κινέζος φιλέλληνας
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Ιαν 2025
- Like
- 458
- Πόντοι
- 21
Όταν ήμουν νέος και αποστρεφόμουν οτιδήποτε παραδοσιακό, μου φαίνονταν αυτά τα έργα σαν νερομπογιές παιδιού που βουτούσε τα χρώματα.
Τώρα που μεγάλωσα και αγάπησα την παράδοση θεωρώ αυτά τα έργα είναι εθνικός θησαυρός με διεθνή καταξίωση
η αξία του θεόφιλου είναι μεγάλη. αν και από σκόρπια διαβάσματα μαθαίνω πως μπορεί να θεωρείται σύγχρονος του καιρού του -και μάλιστα διεθνώς όπως λες - αλλά σίγουρα όχι παραδοσιακός. νομίζω ότι δεν είναι επουσιώδης η διαφορά, όταν ο τσαρούχης τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων μεταϊμπρεσιονιστή.
---
τρία βιβλία αυτοβοήθειας που μπορεί να φαίνονται στην πρώτη ματιά πως ανήκουν στο είδος της αυτοβοήθειας, όχι όμως και στο υποείδος της άρπα-κόλλα θετικότητας που πλημμυρίζει την αγορά.
η μέθοδος που ακολουθείται βασίζεται στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία, πράγμα που σημαίνει το εξής: τα συναισθήματά μας πάνε πακέτο με ορισμένες σκέψεις, ανάλογα την περίσταση (ορισμένα συναισθήματα με ορισμένες σκέψεις) ' αυτά κουμπώνουν σε μοτίβα στάσης / συμπεριφοράς, που ενισχύουν και ανακυκλώνουν το σχήμα.
δε διατηρώ καμία σχέση με την ψυχολογία καθ'οιονδήποτε τρόπο' ένας ευκαιριακός αναγνώστης είμαι ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανείς την επιστημονική προσέγγιση και πραγμάτευση κάθε θέματος, όπως έχει μελετηθεί, ερευνηθεί και εφαρμοστεί στο πεδίο για δεκαετίες.
αν και έχω διαβάσει μόλις το πρώτο κεφάλαιο του ενός απ τα τρία (!), αρκεί για να πω ότι ούτε μια φράση δεν πάει στράφι. όποιοι /ες έχουν ζητήματα άγχους, πανικού και κατάθλιψης, θα βρουν ένα σίγουρο βοήθημα.
Ξεπερνώντας το άγχος
Ξεπερνώντας την κατάθλιψη
Ξεπερνώντας τον πανικό
έχουν κυκλοφορήσει και παλιότερα από τις εκδόσεις ελληνικά γράμματα, εξαντλημένα όπως και αυτά του πεδίου. αν τα πετύχετε σε κανένα απόκεντρο βιβλιοπωλείο, ρίξτε μια ματιά.