Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 460K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
13.782
Κριτικές
137
Like
21.060
Πόντοι
20.786
Nαι φιλε και εγω είμαι υπερ μιας επεμβασης με σκοπο να ανατραπει το καθεστως του Κιμ.

Αλλα είναι δυσκολο να γινει διοτι η Κινα τους υποστηριζει ακομα. Έστω και άτυπα.



 

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.041
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Nαι φιλε και εγω είμαι υπερ μιας επεμβασης με σκοπο να ανατραπει το καθεστως του Κιμ.

Αλλα είναι δυσκολο να γινει διοτι η Κινα τους υποστηριζει ακομα. Έστω και άτυπα.

Όταν παύσει άμα παύσει ας ελπίσουμε ο υπαρκτός να τελειώσει :)
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.881
Κριτικές
28
Like
2.812
Πόντοι
6.265
Αχρηστος

πρωτα πρεπει να γινει ενας "εμφυλιος" να τελειωνουμε με την σπορα των ηττημενων του 49
το φιδι στον κορφο μας
 

vres1

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2010
Μηνύματα
169
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Ημουνα νιος και γέρασα ωραιο το παραμυθάκι για αγορά εξοπλισμών. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση πολεμικης συγκρουσης με Τουρκία.
 

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Μηνύματα
974
Like
2
Πόντοι
6
Αχρηστος

πρωτα πρεπει να γινει ενας "εμφυλιος" να τελειωνουμε με την σπορα των ηττημενων του 49
το φιδι στον κορφο μας

τον Δημοκρατικο Στρατο της Ελλαδος θα εννοεις φανταζομαι... ποσο πρωτοι στην προπαγανδα τα κουμουνια??? ιδρυσαν κομμουνιστικο στρατο και τον ονομασαν δημοκρατικο για να πουλησει περισσοτερο

ιδρυσαν τον ελας και τον ονομασαν ελας για να εχει την συνδεση με την ελλαδα, να παρουσιαζεται σαν ομπρελα που πιανει τους ελληνες και οχι τα κουμουνια..


επικινδυνοι... συμφωνω, οι ηττημενοι του 49 να αποδεχτουν την ηττα τους και να λουφαξουν στις τρυπες τους και να μην εκμεταλευονται το γεγονος οτι τους χαριστηκε τοτε η ζωη...

(οπως κανουν και οι τσαμιδες πχ)



----------


η ξεφτιλα του ΚΚΕ... ρε προδοτες πως την γλυτωσατε την εθνοκαθαρση?? απορια θα μου μεινει.. οι ηγετες της ελλαδος τοτε πως τους τη χαρισαν?? τι σκεφτονταν οι μαλακες??? καραμπινατη προδοσια, επρεπε να εκτελεστουν ολοι πλην αυτων που δηλωναν πειστηκα οτι "με πηραν με τη βια"


Μέγεθος και σύνθεση του ΔΣΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Υπάρχει γενική συμφωνία μεταξύ των ιστορικών πηγών ότι σε ολόκληρη τη διάρκεια του εμφυλίου πέρασαν από τις γραμμές του ΔΣΕ περίπου 100.000 άνδρες και γυναίκες, ενώ στην φάση της πλήρους ανάπτυξής του, κατά τα μέσα του 1948, ο αριθμός είχε φτάσει τους 26.000[8]. Δεν υπάρχουν ακριβείς αριθμοί σχετικά με την σύνθεση του Δημοκρατικού Στρατού. Σύμφωνα με τους Βερέμη, Κλόουζ το 80% ήταν νέοι κάτω των 25 ετών. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για σώμα με υπεραντιπροσώπευση εφήβων, ιδιαίτερα με την πάροδο του χρόνου μειώνονταν ο μέσος όρος ηλικίας. Από τις γυναίκες επίσης η πλειοψηφία ήταν νεαρής ηλικίας: 16-19 ετών. Είναι φυσικό ότι δεν διέθετε η πλειοψηφία του ΔΣΕ μαχητική εμπειρία, αφού διέρχονταν την παιδική ηλικία το μεγαλύτερο μέρος του, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.[9] Η πλειονότητα των μαχητών του ΔΣΕ ήταν αγρότες και κάτοικοι αγροτικών περιοχών. Ίσως υπερέβαιναν το 75 -80% του συνόλου των ανταρτών. Μεταξύ όμως των κομματικών στελεχών και των αξιωματικών του ΔΣΕ οι αγρότες υποαντιπροσωπεύονταν.[10]Ως προς το μορφωτικό επίπεδο αυτοί που είχαν στοιχειώδη μόρφωση κυμαίνονταν στο 90%. Στην πραγματικότητα όμως επρόκειτο για χαμηλής μόρφωσης μαχητές. Αυτό οφειλόταν στο ό,τι στρατολογούνταν άτομα από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επαρχίας.[11] Γενικά, ο ΔΣΕ στην πλειοψηφία του αποτελούνταν από ακούσια στρατολογημένους νέους και εφήβους αγρότες και αγρότισσες και από ένα σημαντικό αριθμό Σλαβομακεδόνων, που είχαν πολύ μικρή σχέση με τον μαρξισμό και τα οράματα του ΚΚΕ. Αντίθετα, ο Ελληνικός Στρατός είχε περισσότερα κοινά στοιχεία με τον ΕΛΑΣ καθώς σ' αυτόν εντάχθηκαν εκατοντάδες ή χιλιάδες πρώην ελασίτες, κάτι που ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης χαρακτηρίζει «ειρωνεία της Ιστορίας».[12]

Εθνοτική σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Από εθνοτική πλευρά οι Σλαβομακεδόνες συγκροτούσαν το 20-25% της δύναμης του ΔΣΕ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, δηλαδή 15.000-20.000 άτομα[13]. Με δήλωσή του το 1947, ο Νίκος Ζαχαριάδης έθεσε ζήτημα πλήρους αποκατάστασης του "μακεδονικού λαού" ύστερα από τη νίκη του Δημοκρατικού Στρατού[14] (δήλωση που πιθανώς να ήταν κίνηση τακτικής σε μια προσπάθεια μεγαλύτερου προσεταιρισμού των σλαβομακεδόνων). Επίσης επιχείρησαν την στρατολόγηση και των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, εκμεταλλευόμενοι τη δυσφορία τους απέναντι στο ελληνικό κράτος. Πράγματι συγκροτήθηκε ένα μικρό τάγμα, ονόματι Τάγμα Οθωμανών, συνολικής δύναμης 200-300 ατόμων,προερχόμενων κυρίως από τα Πομακικά χωριά και άλλοι 2000-3000 για βοηθητικές θέσεις.Γενικά οι Μουσουλμάνοι δεν υπήρξαν συνεργάσιμοι για λόγους θρησκευτικούς, αμοιβαίας καχυποψίας, κοινοτικούς και μορφωτικούς. Πολλοί λιποτάκτησαν προς τον Ελληνικό στρατό. Ο ΔΣΕ επιχείρησε να στρατολογήσει και Τσάμηδες απευθύνοντας αίτημα στην Αλβανία τόσο το 1947 διά του Βαφειάδη όσο και το 1948. Και στις δύο περιπτώσεις απορρίφθηκε το αίτημα. Η Αλβανική πλευρά ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τον φόβο εισβολής του Ελληνικού στρατού στην Αλβανία. Στις αρχές του 1949 ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Μεχμέτ Σέχου συμφώνησε και αποφάσισε επιστράτευση Τσάμηδων "για την απελευθέρωση της πατρίδας τους". Οι Τσάμηδες αρνήθηκαν να υπακούσουν και μέχρι τις αρχές Απριλίου μόλις 130-150 άτομα εντάχθηκαν στον ΔΣΕ. Υπήρχαν πληροφορίες ότι περίπου 800 άτομα εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα εργασίας λόγω των αντιδράσεών τους.[15]

 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.881
Κριτικές
28
Like
2.812
Πόντοι
6.265
Πουθενα δεν ηταν πρωτοι

απλα αντιγραφανε και περνανε εντολες σαν γνησια κουμμουνια(προδοτες-συνωνυμο του κομμουνισμου) αντιγραφανε το αντιστοιχο ονομα των συμμοριτων της ισπανιας που πολεμησαν με τον φραγκο( ειχανε το ονομα "Δημοκρατικος στρατος") και πηρανε το τριτο το μακρυτερο



το μεγαλυτερο λαθος της νεοτερης ιστοριας του Ελληνικου εθνους που δεν εξοντωσε φυσικα τους εαμοβουλγαρους  οταν τους συνετριψε στο βιτσι και στον γραμμο τους αφησε να περασουν στις πατριδες τους (Αλβανια-σκοπια-βουλγαρια)

αν ειχε γινε τι αυτονοητο σημερα το κκε και ο συριζα θα ειχανε συνολο 0.1%






ρατσιστικη αφισα των συμμοριτων του εαμ
Afisa-EAM.jpg



μια ζωη πουτανας γιοι οι κομμουνιστες

 

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Μηνύματα
974
Like
2
Πόντοι
6
ρατσιστικη αφισα των συμμοριτων του εαμ
Afisa-EAM.jpg



μια ζωη πουτανας γιοι οι κομμουνιστες

εκανα τροποποιηση και περιπου γραψαμε τα ιδια. με την εικονα της αφισας δεν διαφωνω παντως. να τα βλεπουν αυτα οι συριζαιοι.... βαλανε στην αφισα τα κουμουνια τον μαυρο επειδη ξερουν οτι προκαλει αηδια/οργη να σου πηδαει την ξαδερφη ενας τετοιος... αλλιως θα βαζαν εναν ασπρο στην αφισα..

ε αφου ειναι γνωστο λοιπον οτι η εικονα του μαυρου με την λευκη προκαλει αποστροφη, ειναι η οχι δικαιωμα του καθενος που αποστρεφεται αυτη την εικονα (λογο της ιστοριας του αλλα και του dna του - το οποιο εχει μνημη) να αντιδρασει απο ενστικτο???
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.881
Κριτικές
28
Like
2.812
Πόντοι
6.265
H αφισα δειχνει την υποκρισια

αν την ειχε ο εθνικος στρατος που πολεμησε τους εαμοβουλγαρους θα την βλεπαμε καθε χρονο θα την ειχανε σε εφημεριδες σχολικα βιβλια κλπ

τωρα που ειχανε "Ρατσιστικη" αφισα οι "δημοκρατες" εαμοβουλγαροι η αφισα δεν υπαρχει πουθενα

 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ημουνα νιος και γέρασα ωραιο το παραμυθάκι για αγορά εξοπλισμών. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση πολεμικης συγκρουσης με Τουρκία.
οι πατεράδες μας εζησαν την συγκρουση του 74,
οι παππούδες μας το 22,
οι προπαππουδες το 1912 και το 1897,
τα 1000 χρονια που είναι στην γειτονια μας εγιναν 30 ελληνοτουρκικοι πολεμοι. σε κάθε γενια γινονται 2. εμεις μπορει να την γλυτώσουμε με 1 συρραξη ισως σε 1 χρονο ισως σε 20 χρονια.
τι σε κανει να πιστευεις τοσο σιγουρα πως δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση?
φανταζεσαι το ιδιο μπορει να ελεγε και καποιος την προηγουμενη χιλιετια μεχρι να γινει η συρραξη?
1000 α οι τουρκοι είναι στην περσια τι δουλεια εχουν να ερθουν προς μικρα ασια που εχει 0 μουσουλμάνους και ακριτες να την φυλανε.
1100 α τον φαγανε οι τουρκοι με την σταυροφορια τωρα θα ηρεμισουμε δεν θα εχουμε ξανα πολεμο μαζι τους.
1350 α οι τουρκοι εχουν την αδριανουπολη σιγα μην παρουν και την Πολη αυτό μονο συνασπισμος από ολη την ευρωπη το καταφερε.
1453 α πηρανε την Πολη αυτό ηθελαν, την Τραπεζουντα γιατι να την παρουν.
1500 α τελειωσαν οι πολεμοι ηττηθήκαμε ποιος να επαναστατησει τωρα.
1790 α απετυχαν και τα ορλωφικα δεν θα μας ξαναξεσηκωσουν οι ρωσσοι θα εχουμε ειρηνη πια.
1800 α ο ναπολεωντας εχει στρατο να τους πολεμησει εμεις με τι υποδομη.
1810 α ειμαστε κατεχόμενοι γιατι να γινει εχουμε 0 στρατο.
1897 α εχουμε ανεξαρτητο κρατος γιατι να ρισκάρουμε τις ζωες μας για την μεγαλη ιδεα.
1918 α εληξε ο πολεμος τωρα θα απολαυσουμε την ειρηνη.
1974 α δεν εχουμε κανενα ανοικτο θεμα με τους τουρκους εχει γινει και ανταλλαγη πληθυσμων σιγα μην ξαναγινει ελληνοτουρκικος πολεμος για λιγες χιλιαδες μειονότητες.

και μη μου πεις πως οι πολεμοι και πριν 1000 χρονια γινονταν για αγορα εξοπλισμων  :headbang: :headbang: :headbang:
 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.794
Κριτικές
51
Like
1.662
Πόντοι
3.495
Ρε πήθικα, τι είναι αυτά που γράφεις; Να σε ρωτήσω, τι δουλειά κάνεις;
---------
ΑΣΤΟΝ Ο DUKE...EINAI...
1-παρθενος 55 ετων ....95%...
2.δεν εχει βγαλει ποτε γκομενα.
3.μυαλο---πουρε...
4.καθυστερημενος.
5.αγαπη για την χουντα, μαλλον το βιασε χουντικος...
6.ΤΡΟΛ 99.9% ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡνει ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.
7.ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ...
8........................Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ...
--------
ΔΕΣ ΤΙ γραφει γενικα.....
-η τα γραφει για χαβαλε...
-η οπως εγραψα Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ...
 

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.041
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

και μη μου πεις πως οι πολεμοι και πριν 1000 χρονια γινονταν για αγορα εξοπλισμων 

Ως αφορμή θ' αναφερθώ στο θέμα τούτο: Ο πόλεμος είναι η προέκταση της πολιτικής με ένοπλα μέσα, όπως και η πολιτική, άμα είναι σωστή, είναι πόλεμος με άλλα μέσα βάσει τον Κλάουσενβιντζ, εκ του έπους του, (δεν ξέρω πως αλλιώς ν' αναφερθώ στο σύγγραμά του και να το τιμήσω)του οποίου μου υπολοίπονται ακόμα διακόσιες σελίδες μέχρι την ολοκλήρωση, "Περί πολέμου", που είναι κρίμα μέγιστο το ότι το εισαγωγικό εργο του Σουν Τζου έχει επισκιάσει τη σοβαρότερη πραμάτεια περί πολέμου εκ του Πρώσσου στρατιωτικού.

Τέσπα, άμα την μία χώρα την νοιάζει μόνο η οικονομία της ο πόλεμος λόγω του κόστους του δεν είναι κάτι που θα τη βοηθήσει ν' αναπτυχθεί, εν αντιθέσει η κύρια πηγή του πόλεμου είναι η πολιτική. Άμα σκεφτούμε μία Τουρκία καθαρά εκδυτικοποιημένη και φιλελεύθερη (κοινωνικά) δεν θα συζητούσαμε για πόλεμο με αυτήν την χώρα. Ο κίνδυνος εκ της Τουρκίας, ας μη κάνει λάθος κανείς, πάντα θα παραμένει όσο αυτή υπάρχει οι συμμαχίες μας, οι εξοπλισμοί και η εσωτερική θεσμική αστάθεια της Τουρκίας αποτρέπουν την έναρξη του πολέμου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μία σταθερή Τουρκία δε θα ήθελε να επεκταθεί. Η λαϊκιστική πολιτική του Ερντογάν, ή μάλλον το είδος αυτής το αποδεικνύει και μέχρι τώρα λόγω αστάθειας δεν έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει αλλά λόγω δικής μας αστάθειας και αυτοκτονικής διάθεσης έχει τη δυνατότητα μέσω των αγαπητών προσφύγων της κυράς Τασίας να κάνει πόλεμο με άλλα μέσα. Έτσι σε περίπτωση που κανά νησί ή η Θράκη φύγουν θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας, ενώ οι στόχοι μετά θα μετατεθούν στα Βαλκάνια και μετά των Βαλκανίων σειρά έχει η Μάλτα κι η Βιέννη.

Εν τέλει ο λόγος που υπάρχει η θέληση για πόλεμο εκ μεριάς της Τουρκίας είναι ότι θέλει να ξαναγίνει μίας μορφής νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είτε με εθνικιστές στην κορυφή της χώρας είτε όχι αυτό παρέμενε πάντα πάγιο στόχος της Γείτωνος και αυτό πρέπει να το χωνέψει ο κάθε άνθρωπος στο μυαλό του και πλέον μόνο ο αποσταθεροποιητικό παράγων που λέγεται Ισλάμ την εμποδίζει να κάνει το οτιδήποτε σοβαρό! Κι αυτό γιατί η επιστροφή που ήθελε να κάνει ο Έρντο προς το Ισλάμ δεν είναι όσο εύκολη θα ήθελε.

Η νέα Τουρκία δεν θα είναι μία Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά θα είναι κάτι μεταξύ αυτής και τη Κεμαλικής Τουρκίας. Αυτή η Τουρκία θα έχει τα κατά και των δύο αλλά τη σύσταση που επιτρέπει μόνο τη μία: την Κεμαλική! Η στροφή στο Ισλάμ αναταράσσει την εσωτερική ισορροπία της χώρας και δίνει χρόνο αλλά κι ευκαιρίες στους εχρθούς της χώρας... που η διαμορφωμένη οικονομική και διπλωματική κατάσταση δεν επιτρέπει την εκμετάλλευσή των άμεσα!

Ή ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα: Γιατί οι ΗΠΑ εχθρεύονται τη Ρωσία μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ; Βάσει το φόρεϊν Αφφέϊρς γεωπολιτικά αυτές οι δύο χώρες έχουν παραπάνω κοινά από ότι νομίζουμε και αρκετούς κοινούς εχθρούς ώστε να συμμαχήσουν. Γιατί όμως αυτό δεν γίνεται; Η γραφειοκρατία των ΗΠΑ, βάσει τον ίδιον τον Πούτιν στις συνεντεύξεις του από τον Όλιβερ Στόουν, θέλει κι επιζητεί την μείωση της Ρωσίας οπότε το όποιο άνοιγμα ό,τι επιτυχία και αν έχει θεωρείται κυρίως μία στιγμή αδυναμίας της γραφειοκρατίας των ΗΠΑ να επιβάλλει τη θέλησή της. Γιατί όμως; Ο λόγος είναι ότι πολιτικά οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν δύο πράματα πάντα: Έναν μπαμπούλα ώστε να διατηρούν τις συμμαχίες τους κι άρα την προώθηση της πολιτικής τους και δεύτερον να μην υπάρχει ούτε και ντε γιούρε αντίπαλος τους σε γεωστρατηγικό επίπεδο. Στη Ρωσία αναγνωρίζουν και τα δύο.

Ο λόγος για το πρώτο είναι ο εξής: ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει αποτύχει άσχημα, οι χώρες μας κινδυνεύουν με αστάθεια οι θεσμοί δουλεύουν υπέρ μειονοτήτων κατά γηγενών, το Ισλάμ, κύρια πηγή τρομοκρατίας σήμερα προωθείται, στη Γαλλία η ζωή του μέσου ανθρώπου κινδυνεύει ενώ το κράτος της Γερμανίας, αλλά και της Βρετανίας, έχει γίνει Οργουελιανό! Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί μετανάστευση από ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης οικογενειαρχών και των οικογενειών τους προ χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ όπου ο παλαιός μέσος κοινός άνθρωπος, φασισταριό ντε φάκτο για τους προοδευτικούς, Δεν κυνηγιέται απ' τους θεσμούς ενώ η ζωή του δεν κινδυνεύει από κάποιων πρόσφυγα η κυβέρνηση του οποίου τον καλεί άμεσα μέσα στη χώρα του προσφέροντας του μία καλή ζωή εις βάρος των πολιτών της... επί της ουσίας ταΐζει λαθρό.

Πως ανέχεται ο μέσος άνθρωπος εις την δύσιν αυτήν την κατάσταση; Απλά υπάρχει ο Μπαμπούλας του φασισμού τον οποίο πλέον έχει η Ρώσικη Ομοσπονδία, κι εκ του μίσους και του φόβου οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τους άμεσους κίνδυνους στη χώρα τους ως αρκετά επείγοντες...

Ο δεύτερος λόγος έχει φανεί στη Συρία: Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί ως μία βάναυσα αποσταθεροποιητική δύναμη. Χρηματοδοτώντας Ισλαμιστές ανά τον κόσμο, με πρώτους απ' όλους τους Ταλιμπάν το 70', έχουν παράξει ένα τέρας που δεν το ελέγχουν διόλου. Ρίχνουν δικτάτορες υπέρ δημοκρατών διότι στη χώρα τους με δικαιολογία ότι οι γκέυ δεν έχουν δικαίωμα γάμου, δηλαδή δεν είναι η κυβέρνηση κοινωνικά φιλελεύθερη, η νέα κυβέρνηση είναι αδύναμη με αποτέλεσμα να ξεσπάνε τα φυλετικά και θρησκευτικά όσο και τα εθνικά μίση αυτών των χωρών, βυθίζοντας τες έτσι στο χάος. Αυτό έγινε στην Λιβύη αποτράπηκε την τελευταία στιγμή στην Αίγυπτο και στη Συρία μετά βίας παρ' ολίγον να επιτύχει την διάλυση του καθεστώτος με βοήθεια τόσο εκ των ΗΠΑ όσο κι εκ της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ (το οποίο έδινε λεφτά παντού ακόμα και στην αντί-Ισραηλινή χεζμπολάχ εξ ου και η διαμάχη που έχει ξεσπάσει εκεί). Ο λόγος που οι Ισλαμιστές υποστηρίζονται είναι γιατί αποτελούν την πιο εύκολη ομάδα να χρησιμοποιηθεί όχι γιατί τους αγαπάνε και μάλιστα αυτό διαφαίνεται εκ του γεγονότος πως συχνά είναι αναγκασμένοι να τους πολεμούν.

Η Ρωσία εκεί έκανε το θανάσιμο αμάρτημα να υποστηρίξει την κυβέρνηση που κατάφερνε να ελέγχει τη χώρα δίχως την ξένην παρέμβαση. Οπότε αμφισβήτησε εν τη πράξει την κυριαρχία των ΗΠΑ ανά την υφήλιο. Αλλά πέραν τούτου με αυτή της την κίνηση όσο και με την συντηριτική μη ελεγχόμενη κυβέρνηση αμφισβήτησε έμπρακτα κι αμφισβητεί ακόμα και κάτι άλλο πολύ βασικό στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ: Την φιλελεύθερη (κοινωνικά) ηγεμονία! Ανεφέρθη, με αστεΐζον τρόπο. πως τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ήταν ο λόγος για τον οποίο ρίξανε δικτάτορες για να φέρουν ισλαμιστές. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι εν μέρει αυτό γίνεται και γι' αυτόν τον λόγο. Επί της ουσίας όποιο καθεστώς δεν βασίζεται στο μοντέλο της κοινωνικής δικαιοσύνης, τελική μορφή του οποίου είναι να ενδιαφέρεται παραπάνω για μειονότητες του 1,5-3% παρά για σοβαρά θέματα, αντιμετωπίζεται ως εχθρικό γιατί ένα τέτοιο καθεστώς δεν μπορεί να ελεγχθεί και ένθεν των εσωτερικών του από το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Εξ ου και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να είναι ανεκτά τα καθεστώτα τα οποία δεν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να ελεγχθούν. Η Κίνα αποτελεί εξαίρεση λόγω της οικονομικής σχέσης, αλλά και του μεγέθους της, που έχει ειδικά με τις ΗΠΑ αλλά επίσης και λόγω της πολιτικής, το τονίζω αυτό, εσωστρέφειας της.

Οπότε φαίνονται οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει αυτή η έχθρα να είναι πολιτικού τύπου και όχι γεωστρατηγικού ή οικονομικού. Την Ουκρανία δεν την αναφέρω επέτηδες διότι: αποτελεί σημείο προέκτασης αυτής της πολιτικής των ΗΠΑ η κατάσταση θα είχε αποτραπεί αν: οι πολιτικοί της χώρας δεν ήταν στόκοι να παραδώσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας προς την Ρωσία και εφόσον δεν κινδύνευε η Ρωσία να κλειστεί μέσα σε μία αντιπυραυλική ασπίδα που δεν ήταν δική της. Με εξαίρεση την βλακεία της πολιτικής της ελίτ ό,τι και να πει κάποιος πάλι ο δάκτυλος θα δείξει της ΗΠΑ και την διπλωματική απομόνωση στην οποία έχει μπει η χώρα πολύ νωρίτερα από το 2015 μάλλον ίσως και από το 1995.

Μέσω αυτών των παραδειγμάτων επιχειρήθηκε να δειχθεί ότι ο λόγος των σύγχρονων πολέμων δεν είναι οι εξοπλισμοί, οι οποίοι τον αποτρέπουν, μέσω της βεβαιωμένης κοινής αλληλοκαταστροφής, ούτε για οικονομικούς λόγους (στόχος σε σύγχρονες διαμάχες είναι μέχρι και οι πολίτες και οι υποδομές των χωρών δηλαδή θα υπάρχει ζήτημα ανοικοδόμησης στον κατακτητή, το οποίο θα του κοστίσει περαιτέρω ενώ η πλουτοπαραγωγική δυνατότητα της χώρας μπορεί να έχει πέσει ανεπιστρεπτί) αλλά κυρίως για πολιτικούς.
 

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Μηνύματα
470
Like
6
Πόντοι
1
---------
ΑΣΤΟΝ Ο DUKE...EINAI...
1-παρθενος 55 ετων ....95%...
2.δεν εχει βγαλει ποτε γκομενα.
3.μυαλο---πουρε...
4.καθυστερημενος.
5.αγαπη για την χουντα, μαλλον το βιασε χουντικος...
6.ΤΡΟΛ 99.9% ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡνει ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.
7.ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ...
8........................Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ...
--------
ΔΕΣ ΤΙ γραφει γενικα.....
-η τα γραφει για χαβαλε...
-η οπως εγραψα Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ...

Πω πω εσυ πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος. Σε όλα έπεσες μέσα. Ξημεροβραδιάζεσαι εδω μέσα και προσπαθείς να αποδείξεις τι ακριβώς; Βρίζεις επειδή δε μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Αλλος ένας πετυχημένος ξερόλας, που στη δουλειά τρώει καρπαζιές.

Κακομοίρη
 

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Μηνύματα
470
Like
6
Πόντοι
1
Επι του θέματος τώρα.

Σα χώρα, παίζουμε με το χρόνο. Η τουρκία περνάει κρίση, αλλά ο ερντο έχει την απολυτη εξουσία και κάνει ο,τι θέλει. Αν προλάβει να κρατήσει ενωμένη τη χώρα του, και να δυναμώσει το στρατο του, θα επιτεθεί. Αν δεν επιτεθεί, θα ζητήσει ανταλλάγματα νησιά και θράκη για να μη φτάσει μέχρι την αθήνα.

Ας βάλουν ορισμένοι τις γυναίκες να γενάνε σε θερμοκηπια. Έλεος με τις μαλακειες του κάθε καθυστερημένου
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.108
Πόντοι
1.496
Εβλεπα ενα ντοκιμαντερ για τη Γερμανια πριν τον πολεμο.Τοτε που ειχε κερδισει την εξουσια ο Χιτλερ και αναδιοργανωνε το κρατος και τη κοινωνια κατα τα ναζιστικα προτυπα.Οι αναπηροι και ψυχικα ασθενεις ευθανασια με συνοπτικες διαδικασιες για να μη πληρωνει το κρατος.Οι εργατες ολοι για δουλεια εξασφαλισμενη απο το κρατος.Πληρης ελεγχος σε ολους τους τομεις.Μεχρι και στο γενεαλογικο δεντρο του καθενος.Και εδειχνε και για αυτο που εθιξε ο Δουκας.Τι κανανε λοιπον οργανωμενα σαν κρατος.Εδειχνε μια μεγαλη αιθουσα σαλα και ηταν 10 γυναικες στις σειρα ολογυμνες.Η μια διπλα στην αλλη.Ουτε παραβαν,ουτε στοιχειωδη χωρισματα ουτε τιποτα.Εμπαιναν οι αντρες και στεκονταν απεναντι απο τις γυναικες.Λαβετε θεσεις,ξεκινατε.Ουτε καν γνωριζονταν.Γινοταν η διαδικασια υπο επιβλεψη και κατοπιν εδειχνε στα επικαιρα της εποχης οπως εχουμε και μεις εδω που δειχνει η ΕΡΤ,τις μαιες να αναλαμβανουν δουλεια.Βιομηχανια παραγωγης μωρων και μαλιστα απολυτα επιτυχημενη υπο κρατικη χορηγια.Αρα αυτο που φαινεται σημερα εξωφρενικο,εχει εφαρμοστει στη πραξη.Αν θα μπορουσε να εφαρμοστει στο σημερα και στη χωρα μας;Αυτο ειναι αλλη ιστορια.Μιλαμε εφαρμοστηκε σε ολοκληρωτικο καθεστως.Εφαρμοστηκε ομως,συνεβη.Η Ελλαδα ειναι πρωταθλητρια Ευρωπης και σε αμβλωσεις,Ποσα παιδια  χανονται ετσι.Αν ηταν παρανομες οι εκτρωσεις περαν καποιων περιπτωσεων για ιατρικους λογους οπως σε αλλα κρατη τοτε θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.Βλεπουμε λοιπον οτι σε μια χωρα ισχυει το ενα και στην αλλη το αλλο.Συμβαινει ομως,ειναι πραγματικοτητα.Το αποτελεσμα παραμενει.Υπογεννητικοτητα.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Εβλεπα ενα ντοκιμαντερ για τη Γερμανια πριν τον πολεμο.Τοτε που ειχε κερδισει την εξουσια ο Χιτλερ και αναδιοργανωνε το κρατος και τη κοινωνια κατα τα ναζιστικα προτυπα.Οι αναπηροι και ψυχικα ασθενεις ευθανασια με συνοπτικες διαδικασιες για να μη πληρωνει το κρατος.Οι εργατες ολοι για δουλεια εξασφαλισμενη απο το κρατος.Πληρης ελεγχος σε ολους τους τομεις.Μεχρι και στο γενεαλογικο δεντρο του καθενος.Και εδειχνε και για αυτο που εθιξε ο Δουκας.Τι κανανε λοιπον οργανωμενα σαν κρατος.Εδειχνε μια μεγαλη αιθουσα σαλα και ηταν 10 γυναικες στις σειρα ολογυμνες.Η μια διπλα στην αλλη.Ουτε παραβαν,ουτε στοιχειωδη χωρισματα ουτε τιποτα.Εμπαιναν οι αντρες και στεκονταν απεναντι απο τις γυναικες.Λαβετε θεσεις,ξεκινατε.Ουτε καν γνωριζονταν.Γινοταν η διαδικασια υπο επιβλεψη και κατοπιν εδειχνε στα επικαιρα της εποχης οπως εχουμε και μεις εδω που δειχνει η ΕΡΤ,τις μαιες να αναλαμβανουν δουλεια.Βιομηχανια παραγωγης μωρων και μαλιστα απολυτα επιτυχημενη υπο κρατικη χορηγια.Αρα αυτο που φαινεται σημερα εξωφρενικο,εχει εφαρμοστει στη πραξη.Αν θα μπορουσε να εφαρμοστει στο σημερα και στη χωρα μας;Αυτο ειναι αλλη ιστορια.Μιλαμε εφαρμοστηκε σε ολοκληρωτικο καθεστως.Εφαρμοστηκε ομως,συνεβη.Η Ελλαδα ειναι πρωταθλητρια Ευρωπης και σε αμβλωσεις,Ποσα παιδια  χανονται ετσι.Αν ηταν παρανομες οι εκτρωσεις περαν καποιων περιπτωσεων για ιατρικους λογους οπως σε αλλα κρατη τοτε θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.Βλεπουμε λοιπον οτι σε μια χωρα ισχυει το ενα και στην αλλη το αλλο.Συμβαινει ομως,ειναι πραγματικοτητα.Το αποτελεσμα παραμενει.Υπογεννητικοτητα.
αυτό με τις αμβλωσεις μην εισαι τοσο σιγουρος ότι μειωνει τα παιδια.
τυπικα στα χαρτια από το 80 που εγιναν νομιμες εχουμε 5.000.000 αμβλωσεις.
αυτό δεν σημαινει ότι θα ημασταν τωρα 15.000.000
γιατι?
η 18χρονη που κανει αμβλωση μπορει μετα από χρονια να κανει 3 παιδια.
η 18χρονη που δεν κανει αμβλωση φορτώνεται 1 παιδι και μπορει κανεις να μην την θελει για μανα δικου του παιδιου οποτε μενει στο 1 και ο αντιστοιχος αντρας που θα εκανε τα 3 στο 0

ξερω περιπτωση γκομενα που εκανε μαυρακι, αν δεν το ειχε θα της την επεφτα γιατι με καυλωνει αφανταστα. το παιδι της δρα αποτρεπτικα στο να κανει και αλλα ισως περισσοτερα παιδια.

και κρατα μικρο καλαθι για το τι συνεβαινε στην ναζιστικη γερμανια, τα ντοκυμαντερ τα γυριζουν οι εχθροι τους που τους νικησαν, μπορει να πηραν μια τσοντα της εποχης και να την παρουσιασαν σαν κρατικο μηχανισμο,
αντιστοιχα σκεψου ότι αρχαιο κειμενο (το 99% το εξαφανισε ο χριστιανισμος) εχουμε είναι από αντιγραφα από καλογερους, μπορει να εσβησαν να εγραψαν ότι τους συμφερει για να δειξουν πχ ότι ο τιβεριος, ο νερωνας, ο καλλιγουλας ηταν απανθρωποι της παλιας θρησκείας.
 

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Εβλεπα ενα ντοκιμαντερ για τη Γερμανια πριν τον πολεμο.Τοτε που ειχε κερδισει την εξουσια ο Χιτλερ και αναδιοργανωνε το κρατος και τη κοινωνια κατα τα ναζιστικα προτυπα.Οι αναπηροι και ψυχικα ασθενεις ευθανασια με συνοπτικες διαδικασιες για να μη πληρωνει το κρατος.Οι εργατες ολοι για δουλεια εξασφαλισμενη απο το κρατος.Πληρης ελεγχος σε ολους τους τομεις.Μεχρι και στο γενεαλογικο δεντρο του καθενος.Και εδειχνε και για αυτο που εθιξε ο Δουκας.Τι κανανε λοιπον οργανωμενα σαν κρατος.Εδειχνε μια μεγαλη αιθουσα σαλα και ηταν 10 γυναικες στις σειρα ολογυμνες.Η μια διπλα στην αλλη.Ουτε παραβαν,ουτε στοιχειωδη χωρισματα ουτε τιποτα.Εμπαιναν οι αντρες και στεκονταν απεναντι απο τις γυναικες.Λαβετε θεσεις,ξεκινατε.Ουτε καν γνωριζονταν.Γινοταν η διαδικασια υπο επιβλεψη και κατοπιν εδειχνε στα επικαιρα της εποχης οπως εχουμε και μεις εδω που δειχνει η ΕΡΤ,τις μαιες να αναλαμβανουν δουλεια.Βιομηχανια παραγωγης μωρων και μαλιστα απολυτα επιτυχημενη υπο κρατικη χορηγια.Αρα αυτο που φαινεται σημερα εξωφρενικο,εχει εφαρμοστει στη πραξη.Αν θα μπορουσε να εφαρμοστει στο σημερα και στη χωρα μας;Αυτο ειναι αλλη ιστορια.Μιλαμε εφαρμοστηκε σε ολοκληρωτικο καθεστως.Εφαρμοστηκε ομως,συνεβη.Η Ελλαδα ειναι πρωταθλητρια Ευρωπης και σε αμβλωσεις,Ποσα παιδια  χανονται ετσι.Αν ηταν παρανομες οι εκτρωσεις περαν καποιων περιπτωσεων για ιατρικους λογους οπως σε αλλα κρατη τοτε θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.Βλεπουμε λοιπον οτι σε μια χωρα ισχυει το ενα και στην αλλη το αλλο.Συμβαινει ομως,ειναι πραγματικοτητα.Το αποτελεσμα παραμενει.Υπογεννητικοτητα.
α ρε ναζισταρα'υμνεις τις πρακτικες του χιτλερ με τη καθε ευκαιρεια, αλλη λυση για να αυξηθουν οι γεννησεις εκτος απο το να μας κλεισουν 10 ανδρες και γυναικες αγνωστους σε ενα κλουβι, και να απαιτουν να κανουμε παιδια που δεν θα εχουν αυριο πατερα και οικογενεια, δεν εχεις?
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.108
Πόντοι
1.496
α ρε ναζισταρα'υμνεις τις πρακτικες του χιτλερ με τη καθε ευκαιρεια, αλλη λυση για να αυξηθουν οι γεννησεις εκτος απο το να μας κλεισουν 10 ανδρες και γυναικες αγνωστους σε ενα κλουβι, και να απαιτουν να κανουμε παιδια που δεν θα εχουν αυριο πατερα, δεν εχεις?
Τα τραβαει φαινεται ο οργανισμος σου.Για πες μας τωρα και που ειπα εγω οτι το υμνω οπως χαρακτηριστικα ειπες;παρουσιασα ενα ιστορικο γεγονος που συνεβη.Επισης εγω θα πω οτι ο Μεγας Αλεξανδρος εφτασε μεχρι τον Ινδο ποταμο ενω εσυ οτι καθισε μονο στη Μακεδονια και πηγαινε βολτες με τον Βουκεφαλα περα δωθε στο δασος.Αυτο σημαινει επειδη το λες εσυ οτι δεν εφτασε μεχρι την Ινδια;Για το τι συνεβη μιλαμε,οχι για το τι συμβαινει στο ταραγμενο σου μυαλο.Εχει διαφορα.
 

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Επι του θέματος τώρα.

Σα χώρα, παίζουμε με το χρόνο. Η τουρκία περνάει κρίση, αλλά ο ερντο έχει την απολυτη εξουσία και κάνει ο,τι θέλει. Αν προλάβει να κρατήσει ενωμένη τη χώρα του, και να δυναμώσει το στρατο του, θα επιτεθεί. Αν δεν επιτεθεί, θα ζητήσει ανταλλάγματα νησιά και θράκη για να μη φτάσει μέχρι την αθήνα.

Ας βάλουν ορισμένοι τις γυναίκες να γενάνε σε θερμοκηπια. Έλεος με τις μαλακειες του κάθε καθυστερημένου
αγορασε στρατιωτακια να παιξεις αγορι μου, περα απο μια καταριψη αεροσκαφους η ενα αλλο μικρο επεισοδιο τιποτα αλλο δεν προκειτε να γινει, αν μας επιτεθει η τουρκια το γαλλικο αεροπλανοφορο, και ο περισσοτερος γαλλικος ιταλικος και ισπανικος στολος σε 2 μερες θα ειναι στο αιγαιο
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom