Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.177
Πόντοι
1.106
Εχω παρει το In Cold Blood, του Capote. (Σχεδον 20 ευρω στον κλεφτη Ελευθερουδακη, ενω η Πολιτεια το εχει με κατω απο 14... αλλα ειχε εξαντληθει  :huh:)

Δεν το 'χω ξεκινησει ακομα.

Θεωρειται βιβλιο - οροσημο, παροτι δεν απεφερε Νομπελ στον Capote.
Καλα ρε φιλε έξι ευρω παραπάνω;Δεν ειναι για τα λεφτα αλλα να πανε να γ

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Μετά σου λέει ο άλλος ότι είναι σε καλή κατάσταση η Ελληνική παιδεία.

Εδώ ο άλλος μεταφράζει (γιατί μεταφράζει από τα Αγγλικά) τον Πλούταρχο ως "Παράλληλες Ζωές". Όχι μόνον δεν έχει ιδέα για το τι έγραψε ο Πλούταρχος αλλά δεν κάνει καν τον κόπο να το γκουγκλάρει.

Και δεν ξέρει να μεταφράσειτα έργα του Βιργίλιου και τα αφήνει: "The Aeneid" και "The Georgics"

Άκου Georgics.

Απίθανη ράτσα αμορφώτων που ψηφίζει Καμμένο και Λαγό.

Και τον μόνο Πλούταρχο που ξέρει είναι τον Γιαννάκη.

+ έργα και μέρες :grin:

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.754
Πόντοι
2.606
πριν το τελος ερνεστο σαμπατο πολυ καλο
το λαθος σαμαρακης υπερεκτιμημενο
ειναι αμαρια να σκοτωνεις αηδονι χαρπερ λι δεν τρελαθηκα
κουτσο κορτασαρ αηδια προτεινομενη απο κουλτουριαρηδες
αυτα εχατως

Επισκέπτης

+ "Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ηλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί το έτερο μεγάλο πόνημα του Ομήρου, η Οδύσσεια."

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

και διδάσκεται και έναν ολόκληρο χρόνο στο Γυμνάσιο...

άχρηστη αμόρφωτη ράτσα...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
+ "Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ηλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί το έτερο μεγάλο πόνημα του Ομήρου, η Οδύσσεια."

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

και διδάσκεται και έναν ολόκληρο χρόνο στο Γυμνάσιο...

άχρηστη αμόρφωτη ράτσα...

πάντως ειδικά σε Ιλιάδα και Οδύσσεια η διδασκαλία τους στα σχολεία είναι ένα τραγικό λάθος, επιλέγονται αποσπασματικά κομμάτια από μερικές ραψωδίες και κάθε μάθημα είναι πχ 100 στίχοι που αναλύονται μέχρι και το "και" , φυσικά στο τέλος ο μαθητής δεν έχει αποκομίσει τίποτα καθώς αγνοεί την ίδια την υπόθεση αφού δεν την διδάχθηκε στο σύνολό της

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.048
Πόντοι
12.756
πάντως ειδικά σε Ιλιάδα και Οδύσσεια η διδασκαλία τους στα σχολεία είναι ένα τραγικό λάθος, επιλέγονται αποσπασματικά κομμάτια από μερικές ραψωδίες και κάθε μάθημα είναι πχ 100 στίχοι που αναλύονται μέχρι και το "και" , φυσικά στο τέλος ο μαθητής δεν έχει αποκομίσει τίποτα καθώς αγνοεί την ίδια την υπόθεση αφού δεν την διδάχθηκε στο σύνολό της

σιγα μαλάκα εσυ με την Ιλιάδα ...

για εδω εισαι , και να κοιτας απο το παραθυρο

o-adamastos-seihis-arlekin.jpg

Επισκέπτης

Όλη η υποκειμενική παιδεία (Ιστορία, Έκθεση, κείμενα, Αρχαία, κλπ) είναι για τα μπάζα (ο τρόπος που διδάσκονται)...

Το μόνο που μένει απ το σχολείο είναι τα θετικά μαθήματα (Μαθηματικά, Γεωγραφία, κλπ) που είναι απαράλλαχτα και πέρα από κάθε γλώσσα και υποκειμενικότητα

Ειδικά αυτό που γίνεται με την Ελληνική Ιστορία είναι διαξαλαξιακό φαινόμενο...

Επισκέπτης

γιατί είχες πριν 44440 μηνύματα και τώρα 44417;  :think: :think: :think:

Επισκέπτης
Ὅσας φορὰς καὶ ἄν τὸ ἀναγνώσω ἀνακαλύπτω νέους θησαυρούς.

mein-kampf.jpg

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137828%3Aellhnika-ta-9-apo-ta-15-kalutera-klasika-biblia-olon-ton-epoxon&catid=114%3Abooks&Itemid=170#.U2zBZ7GWHMM.facebook]http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137828%3Aellhnika-ta-9-apo-ta-15-kalutera-klasika-biblia-olon-ton-epoxon&catid=114%3Abooks&Itemid=170#.U2zBZ7GWHMM.facebook[/url[/video]]

Εντονο ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών.

Τη λίστα, φυσικά, μονοπωλούν συγγραφείς όπως ο Ομηρος, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος, ο Οβίδιος ως μια αναγνώριση της επίδρασης που άσκησαν οι δύο αυτοί πολιτισμοί στη διαμόρφωση του κλασσικού τρόπου σκέψης.

Μοναδικός εκτός «δυάδας» είναι ο Αγιος Αυγουστίνος ο οποίος καταγόταν από την Αφρική, αλλά ήταν, βέβαια, Ρωμαίος πολίτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ηλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί το έτερο μεγάλο πόνημα του Ομήρου, η Οδύσσεια.

Αναλυτικά η λίστα:

Iλιάδα -Ομηρος (775 π.Χ.)

Οδύσσεια -Ομηρος (725 π.Χ.)

Μεταμόρφωση -Οβίδιος (8π.Χ.)

Το Συμπόσιο -Πλάτωνας (385-380π.Χ.)

Η Τέχνη της Αγάπης -Οβίδιος (2π.Χ.)

Φαίδων -Πλάτωνας (385-380π.Χ.)

Το Συμπόσιο -Ξενοφώντας (360π.Χ.)

Ποιήματα -Σαπφώ (γεννήθηκε το 612π.Χ.)

Παράλληλες Ζωές -Πλούταρχος (120π.Χ.)

The Aeneid -Βιργίλιος(19π.Χ.)

Εξομολογήσεις -Αγιος Αυγουστίνος (398π.Χ.)

Η φύση των πραγμάτων -Λουκρήτιος (55π.Χ.)

Εργα και μέρες -Ησίοδος (750π.Χ.)

Ιστορίες -Ηρόδοτος (450-420π.Χ.)

The Georgics -Βιργίλιος (29π.Χ.)

parapolitika.gr

εδω το original αρθρο: [url=http://[URL unfurl="true"]www.telegraph.co.uk/culture/books/10610334/15-best-classics-books-of-all-time.html]http://www.telegraph.co.uk/culture/books/10610334/15-best-classics-books-of-all-time.html[/url
]

Με τι ασχολειστε οσοι διαβαζετε βιβλια, πως προλαβαινετε; Εγω εχω να διαβασω καποιο απο οταν ημουν φοιτητης...

Επισκέπτης
εδω το original αρθρο: www.telegraph.co.uk/culture/books/10610334/15-best-classics-books-of-all-time.html]http://www.telegraph.co.uk/culture/books/10610334/15-best-classics-books-of-all-time.html[/url]

Με τι ασχολειστε οσοι διαβαζετε βιβλια, πως προλαβαινετε; Εγω εχω να διαβασω καποιο απο οταν ημουν φοιτητης...

ούτε εγώ διαβάζω λογοτεχνία. Μικρός διάβαζα, αλλά πλέον επί πολλά έτη, έχω περιοριστεί αναγκαστικά σε τεχνοκρατικά βιβλία (σχολής, δουλειάς, κ.α.)

Θα ήταν όνειρό μου να δουλεύω φαροφύλακας, θα είχα φάει 5 βιβλιοθήκες μέχρι τώρα...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Ὅσας φορὰς καὶ ἄν τὸ ἀναγνώσω ἀνακαλύπτω νέους θησαυρούς.

mein-kampf.jpg

Ειναι απ' τα βιβλια που σκοπευω να κανω κωλοχαρτο ΧΩΡΙΣ ποτε να τα διαβασω...

Δεν εχω καν περιεργεια.

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
Ειναι απ' τα βιβλια που σκοπευω να κανω κωλοχαρτο ΧΩΡΙΣ ποτε να τα διαβασω...

Δεν εχω καν περιεργεια.
Φίλε μεγαλύτερη βλακεία ἀπαὐτὴν δὲν μπορεῖς νὰ κάνεις....Αὐτὰ ποῦ πρεσβευεῖ ἐν πολλοῖς ὁ Χίτλερ τὰ πιστεύει κι ἡ Μέρκελ σήμερα...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και επειδή είδα κάπου τον Ξενοφώντα διαβάστε το "Μυθιστόρημα του Ξενοφώντα" του Τάκη Θεοδωρόπουλου που ήταν εξαντλημένο και επανακυκλοφορεί.

http://[URL unfurl="true"]www.greekbooks.gr/ProductImages/XtraLarge/Book/Unknown/to_mithistorima_tou_xenofonta.jpg[/img[/URL]]

Εξαιρετικό αλλά δεν συνίσταται σε οπαδούς του Πλάτωνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom