μια αξία.
Μόνο από τον τίτλο μου κέντρισε το ενδιαφέρον,αγοράζω!!! :grin: :rockon:

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
ρε ιστε ανομαλη διαβαζεται βιβλια?

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
υπαρχει κοσμος που το θεωρει αυτονόητο μαζι με ότι άλλο κανει στη ζωη του !!!!      :idiot: :idiot:  δ ι α β α ζ ε ι ! Ναι!
:) :)

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Το τελευταιο που διαβασα ειναι η αυτοβιογραφια της Λουκριτιας με τιτλο "τα βιβλια μου, οι γκομενοι μου"...

περιγραφει γλαφυρα τη σχεση μιας μοναχικης κορασιδος η οποια μοιραζει τη ζωη της αναμεσα σε ενα πισι και μια τηλεοραση και η οποια αναπτυσει μια σχεση με ενα εικονικο αντρα ο οποιος εχει τη μορφη βιβλιου! Η σχεση της αυτη την κανει να νιωθει πιο γεματη πιο σιγουρη και να σπαει τα @@ των υπολοιπων χρηστων του φορουμ στο οποιο παρευρισκεται και εκεινη....

Πολυ καλο βιβλιο! Ειναι μια ιστορια βγαλμενη απο τη ζωη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom