Νέα

Ποινή ισόβιας για τους ειδικούς φρουρούς στην υπόθεση Αλ. Γρηγορόπουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τί ακουώ θέε μου!!!  :priest:

Ναι δεν τον πήρε από το χεράκι μέχρι τα σύνορα ο Μαιζον τον Ιμπραήμ,είναι γεγονός!!! :2funny:

Ο Ιμπραήμ κατατρόπωσε τον Παπαφλέσσα στο Μανιάκι (19 Μαΐου 1825) και άνοιξε τον δρόμο για την Τριπολιτσά, την οποία κατέλαβε και κατέστρεψε στις 11 Ιουνίου 1825. Την επομένη βάδισε κατά του Άργους και του Ναυπλίου, αλλά ο Δημήτριος Υψηλάντης τον σταμάτησε στους βάλτους των Μύλων (12 Ιουνίου 1825). Έκτοτε δεν επεχείρησε άλλη εκστρατεία στην περιοχή. Τον Νοέμβριο του 1825 άφησε την Τρίπολη και μετέβη το Μεσολόγγι για να βοηθήσει τον Κιουταχή που πολιορκούσε τη μαρτυρική πόλη. Μετά την Έξοδο (10 Απριλίου 1826) επέστρεψε δριμύτερος στην Πελοπόννησο, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κλεφτοπόλεμο του Κολοκοτρώνη, που του προκαλούσε σημαντικές φθορές. Τον Ιούλιο του 1826 επιχείρησε να καταλάβει τη Μάνη, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Το καλοκαίρι του 1827, μη μπορώντας να εδραιώσει τη θέση του στην Πελοπόννησο, άρχισε να εφαρμόζει την τακτική της «καμμένης γης», προκειμένου να κάμψει τους επαναστάτες, ενώ προετοίμαζε απόβαση στην Ύδρα και τις Σπέτσες, γεγονός που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Επανάσταση, αν γινόταν πραγματικότητα. Τον πρόλαβαν, όμως, οι ναυτικές δυνάμεις Γαλλίας, Ρωσίας και Αγγλίας, που κατέστρεψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου (8 Οκτωβρίου 1827).

Ο χρόνος άρχισε να μετράει πλέον αντίστροφα για τον Ιμπραήμ. Οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν αλλάξει την πολιτική τους και ήταν αποφασισμένες να υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Με τη Συνθήκη της Αλεξάνδρειας (9 Αυγούστου 1828), που υπέγραψε ο Μοχάμετ Άλη με τον Κόδριγκτον, ο Ιμπραήμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Πελοπόννησο στις 10 Οκτωβρίου  1828.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Σωστά, οι ΞΔ μας βοήθησαν, αλλά βρήκαν ..κάτι για να βοηθήσουν.
ασφαλως
η ελληνικη επανασταση ηταν μια τρελα
λιγοι τρελοι εναντιον ολων
απο τις ποιο συγκλονηστηκες ιστοριες της παγκοσμιας ιστοριας
ΥΓ Παραπονο μου που ολο αυτο δεν το εχει ανακαλυψη ακομη το HOLLYWOΟD,δεν κανω πλακα

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
"«ο Πάνσοφος ημών Κύριος δια να φυλάξη και αύθις αλώβητον την αγίαν και ορθόδοξον πίστιν ημών…και να σώση τους πάντας, ήγειρεν εκ του μηδενός την ισχυράν αυτήν βασιλείαν των Οθωμανών, αντί της των Ρωμαίων ημών βασιλείας… και ύψωσεν περισσότερον από κάθε άλλην, δια να αποδείξη αναμφιβόλως ότι θείω εγένετο βουλήματι και όχι με δύναμιν των ανθρώπων…»

Από την Πατρική Διδασκαλία, γνωστό παπαδίστικο κείμενο - ορόσημο του κυρήγματος της εθελοδουλείας"

Αχαχαχαχαχα...πουστακια δεκσα....Δε σας τα λεει καλα ο Καργακος...

ομολογώ ότι αισθάνομαι βλάκας γιατί δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημά σου, πάντα σε σχέση με το θέμα το οποίο την στιγμή που έκανες την παράθεση ήταν το κρυφό σχολειό...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Aυτό το κάτι θα υπήρχε αν δεν βοηθούσαν;;; :cheesy:

Όσο θες παίζουμε με τις λέξεις!!! :boobies:  :booty:

Το ποιος παίζει με τις λέξεις, είναι σχετικό.
Εγώ σου είπα ότι η Επανάσταση δεν είχε ηττηθεί κατά κράτος, γι' αυτό και υπήρξε η δυνατότητα επέμβασης των ΞΔ.
Εσύ μου λες ότι δεν θα υπήρχαμε αν δεν βοηθούσαν.
Άλλο το πριν, άλλο το μετά.

ΥΓ. Απάντηση στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, υπάρχει και εδώ:

Επισκέπτης
Το ποιος παίζει με τις λέξεις, είναι σχετικό.
A)Εγώ σου είπα ότι η Επανάσταση δεν είχε ηττηθεί κατά κράτος, γι' αυτό και υπήρξε η δυνατότητα επέμβασης των ΞΔ.
B)Εσύ μου λες ότι δεν θα υπήρχαμε αν δεν βοηθούσαν.
Άλλο το πριν, άλλο το μετά.
Γιαβρί μου χωρίς το β έχει ουσία-σημασία το α;;;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
οκ

αφού φύγαν όλοι οι αντιφρονούντες, θα έχω τον τελευταίο λόγο:

[size=20pt]ναι ρε!τα κρυφά σχολειά υπήρξαν![/size]

[move] :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:[/move]

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
με αφορμη ολα οσα γραφτηκαν εδω για το κρυφο σχολειο και την ελληνικη επανασταση,πρεπει ολοι μας να εχουμε υποψιν οτι η ιστορια ειναι υποκειμενικη και καθολου στατικη.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
με αφορμη ολα οσα γραφτηκαν εδω για το κρυφο σχολειο και την ελληνικη επανασταση,πρεπει ολοι μας να εχουμε υποψιν οτι η ιστορια ειναι υποκειμενικη και καθολου στατικη.

βασικά η ιστορία είναιαντικειμενική αφού αφορά γεγονότα (που είτε έγιναν, είτε ΔΕΝ έγιναν).
ο τρόπος που την ερμηνεύουμε μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι υποκειμενικός (οπότε κατ' αποτέλεσμα συμφωνώ με αυτό που λες)

ότι δεν είναι στατική συμφωνώ, άλλωστε η δυναμική του παρελθόντος επηρεάζει τα πράγματα στο παρόν και καθορίζει πολλές φορές το μέλλον (ακόμα και με τον διδακτικό της ρόλο)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom