Πριν απο λίγο μιλησα με τους Τουρκους συναδελφους:
-Αντικαθεστωτικός:Απαισιόδοξος για την εκβαση του επεισοδίου,προέβλεψε με βαση τα δικά του βιώματα την κλιμακωση μεσω παρατεταμένης κρατησης των συναδελφων και εκμεταλλευση στο επακρο του γεγονότος για λόγους ηθικού και προπαγανδας..Ειδαμε ηδη τα νροπιαστικα πλανα στην τηλεόραση.Επίσης εκανε λόγο για προσπαθεια συνδεσης των Ελληνων Στρατιωτικών με πυρήνες του PKK και ανταλλαγη πληροφοριών.Συνδεει απαραιτητα την επιστροφη των συναδελφων με εκδοση των 8 Τουρκων πατριωτων-ετσι τους χαρακτηρίζει-στην Τουρκία,όπου και θα εκτελεστούν..Επισης μου ειπε οτι θα ειμαστε τουλαχιστον αφελεις αν νομίζουμε οτι τυχαια βρεθηκαν μπροστα τους οι ΥΠΕΡΤΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ Τούρκοι,υπονοώντας "καταδρομική" επιχείρηση..
-Ερντογανικός:Αφησε αιχμες κατα μας για το οτι "εσεις δε μας δινετε τους Πραξικοπηματίες που ειναι εγκληματίες και θελετε εμείς να τους αφησουμε ελευθερους με τη μια,χωρίς να διερυνησουμε τυχόν συνδεση με κατασκοπεία η PKK?".Αναρωτιόταν γιατί το περιστατικό εγινε γνωστο σημερα ενω ειχαν περασει ηδη 12 ωρες και το συνεδεσε με τον προηγούμενο ισχυρισμό,οτι εχουμε κατι να κρυψουμε..Επι λεξη:"Το Κρατος που ζουμε σημερα αποπνεει ανεμο ελευθερίας και δημοκρατίας και δεν πρεπει να φοβαστε τιποτα, αν δεν εχετε να κρυψετε τιποτα!!"
Αφού ακουσε τα καντηλια του περί "Κρατους ελευθερίας και Δημοκρατίας",του υπενθυμισα ότι συνεχεια ειμαστε στην τσιτα με ΙΜΙΑ,αερομαχίες,κλπ και μου λεεί ότι 'Το Εθνος των Τούρκων βαλλεται από παντού και μαχεται παντού!!!".Μου ειπε επίσης οτι ακριβως επειδη μαχονται και βαλλονται παντού,πρεπει να ερευνουν εξονυχιστικα όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν στα συνορά τους και μου ειπε οτι και μια περίπολος Βουλγαρων πριν μερικά χρονια,ειχε συλληφθει και κρατηθηκε στην Φυλακη επι τριμηνο μεχρι να ολοκληρωθεί η ερευνα...
Αυτο που μου εκανε ασχημη εντυπωση ειναι οτι,αν και πιναμε καφε μια δυο φορές τη βδομαδα στα γραφεία μας και ειχαμε φιλικες σχεσεις,τωρα φερονταν σαν να ηταν στη θεση του ισχυρού,θυμιζοντας μου το ρητο σχετικα με το χερι που δινεις στον Τουρκο και οταν κινδυνευει το αρπαζει, ενω οταν δεν κινδυνευει το κοβει...
Συμπερασματικα, προβλεπω πολλα επεισοδια στο συμβαν με απροβλεπτες εσωτερικές κι εξωτερικές εξελιξεις...