Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Η λογική αυτό λέει και έτσι είναι,αλλά ο στρατός και οι πολιτικοί κύκλοι δεν επιτρέπεται να σκέφτονται όπως εμάς, πρέπει να έχουν πάντα σαν δεδομένο το χειρότερο ενδεχόμενο. Δεν πρέπει να βρεθούν ποτέ απροετοιμαστοι. Το έκαναν αρκετές φορές στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα.   

Άλλο αυτό.Εννοείται ότι πρέπει να ειναι έτοιμοι.Και απορώ γιατί στις αναχαιτήσεις των τουρκων δε συμμετέχει και το Π.Ν με εγκλωβισμό στοχων από τις φρεγάτες κλπ.Θα έκλαναν μέντες τα μεμέτια...

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ακριβώς  :thumbsup:

Επίσης όσο έχουμε ευρώ σαν νόμισμα δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα να γίνει κάτι παραπάνω από θερμό επεισόδιο και μέχρι εκεί το πολύ κιόλας..  
Αυτά ότι δε θα γινει πολεμος επειδή θα διασαλευθεί η παγκοσμια ταξη και οικονομια τα ακουω βερεσε.Ετσι λεγανε και για τη Κυπρο,και να οι εγγυήσεις,και δωστου οι διαβεβαιώσεις,και δε μπορει,η Κυπρος το 1974 είναι από τα πιο κοσμοπολιτικα και τουριστικα θερετρα της Μεσογειου,γινονται τετοια πραγματα;αποκλειεται.Και να που γιναν.Και να που η Αμμόχωστος από κει που ειχε ξενοδοχεια και υποδομες που δεν υπηρχαν τετοια ουτε στην Ελλαδα,παρ όλα αυτά 42 χρονια τωρα το μονο που υπαρχει εκει είναι μια πολη φαντασμα και το συρματόπλεγμα εκει που καποτε εσβηζε από ζωη.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Αυτά ότι δε θα γινει πολεμος επειδή θα διασαλευθεί η παγκοσμια ταξη και οικονομια τα ακουω βερεσε.Ετσι λεγανε και για τη Κυπρο,και να οι εγγυήσεις,και δωστου οι διαβεβαιώσεις,και δε μπορει,η Κυπρος το 1974 είναι από τα πιο κοσμοπολιτικα και τουριστικα θερετρα της Μεσογειου,γινονται τετοια πραγματα;αποκλειεται.Και να που γιναν.Και να που η Αμμόχωστος από κει που ειχε ξενοδοχεια και υποδομες που δεν υπηρχαν τετοια ουτε στην Ελλαδα,παρ όλα αυτά 42 χρονια τωρα το μονο που υπαρχει εκει είναι μια πολη φαντασμα και το συρματόπλεγμα εκει που καποτε εσβηζε από ζωη.

Δεν ειναι ίδια μεγέθη.Αν κάνουν επιθεση οι Τούρκοι θα κάνει και η Ελλάδα με ότι διαθέτει.Τα στενά του Βοσπόρου θα κλείσουν.Αυτό σημαίνει ότι εξαγωγές πετρελαίου γιοκ από τη Ρωσία.Και η έξοδος στη Μεσόγειο κλειστή.Σιγά μην τους αφήσουν.Ιδίως τώρα που προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή του πετρελαίου.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν ειναι ίδια μεγέθη.Αν κάνουν επιθεση οι Τούρκοι θα κάνει και η Ελλάδα με ότι διαθέτει.Τα στενά του Βοσπόρου θα κλείσουν.Αυτό σημαίνει ότι εξαγωγές πετρελαίου γιοκ από τη Ρωσία.Και η έξοδος στη Μεσόγειο κλειστή.Σιγά μην τους αφήσουν.Ιδίως τώρα που προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή του πετρελαίου.
Διαφωνω,αλλα δεν εχει σημασια.Πιστευω ότι τα κρατη και οι ηγετες δε θα διστασουν  γενικα για έναν πολεμο ,ιδιως μικρης διαρκειας όπως στη περιπτωση μας.Τους είναι αδιαφορο.Παντα πισω από τις πρόσκαιρες δυσκολιες,βλεπουν την ευκαιρια για να γεννηθεί κατι καινουριο,να δημιουργηθεί μια νεα ευκαιρια πριν την εξομαλυνση και την επιστροφή στους συνηθισμένους ρυθμους.Παντως τα οποια προσωρινα εμποδια δε νομιζω ότι τους επηρεαζουν καταλυτικα.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Μικρή διάρκεια αλλά μεγάλης καταστροφικοτητας

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Το ερώτημα του θρέντ θα έπρεπε να συμπεριλάμβανε και την ερώτηση: Θα πηγαίνατε να πολεμήσετε σε τέτοιο ενδεχόμενο;;;

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Το ερώτημα του θρέντ θα έπρεπε να συμπεριλάμβανε και την ερώτηση: Θα πηγαίνατε να πολεμήσετε σε τέτοιο ενδεχόμενο;;;
καλη ερωτηση.ουτε καν εγω.και ας ημουν απο τους μαλακες που υπηρετησαν 18μηνο.και 4.5 μηνες απο αυτους καστελλοριζο και ρω.αισθανομαι τοσο αδικημενος απο αυτη τη χωρα που δεν νιωθω οτι χρωσταω τιποτα αλλο σε αυτη.αυτη μου χρωσταει πλεον.να πανε μπροστα οι συριζεοι και τα αναρχοπαιδια τα ι5 και μετα παω και εγω :grin: :grin: :grin:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Μεγαλης καταστροφικοτητας;Μου θυμιζει τη περιπτωση της Συριας που υπολογιζουν οι ελληνικες εταιρειες από τωρα τις δουλειες και τις ευκαιριες  που θα ανοιξουν εκει μολις εξομαλυνθουν τα πραγματα στη φιλη χωρα και παραμεινει ο Ασσαντ.Η χωρα θα πρεπει να ξαναφτιαξει τη ζωη της,στα κτιρια,σε υποδομες,σε όλα.Οτι εγινε και στον Λιβανο που σημερα τιποτα δε θυμιζει τη κατεστραμενη χωρα της δεκαετιας του  1980.Ετσι και με την Ελλαδα και τη Τουρκια.Παραδειγμα;Η Ελλαδα του ατυχους πολεμου του 1897,παλι με τη Τουρκια.Χανεις παταγωδώς,εδαφη,ανθρωπους,μεσα,οπλα;Εκμηδενιζεσαι οικονομικα;Κανενα προβλημα,η ζωη προχωραει.Οι μεγαλες δυναμεις είναι παντα προθυμες να σε εφοδιασουν εκ νεου με προιοντα,οπλα,δανεικα.Και πραγματι,λιγα χρονια μετα ερχεται το επος του 12-13 και παρολιγον της Μικρας Ασιας.Αρα μου φαινεται ατοπο ενας πολεμος και μαλιστα μικρης διαρκειας να κρινεται απο τους διεθνεις παραγοντες αν θα τον αποτρεψουν λογω οικονομικων παραμέτρων.Δε λεω ότι δεν υπαρχουν και δε τους υπολογιζουν.Αυτο που λεω είναι ότι τους θεωρουν διαχειρησιμους.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
καλη ερωτηση.ουτε καν εγω.και ας ημουν απο τους μαλακες που υπηρετησαν 18μηνο.και 4.5 μηνες απο αυτους καστελλοριζο και ρω.αισθανομαι τοσο αδικημενος απο αυτη τη χωρα που δεν νιωθω οτι χρωσταω τιποτα αλλο σε αυτη.αυτη μου χρωσταει πλεον.να πανε μπροστα οι συριζεοι και τα αναρχοπαιδια τα ι5 και μετα παω και εγω :grin: :grin: :grin:

Δηλαδή το ενδεχόμενο να πήγαινες διακοπές σε πρώην ελληνικά νησιά του Αιγαίου και νυν Τουρκικά με τζαμιά κτλ και να τα εκμεταλλεύονται Τούρκοι επιχειραματίες κτλ... δε θα σε πείραζε;;;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Μπα,ολα θα παραμεινουν τα ιδια.Οπως για παράδειγμα στην Ιμβρο και Τενεδο που ειχε 99% ελληνικο πλυθυσμο και ανεξάντλητα αποθεματα ποσιμου νερου και πλουσιες αμπελοκαλλιεργιες,και τωρα δειχνει εκπομπες με Τουρκους επιχειρηματιες που κανουν δουλειες εκει,βγαζουν κρασια και λενε τι ωραια ζωη βρηκαν οι τυχεροι.

OP
OP
Duke Nukem

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
σαμπως το εχουν ξανακανει ?  :2funny: :2funny: :2funny:
απιθανοι ειστε ορισμένοι  :grin: τύπε οι σερβοι ως σλαβομπουνταλαδες δε τα καταφεραν για δε το ξερουν το σπορ,οι μογγολοι το εχουν ως αγαπημενη ασχολία και οι σκυλαράπες που προσκαλουν απο τη τζαμαικα για να περάσουν στη χιο ειναι για να εφαρμοσουν τον αγαπημενο τους χομπυ που λέγεται εκτοπισμος,μετα τις σφαγες και τους βιασμους φυσικά :grin: καλα με σοβιετ απο πισω του οποιου ηταν και υπάλληλος -όπως εστω και καθυστερημενα μας επιβεβαιωσε ο γιωτό-μεχρι και ο γερομεθυστακας αποκτουσε αρχιδια

Δυστυχως η αριστεριστικη προοδευτικη προπαγανδα τα τελευταια 20 χρονια μας εχει κανει να κοιταμε τους λαθρο και να σκεφτομαστε ποιος θα προτιμουσαμε να μας βιασει. Ποιος ειναι ο λιγοτερο αντιπαθητικος βιαστης. Κανενας αλλος λαος της Ευρωπης δεν σκεφτεται ετσι για τους μεταναστες που εργαζονται στην πατριδα του. Ρωτηστε καποιον απο τους νεους που ζουν στην Αγγλια για σπουδες ή δουλεια ποσο περιφρονητικα τους κοιτανε οι Αγγλοι και τι αξια δινουν στο να ειναι ο αλλος Αγγλος.

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Δηλαδή το ενδεχόμενο να πήγαινες διακοπές σε πρώην ελληνικά νησιά του Αιγαίου και νυν Τουρκικά με τζαμιά κτλ και να τα εκμεταλλεύονται Τούρκοι επιχειραματίες κτλ... δε θα σε πείραζε;;;
πληρωνω τοσους φορους σαν ελ.επαγγελματιας που τα τελευταια χρονια μονο δουλευω οποτε δε με απασχολει οπως καταλαβαινεις αυτο.να νοιαξει οσους πανε

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Μπα,ολα θα παραμεινουν τα ιδια.Οπως για παράδειγμα στην Ιμβρο και Τενεδο που ειχε 99% ελληνικο πλυθυσμο και ανεξάντλητα αποθεματα ποσιμου νερου και πλουσιες αμπελοκαλλιεργιες,και τωρα δειχνει εκπομπες με Τουρκους επιχειρηματιες που κανουν δουλειες εκει,βγαζουν κρασια και λενε τι ωραια ζωη βρηκαν οι τυχεροι.

Τύπε θα πολεμούσες άμα σε φώναζε ο Καμμένος οτι μας κάνουν ντου στα νησιά;;;

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Μπορείς να πεισθείς να γίνεις φιλότιμος;

Ή αν το φιλότιμό σου πληγώθηκε, να το ξανασυναρμολογήσεις;

Όχι.

Άρα;

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά δεσμεύει εσένα και μόνον.

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Μπορείς να πεισθείς να γίνεις φιλότιμος;

Ή αν το φιλότιμό σου πληγώθηκε, να το ξανασυναρμολογήσεις;

Όχι.

Άρα;

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά δεσμεύει εσένα και μόνον.
θες να πεις κατι για το φιλοτιμο μου?

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Τύπε θα πολεμούσες άμα σε φώναζε ο Καμμένος οτι μας κάνουν ντου στα νησιά;;;
Δυσκολο το διλλημα.Να διαλέξω το καναπε του σπιτιου,τη σπιτικη  σπανακοπιτα που εφαγα και τα μελομακάρονα,τις πορτοκαλαδες που ηπια που τοσο μου αρεσουν,από το να τρεχω στα βουνα μες το κρυο και χωρις πολύ φαι,αποτι θυμαμαι από τη θητεια μου.Αμα πρεπει όμως θα πρεπει να παω και το μονο που θα ελπιζω είναι να γυρισω συντομα.Και να μη μου συμβει τιποτα φυσικα αλλα αυτά κανεις δε στα εξασφαλιζει,εννοειται.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
πληρωνω τοσους φορους σαν ελ.επαγγελματιας που τα τελευταια χρονια μονο δουλευω οποτε δε με απασχολει οπως καταλαβαινεις αυτο.να νοιαξει οσους πανε

Ναι αλλά σε περίπτωση πολέμου δεν έχει κανένα νόημα τι έκανες και τι κάνεις στην ελεύθερη αγορά σαν πολίτης ενος δημοκρατικού κράτους κτλ

Τα χάνεις ολα αυτά αμα οι σειρήνες χτυπήσουν.. ή μεταναστεύεις με κάποιο τρόπο ή πας να πολεμήσεις.. Πάς;; Εξάλλου το μαγαζάκι σου πάπαλα.. τέλος οτι κάνεις και πώς πορεύεσαι μέχρι τώρα.. παύεις να εισαι ελ. επαγγελματίας κτλ..

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Ναι αλλά σε περίπτωση πολέμου δεν έχει κανένα νόημα τι έκανες και τι κάνεις στην ελεύθερη αγορά σαν πολίτης ενος δημοκρατικού κράτους κτλ

Τα χάνεις ολα αυτά αμα οι σειρήνες χτυπήσουν.. ή μεταναστεύεις με κάποιο τρόπο ή πας να πολεμήσεις.. Πάς;; Εξάλλου το μαγαζάκι σου πάπαλα.. τέλος οτι κάνεις και πώς πορεύεσαι μέχρι τώρα.. παύεις να εισαι ελ. επαγγελματίας κτλ..
μακαρι να μπορουσα να φυγω μονιμα απο το μπουρδελο ελλαδα.τον παραδεισο των πουστηδων των φεμινιστριων και των ξαπλωτων δημοσιων υπαλληλων.πλην εξαιρεσεων

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom