στρατωτικος εισαι, αν δε ξερεις οτι λειτουργειτε ως ΔΥ τοτε καπου το χεις παρει στραβα
ΟΛΟΙ βαρανε υποκλισεις στον κυριο υπουργο, και ολοι στρατευονται πισω απο οποιον υπουργο εξυπηρετει τα στενα συντεχνιακα συμφεροντα τους, ακομα και σημερα. Ρωτα λιγο τους συναδελφους σου ποσοι ειναι φαν Καμμενου.
Τουρκια: 31% των αμυντικων δαπανων πανε σε οπλικα συστηματα (equipment expenditure)
Ελλαδα: 15%
Που δημιουργει το εξης περιεργο. Η χωρα με τη δευτερη μεγαλυτερη δαπανη στο ΝΑΤΟ για αμυνα ως ποσοστο του ΑΕΠ, ειναι ουραγος στο ΝΑΤΟ στο equipment expenditure ως ποσοστο της αμυντικης δαπανης της. H διαφορα παει υπερ στρατευματος. Ειναι πολλα τα συντεχνιακα συμφεροντα μπαμπηηηηηηηηη
Αλλος με ορολογιες..Τι εγινε ,στερεψαμε από ελληνικά ή "μετρανε" τα γραφομενα πιο πολυ διανθιζοντας τα με αγγλικες λεξεις?
Επι της ουσίας:
-Η αναπληρωση/συντηρηση των συστηματων των ΕΔ, εχει πεσει στο ναδιρ,γνωστοι οι λόγοι, μην επαναλαμβανομαστε.
-Ομοίως,η συντηρηση της εκπαιδευτικης μας ικανοτητας εχει ελαχιστοποιηθεί για τους ιδιους γνωστούς λόγους.
-Το εμψυχο υλικο μας επίσης για τους παραπανω λόγους απομειούται.
-Οι δυναμεις των ΕΔ που ειναι οι πρωτες που θα αντιδρασουν-ΟΥΚ, ΜΑΛ, κλπ-αυτοσυντηρούνται υποτυπωδως.
-Δυστυχως, σε μια κοινωνια που δοκιμαζεται επι 10ετία,η αναγκη συντηρησης και βελτιστοποίησης του Στρατευματος περνα σε δευτερη και τριτη μοίρα.Και αυτο εχει τις συνεπειες που βλεπετε και δαβαζετε,ατυχηματα κλπ.
Μπορει λογω των καταστασεων ορισμενοι συναδελφοι να λειτουργούν με νοοτροπία ΔΥ, όμως,δεν μπορω εγω να αλλαξω κατι.Το μονο που κανω τα τελευταια χρονια ειναι αναφορες με κινδυνο στοχοποιησης μου.Και στο ΝΑΤΟ σε κατ'ιδιαν συναντησεις με τον ΣΑ/ΣΕΒΑΣ-οι των ΕΔ γνωριζουν- επαναλαμβανα τη σφοδρη μου ανησυχια για την κατασταση αυτη..Μεχρι τον Αποστολακη εχω φτασει,οταν ηταν Υ/ΓΕΕΘΑ.ΚΑι οι δυο κουναγαν την κεφαλα τους συγκαταβατικά ,του στυλ "τι μας λεει τωρα"...Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΕΓΩ ποτε δεν στρατευτηκα πισω απο καποιον Υπουργο,ουτε ημουν "yes man"..Γι αλλους εχω διαφορετικη αποψη,αλλα δεν κρινω συναδελφους,ο καθενας πορευεται όπως νομιζει.
Γι αυτο κι ετοιμαζομαι σιγα σιγα προς αποχωρηση...