Νέα

Πληροφοριες για αγορά ψηφιακής κάμερας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stabit
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Θελω να αγορασω μια καμερα που να βγαζει όσο καλύτερα κοντινά γίνεται. Οποιο αξιοτιμο μελος γνωριζει ας μου πει από αυτές τις δύο καμαρούλες ποια βγάζει καλύτερα κοντινά? Ευχαριστω.

Ανάλυση σε Megapixels : 14.1
Διάμετρος Φακού σε mm : 5.0 - 50.0
Οπτικό Ζουμ : 10x
Ψηφιακό Ζουμ : 6.4x

ή αυτή:
Ανάλυση σε Megapixels : 14.7
Διάμετρος Φακού σε mm : 28-224
Οπτικό Ζουμ : 8x

Ευχαριστω  :)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
φίλε ένα μέγεθος που παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική ποιότητα της φωτογραφίας είναι το μέγεθος του αισθητήρα...
από τα στοιχεία που παραθέτεις η δεύτερη φαίνεται έχει μεγαλύτερο αισθητήρα (σε επιφάνεια) και συγκεκριμένα half format δηλαδή επιφάνειας ίση με το μισό ενός παλιού φωτογραφικού φίλμ των 35μμ..

σε ότι αφορά την κοντινή λήψη αυτό εξαρτάται από τον φακό.. η δεύτερη μηχανή έχει φακό 28μμ που σημαίνει ότι σε αναλογική μηχανή είναι 42μμ δηλαδή νορμάλ .. αυτοί συνήθως έχουν ελάχιστη απόσταση νεταρίσματος (καθαρής λήψης) γύρω στο 1.5 μέτρα που είναι πολύ κοντα..

από τα στοιχεία που μου δίνεις εγώ θα πήγαινα στην δεύτερη ... αν θες παραπάνω πληροφορίες στείλε με πμ τα μοντέλα να το ψάξω..

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
να τον ακουτε τον τραμουντανα εχει μαστερ στο pussy close up........

OP
OP
S

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Αρχηγε σ'ευχαριστω πολυ. Ομολογω ηταν ταχυτατη η απαντηση  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οκ μεγάλε.. αν θες κάτι ακόμη στείλε πμ...

αμα δε θέλεις να μάθεις και την τέχνη μου.. φέρε τα μοντέλλα και θα σου δείξω...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
οκ μεγάλε.. αν θες κάτι ακόμη στείλε πμ...

αμα δε θέλεις να μάθεις και την τέχνη μου.. φέρε τα μοντέλλα και θα σου δείξω...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

θελω εγω να μαθω αλλα μην με ξεκινησεις με νεκρα φυση εγω θελω τα θεματα που τραβας!!!!!

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
απαπαπα τι πρωτα να μου το γαμησεις και μετα να μου το φωτογραφισεις!!!!!

ασε ψηνω τωρα μια καλη δουλεια να παμε να φωτογραφισουμε τα κοριτσια απο το κηφησου 30!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
απαπαπα τι πρωτα να μου το γαμησεις και μετα να μου το φωτογραφισεις!!!!!

ασε ψηνω τωρα μια καλη δουλεια να παμε να φωτογραφισουμε τα κοριτσια απο το κηφησου 30!!!!

βρε λάρρυ αμα είναι μετά το γαμίσι έχουν περισσότερη φωτογένεια  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

αντε ντε... ψήσε..

Επισκέπτης
Θελω να αγορασω μια καμερα που να βγαζει όσο καλύτερα κοντινά γίνεται. Οποιο αξιοτιμο μελος γνωριζει ας μου πει από αυτές τις δύο καμαρούλες ποια βγάζει καλύτερα κοντινά? Ευχαριστω.

ή αυτή:

Τι εννοείς "να βγάζει όσο καλύτερα κοντινά";Να φωτογραφίζεις π.χ λουλούδια,μυρμήγκια,ακρίδες,και γενικά αυτό που λέγεται macroφωτογραφία;Αν θέλεις κάτι τέτοιο,πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μηχανή DSLR με φακό που έχει δυνατότητα macro 1:1.Όλοι οι φακοί έχουν μια ελάχιστοι απόσταση εστίασης.Στους "συμβατικούς" μπορεί να είναι από 15cm έως και 2m αν είναι κάποιος μεγάλος τηλεφακός.Αυτό σημαίνει ότι πλησιάσεις στα 14cm δε θα εστιάζει (αντιστοιχα στα 1,5μ).Οι μάκροφακοί είναι φτιαγμένοι να εστιάζουν από πολύ μικρή απόσταση.
Τα στοιχεία που δίνεις δεν επαρκούν για απάντηση.Μπορεί να έχεις έναν φακό π.χ 90mm και να είναι macro και να έχεις έναν άλλο ίδιου εστιακού μήκους και να μην είναι.
Δώσε τα μοντέλα των μηχανών να τα δω.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι εννοείς "να βγάζει όσο καλύτερα κοντινά";Να φωτογραφίζεις π.χ λουλούδια,μυρμήγκια,ακρίδες,και γενικά αυτό που λέγεται macroφωτογραφία;Αν θέλεις κάτι τέτοιο,πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μηχανή DSLR με φακό που έχει δυνατότητα macro 1:1.Όλοι οι φακοί έχουν μια ελάχιστοι απόσταση εστίασης.Στους "συμβατικούς" μπορεί να είναι από 15cm έως και 2m αν είναι κάποιος μεγάλος τηλεφακός.Αυτό σημαίνει ότι πλησιάσεις στα 14cm δε θα εστιάζει (αντιστοιχα στα 1,5μ).Οι μάκροφακοί είναι φτιαγμένοι να εστιάζουν από πολύ μικρή απόσταση.
Τα στοιχεία που δίνεις δεν επαρκούν για απάντηση.Μπορεί να έχεις έναν φακό π.χ 90mm και να είναι macro και να έχεις έναν άλλο ίδιου εστιακού μήκους και να μην είναι.
Δώσε τα μοντέλα των μηχανών να τα δω.

προφανώς ο φίλος θέλει να τραβά κοντινές λήψεις και όχι macro..

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
ζητημα το κανατε ο φιλος κανα μουνακι θελει να τραβαει απο κοντα να το βλεπει μπας και ανταγωνιστη τον τραμουντανα στο θρεντ με γυμνες φωτο απο τις κοπελες μας !!!!!

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775
ρε φιλαρακι οντως γιατι δεν μας λες τα μοντελα να σου πουμε απο πρωτο χερι??? τι εχουμε και εμεις που ασχολουμαστε και να αποφασισεις?
δεν εχεις πολλες πληροφοριες και ετσι δεν μπορουμε να βοηθησουμε πολυ.
παντως ενα πολυ επαγγελματικο site που μπορεις να συμβουλευτεις ειναι το

OP
OP
S

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Λοιπον αξιοτιμοι Τραμουντανας, Ιματζινας και Σειλμαν  ειμαι εντελως τρομπετα απο μηχανες και τετοια οπως καταλαβατε συναγωνιστες και αυτη ειναι η αληθεια. Για μουνακια δεν τη θελω (ακομα τουλαχιστον) τη μηχανη αλλα για μυρμιγκακια  λουλουδια και αλλα τετοια τη χρειαζομαι. Ευχαριστω για το χρονο σας και για να μη σας τον τρωω αδικα εχω εδω δυο μοντελα οποτε πειτε μου αν καποιο απο αυτα κανει για macroφωτογραφια ( αν τη λεω καλα ).
Σειλμαν ευχαριστω για το site

λοιπον τα μοντελα ειναι εδω:

OP
OP
S

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Αν δεν κανουν αυτα, στειλτε καποια μοντελα για την περιπτωση μου. Και παλι ευχαριστω για το χρονο σας  :)

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6

ή αυτή:

Ερωτηση.... Ποσα λεφτα θελεις να διαθεσεις? Σωστα λενε οτι αν θελεις μακροφωτογραφια να παρεις dslr η οποια εχει μεγαλυτερο αισθητηρα απο τις κομπακτ. αλλα αν δεν θες επαγγελματικα αποτελεσματα, κριμα να δωσεις 600 - 800 + για ενα σωμα και αλλα τοσα, η και περισσοτερα για φακο (1).

Οι κομπακτ εχουν καλο close up με πολυ λιγοτερα χρηματα... Αλλα αυτα που γραφεις δεν λενε τιποτα αν δεν πεις για ποιες μηχανες μιλας... Ειναι η δουλεια μου η φωτογραφια, οποτε αν θελεις, πες μου τι ακριβως χρειαζεσαι να σου προτεινω μερικες μηχανες. Εκτος απο close up σιγουρα θα σου ειναι χρησιμα και αλλα πραγματα... οπως καλη ποιοτητα φωτο σε χαμηλο φωτισμο (χωρις φλας), και διαφορα αλλα...

Διαβαζω και τα υπολοιπα ποστ και τα λεμε.

Επισκέπτης
Λοιπον αξιοτιμοι Τραμουντανας, Ιματζινας και Σειλμαν  ειμαι εντελως τρομπετα απο μηχανες και τετοια οπως καταλαβατε συναγωνιστες και αυτη ειναι η αληθεια. Για μουνακια δεν τη θελω (ακομα τουλαχιστον) τη μηχανη αλλα για μυρμιγκακια  λουλουδια και αλλα τετοια τη χρειαζομαι. Ευχαριστω για το χρονο σας και για να μη σας τον τρωω αδικα εχω εδω δυο μοντελα οποτε πειτε μου αν καποιο απο αυτα κανει για macroφωτογραφια ( αν τη λεω καλα ).

Σε αυτά τα λεφτά κι οι 2 καλές είναι.
Αν έπρεπε να διαλέξω κάποια,μάλλον την Fuji θα έπερνα.

Αλλά μην περιμένεις να βγάλεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.Η macro φωτογράφηση είναι από τις πλέον απαιτητικές μορφές φωτογράφησης.

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6

προσωπικα θα σου ελεγα, μεινε μακρυα απο kodak και fujifilm (για κομπακτ) και μην παραμυθιαζεσαι απο το μαρκετινγκ με τα megapixel! στους αισθητηρες αυτου του μεγεθους πανω απο 10 MP ειναι μουφα! Η canon ειχε την G10 στα 15MP και την G11 την κατεβασε παλι στα 10ΜP (και την ολοκαινουργια G12 παλι στα 10ΜP). Πες ποσα διαθετεις... αφου δεν ξερεις τιποτα, να σου προτεινουμε μερικα αλλα μοντελα. Canon, Nikon (δεν τρελαινομαι για τις κομπακτ τους), Panasonic, Leica...

και σιγουρα το DPREVIEW ειναι ενα καλο σιτε να παρεις πληροφοριες... Pros vs Cons. Τα αναλυτικα τεστ, ειναι περιπλοκα και μπορει να σε κουρασουν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom