Νέα

Ποιά είναι η γνώμη σας για τον πανηγυρισμό του Κατίδη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα boobomastoras
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 675
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.459
Πόντοι
6.305
μια απορία:

Ο φασίστας Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους φασίστες Μουσολίνι και Χιτλερ

από αυτό προκύπτει ότι πρέπει να είμαστε υπέρ του φασισμού ναι ή όχι;
Το τί είναι ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση.Βέβαια είναι εύκολο να το παίζουν λατρεις του φασισμού άτομα που ζουν σε δημοκρατίες (έστω και αν αυτές οι δημοκρατίες έχουν ελαττώματα)

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
Εγώ πιστεύω έκανα μια βλακεία της στιγμής,ίσως ο αποκλεισμός του από την Εθνική να μην ήταν και η καλύτερη ποινή είναι υπερβολική κατά την γνώμη μου.

Επισκέπτης
Το τί είναι ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση.Βέβαια είναι εύκολο να το παίζουν λατρεις του φασισμού άτομα που ζουν σε δημοκρατίες (έστω και αν αυτές οι δημοκρατίες έχουν ελαττώματα)

τύπε δεν ήμουν ποτέ δεξιός

με αυτά που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια,

και κυρίως από το γεγονός ότι κάποιοι κλέβουν επί χρόνια δίπλα μου και μένουν ατιμώρητοι ενώ τα θύματα αυτοκτονούν,

φαίνεται ότι ο Ναζισμός ως ιδεολογία εκκαθάρισης της κοινωνίας από τα οικονομικά εβραιοπαράσιτα (ελληνοπαράσιτα στην περίπτωσή μας)

με την παραδειγματική τιμωρία τους και την μέχρι θανάτου καταναγκαστική εργασία τους

φαντάζει ως μία ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ

αν υπάρχει καλύτερη, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις

πάντως ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

antifa_91

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Like
0
Πόντοι
1
Φασίστα κουφάλα έρχεται κρεμάλα

Συνημμένα

• katidi.jpg
    katidi.jpg
    44,6 KB · Εμφανίσεις: 34
  • kremala.jpg
    kremala.jpg
    7,4 KB · Εμφανίσεις: 21
OP
OP
boobomastoras

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
ο χ, ψ Κατιδης εχει το δικαιωμα να πιστευει οτι θελει. Τα γηπεδα ομως δεν ειναι χωροι εκδηλωσης πολιτικων πεποιθησεων.
Η παπαρια του στυλ ,γιατι να τιμωρηθει όταν αλλοι κανουν χειροτερα , ειναι εντελως ακυρη.
Αν δεις καποιον να κλεβει , να πηδαει απο μια ταρατσα , να κανει τον Λιλα με μπουκαλια , δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανεις και εσυ.

Η κινηση του προσβαλε την ιστορια της ομαδας  , και για αυτο πρεπει να φυγει. Να παει καπου που θα τον θελουν και να βαλει λιγο μυαλο επιτελους μπας και μαθει πως πρεπει να συμπεριφερεται ενας επαγγελματιας.

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
δε χρειαζεται να εισαι ουτε πανω απο 20 χρονων , ουτε κανενας ψαγμενος διαννουμενος για να ξερεις οτι φορας τη φανελα μιας ομαδας που φτιαχτηκε απο προσφυγες .
Αφηστε τις πολιτικες πεποιθησεις των οπαδων , της οριτζιναλ και των πειρατων του ονειρυ , ο τυπος φοραει τα χρωματα της ομαδας των προσφυγων της Κωνσταντινουπολης και μετα παει και κανει αυτη τη μαλακια .
Δε παει να προετοιμαζοταν για ενα γκολ απο τοτε που γεννηθηκε , οταν αντιδρα ετσι , δε με νοιαζει αν ειναι καθυστερημενο η οχι , καλα του κανανε για οτι του κανανε .
Στην τελικη ας πληρωσει την ηλιθιοτητα του .

Ποιά είναι η ηλιθιότητα του δεν έχω καταλάβει. Το ότι δεν φαντάστηκε ότι ζει σε μία τόσο άρρωστη κοινωνία που θα τον κυνηγάνε να τον φάνε επειδή σήκωσε το χέρι του? Έχει κάνει δηλώσεις ότι δεν έχει σχέση, το θέμα έχει λήξει. Τα υπόλοιπα είναι σε άρρωστα μυαλά.
    Άρρωστα μυαλά θεωρώ και τα μυαλά αυτών που λένε να κάψουν τα βιβλία των Ναζί, επειδή οι Ναζί έκαιγαν βιβλία. Αν αυτό με το οποίο αντιδράς στην θεωρία το δικαιώνεις στην πράξη, ο πρώτος που έχει πρόβλημα είσαι εσύ.

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
29
Πόντοι
16
μια απορία:

Ο φασίστας Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους φασίστες Μουσολίνι και Χιτλερ

από αυτό προκύπτει ότι πρέπει να είμαστε υπέρ του φασισμού ναι ή όχι;
Ο φασισμος τοτε ηταν ιδεολογια που ειχε πρωτο εμφανιστει.Ο Χιτλερ τον Μουσολινι τον θαυμαζε,ηταν νεοτερος,μεχρι που τον συναντησε και καταλαβε τι νουμερο ηταν.Αργοτερα του επιτεθηκε....Ο Μεταξας και αυτος φασιστας,και του επιτεθηκαν και οι δυο.Τι προκυπτει απο αυτο μπορεις να μας το εξηγησεις εσυ αφου εχεις απορια

giorgosgiorgos23

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Κριτικές
68
Like
21
Πόντοι
2.127
Άμεση αντίδραση από την ΕΠΟ στον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, καθώς αποφάσισε να τον τελειώσει από όλες τις εθνικές ομάδες ισόβια, για την ντροπιαστική πράξη του.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Που σας γαμάει ο Μαρινάκης δεν σας πειράζει γατάκια??

Πληρώστε τα χαράτσια και αφήστε τους να σας κλέβουν και ασχοληθείτε με τον Κατίδη και τον κάθε Κατίδη!!!

Αν πάταγε ή έσκιζε καμια Ελληνική σημαία θα τον γουστάρατε ε ??

250virago

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Ανθελληνική Ένωσης Κομμουνιστών.
Αυτοί οι βρωμιάρηδες οι τουρκόσποροι ποτέ δεν συγχώρεσαν τους Έλληνες για το ότι φύγανε από τα σπίτια τους.
Γουστάρανε να είναι μια ζωή ραγιάδες και να πηδάνε τις γυναίκες τους οι Τούρκοι.
Παραμένουν βαθιά μίζεροι και τουρκολάγνοι.
Έχουν εθιστεί με αισθήματα κατωτερότητας.
Παρακαλώ τους admins να διαγράψουν το εμετικό αυτό μήνυμα, που προσβάλλει βάναυσα και απρόκλητα τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και να τιμωρήσουν τον  συντάκτη του.

Επισκέπτης
Ο φασισμος τοτε ηταν ιδεολογια που ειχε πρωτο εμφανιστει.Ο Χιτλερ τον Μουσολινι τον θαυμαζε,ηταν νεοτερος,μεχρι που τον συναντησε και καταλαβε τι νουμερο ηταν.Αργοτερα του επιτεθηκε....Ο Μεταξας και αυτος φασιστας,και του επιτεθηκαν και οι δυο.Τι προκυπτει απο αυτο μπορεις να μας το εξηγησεις εσυ αφου εχεις απορια

να σου το εξηγήσω γιατί όχι;

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήμουν ποτέ οπαδός της δεξιάς, έχω ως απορία, γιατί να έχει σπιλωθεί τόσο ο ναζισμός, τη στιγμή που αυτό που έκανε το έκαναν πάρα πολλά καθεστώτα σε όλη τη διάρκεια αλλά και στη σύγχρονη Ιστορία.
Να θυμήσω τον Στάλιν, τον Μάο, τους Αμερικανούς, τους Τούρκους, και πολλούς άλλους
Οι Ναζί έκαναν ό,τι έκαναν όλοι οι στρατοί της Ιστορίας: σκότωναν τους εχθρούς τους

Προς τί το τόσο ιδιαίτερο μένος;
1. Επειδή ήθελαν να κατακτήσουν τον κόσμο;
Το ίδιο δεν ήθελε και ο Μέγας Αλέξανδρος;

2. Επειδή έβαζαν τους εχθρούς στο Νταχάου και τους έβαζαν να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν;
Όλη η Ιστορία είναι γεμάτη με δούλους-αιχμαλώτους πολέμου

3. Για αποτρόπαιες πράξεις;
Η δολοφονία καχεκτικών βρεφών από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες ήταν λιγότερο αποτρόπαιη;
Η επίσης δολοφονία των ηλικιωμένων στη Σάμο ήταν λιγότερο αποτρόπαιη;

4. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι με των οποίων το μέρος πήγαμε στον Β' ΠΠ έχουν κάνει λιγότερα εγλήματα στην Ιστορία τους;
Ποιοι από τους δύο (Βρετανοί-Γερμανοί) έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα στη σύγχρονη Ιστορία;
Να θυμίσω τη Μικρασιατική καταστροφή;

Η απορία μου λοιπόν είναι:

ΑΝ Ο ΚΑΤΙΔΗΣ ΣΗΚΩΝΕ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Όλα αυτά επειδή ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους Γερμανούς και πολεμήσαμε εναντίον τους;
Αν είχε πει το ΝΑΙ στους Γερμανούς και πολεμούσαμε υπέρ τους (εξίσου πιθανό) θα θεωρούνταν το ίδιο βλάσφημος ο ναζιστικός χαιρετισμός;

Γιατί πραγματικά μισούμε τους Ναζί; Γι αυτό που πραγματικά ήταν ή για το λόγο ότι κάποτε πολεμήσαμε εναντίον τους;
Αν η απάντηση είναι η δεύτερη, τότε ο πόλεμος εναντίον τους το 1940 αντικατόπτριζε την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού, ή ήταν καθαρά πολιτική απόφαση του τότε Πρωθυπουργού;

Δεν εκθέτω άποψη, προβληματισμούς θέτω...

Και ένα τελευταίο:

Αν ο χαιρετισμός που μας θύμισε τον πενταετή πόλεμο με τους Γερμανούς προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙ 400ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ;

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
29
Πόντοι
16
o φασισμος ισως ειχε καλυτερη αντιμετωπιση,οπως το θετεις,αν δεν ειχε την ιδια μοιρα με τον Ιουδα.Πριν το Χριστο το ονομα αυτο δεν σημαινε τιποτα.....

docrx8

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
22
Like
479
Πόντοι
291
εγω απλως φοβαμαι οτι τα χειροτερα ερχονται  ;) μια ζωη ασχολουνται με την χρυση αυγη...ενω αντιθετα με τους αντιεξεουσιατες κανενας   :think: τυχαιο δεν νομιζω  ;)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Κάτσε γιατί τα έχεις κάνει αχταρμά στο μυαλό σου και τα μπερδεύεις όλα σε ένα γραπτό κουβάρι που δε ξέρεις από που να το πρωτοπιάσεις..

Κατ' αρχήν, ναι, τις συνέπειες ο ντοπαρισμένος αθλητής τις υπόκειται ο ίδιος. Το ότι κάνει τη χώρα ρεζίλι αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ επίδραση στη ζωή μου. Και όλη την άρση βαρών που έπιασαν ντοπαρισμένη στ' αρχίδια μου! Τι με νοιάζει εμένα; Σαν λαό δε με καθορίζει ένας Κεντέρης και μια Θάνου και σίγουρα δεν αλλάζει τίποτα στη ζωή μου. Και όσοι παίρνουν παράδειγμα από άτομα σαν κι αυτά κακό στον εαυτό τους κάνουν!

Απ'την άλλη, το ξαναλέω μπας και το καταλάβετε, έχεις έναν αθλητή ο οποίος παρακινεί τα άτομα που τον βλέπουν στο ναζισμό. Ναι, αυτό θα έχει επίδραση στη ζωή όχι μόνο τη δικιά μου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Τώρα για το τι εστί ναζισμός δεν θα κάτσω να σας αναλύσω λες και μιλάω σε παιδάκια δημοτικού. Όλοι ξέρετε για τις κτηνωδίες τους και ότι σε περίπτωση που μας κάτσουν στο σβέρκο αυτοί οι πολιτευόμενοι μπράβοι τότε κακό του κεφαλιού μας.

Έχει σαφέστατα άλλη βαρύτητα καθώς το δεύτερο έχει κοινωνικές προεκτάσεις! Πόσο πιο νιανιά να γίνει δηλαδή;; 1 Εσύ πως διάολο τα συγκρίνεις αυτά τα δύο μου εξηγείς;; Μου λες ότι έχει τις ίδιες συνέπειες ένας ντοπαρισμένος αθλητής με κάποιον που παρακινεί τους άλλους σε κτηνώδεις ιδεολογίες που εμπεριέχουν την μαζική εξόντωση όσων διαφωνούν μαζί τους;; Και στην τελική εφόσον σε κόφτει τοοοοσο πολύ η εικόνα της χώρας προς τα έξω, να ξέρεις ότι ένα μαλακισμένο που χαιρετά ναζιστικά μας κάνει πολύ περισσότερο ρεζίλι από έναν φαρμακωμένο αθλητή. Στην τελική ντόπα υπάρχει και αλλού μην ανησυχείς, την ξέρουν.  2 Είναι ολοφάνερο ότι έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με την πούτσα εδώ πέρα.. Μη συνεχίζεις σε παρακαλώ αυτές τις ανόητες συγκρισεις γιατί εκτός του ότι υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, κάνεις και τον εαυτό σου ρεζίλι.

3 Για την τιμωρία έχω να πω ότι οι ποινές δε με νοιάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ! Και να τον κόψουν από την εθνική, και να αυτοπυρποληθεί, και να κρεμαστεί από ένα δέντρο, δεν με νοιάζουν και δεν αλλάζουν τίποτα! Αν διάβαζες καλύτερα αυτά που έγραψα εγώ μίλησα μόνο για λαική κατακραυγή, σαν αυτό που έκανε η original. Στο κωλόπαιδο ας μην του κάνουν και τίποτα, αρκεί που το καταδίκασε ο κόσμος! Εμένα αυτό με νοιάζει! Να καταλάβουν ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι κασιδιάρηδες, οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, όλα αυτά είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να τα απορρίψουν.

Το ότι το έκανε από μαλακία και λόγω του νεαρού της ηλικίας (ποιό νεαρό; 20 χρόνων μαντράχαλος) και το ότι το μπουρδέλο που ζούμε δεν τον μαθαίνει σωστά την ιστορία, αυτό φιλαράκο δε σημαίνει ότι θα τον αφήσουμε και στο απυρόβλητο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Αυτά τα άτομα που θέλεις να δικαιολογήσεις αύριο θα ψηφίσουν και θα μας πάρουν στο λαιμό τους! Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι όταν βλέπουμε να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες να τους φωνάζουμε ένα τεράστιο και ηχηρό "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!" Και ούτε ποινές, ούτε τίποτα δε χρειάζεται..

1 Ποιος τα κανει αυτα? Ο....κατιδης? Παρακινει τον κοσμο σε κτηνωδη ιδεολογια και εξοντωση? Ο...κατιδης? Τι λες ρε φιλε?

2 Το μονο που ειναι ολοφανερο ειναι οτι ο φασιστας στην συγκεκριμενη περιπτωση εισαι εσυ και οχι ο κατιδης μεγαλε...
Τα πορισματα για το ποιος γινεται ρεζιλι κρατα τα για την παρτη σου.
Θα συγκρινω οτι γουσταρω, οταν στα δικα μου μετρα και σταθμα, η συγκριση γινεται για να καταδειξει την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Το οτι εσυ δεν το καταλαβαινεις και το κατακρινεις κιολας, δεν ειναι κατι που με απασχολει.
Ρεζιλι γινεσαι μονος σου οταν αδυνατεις να καταλαβεις καποια πολυ βασικα πραγματακια.
Το κυνηγι μαγισσων που ξεκινησατε απο προχτες, κανενα προβλημα δεν θα δημιουργησει στους φασιστες. Ισα ισα που θα αυξησει τα ποσοστα τους οπως συμβαινει παντα οταν προσπαθεις να φιμωσεις κατι. Ακομα και στην συγκεκριμενη περιπτωση που ο μικρος δεν ειναι φασιστας, καταφερατε να ταυτισετε τους φασιστες μαζι του, πραγμα για το οποιο σας αξιζουν συγχαρητηρια. Αθλος.
Αυριο μεθαυριο παιδια θα σηκωνουν τα χερια σαν τον κατιδη. Οχι επειδη εμπνευστηκαν απο αυτον. Αλλα επειδη θελουν να βρεθουν τυποι που θα αρχισουν να ζητανε το κεφαλι τους γι αυτο που εκαναν. Αντιδραση λεγεται και η εποχη την ευνοει περισσοτερο απο ποτε(εξ και η ανοδος της ΧΑ).
Εσεις τι κανετε? Ριχνετε νερο στον μυλο.....
Εσυ παρακινεις ατομα στον φανατισμο και την εξοντωση(των φασιστων εν προκειμενω), οχι ο κατιδης. Αυτος βλακας ειναι, δεν ξερει που του πανε τα τεσσερα. Εσυ ομως που υποτιθεται οτι ξερεις εισαι πιο επικινδυνος. Δημοκρατια εχουμε, ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οτι γουσταρει. Αυτο το πιανεις ή να το κανουμε νιανια που λες κι εσυ?
Κοινως και οι φασιστες εχουν δικαιωμα να λενε οτι γουσταρουν οπως και οι κομμουνιστες οπως και ολοι. Ενταξει τωρα?
Το οτι ο συγκεκριμενος δεν ειναι φασιστας αλλα απλα χαζος και καταφερατε να τον κανετε θεμα της ημερας και να δειξετε τις δημοκρατικες σας ευαισθησιες(εναντια στην χρυση αυγη που ειναι ΜΕΣΑ στην βουλη βεβαια, δεν κανετε τιποτα απολυτως, μαλλον εκει δεν ειναι 20χρονοι για να μας παιρνει...) ειναι ακομα μια αποδειξη του ποσο υποκριτικη και ψευτικη ειναι η νεοελληνικη κοινωνια.

3 Μαλλον βιαστηκες πολυ να βγαλεις τα συμπερασματα σου για το τι καταδικασε ο κοσμος. Προχτες ολοι ηταν(δικαιολογημενα) εναντια στον κατιδη.
Σημερα οι περισσοτεροι ειναι εναντια σε εσας. Γιατι ειδαν την υποκρισια και βλεπουν οτι ολοι οι και καλα δημοκρατες πεσατε πανω σε εναν 20χρονο βλακα, χαζο, καθυστερημενο(πες τον οπως γουσταρεις) για να δειξετε ποσο ηθικοι ειστε. Μπραβο. Ειλικρινα μπραβο, μιλαμε για κατορθωμα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
να σου το εξηγήσω γιατί όχι;

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήμουν ποτέ οπαδός της δεξιάς, έχω ως απορία, γιατί να έχει σπιλωθεί τόσο ο ναζισμός, τη στιγμή που αυτό που έκανε το έκαναν πάρα πολλά καθεστώτα σε όλη τη διάρκεια αλλά και στη σύγχρονη Ιστορία.
Να θυμήσω τον Στάλιν, τον Μάο, τους Αμερικανούς, τους Τούρκους, και πολλούς άλλους
Οι Ναζί έκαναν ό,τι έκαναν όλοι οι στρατοί της Ιστορίας: σκότωναν τους εχθρούς τους

Προς τί το τόσο ιδιαίτερο μένος;
1. Επειδή ήθελαν να κατακτήσουν τον κόσμο;
Το ίδιο δεν ήθελε και ο Μέγας Αλέξανδρος;

2. Επειδή έβαζαν τους εχθρούς στο Νταχάου και τους έβαζαν να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν;
Όλη η Ιστορία είναι γεμάτη με δούλους-αιχμαλώτους πολέμου

3. Για αποτρόπαιες πράξεις;
Η δολοφονία καχεκτικών βρεφών από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες ήταν λιγότερο αποτρόπαιη;
Η επίσης δολοφονία των ηλικιωμένων στη Σάμο ήταν λιγότερο αποτρόπαιη;

4. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι με των οποίων το μέρος πήγαμε στον Β' ΠΠ έχουν κάνει λιγότερα εγλήματα στην Ιστορία τους;
Ποιοι από τους δύο (Βρετανοί-Γερμανοί) έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα στη σύγχρονη Ιστορία;
Να θυμίσω τη Μικρασιατική καταστροφή;

Η απορία μου λοιπόν είναι:

ΑΝ Ο ΚΑΤΙΔΗΣ ΣΗΚΩΝΕ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Όλα αυτά επειδή ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους Γερμανούς και πολεμήσαμε εναντίον τους;
Αν είχε πει το ΝΑΙ στους Γερμανούς και πολεμούσαμε υπέρ τους (εξίσου πιθανό) θα θεωρούνταν το ίδιο βλάσφημος ο ναζιστικός χαιρετισμός;

Γιατί πραγματικά μισούμε τους Ναζί; Γι αυτό που πραγματικά ήταν ή για το λόγο ότι κάποτε πολεμήσαμε εναντίον τους;
Αν η απάντηση είναι η δεύτερη, τότε ο πόλεμος εναντίον τους το 1940 αντικατόπτριζε την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού, ή ήταν καθαρά πολιτική απόφαση του τότε Πρωθυπουργού;

Δεν εκθέτω άποψη, προβληματισμούς θέτω...

Και ένα τελευταίο:

Αν ο χαιρετισμός που μας θύμισε τον πενταετή πόλεμο με τους Γερμανούς προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙ 400ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ;

Καταρχην για τον εν λογω ποδοσφαιριστη , η τιμωρια του ηταν αρκετα βαρια και η αντιμετωπισή του κάπως υπερβολικη εν γενει, φτανοντας και στα ορια της υστεριας.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ το πως θα τον αντιμετωπισει ειναι θεμα εσωτερικο της, οπως επισης και το σωμα των οπαδων της ομαδας.
Η δε ΕΠΟ σαφως επρεπε να του επιφερει μια ποινη, ωστοσο θεωρω πως εξαντλησε την αυστηροτητα της. Δεν ειναι για χορταση, ειπαμε. Σαφως ωστοσο αυτο που εκανε ηταν παραπτωμα και απορριπτεο και ηθικα. Δε το συζηταμε. Αλλα παν μετρον αριστον.

Οσον αφορα αυτα που θετει ο φιλος πιο πανω εχουν μια λογικη τα ερωτηματα του. Αρρωστημενη και διεστραμμενη τοσο η ιδεολογια του ναζισμου, οσο και οι πρακτικες του ιστορικα. Αλλα αυτο δε πρεπει να λειτουργει ως πλυντηριο για να διαγραφει αλλα ατοπηματα θα ελεγα.
Και στα καθημας επειδη εχουμε κοντη μνημη, ας θυμηθουμε τινι τροπο οι συμμαχοι αγγλο-γαλλοι της Entente Cordiale παραβιασαν την ουδετεροτητα της χωρας και την κυριαρχια της κατα την περιοδο του πρωτου παγκοσμιου πολεμου. Ας θυμηθουμε η ας ψαξουμε για τον ναυτικο αποκλεισμο που επεβαλαν, την κατοχη της πεδιαδας της Θεσσαλιας και την επιταξη των σιτηρων απο τα στρατευματα του Σαραιγ  , τα Νοεμβριανα και τους βομβαρδισμους της Αθήνας και την καταδικη του πληθυσμου τοτε σε λιμοκτονια. Πραξεις επαισχυντες και καταπτυστες που μεχρι και η κοινη γνωμη στην Αγγλια και Γαλλια τοτε καταδικαζαν μιλωντας για " νεο Βελγιο" ( οι γερμανοι τοτε ειχαν διαπραξει πολλες θηριωδιες στο Βελγιο). Παρολα αυτα αυτοι ειναι φιλοι μας ενω οι κακοι της ιστοριας ειναι οι Γερμανοι μονο.Ενω απο την αγγλογαλικη κατοχη ειχαμε εκτελεσεις, εξοριες, ελλειψη τροφιμων, πεινα και θανατους απο πεινα στη χωρα.
Οπως εχει υπαρξει ιταλικη κατοχη στην Ηπειρο και Κερκυρα την ιδια περιοδο κλπ.
Επομενως ο κακος ναζισμος ( που ειναι κακος)χρησιμευει ως αλλοθι για να ανεβαινουν ως καθαροι και ξεπλυμενοι διαφοροι αλλοι που διαφορετικα η ιστορια και η κοινωνια θα τους εκρινε αλλιως.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
   Ενας νεαρός πανηγύρισε με τρόπο ανάρμοστο;

Τι έκανε δηλαδή; Εδειξε τα γεννητικά του όργανα; Εβγαλε έξω τη γλώσσα σε κάποιους;

Επειδή σήκωσε το χέρι ψηλά, ήταν κακό;

Οι αθλητές στη φωτογραφία τι κακό έχουν κάνει χειρότερο από τον Κατίδη;

Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ ; Αυτό μας πείραξε;

Αντε μην αρχίσω τα γαλλικά βραδιάτικα...

Ρε σας έχουν γαμήσει την κοινωνία κι ακόμα τρώτε κουτόχορτο και ασχολείστε με μαλακίες;

Τυπε αυτην την φωτο ηθελα να ποσταρω! Μονο που αυτοι ειχαν πληρη συνειδηση του τι εκαναν, ο κατιδης οχι  ;)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Καταρχην για τον εν λογω ποδοσφαιριστη , η τιμωρια του ηταν αρκετα βαρια και η αντιμετωπισή του κάπως υπερβολικη εν γενει, φτανοντας και στα ορια της υστεριας.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ το πως θα τον αντιμετωπισει ειναι θεμα εσωτερικο της, οπως επισης και το σωμα των οπαδων της ομαδας.
Η δε ΕΠΟ σαφως επρεπε να του επιφερει μια ποινη, ωστοσο θεωρω πως εξαντλησε την αυστηροτητα της. Δεν ειναι για χορταση, ειπαμε. Σαφως ωστοσο αυτο που εκανε ηταν παραπτωμα και απορριπτεο και ηθικα. Δε το συζηταμε. Αλλα παν μετρον αριστον.

Οσον αφορα αυτα που θετει ο φιλος πιο πανω εχουν μια λογικη τα ερωτηματα του. Αρρωστημενη και διεστραμμενη τοσο η ιδεολογια του ναζισμου, οσο και οι πρακτικες του ιστορικα. Αλλα αυτο δε πρεπει να λειτουργει ως πλυντηριο για να διαγραφει αλλα ατοπηματα θα ελεγα.
Και στα καθημας επειδη εχουμε κοντη μνημη, ας θυμηθουμε τινι τροπο οι συμμαχοι αγγλο-γαλλοι της Entente Cordiale παραβιασαν την ουδετεροτητα της χωρας και την κυριαρχια της κατα την περιοδο του πρωτου παγκοσμιου πολεμου. Ας θυμηθουμε η ας ψαξουμε για τον ναυτικο αποκλεισμο που επεβαλαν, την κατοχη της πεδιαδας της Θεσσαλιας και την επιταξη των σιτηρων απο τα στρατευματα του Σαραιγ  , τα Νοεμβριανα και τους βομβαρδισμους της Αθήνας και την καταδικη του πληθυσμου τοτε σε λιμοκτονια. Πραξεις επαισχυντες και καταπτυστες που μεχρι και η κοινη γνωμη στην Αγγλια και Γαλλια τοτε καταδικαζαν μιλωντας για " νεο Βελγιο" ( οι γερμανοι τοτε ειχαν διαπραξει πολλες θηριωδιες στο Βελγιο). Παρολα αυτα αυτοι ειναι φιλοι μας ενω οι κακοι της ιστοριας ειναι οι Γερμανοι μονο.Ενω απο την αγγλογαλικη κατοχη ειχαμε εκτελεσεις, εξοριες, ελλειψη τροφιμων, πεινα και θανατους απο πεινα στη χωρα.
Οπως εχει υπαρξει ιταλικη κατοχη στην Ηπειρο και Κερκυρα την ιδια περιοδο κλπ.
Επομενως ο κακος ναζισμος ( που ειναι κακος)χρησιμευει ως αλλοθι για να ανεβαινουν ως καθαροι και ξεπλυμενοι διαφοροι αλλοι που διαφορετικα η ιστορια και η κοινωνια θα τους εκρινε αλλιως.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

batsos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
142
Πόντοι
1
Σιγά τον καθυστερημένο.