Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ θα γίνει γενικευμένος πόλεμος με την Τουρκία (όπως έχω δηλώσει τουλάχιστον μέχρι το 2023). Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος , οπότε ξέρω ότι μπορεί να φάω και κάζο. Ξεκινάω:
- Απο το πραξικόπημα του 2016 και μετά έχει γίνει μια τρελή εκκαθάριση στις ΤΕΔ σε όλα τα επίπεδα (Ανώτατοι-Ανώτεροι-Κατώτεροι Αξκοί, Υπξκοί ) ακόμα και Στρατιώτες με δυσμενείς μεταθέσεις, πιλότοι μαχητικών, Ναυταίοι, Πολιτικό προσωπικό. Σε επίπεδο σχεδιασμού, επάνδρωσης Επιτελείων και Μονάδων ,εκπαίδευσης πιλότων , επάνδρωσης πλοίων και συστήματος ΔΜ οι ΤΕΔ έχουν πάει χρόνια πίσω. Μην παραβλέπετε το γεγονός οτι όλοι αυτοί (φυλακισμένοι ή όχι) ακόμα αποτελούν απειλή για το καθεστώς Ερντογάν.
- Οποιαδήποτε γενικευμένη σύρραξη με την Ελλάδα ΑΥΤΟΜΑΤΑ κόβει όλους τους δρόμους εφοδιασμού του GNA.Αυτόματα. Πρώτα λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο εκεί και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα.
- Η Τουρκία των 2 1/2 πολέμων είναι ανέκδοτο. Αυτό ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό από όλους από τη στιγμή που έχουν φύγει Τ/Θ και Μ/Κ απο την Ανατολική Θράκη προς Συρία μεριά.
- Καμία επιχείρηση της Τουρκίας σήμερα δεν είναι εναντίον τακτικού Στρατού.Καμία επιχείρηση της Τουρκίας δεν είναι εναντίον Έθνους. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό με το να στέλνεις 1000 τζιχαντιστές κατσαπλιάδες και 80 UAV να πολεμάνε (είτε Συρία, είτε PKK, είτε το LNA).
- Ελληνική ΠΑ και ΠΝ δεν είναι φτερό στον άνεμο ακόμα όσο και να θέλουν οι πΩλητικοί.Για μετά το 2023 το ξανασυζητάμε.
- Γενικευμένη σύρραξη με Τουρκία αμέσως εμπλέκει τη Συρία (που χρωστάει πολλά στην Τουρκία),Κύπρο, Αλβανία , Αρμενία, Κούρδους , ΕΕ, ΝΑΤΟ ,Ρωσία. Πολλές καραμπόλες που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν.
- Γιατί να εμπλακεί σε πόλεμο η Τουρκία αφού της βγαίνουν όλες οι διπλωματικές κινήσεις που κάνει; Όταν φάει στραπάτσα απο εκεί το συζητάμε πάλι.
- Η γενικευμένη σύρραξη αποφεύγεται. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ινδία-Κίνα. Και οι δύο έχουν μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορά τους και οι δύο μετράνε νεκρούς. Μέχρι εκεί, τζατζαρίσματα......
Μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. Να θυμίσω οτι σε πόλεμο δεν μπήκαμε ακόμα και όταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οι Ιταλοί βύθισαν την Έλλη. Θα δούμε σήμερα........