ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.013
- Πόντοι
- 1.486
Γιατί μπακάλη μου απορείς??το έχεις διαβάσει και σου φάνηκε ρηχό/μπαναλ/λαικό???Ὁ Χριστός, ἡ Παναγία καὶ οἱ Ἅγιοι Πάντες!!!
Γιατί μπακάλη μου απορείς??το έχεις διαβάσει και σου φάνηκε ρηχό/μπαναλ/λαικό???Ὁ Χριστός, ἡ Παναγία καὶ οἱ Ἅγιοι Πάντες!!!
Γιατί μπακάλη μου απορείς??το έχεις διαβάσει και σου φάνηκε ρηχό/μπαναλ/λαικό???
Έκκρινα σωστό να μη αναφέρω μόνο το βιβλίο που μόλις ολοκλήρωσα, αλλά μια σειρά βιβλίων ως επί το πλείστον ιστορικών και πολιτικών, για όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ξεφύγουν από το μαντρί των "προβάτων".
1) ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΆΘΟΣ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Εκδόσεις Ποιότητα
2) Μιά Νέα Εξωτερική Πολιτική Για την Ελλάδα, Βασίλειος Μαρκεζίνης, Εκδόσεις Λιβάνη
3) Πελοπονησιακός Πόλεμος, Victor Davis Hanson, Εκδόσεις Λιβάνη
4) ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, Paul Cartledge, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
5) η μάχη που άλλαξε τον κόσμο ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, Paul Cartledge, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
6) ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ή ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, Δάφνη Βαρβιτσιώτη, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης
7) Πεθαίνοντας στη Κύπρο, Σπύρου Παπαγεωργίου, Εκδόσεις Κ. Επιφανίου
8) Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
9) ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ, Γιάννης Νικολάου
10) ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Πραγματικότητες, διλήματα και επιλογές, Γιώργος Λιλλήκας, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
11) ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΜΠΟΥΛΑ, Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης, Μιχάλης Κοντός, Γεώργιος Κέντας, Εκδόσεις Power Publishing
12) Τουρκική Απειλή Κατά Του Ελληνισμού Της Κύπρου, Φοίβος Κ. Κλόκκαρης
13) Διζωνική Εκτέλεση Της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φανούλλα Αργυρού, Εκδόσεις Αδράστεια
14) ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΝΡΙΓΚΕΣ - ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΩΣ ΤΟ 2010- Στρατηγικά Ελλείμματα και Επιλογές, Γιάννος Χαραλαμπίδης, Εκδόσεις Ποιότητα
15) ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ, Πανίκος Ελευθερίου, Εκδόσεις Επιφανίου
16) ΖΗΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, Ανδρέας Κελέσιης, Εκδόσεις Αιγαίον
17) Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΑΠΗΘΟΥ, Γιάννης Νικολάου
Έκκρινα σωστό να μη αναφέρω μόνο το βιβλίο που μόλις ολοκλήρωσα, αλλά μια σειρά βιβλίων ως επί το πλείστον ιστορικών και πολιτικών, για όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ξεφύγουν από το μαντρί των "προβάτων".
2) Μιά Νέα Εξωτερική Πολιτική Για την Ελλάδα, Βασίλειος Μαρκεζίνης, Εκδόσεις Λιβάνη
5) η μάχη που άλλαξε τον κόσμο ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, Paul Cartledge, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
10) ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Πραγματικότητες, διλήματα και επιλογές, Γιώργος Λιλλήκας, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη
11) ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΜΠΟΥΛΑ, Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης, Μιχάλης Κοντός, Γεώργιος Κέντας, Εκδόσεις Power Publishing
13) Διζωνική Εκτέλεση Της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φανούλλα Αργυρού, Εκδόσεις Αδράστεια
14) ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΝΡΙΓΚΕΣ - ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΩΣ ΤΟ 2010- Στρατηγικά Ελλείμματα και Επιλογές, Γιάννος Χαραλαμπίδης, Εκδόσεις Ποιότητα
Ειναι του Λαού έτσι??Κατι σαν κουμμούνι ας πούμε...Ἐ τώρα Λουντέμης εἶναι κάτι σὰν... Σαμαράκης ἕνα πράμα.
τα ειχα διαβασει καμια εικοσαετια πριν...ωραια βιβλια αν και με εξαιρεση την λωξαντρα τα αλλα ειναι λιγο στρατευμενη τεχνη.....το ενα ειχε γινει και σειρα επισης στην ερτ1) Διακοπες στον Καυκασο
2) Σαν τα τρελα πουλια
Και τα δυο της Μαριας Ιορδανιδου, συγγραφεα της Λωξαντρας....
Σου δινει πολλες εικονες της εποχης της και τα διαβαζεις ευκολα και γρηγορα.....Ισως ομως θα επρεπε να χα διαβασει τη Λωξαντρα πρωτη αλλα δεν πειραζει.....
Επειδη σκεφτομαι να ξαναγραψω μετα απο καιρο , βαζω το τελευταιο ποστ .
Ξαναδιαβασα μετα απο χρονια ενα βιβλιο του Μιχαελ Εντε . Ο Καθρεπτης μες στον Καθρεπτη .Εχει μερικους πολλοι δυνατους συμβολισμους και σε βαζει να σκεπτεις .
Σκαναρησα την πρωτη ιστορια για να παρει καποιος μια γευση .
Ασίμωφ η Γαλαξιακή αυτοκρατορία είναι αριστουργηματικό... 6 ή 7 βιβλία, δεν θυμάμαι... Πάρτα με τη σειρά όμως διότι είναι συνέχειες...είμαι μεταξύ:
Τα σταφύλια της οργής
Η Δίκη του Κάφκα,
Εκατό χρόνια μοναξιά,
Ο υπέροχος Γκάτσμπυ
επίσης θέλω να διαβάσω κάποια στιγμή Ασίμωφ και Άρθουρ Κλαρκ
έχει διαβάσει κανείς σας έστω και ένα βιβλίο τους;
Νομίζω το "Σαν τα τρελά πουλιά" είναι πιο σκληρό βιβλιο απο τη Λωξάντρα...και πιο ρεαλιστικο.
Γενικά οι λογοτέχνες της γενιάς του Μεσοπολέμου είναι "πονεμένοι" συγγραφείς, σκληροι και ρεαλιστικοι... και φυσικά εξαιρετικοι.
Βενέζης, Μυριβήλης, Καραγάτσης...
όλοι τους στοιχειώνουν τα νεανικά μου αναγνώσματα..αλλά είμαι ευτυχής για αυτο...