Φίλε, η εκόνα που είχα από το προσωπικό μου πρίν αποστρατευτώ,ηταν 70-30 υπέρ της εμπλοκής.Στο 70% βάλε εμένα και στο 30% βάλε κάτι ρόμπες σαν τον Kostakis και τον Fodra..Τώρα,τρεις μήνες μετά,ελπίζω σε μεγαλύτερα ποσοστά.Δε μετρανε όμως μόνο τα στελέχη αλλά και οι επιστρατευμένοι.Κι εκεί,η εικονα που αποκομίζω απο τη σημερινή νεολαία ,είναι αποκαρδιωτική.Ελπίζω, όταν σφίξουν οι κώλοι αυτο το κλίμα να μεταστραφεί...
Νεότερα από τα δικά μας...
Αν και η συναντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ μείωσε κάπως την προυπάρχουσα ενταση,εντούτοις-και αυτό αποτυπώθηκε στη δηλωση Παναγιωτόπουλου μετα το περας της συνάντησης-η κατασταση ειναι ακόμη τεταμένη.
Με πληρη αντικειμενικότητα και καθόλου ηττοπάθεια,οφείλω να σας πληροφορήσω ότι στο ΥΠ.ΕΘ.Α προετοιμάζονται για επεισόδιο στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Η λέξη που χρησιμοποίησα -ηττοπάθεια-συνίσταται στην προσπαθεια αποτροπής απόβασης σε μια βραχονησίδα με φρουρα (?) δική μας πάνω και στη συνέχεια η προσπαθεια ανακατάληψης.Και αυτο γιατι το Ελληνογαλικό Συμφωνο Στρατιωτικής Συνεργασίας,προβλέπει ενίσχυση μόνο σε ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.Το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να αντεξουμε χωρις απώλειες-εμψυχες και άψυχες-μεχρι να μπεί στη μεση ο Αμερικάνος και να αρχισουν οι διαπραγματεύσεις,οι οποίες θα ειναι και εφόλων των θεματων που εχουμε (ΑΟΖ,υφαλοκρηπίδα,στρατιωτικοποίηση των νησιών μας κλπ)
Αρα το παιχνίδι σε πρωτη φάση παίζεται στη θαλασσα και ο Φ/Γ μας είναι καταπονημένες,απέναντι στις πιο καινουργιες των Τουρκων αλλά και στις Κορβέτες που εμείς δεν εχουμε..
Ήμουν στα ίμια εντός, 37ΕΜΑ και είχα και πλήρη εικόνα τι γίνεται στην Αυλώνα. Τότε.
Αν τα πράγματα είναι όπως τότε, σε γενικές γραμμές είμαστε μόνο σε μειονεκτική φάση και δεν αδικώ καθόλου την νεολαία με την στάση της. Τα κανονίζουν οι πολιτικοί, τα τρώνε οι πολιτικοί, τα μοιράζονται οι πολιτικοί, κανονίζουν τον πόλεμο οι πολιτικοί, και πρέπει να την πληρώνει ο απλός κοσμάκης πάντα (λες και φταίει ο Ρώσσος οδηγός στην F1 για την Ουκρανία ή η μπαλαρίνα ή η άλλη στην όπερα). Το άσχημο για μένα είναι ότι όπως έστρωσαν τα καθίκια των κυβερνήσεων, έτσι θα κοιμηΘΟΥΜΕ εμείς και τα παιδιά μας.
Το φελέκι μου μέσα...