Νέα

Πληροφοριες για αγορά ψηφιακής κάμερας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stabit
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Αν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τέτοια compact ο άνθρωπος,ας πάρει μια dslr το πιο φθηνό σώμα και έναν macro tamron 90mm να ευχαριστηθεί φωτογράφηση και θα του μείνουν και λεφτά!

Η Leica Dlux 3 () ειναι εξαιρετικη κομπακτ μηχανη (ιδια με την Panasonic LX3 () οι οποιες ειναι παλιοτερες μηχανες, αλλα ΠΟΛΥ καλυτερες απο αυτες που ανεφερε ο φιλος, και σε πολυ καλες τιμες για αυτα που προσφερουν. Δεν βρισκεις ευκολα 24-60 στα 2.8 σε κομπακτ και σ'αυτα τα χρηματα....

και θα τις βρει απο 400 €

Επισκέπτης
Η DLUX 3 δεν παράγεται πλέον και θεωρώ πολύ δύσκολο να βρεθεί τέτοια μηχανή μεταχειρισμένη στην Ελλάδα.Έχει αντικατασταθεί με την DLUX5 και όπως είδα έχει 800USD.Είναι πολύ ακριβή για compact και με τα ίδια λεφτά παίρνεις Dslr και έναν καλό φακό,η ευελιξία που έχεις με μια Dslr δεν μπορεί να συγκριθεί με την compact

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Η DLUX 3 δεν παράγεται πλέον και θεωρώ πολύ δύσκολο να βρεθεί τέτοια μηχανή μεταχειρισμένη στην Ελλάδα.Έχει αντικατασταθεί με την DLUX5 και όπως είδα έχει 800USD.Είναι πολύ ακριβή για compact και με τα ίδια λεφτά παίρνεις Dslr και έναν καλό φακό,η ευελιξία που έχεις με μια Dslr δεν μπορεί να συγκριθεί με την compact

βρισκεις.

σιγουρα δεν συγκρινονται οι dslr αλλα αν δεν παρεις εναν καλο φακο, δεν κανεις τιποτα. ασε που λες να παρει εναν 90μμ ο οποιος θα ειναι 90 χ 1.6 (γιατι δεν θα παρει full frame) οποτε 135 μμ περιπου, και αυτα... αντε μετα να παρει και εναν ζουμ... + λεφτα... το θεμα ειναι ποσα θελει να διαθεση, και τι απαιτησεις εχει... Η kodak ειναι για πεταμα κατα την αποψη μου. Η fuji... ok αλλα.... ποιοτητα εικονας δεν λεει.

Επισκέπτης
βρισκεις.

σιγουρα δεν συγκρινονται οι dslr αλλα αν δεν παρεις εναν καλο φακο, δεν κανεις τιποτα. ασε που λες να παρει εναν 90μμ ο οποιος θα ειναι 90 χ 1.6 (γιατι δεν θα παρει full frame) οποτε 135 μμ περιπου, και αυτα... αντε μετα να παρει και εναν ζουμ... + λεφτα... το θεμα ειναι ποσα θελει να διαθεση, και τι απαιτησεις εχει... Η kodak ειναι για πεταμα κατα την αποψη μου. Η fuji... ok αλλα.... ποιοτητα εικονας δεν λεει.

Ο tamron 90mm είναι φακός macro που σημαίνει ότι το auto focous του λειτουργεί σε πολύ μικρή απόσταση από το θέμα,επίσης είναι macro 1:1 που σημαίνει ότι παίρνεις το ακριβές μέγεθος του θέματος.Ο ενδιαφερόμενος θέλει να φωτογραφίζει μυρμήγκια κλπ,άρα είναι μονόδρομος.Βεβαίως με τον tamron 90mm μπορείς να φωτογραφίσεις και άλλα πράγματα,δεν σε περιορίζει.Όσον αφορά ζουμ για τοπία,μπορεί να πάρει έναν φακό με 100€ και τη δουλειά του θα την κάνει.Πιο φθηνά θα του έρθει από μια leica.Επίσης,οι compact και αυτή που προτείνεις δεν έχουν οφθαλμοσκόπιο που σημαίνει ότι αν έχεις τον ήλιο από πίσω σου (βασική αρχή φωτογράφησης) δε θα βλέπεις τίποτα στην οθόνη.

Επισκέπτης
Δείγμα φωτογραφίας με τον tamron 90mm

URL]]

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Ο tamron 90mm είναι φακός macro που σημαίνει ότι το auto focous του λειτουργεί σε πολύ μικρή απόσταση από το θέμα,επίσης είναι macro 1:1 που σημαίνει ότι παίρνεις το ακριβές μέγεθος του θέματος.Ο ενδιαφερόμενος θέλει να φωτογραφίζει μυρμήγκια κλπ,άρα είναι μονόδρομος.Βεβαίως με τον tamron 90mm μπορείς να φωτογραφίσεις και άλλα πράγματα,δεν σε περιορίζει.Όσον αφορά ζουμ για τοπία,μπορεί να πάρει έναν φακό με 100€ και τη δουλειά του θα την κάνει.Πιο φθηνά θα του έρθει από μια leica.Επίσης,οι compact και αυτή που προτείνεις δεν έχουν οφθαλμοσκόπιο που σημαίνει ότι αν έχεις τον ήλιο από πίσω σου (βασική αρχή φωτογράφησης) δε θα βλέπεις τίποτα στην οθόνη.

βασικα χωρις τον ξενοδοχο, δεν κανουμε τιποτα... αλλα, οταν ενας ασχετος (οποως ειπε ο φιλος οτι ειναι σε σχεση με μηχανες κλπ) παρει μια μηχανη, θελει να τραβηξει close ups για την τρελλα του, τα γουσταρει κλπ... αλλα θα θελει καποια στιγμη να τραβηξει κι αλλα πραγματα... συν αν δεν εισαι καβλομενος φωτογραφος, ΔΕΝ γουσταρεις να κουβαλας μαζι σου μις τσαντα με σωμα, 2-3 φακους κλπ κλπ... η τσεπης θα βγαλει τα λεφτα της ΠΟΛΥ περισσοτερο γιατι απλα θα την εχει μαζι του συνεχεια... Και εχεις δει τι κοντινα κανουν μερικες κομπακτ? οσο για το οφθαλμοσκοπιο, δινει κατι παραπανω και αγοραζει ενα εξωτερικο. αν το θελει.

Αλλα τι να λεμε... πρεπει να μιλησει ο φιλος να πουμε κιαλλα.

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6

ξερω τι κανει ενας close up φακος... Αλλα αν δεν τον βαλεις σε ενα σωμα που εχει αισθητηρα 1:1 ο 90μμ γινετε αμεσως αμεσως 90 x 1.6 (για canon) οποτε περιπου 135 μμ... αρα θελει οπωσδηποτε και αλλον εναν φακο... Αρα θα κουβαλαει μια τσαντα μαζι του.

Επισκέπτης
Καταρχήν δε χρειάζεται να νευριάζεις....
Ο άνθρωπος είπε ότι θέλει να φωτογραφίζει μυρμήγκια κλπ,άρα έχει τρέλα με τα ζωύφια και τους μίσχους λουλουδιών.Όταν έχεις τρέλα,να βάλεις σε μια μικρή τσάντα ένα φακό και ένα σώμα δεν είναι πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι να τα αγοράσεις,και την οικονομική κατάσταση του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω,την ξέρει μόνο ο ενδιαφερόμενος.Έχει κάνει μια επιλογή,του πρότεινα μια μηχανή από αυτές.Η Leica αφενός μεν δεν κυκλοφορεί,και δε θα τη βρει μεταχειρισμένη στην Ελλάδα με τίποτα,καθότι ήταν πολύ ακριβή και οι compact απευθύνονται 100% σε ερασιτέχνες χρήστες που θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες την παρέα τους,άρα πάνε για φθηνές (σκέψου να χάσεις/σου κλέψουν μια leica σε παραλία...).

Και πόσο γίνεται ένας φακός,στην macro φωτογράφηση δεν παίζει κανένα ρόλο.Επίσης,οι τηλεφακοί είναι άριστοι για πορτραίτα.Δεν ξέρω πόσο γρήγορο autofocus έχει για να πω αν είναι κατάλληλος για ράλι,αλλά σίγουρα θα έχει πιο γρήγορο από τον δικό μου 70-300 που είχα πάρει 140€ το 2006,άρα κάνει και για εκεί.Για τοπία,ένας φακός με 50-100 ευρώ είναι άψογος στις περισσότερες περιπτώσεις.

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Αξιότιμοι συμπαίχτες, τι γνώμη έχετε για την εξής κάμερα (14χ οπτικό ζουμ) κ λοιπές λειτουργίες; σας ευχαριστώ

μια χαρα θα ειναι για καθημερινη χρηση... αν δεν σε πειραζει οτι δεν εχει raw αρχειο (που κατα την γνωμη μου αν θες να ασχοληθεις λιγακι με την φωτογραφια να τραβας μονο raw αρχεια και οχι JPG)

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Καταρχήν δε χρειάζεται να νευριάζεις....
Ο άνθρωπος είπε ότι θέλει να φωτογραφίζει μυρμήγκια κλπ,άρα έχει τρέλα με τα ζωύφια και τους μίσχους λουλουδιών.Όταν έχεις τρέλα,να βάλεις σε μια μικρή τσάντα ένα φακό και ένα σώμα δεν είναι πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι να τα αγοράσεις,και την οικονομική κατάσταση του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω,την ξέρει μόνο ο ενδιαφερόμενος.Έχει κάνει μια επιλογή,του πρότεινα μια μηχανή από αυτές.Η Leica αφενός μεν δεν κυκλοφορεί,και δε θα τη βρει μεταχειρισμένη στην Ελλάδα με τίποτα,καθότι ήταν πολύ ακριβή και οι compact απευθύνονται 100% σε ερασιτέχνες χρήστες που θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες την παρέα τους,άρα πάνε για φθηνές (σκέψου να χάσεις/σου κλέψουν μια leica σε παραλία...).

Και πόσο γίνεται ένας φακός,στην macro φωτογράφηση δεν παίζει κανένα ρόλο.Επίσης,οι τηλεφακοί είναι άριστοι για πορτραίτα.Δεν ξέρω πόσο γρήγορο autofocus έχει για να πω αν είναι κατάλληλος για ράλι,αλλά σίγουρα θα έχει πιο γρήγορο από τον δικό μου 70-300 που είχα πάρει 140€ το 2006,άρα κάνει και για εκεί.Για τοπία,ένας φακός με 50-100 ευρώ είναι άψογος στις περισσότερες περιπτώσεις.

δεν νευριαζω φιλε μου... σορρυ αν περασε ετσι το μηνημα μου...
αλλα μην κολλαμε στην Leica...

OP
OP
S

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Eνταξει. Το ηξερα οτι το Bourdela εχει τσακαλια σε ολους τους τομεις, αλλα πραγματικα δεν περιμενα τετοια ενημερωση  :rockon:. Ευχαριστω ολους τους συναδελφους που εσπευσαν οχι μονο για τις πληροφοριες, αλλα και για τα μινι μαθηματακια για τεχνικα θεματα γενικοτερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom