Νέα

Ποια είναι η σωστή αντίδραση;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zeus1984
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Γιατί να τον βοηθησει να καταλαβει το λαθος του; Γιατι να ασχοληθει μαζι του και ακομα και ετσι να βγει πιο συνηδειτοποιημενος αρα και κερδισμενος;
Το μονο που εχεις εσυ να κερδισεις ειναι "προσωπικη ηθικη ικανοποιηση" δειχνοντας του οτι εσυ εισαι ο σωστος..
Τιποτα, οποιαδηποτε εξηγηση κτλπ ειναι υπερ του.
Δυο επιλογες εχεις, η του ριχνεις μπουφλες ειτε τον αφηνεις στην μαυρη μοιρα του.

Ζητάς τον λόγο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου. Τον/την αναγκάζεις να αναλάβει τις ευθύνες του δ ί ν ο ν τ α ς  λ ό γ ο.

Τώρα, πώς ακριβώς συμβαίνει να αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του λογοδοτώντας, είναι μια άλλη ιστορία, που καλό είναι να μη τη θίξουμε.

Η εναλλακτική μπούφλες ή σιωπή μπορεί να προσιδιάζει σε πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά όχι στον άνθρωπο.

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Σταματάς σιγά σιγά τα επαγγελματικά χωρίς να σε φεσώσει

aetos56

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2019
Κριτικές
2
Like
185
Πόντοι
1
Το έπαθα με "υποψήφιο" κουμπάρο, δεν με έβριζε αλλά έλεγε μαλακίες για τα λεφτά που θα έδινε για τη κουμπαριά, έφαγε άκυρο και τέλος...

Για εμένα δεν του λες τίποτα και απλά τον απομακρύνεις.-

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Ζητάς τον λόγο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου. Τον/την αναγκάζεις να αναλάβει τις ευθύνες του δ ί ν ο ν τ α ς  λ ό γ ο.

Τώρα, πώς ακριβώς συμβαίνει να αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του λογοδοτώντας, είναι μια άλλη ιστορία, που καλό είναι να μη τη θίξουμε.

Η εναλλακτική μπούφλες ή σιωπή μπορεί να προσιδιάζει σε πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά όχι στον άνθρωπο.

Και σου ξαναλεω! Γιατι να τον βοηθησεις εμμεσα; Ειτε ανοιγωντας του τα ματια κανοντας τον πιο πονηρο ειτε με το να μην ειναι τοσο μαλακας (στην απιθανη περιπτωση που το κατανοησει)! Γιατι να ασχοληθεις για το καλο του; Για να νιωσεις εσυ καλυτερα και καλα στριμωχνοντας τον;;; Αφου εχεις ηδη τις απαντησεις απλα αποζητας την προσωπικη ικανοποιηση. Να παραδεχθει ενωπιον σου πως "ναι ειμαι μαλακας και λαθος". Αυτη η συνειδητοποιηση βοηθα εσενα ή εκεινον;

Και τι να κανουμε ρε τυπε, μερικοι εχουμε πιο εντονη την αρχεγονη φυση μας, εχει και τα καλα του αυτο! Μπορει εσυ βεβαια να θεωρεις οτι εισαι πιο εξελιγμενος εγω μπορει να το αποκαλω και "χαλβας". Κατσε κανε κουβεντα με μαλακες και χανε τον χρονο σου.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Και σου ξαναλεω! Γιατι να τον βοηθησεις εμμεσα; Ειτε ανοιγωντας του τα ματια κανοντας τον πιο πονηρο ειτε με το να μην ειναι τοσο μαλακας (στην απιθανη περιπτωση που το κατανοησει)! Γιατι να ασχοληθεις για το καλο του; Για να νιωσεις εσυ καλυτερα και καλα στριμωχνοντας τον;;; Αφου εχεις ηδη τις απαντησεις απλα αποζητας την προσωπικη ικανοποιηση. Να παραδεχθει ενωπιον σου πως "ναι ειμαι μαλακας και λαθος". Αυτη η συνειδητοποιηση βοηθα εσενα ή εκεινον;

Και τι να κανουμε ρε τυπε, μερικοι εχουμε πιο εντονη την αρχεγονη φυση μας, εχει και τα καλα του αυτο! Μπορει εσυ βεβαια να θεωρεις οτι εισαι πιο εξελιγμενος εγω μπορει να το αποκαλω και "χαλβας". Κατσε κανε κουβεντα με μαλακες και χανε τον χρονο σου.

Η λογοδοσία δεν έχει καμία σχέση με τη συγγνώμη.

Δίνει λόγο κανείς όταν αναγκάζεται να επωμιστεί ενώπιον ενός άλλου την ανευθυνότητά του, την υποκρισία του και την αφερεγγυότητά του - σε περίπτωση βέβαια, που έχει προδώσει την εμπιστοσύνη εκείνου του άλλου χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Η παραδοχή αυτή λοιπόν δεν ισοδυναμεί με συγγνώμη. Αντίθετα, από την παραδοχή αυτή και μετά, αρχίζει η εσωτερική διαδικασία επίκρισης και συγχώρεσης για τον φταίχτη.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί το παράπτωμά του το τελούσε εν κρυπτώ, χωρίς να το παραδέχεται ενώπιόν σου. Από τη στιγμή λοιπόν που προσέρχεσαι στον φταίχτη ζητώντας τον λόγο, δεν θέλεις ν' ανοίξεις κουβέντα μαζί του αλλά να του καταστήσεις γνωστό ότι δεν φοβάσαι να κοιτάξεις τη βρωμιά του μέσα στα μάτια.

Γιατί αυτό κοιτάς και με αυτό συνδιαλέγεσαι όταν ζητάς τον λόγο απ' τον φταίχτη: την ίδια του τη βρωμιά, την οποία θέτεις ανάμεσά σας, αναγκάζοντάς τον να εξομοιωθεί με την πράξη του ενώπιόν σου.

Δεν ανοίγουμε κουβέντα λοιπόν, όπως λες. Επιμερίζουμε το δίκαιο και το άδικο κι αυτό μπορεί να κάνει τον έναν να νιώσει ξευτιλισμένος και φοβισμένος και τον άλλον δικαιωμένος και άφοβος.

Στην αντίθετη περίπτωση, που πέφτουν φάπες ή αφήνουμε τα πράγματα στη σιωπή, βρισκόμαστε υπό την επίβλεψη κάποιου επιστάτη, από τον κήπο του οποίου κλέβουμε ένα μήλο κι αυτός είτε μας τιμωρεί είτε κάνει τα στραβά μάτια.

Ή πληρώνουμε το κόκκινο και μπλε παράβολο που μας αναλογεί,  και η κλοπή μας έτσι καθίσταται νομιμοφανής.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.426
Πόντοι
366
Η λογοδοσία δεν έχει καμία σχέση με τη συγγνώμη.

Δίνει λόγο κανείς όταν αναγκάζεται να επωμιστεί ενώπιον ενός άλλου την ανευθυνότητά του, την υποκρισία του και την αφερεγγυότητά του - σε περίπτωση βέβαια, που έχει προδώσει την εμπιστοσύνη εκείνου του άλλου χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Η παραδοχή αυτή λοιπόν δεν ισοδυναμεί με συγγνώμη. Αντίθετα, από την παραδοχή αυτή και μετά, αρχίζει η εσωτερική διαδικασία επίκρισης και συγχώρεσης για τον φταίχτη.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί το παράπτωμά του το τελούσε εν κρυπτώ, χωρίς να το παραδέχεται ενώπιόν σου. Από τη στιγμή λοιπόν που προσέρχεσαι στον φταίχτη ζητώντας τον λόγο, δεν θέλεις ν' ανοίξεις κουβέντα μαζί του αλλά να του καταστήσεις γνωστό ότι δεν φοβάσαι να κοιτάξεις τη βρωμιά του μέσα στα μάτια.

Γιατί αυτό κοιτάς και με αυτό συνδιαλέγεσαι όταν ζητάς τον λόγο απ' τον φταίχτη: την ίδια του τη βρωμιά, την οποία θέτεις ανάμεσά σας, αναγκάζοντάς τον να εξομοιωθεί με την πράξη του ενώπιόν σου.

Δεν ανοίγουμε κουβέντα λοιπόν, όπως λες. Επιμερίζουμε το δίκαιο και το άδικο κι αυτό μπορεί να κάνει τον έναν να νιώσει ξευτιλισμένος και φοβισμένος και τον άλλον δικαιωμένος και άφοβος.

Στην αντίθετη περίπτωση, που πέφτουν φάπες ή αφήνουμε τα πράγματα στη σιωπή, βρισκόμαστε υπό την επίβλεψη κάποιου επιστάτη, από τον κήπο του οποίου κλέβουμε ένα μήλο κι αυτός είτε μας τιμωρεί είτε κάνει τα στραβά μάτια.

Ή πληρώνουμε το κόκκινο και μπλε παράβολο που μας αναλογεί,  και η κλοπή μας έτσι καθίσταται νομιμοφανής.
ευγε, για το φιλοσοφικο τροπο της σκεψης σου...ασχετως αν συμφωνώ ή οχι...(παρεμπιπτοντως εναρμονιζομαι με την ηθικη σου επι του συγκεκριμενου ζητηματος)

βεβαια σε επιπεδο πρακτικης ειναι μια προσεγγιση που απαιτει... ενα είδος "ενεργειας", ψυχικης "αντοχης" ή "όρεξης" (να το πω), ή για αλλους, ακομα και κοχούνας...

συνεπώς, μπορει εν τελει, ενω σε επιπεδο σκεψης να το θέτεις υπο την παραπανω ηθικη (που ενεχει και μια καθαρση και για τους δυο), στην πραξη ομως να προτιμησεις τη σιωπη, εφοσον, μπορεις να γαληνεψεις μ αυτην...  :hi:

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
ευγε, για το φιλοσοφικο τροπο της σκεψης σου...ασχετως αν συμφωνώ ή οχι...(παρεμπιπτοντως εναρμονιζομαι με την ηθικη σου επι του συγκεκριμενου ζητηματος)

βεβαια σε επιπεδο πρακτικης ειναι μια προσεγγιση που απαιτει... ενα είδος "ενεργειας", ψυχικης "αντοχης" ή "όρεξης" (να το πω), ή για αλλους, ακομα και κοχούνας...

συνεπώς, μπορει εν τελει, ενω σε επιπεδο σκεψης να το θέτεις υπο την παραπανω ηθικη (που ενεχει και μια καθαρση και για τους δυο), στην πραξη ομως να προτιμησεις τη σιωπη, εφοσον, μπορεις να γαληνεψεις μ αυτην...  :hi:

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δε νομίζω βέβαια ότι είναι φιλοσοφικός ο τρόπος που σκέφτομαι, απλά τυχαίνει να έχω εκφραστεί με σαφήνεια σ' ένα ζήτημα που περιέχει σύγχυση και ασάφεια.

Όλες οι ανθρώπινες περιστάσεις χαρακτηρίζονται από σύγχυση και ασάφεια, γι' αυτό κι έχουν γραφτεί, γράφονται και θα εξακολουθήσουν να γράφονται πολλά.

Επί του προκειμένου, πιστεύεις ότι μπροστά σε μια τόσο κατάφωρη αδικία, όσο αυτή της απόλυτης κατάχρησης της εμπιστοσύνης, μπορεί κάποιος να είναι εντάξει σιωπώντας, κι αφήνοντας το συμβάν να περιπέσει στη λήθη;

Εγώ πάντως όχι.

lostos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2019
Like
8
Πόντοι
0
εγω δεν θα εμπαινα καν στην θεση να "ψαξω" το προφιλ του αλλου ατομου
συνηθως αυτα τα κανουνε ατομα κατωτερου επιπεδου
εισαι κατινα φιλε

και λέει ότι ήταν και φίλος του, μιλάμε για σκουπίδι

sirodoht

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2019
Κριτικές
4
Like
742
Πόντοι
361
Την Καλημερα στους Φιλους.Θα συμφωνησω με την Αδιαφορια.Τωρα αν θες να το τραβηξεις.....βρες μια μπανικη γκομενα να του την πεσει με αμαξι  και να τον παει σε κανενα βουνο για μια ¨¨ρομαντικ稨βολτα....να του παρει τα ρουχα και να την κοπανησει.....και ας τον να κανει το Ντεμπουτο του σαν ηθοποιος...Βλεπε Ζωη Λασκαρη στην ομωνημη ταινια.....
:2funny: :2funny: :2funny: Και να τρέχει σαν την τσούλα

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
γιατι πρωτα από όλα δεν καθεσαι να σκεφτεις ότι μπορει να εχει δικιο

Ευλογο ερωτημα. Δεν λεει κανενας οτι εισαι. Αλλα νομιζω οτι ολοι στην καθημερινοτητα μας μπορει να ειμαστε και λιγο μαλακες αλλα λογω της εγωπαθειας δεν το βλεπουμε. Μηπως και εσυ εχεις καποια στοιχεια στον χαρακτηρα σου που επετρεψαν να διατυπωθει αυτη η αποψη? Μηπως ειναι μια ευκαιρια να βρεις τις οποιες αρνητικες πτυχες του εαυτου σου και να γινει καλυτερος?

Λιγο πολυ ολοι εχουμε εναν φιλο που τον κραζουμε γιατι μπορουμε και δινει και δικαιωματα. Θελει αρχιδια για να του πεις και να του εξηγησεις γιατι τον θεωρεις μαλακα καθως και υπομονη. Απο την αλλη εσυ το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι ειτε να βαλεις παγο στην μεταξυ σας σχεση, ειτε να συνεχισεις τις οποιες επαφες μαζι του χωρις να γνωριζει οτι εσυ ξερεις. Καποια στιγμη γυριζει ο τροχος...

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.523
Πόντοι
17.885
Κάποτε (χωρίς πολλά πολλά spoiler) ένα πάλαι ποτέ ΠΡΟΚΟΜΜΈΝΟ-ΠΛΟΎΣΙΟ αφεντικό μου μου πε για κάποιον: το ξέρω πως με κλέβει, ξέρω μέρχι και πόσα μου κλέβει αλλά μου κάνει ΚΑΛΑ τη δουλειά μου...(καλά όντως την έκανε ΚΑΛΑ)
Με άλλα λόγια...ΑΝ έχεις κέρδος από αυτόν άστον...Δεν αρέσουμε σε όλους στο κάτω κάτω! Ίσως είσαι όλα αυτά που σου καταλογίζει, ίσως είναι εκείνος, τα λεφτά όμως δεν κάνουν διαχωρισμούς!

sup

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
Αδιαφορία κ ανωτερότητα

Friksos

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2019
Like
0
Πόντοι
0
Κάποτε (χωρίς πολλά πολλά spoiler) ένα πάλαι ποτέ ΠΡΟΚΟΜΜΈΝΟ-ΠΛΟΎΣΙΟ αφεντικό μου μου πε για κάποιον: το ξέρω πως με κλέβει, ξέρω μέρχι και πόσα μου κλέβει αλλά μου κάνει ΚΑΛΑ τη δουλειά μου...(καλά όντως την έκανε ΚΑΛΑ)
Με άλλα λόγια...ΑΝ έχεις κέρδος από αυτόν άστον...Δεν αρέσουμε σε όλους στο κάτω κάτω! Ίσως είσαι όλα αυτά που σου καταλογίζει, ίσως είναι εκείνος, τα λεφτά όμως δεν κάνουν διαχωρισμούς!
Τι έκανε στο κάτω κάτω τις γραφής ?. ένα λάθος έκανε και πέσαμε όλοι να τον φάμε ζωντανό

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.348
Πόντοι
2.356
Τραβα γαμα του την γυναικα να εξιλεωθεις

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Η εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Εάν κάποιος φίλος σας, έκανε χρήση το δικό σας υπολογιστή. Κ ξέχναγε το προφίλ του Facebook ανοιχτό κ διαβάζατε συνομιλίες με άλλα άτομα κ να λέει για εσάς τα χειρότερα βρίζοντας σας κ  να σαςκοροϊδεύει .
Εν τω μεταξύ τον εχωκ πελάτη. Λέγοντας ότι είμαι άχρηστος βλάκας κ μαλακας.
Πωπω εάν τον είχα μπροστά στα μου θα του έσπαγα τα μούτρα.
Δεν ξέρω πως να το χειριστώ;

συμβουλες τετοιου τυπου στο τσιμπου.κομ?
τι παιζει φιλε?

OP
OP
Z

zeus1984

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Like
70
Πόντοι
1
πηγα τον βρηκα κ τον ρωτησα εαν ισχυουν κ μου ειπε ναι! αλλα δε τα εννουσε για πλακα τα ελεγε! κ μην ακους τι λενε οι αλλοι τα παραλενε.

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6

:thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
πηγα τον βρηκα κ τον ρωτησα εαν ισχυουν κ μου ειπε ναι! αλλα δε τα εννουσε για πλακα τα ελεγε! κ μην ακους τι λενε οι αλλοι τα παραλενε.

Εσυ απο το facebook καταλαβες οτι τα ελεγε για πλακα τυπε;
Προφανως δεν του ειπες οτι τα διαβασες για να μην φανεις κατινα, του ειπες οτι στα ειπε καποιος και ειπε ψεμματα μεσα στα μουτρα σου!
Ενταξει τωρα μπορει να ειναι πιο προσεκτικος σε ποιον μιλαει αλλα δεν αλλαξε κατι.. Οπως σε βολευει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom