Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 473K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
Παλι βασιζεσαι σε λαθος δικες σου πληροφοριες και μυθευματα.. Αντρεξες στην wikipedia διαβασες τα μισα και ηρθες να μας σερβιρεις αυτο που μαγειρεψε ο εγκεφαλος σου.
Η Αιγυπτος θεωρειτο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!!! Ο Ιμπραημ ηταν ισοτιμος του Πασα. Για πες μας αφου ο Ιμπραημ υπακουε στην Πυλη και δεν ηταν "ξενη δυναμη" που εφτασε με ξενο στρατο, γιατι ζητησε και πηρε εδαφη σαν ανταλλαγμα.. Ρε εισαι σοβαρος; Αποδεξου οτι ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ. Καιρος να καταλαβεις οτι ο τροπος σκεψης σου εχει βασιστει σε σαθρα θεμελια.

Αφου βεβαια παραθετεις αυτες τις μεγαλες ιστορικες ανακριβειες βγαζεις και το δικο σου ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ συμπερασμα πως.. και τι εγινε μωρε, ειχαμε εμφυλιο...! Θα ειχαμε αποτυχει και θα μας ειχε φαει λαχανο ο Κιουταχης.
Το οτι ο Ιμπραημ με τον στολο του κατεστρεψε Ψαρρα, Κασο κτλπ που ειχαν στολο που δεν αφηνε τουρκικο μπαρμπουνι να κολυμπησει ειναι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για σενα.. Ποσο λαθος εισαι ρε
1) ο ιμπραημ δεν ηταν ισοτιμος τους πασα. ηταν πασας ο ιδιος. προφανως θελεις να πεις ισοτιμος του σουλτανου αλλα τα εχεις κανει ολα σαλονι τραπεζαρια στο μυαλο σου

2) για το τι σημαινει κρατος, ανεξαρτησια, αυτονομια και προνομια σε παραπεμπω στο συνταγματικο δικαιο 1ου εξαμηνου νομικης του καθηγητη μαυρια γιατι βαριεμαι να κανω μαθημα 8 η ωρα υο βραδυ

3) ο μεχμετ αλης και ο γιος του ιμπραημ ηταν πασαδες της αιγυπτου, οπως ο αλη πασας ηταν πασας της ηπειρου. η οθωμανικη αυτοκρατορια ειχε τα λεγομενα πασαλικια, αυτονομες περιοχες που ηταν υπολογες στον σουλτανο (εστω και τυπικα). η αιγυπτος ακομα κι αν απεκτησε μεγαλο βαθμο αυτονομιας και επι ιμπραημ στραφηκε ακομα και κατα του σουλτανου, θεωρειται οτι επαψε να αποτελει οθωμανικη επαρχια μολις στα τελη του 19ου αιωνα με τις κατακτησεις των αγγλων

4) αντι επιλογου: ποτε δεν θα καταφερεις να πεισεις με λογικα επιχειρηματα εναν βλακα. διοτι η βλακεια ειναι αηττητη.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
Θεωρίες συνομωσίας, 1 δεκάρα το κιλό. Εχει καταντήσει πλέον εκνευριστικό. Πριν ήταν απλά γελοίο.

Οι εξωγήινοι φταίνε για ολα. Βασικά όλοι φταίνε ΕΚΤΟΣ απο εμας

Ειπα εγω οτι δεν φταιμε; Το οτι αφηνουμε να χειραγωγουμαστε οφειλεται στο χαμηλο επιπεδο Παιδειας που εχουμε.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
Το ειπα εγω του πουλί θα εχουμε επανάληψη (ξερει αυτος), αλλα δε με άκουσε...
εαν εννοεις το τι εγινε στο νημα της λαθρομεταναστευσης, τοτε ειχα γαμησει πολλα ανοητα και ανευθυνα κωλαρακια νεοελληναραδων με αποτελεσμα ο ενας να φαει μπαν, ο αλλος να ξεφτιλιστει για τις ψευτικες γκομενες που ποσταρε και να μην ξαναγραψει απο τοτε και οι λοιπαι δημοκρατικαι δυναμεις να μη μου απευθυνουν καν τον λογο προφυλασσοντας τον ΜΠΑΤΟ τους
δεν ξερω εαν θυμασαι κατι διαφορετικο εσυ

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.956
Πόντοι
216
H συνδιαχείριση είναι εθνική μειοδοσία. Απλά και ξεκάθαρα.

Δεν ξέρω αν είναι μειοδοσία ή όχι ξέρω όμως ότι η συνδιαχείριση είναι αναπόφευκτη. Κάποια στιγμή εκεί θα καταλήξουν τα πράγματα. Ο άγνωστος Χ είναι ο χρόνος και με ποιο τρόπο θα φτάσουμε εκεί. Είναι αδύνατον μια μικρή, γερασμένη, πτωχευμένη και εν πολλοίς "καλομαθημένη" κοινωνία να καταφέρει να ανεχτεί το τίμημα της υπεράσπισης δικαιωμάτων (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν ελπίδες να το καταφέρει) απέναντι σε μια πολύ μεγαλύτερη, ισχυρότερη και αποφασισμένη Τουρκία.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.219
Πόντοι
5.506
ειναι ντροπη οι προδοτες δεξιοι να μιλανε να δωσουμε το αιγαιο

απο πανω το πουλι λεει η μικρη συνεισφορα των κολοκοτρωνη

ντροπη σας προδοτες και λαμογια

ουτε σπιθαμη γης δεν θα δωσουμε σε κανεναν

βρωμοπροδοτες αλλη μια φορα

ο μπαροκ παλι ειπε να δωσουμε το 25%

προδοτες δεξιοι

Εσύ μαλάκα ανθέλληνα δε δικαιούσαι να μιλάς.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586

1 & 2) Παραθέτω: Ο Σουλτάνος διαπιστώνοντας τη δυσκολία της κατάσβεσης της ελληνικής επανάστασης με τις δικές του δυνάμεις, κατέφυγε στη βοήθεια του σχεδόν αυτόνομου Πασά της Αιγύπτου, Μωχάμετ Άλη.

3) "Ο Ιμπραήμ Πασάς στάλθηκε από τον πατέρα του στην Πελοπόννησο για να βοηθήσει τους Οθωμανούς, επικεφαλής στρατιάς Αιγυπτίων που κάποτε έφτασε τουλάχιστον τις 35.000 άνδρες"

4) Ανατρεχω στην παραθεση μου που αναφερω πως σε λιγο θα ερθεις να πεις "κουραστηκα δεν ασχολουμαι με ηλιθιους"

ΠΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
32.598
Πόντοι
5.506
Δεν ξέρω αν είναι μειοδοσία ή όχι ξέρω όμως ότι η συνδιαχείριση είναι αναπόφευκτη. Κάποια στιγμή εκεί θα καταλήξουν τα πράγματα. Ο άγνωστος Χ είναι ο χρόνος και με ποιο τρόπο θα φτάσουμε εκεί. Είναι αδύνατον μια μικρή, γερασμένη, πτωχευμένη και εν πολλοίς "καλομαθημένη" κοινωνία να καταφέρει να ανεχτεί το τίμημα της υπεράσπισης δικαιωμάτων (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν ελπίδες να το καταφέρει) απέναντι σε μια πολύ μεγαλύτερη, ισχυρότερη και αποφασισμένη Τουρκία.
δυστυχως σωστο....

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το ότι πιθανώς μπορεί να καταστεί αναπόφευκτη, δεν την αποτρέπει από το να συνιστά μειοδοσία.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη που θα καταπιούμε.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
32.598
Πόντοι
5.506
εντωμεταξυ μιλαμε για την διαχειριση ενος πλουτου που ανηκει στο παρελθον...
σαφως αν βγαλουμε πετρελαια ισως βελτιωθει λιγο η οικονομικη κατασταση μας αλλα βραχυπροσθεσμα....
το μελλον ειναι αλλου
το πετρελαιο ανηκει στον 20 αιωνα...

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
Τώρα τύπε μου να είμαστε σοβαροί. Τα, "μου ειπε ο γνωστος απο μέσα", "που έχει έναν άλλον γνωστό από μέσα", δεν είναι σοβαρές κουβέντες. Δυο παληκαράκια πέθαναν στη Λάρισα, στο ίδιο ατύχημα, συνεπεία της κακής διακυβέρνησής του, αυτό σημαίνει ότι ηρθε ο Σαμαράς, να τα γαμήσει όλα, να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να τα ξαναγαμήσει για να τον αντικαταστήσει ο Μητσοτάκης και να γίνει συνδιαχείριση; Κι αυτο έχει αποφασιστεί εδώ και 20 χρόνια;
Ούτε Science fiction books να έγραφες.
Πες του έγκυρου γνωστού σου ο,τι όταν οι Τούρκοι είπαν στον παππού Μητσοτάκη κάτι ανάλογο της σημερινής συνδιαχειρισης, τους απάντησε ότι αυτά δε γίνονται και τους άφησε στα κρύα του λουτρού. Αν θέλεις, να σου πω και πολλούς ακόμα που πιπίλιζαν τη λέξη Έθνος και κόντεψαν να φτάσουν την Ελλάδα στη Λαμία.

Οτι δεν ειναι σοβαρο να αναφερεις πηγες χωρις στοιχεια το ξερω. Ολοι λενε το μακρυ τους κ το κοντο τους. Εσενα σου φαινεται τοσο περιεργο οτι εβαλαν τους χρησιμους ηλιθιους να κανουν την βρωμικη δουλεια;
Εμενα ο "εγκυρος γνωστος" μου μού ειχε πει, οταν ανεβηκε ο ΓΑΠ, ποιοι θα κυβερνησουν κατα σειρα. Δεν με νοιαζει αν πιστευεις εσυ η ο οποιοσδηποτε.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι να ξεκολλησει ο κοσμος απο κομματικες ιδεολογιες.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
εντωμεταξυ μιλαμε για την διαχειριση ενος πλουτου που ανηκει στο παρελθον...
σαφως αν βγαλουμε πετρελαια ισως βελτιωθει λιγο η οικονομικη κατασταση μας αλλα βραχυπροσθεσμα....
το μελλον ειναι αλλου
το πετρελαιο ανηκει στον 20 αιωνα...
Για φυσικό αέριο μιλάμε. Το πετρέλαιο εδω στα μερη μας είναι δευτερεύον προϊόν

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
εαν εννοεις το τι εγινε στο νημα της λαθρομεταναστευσης, τοτε ειχα γαμησει πολλα ανοητα και ανευθυνα κωλαρακια νεοελληναραδων με αποτελεσμα ο ενας να φαει μπαν, ο αλλος να ξεφτιλιστει για τις ψευτικες γκομενες που ποσταρε και να μην ξαναγραψει απο τοτε και οι λοιπαι δημοκρατικαι δυναμεις να μη μου απευθυνουν καν τον λογο προφυλασσοντας τον ΜΠΑΤΟ τους
δεν ξερω εαν θυμασαι κατι διαφορετικο εσυ

Ακομα περιμενω να μου αποδείξεις οτι η "αποσυμφόρηση" των χοτσποτ έλυσε το πρόβλημα του υπερπληθυσμου και των ροων. Φυσικά μετά απο τοσο καιρο και εσύ πρεπει να κατάλαβες οτι οξυνε το προβλημα αντι να το λειανει. Τοτε βέβαια επέμενες για το αντιθετο.

Τωρα επιμενεις οτι η συνδιαχειρηση θα λυσει ενα θέμα αντι να ανοιξει την ορεξη των τουρκων. Να μου πεις εδω μας λες οτι ο μεχμετης φιλουσε τα τσαρουχια του σουλτανου.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
1 & 2) Παραθέτω: Ο Σουλτάνος διαπιστώνοντας τη δυσκολία της κατάσβεσης της ελληνικής επανάστασης με τις δικές του δυνάμεις, κατέφυγε στη βοήθεια του σχεδόν αυτόνομου Πασά της Αιγύπτου, Μωχάμετ Άλη.

3) "Ο Ιμπραήμ Πασάς στάλθηκε από τον πατέρα του στην Πελοπόννησο για να βοηθήσει τους Οθωμανούς, επικεφαλής στρατιάς Αιγυπτίων που κάποτε έφτασε τουλάχιστον τις 35.000 άνδρες"

4) Ανατρεχω στην παραθεση μου που αναφερω πως σε λιγο θα ερθεις να πεις "κουραστηκα δεν ασχολουμαι με ηλιθιους"

ΠΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ
στη ζωη μου εχω αντιμετωπισει χιλιαδες ηλιθιους στο ιντερνετ
οι ηλιθιοι εχουν 2 βασικα χαρακτηριστικα 1) την αμαθεια και στην καλυτερη περιπτωση την ημιμαθεια και 2) οτι κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια
το τελευταιο ειδικα χαρακτηριστικο το φερεις στο επακρο
αυτο προκυπτει απο αυτο που εγραψες προηγουμενως:

Ανετρεξες στην wikipedia διαβασες τα μισα και ηρθες να μας σερβιρεις αυτο που μαγειρεψε ο εγκεφαλος σου.

ειναι αυτο που εκανες ακριβως εσυ και κρινεις απο τη δικη σου συμπεριφορα τους αλλους
εγω δεν χρειαζεται να ανατρεξω στη βικιπαιδεια γιατι αυτο το κομματι της ιστοριας που αφορα στην ελληνικη επανασταση το ειχα κανει στο σχολειο ως θεωρητικης κατευθυνσης, αργοτερα στο πανεπιστημιο ως συγκριτικη μελετη αμερικανικης, γαλλικης και ελληνικης επαναστασης και εχω διαβασει και αρκετα ιστορικα βιβλια, από το Δημητρακο μεχρι τον παπαρηγοπουλο
εσυ πας στη βικιπαιδεια και μαλιστα στην ελληνικη της εκδοση για να κανεις ενα συντομο φροντιστηριο και να πεις κι εσυ την ημιμαθη αποψαρα σου
και μιας και δε σε κοβω να εχεις παπαρηγοπουλο σπιτι, τουλαχιστον τσεκαρε και την αγγλικη εκδοση της βικιπαιδειας που ειναι λιγο πιο αναλυτικη

Egypt was conquered by the Ottoman Turks in 1517, after which it became a province of the Ottoman Empire. Egypt under the Muhammad Ali dynasty remained nominally an Ottoman province. It was granted the status of an autonomous vassal state or Khedivate in 1867, a legal status which was to remain in place until 1914 although the Ottomans had no power or presence. The Khedivate of Egypt remained a de jure Ottoman province until 5 November 1914 when it was declared a British protectorate in reaction to the decision of the Young Turks of the Ottoman Empire to join World War I on the side of the Central Powers.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
Ακομα περιμενω να μου αποδείξεις οτι η "αποσυμφόρηση" των χοτσποτ έλυσε το πρόβλημα του υπερπληθυσμου και των ροων. Φυσικά μετά απο τοσο καιρο και εσύ πρεπει να κατάλαβες οτι οξυνε το προβλημα αντι να το λειανει. Τοτε βέβαια επέμενες για το αντιθετο.

Τωρα επιμενεις οτι η συνδιαχειρηση θα λυσει ενα θέμα αντι να ανοιξει την ορεξη των τουρκων. Να μου πεις εδω μας λες οτι ο μεχμετης φιλουσε τα τσαρουχια του σουλτανου.

Επιμενει να λεει λαθος πραγματα! Οσο και να τους αποδειξεις που σφαλουν.. Μην του κανεις την χαρη να στρεψει αλλου την κουβεντα. Του απαντησα στις ανανεωμενες μπαρουφες του και περιμενω απαντηση επ'αυτων!!

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246

εαν εννοεις οτι μου ειχες κανει μια βλακωδη ερωτηση και δεν απαντησα και απο αυτο συμπεραινεις οτι ειχα παθει καποιου ειδους πανωλεθρια στο νημα των λαθρομεταναστων, εχεις στρεβλη εικονα για την πανωλεθρια
αυτο που θυμαμαι εγω ειναι οτι ημουν μονος μου μιλωντας λογικα απεναντι σε 10 μαλακες με επιχειρηματα ταξιτζη (εκ των οποιων ο ενας μπαναριστηκε και ο αλλος δεν ξαναγραφει απο το ρεζιλεμα)
δεν ειμαι καθηγητης για να απανταω στον καθενα μπαστουνοβλαχο εδω μεσα
οποτε μου καυλωνει γραφω, οποτε μου καυλωνει δεν γραφω
εαν θελεις προσωπικα φροντιστηριο και να σου απανταω σε καθε βλακωδη ερωτηση που κανεις, θα σε χρεωσω

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
στη ζωη μου εχω αντιμετωπισει χιλιαδες ηλιθιους στο ιντερνετ
οι ηλιθιοι εχουν 2 βασικα χαρακτηριστικα 1) την αμαθεια και στην καλυτερη περιπτωση την ημιμαθεια και 2) οτι κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια
το τελευταιο ειδικα χαρακτηριστικο το φερεις στο επακρο
αυτο προκυπτει απο αυτο που εγραψες προηγουμενως:

ειναι αυτο που εκανες ακριβως εσυ και κρινεις απο τη δικη σου συμπεριφορα τους αλλους
εγω δεν χρειαζεται να ανατρεξω στη βικιπαιδεια γιατι αυτο το κομματι της ιστοριας που αφορα στην ελληνικη επανασταση το ειχα κανει στο σχολειο ως θεωρητικης κατευθυνσης, αργοτερα στο πανεπιστημιο ως συγκριτικη μελετη αμερικανικης, γαλλικης και ελληνικης επαναστασης και εχω διαβασει και αρκετα ιστορικα βιβλια, από το Δημητρακο μεχρι τον παπαρηγοπουλο
εσυ πας στη βικιπαιδεια και μαλιστα στην ελληνικη της εκδοση για να κανεις ενα συντομο φροντιστηριο και να πεις κι εσυ την ημιμαθη αποψαρα σου
και μιας και δε σε κοβω να εχεις παπαρηγοπουλο σπιτι, τουλαχιστον τσεκαρε και την αγγλικη εκδοση της βικιπαιδειας που ειναι λιγο πιο αναλυτικη

Egypt was conquered by the Ottoman Turks in 1517, after which it became a province of the Ottoman Empire. Egypt under the Muhammad Ali dynasty remained nominally an Ottoman province. It was granted the status of an autonomous vassal state or Khedivate in 1867, a legal status which was to remain in place until 1914 although the Ottomans had no power or presence. The Khedivate of Egypt remained a de jure Ottoman province until 5 November 1914 when it was declared a British protectorate in reaction to the decision of the Young Turks of the Ottoman Empire to join World War I on the side of the Central Powers.

Επειδη ακριβως ηθελα να αντικρουω τυπους σαν και εσενα εχω διαβασει την Ιστορια της Ελληνικης Επαναστασης του Μαυροκορδατου. 5 τομοι γραμμενοι 30 χρονια μετα την ανακηρυξη του κρατους απο εναν εξαιρετο αντικειμενικο επιστημονα που ειχε ζωσες πηγες.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Οτι δεν ειναι σοβαρο να αναφερεις πηγες χωρις στοιχεια το ξερω. Ολοι λενε το μακρυ τους κ το κοντο τους. Εσενα σου φαινεται τοσο περιεργο οτι εβαλαν τους χρησιμους ηλιθιους να κανουν την βρωμικη δουλεια;
Εμενα ο "εγκυρος γνωστος" μου μού ειχε πει, οταν ανεβηκε ο ΓΑΠ, ποιοι θα κυβερνησουν κατα σειρα. Δεν με νοιαζει αν πιστευεις εσυ η ο οποιοσδηποτε.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι να ξεκολλησει ο κοσμος απο κομματικες ιδεολογιες.
Εγώ πιστεύω μόνον όσα έχουν γραφεί εκ των προτέρων. Δε μας τα έγραψες όταν στα είπε ο "εγκυρος" όμως. Τώρα κλέβεις εκκλησία.....
Που να δεις τι μου έχει αποκαλύψει γνωστός μου, πολύ ψηλά, που ποτέ δεν εχει πέσει έξω σε ότι μου έχει πει σε θέματα Άμυνας, για την κατάληξη ενός πιθανού στρατιωτικού επεισοδίου. Αλλά δυστυχώς δε μπορώ να τα πω, γιατί θα καρφωθώ κι εγώ κι αυτός....

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.219
Πόντοι
5.506
Ίσως ο μπαρόκ φοβάται μην έχουμε πόλεμο και χάσει απο τα έτοιμα ενοίκια της μαμας, και δεν θέλει να χαλάσει την ησυχία του το παιδί. Τι του λες τώρα.. Μετά πως θα κάνει την επανάσταση του στο διαδίκτυο

Αφού έχουμε εσένα και το μουνοβαγόνη μάχιμους κοιμόμεθα ησύχως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom