Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Μια χαρα τύπε, υποθετω και ενας Κουρδος στο Αφριν αυτο θα ελεγε, οτι αφου πληρωνει φόρους στον Ασαντ δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει, εχει εξαντληθει η υποχρεωση συμμετοχης του

Εγώ δεν δηλώνω ούτε πατριώτης, ούτε ήρωας - όσοι δηλώνεται έτσι, να καταταγείτε εθελοντικά πολεμώντας με τους επαγγελματίες εν όπλοις συναδέλφους σας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Εγώ δεν δηλώνω ούτε πατριώτης, ούτε ήρωας - όσοι δηλώνεται έτσι, να καταταγείτε εθελοντικά πολεμώντας με τους επαγγελματίες εν όπλοις συναδέλφους σας.
Δεν νομιζω οτι θα ερωτηθεις τύπε, η αποψη σου ειναι μαλλον ανευ σημασιας εφοσον εισαι σε επιστρατευσιμη ηλικια

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δεν νομιζω οτι θα ερωτηθεις τύπε, η αποψη σου ειναι μαλλον ανευ σημασιας εφοσον εισαι σε επιστρατευσιμη ηλικια

Αφού ρε άλεξ εμείς είμαστε κωλόγεροι, αν φτάσουν να καλέσουν δική μας κλάση στα όπλα βράσε ρύζι ... το μπάμ-μπούμ άντε να κρατήσει 3-4 μέρες με κύριες απώλειες σε αεροπορία και ναυτικό και σε τμήματα προκαλύψεως του στρατού ξηράς μέχρι να μας κάτσουν με το ζόρι οι αμερικάνοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τα βρούμε με την τουρκιά ...

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Υποχρεωμένοι μέν, όχι όλοι στον ίδιο βαθμό δε.

Κάποιοι πληρώνονται επί δεκαετίες για να κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά, να πέσουν νικητές ή ηττημένοι στο πεδίο της μάχης, όταν τους καλέσει ο εργοδότης τους.

Εγώ επέλεξα άλλον εργοδότη συνεπώς η υποχρέωση συμμετοχής μου στο έργο ΤΟΥΣ οφείλει να είναι συγκριτικά περιορισμένη.

Εδω ειναι που κανεις λαθος φίλε. Οι μονιμαδες  δεν πληρωνονται για να πολεμησουνε ενω εμεις πινουμε το φρεντο μας. Αλλα για να εκπαιδευσουνε και να οδηγησουνε στη μαχη εμας τους ερασιτεχνες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αφού ρε άλεξ εμείς είμαστε κωλόγεροι, αν φτάσουν να καλέσουν δική μας κλάση στα όπλα βράσε ρύζι ... το μπάμ-μπούμ άντε να κρατήσει 3-4 μέρες με κύριες απώλειες σε αεροπορία και ναυτικό και σε τμήματα προκαλύψεως του στρατού ξηράς μέχρι να μας κάτσουν με το ζόρι οι αμερικάνοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τα βρούμε με την τουρκιά ...
Ποσων ετων εισαι τύπε, για να δουμε για τι ακριβως μιλαμε

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Εδω ειναι που κανεις λαθος φίλε. Οι μονιμαδες  δεν πληρωνονται για να πολεμησουνε ενω εμεις πινουμε το φρεντο μας. Αλλα για να εκπαιδευσουνε και να οδηγησουνε στη μαχη εμας τους ερασιτεχνες.

Το 90% των κύριων οπλικών συστημάτων σε όλους του κλάδους επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη.

Σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης θα επικρατήσει τέτοιο χάος που μέχρι να προωθηθούν οι έφεδροι στην πρώτη γραμμή το πανηγύρι θα έχει ήδη τελειώσει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης θα επικρατήσει τέτοιο χάος που μέχρι να προωθηθούν οι έφεδροι στην πρώτη γραμμή το πανηγύρι θα έχει ήδη τελειώσει.
Θα σχηματισθεί ουρά στα διοδια μαλλον ε?

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Το 90% των κύριων οπλικών συστημάτων σε όλους του κλάδους επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη.

Εχουμε σξ 80000 και οι μισοι είναι κληρωτοι. Το 90% που λες δεν ισχύει σε  καμια περιπτωση. Μονο για πληρώματα/υπηρετες σε 1500 αρματα, 1500 πυροβολα-ολμους και 3000 τεθωρακισμενα οχήματα, χωρια ολα τ'αλλα, θελουμε 25000 ατομα που φυσικα δεν ειναι ολοι μονιμοι.

Jepp

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2018
Like
19
Πόντοι
1
Ο Στέκας το είπε σωστά πιο πριν. Εχει ανοιξει η όρεξη των μογγόλων. Κανα μεζεδάκι θα θελήσουν να πάρουν και απο εμάς.

Προσοχή χρειάζεται μόνο, ώστε όσοι πολεμήσουν να το κάνουν και για όσους έχουν τραυματικές εμπειρίες απο τη θητεία τους (10 μήνες σύνορα) ή για όσους δε θέλουν ρε παιδί μου να πολεμήσουν επειδή δεν το "αισθάνονται". Γιατί στο φινάλε σημασία εχει να κανει κανεις αυτό που αισθάνεται, έτσι δεν είναι;

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.935
Πόντοι
1.406
Ποσο πλας ρε τύπε, 40-45 ειναι η δευτερη κλήση
41-45,αλλα λενε οτι αυτο ειναι τυπικο,ουσιαστικα θα παει με το φυλλο πορειας,αυτοι που εχουν πρασινο στη πρωτη κληση και αυτοι με ασπρο στη δευτερη(ηλικιες μεχρι 45 παντα)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
41-45,αλλα λενε οτι αυτο ειναι τυπικο,ουσιαστικα θα παει με το φυλλο πορειας,αυτοι που εχουν πρασινο στη πρωτη κληση και αυτοι με ασπρο στη δευτερη(ηλικιες μεχρι 45 παντα)
Εγω παντως ειμαι 46 τύπε, θα σας δωσω την ευχη μου

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.935
Πόντοι
1.406
Εγω παντως ειμαι 46 τύπε, θα σας δωσω την ευχη μου
Σε μεγαλο σε δειαρκεια πολεμο επιστρατευονται και πανω απο 45 τυπε μεχρι οσο παει.Υποθετω οτι αν γινει τοσο μεγαλο μπαμ και διαρκεσει τοσο ωστε να αρχισουν οι επιστρατευσιμοι να πηγαινουν στο μετωπο κ απο τι στιγμη που εχεις απεναντι μια χωρα με πολυ μεγαλυτερο στρατο,θα αρχισουν να καλουν κ εσας  :rolleyes: .Οποτε αν ειναι να γλιτωσεις κατι θα ειναι απλα η ταλαιπωρια της επιστρατευσης στις λιγες μερες που θα διαρκεσει η συραξη(που ειναι και το πιο πιθανο σεναριο)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Σε μεγαλο σε δειαρκεια πολεμο επιστρατευονται και πανω απο 45 τυπε μεχρι οσο παει.Υποθετω οτι αν γινει τοσο μεγαλο μπαμ και διαρκεσει τοσο ωστε να αρχισουν οι επιστρατευσιμοι να πηγαινουν στο μετωπο κ απο τι στιγμη που εχεις απεναντι μια χωρα με πολυ μεγαλυτερο στρατο,θα αρχισουν να καλουν κ εσας  :rolleyes: .Οποτε αν ειναι να γλιτωσεις κατι θα ειναι απλα η ταλαιπωρια της επιστρατευσης στις λιγες μερες που θα διαρκεσει η συραξη(που ειναι και το πιο πιθανο σεναριο)
Για να επιστρατευθούν οι ανω των 45 τύπε μου, πρεπει να μπορει η Ελλαδα να ντυσει και να οπλισει ενα εκατομμυριο ανδρες, επιεικώς αδυνατον, μακαρι να ντυσει και να οπλισει οσους ειναι μεχρι 45

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.935
Πόντοι
1.406
Για να επιστρατευθούν οι ανω των 45 τύπε μου, πρεπει να μπορει η Ελλαδα να ντυσει και να οπλισει ενα εκατομμυριο ανδρες, επιεικώς αδυνατον, μακαρι να ντυσει και να οπλισει οσους ειναι μεχρι 45
Σε μαγαζια με στρατιωτικα τυπε,εχει παραλαγες αρβυλα,τζιτζι γινεσαι,τα παιρνεις και εισαι ετοιμος.Οπλα θα παρεις των πεθαμενων  :priest:

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
επιστρατευση πρωτα πανε οι ροζ, ανεξαρτητου ηλικιας και οι πρασινοι, παλι ανεξαρτητου ηλικιας. Στους ασπρους πανε σπαστα, πρωτα οι κατω των 40 μετα οι ανω των 40, αλλα για να πανε οι ανω των 40 ουσιαστικα μιλαμε για φαση εισβολης α λα 1940.

Anyway, χαζομαρες. Οι Τουρκοι δεν ειναι ηλιθιοι να βαρεσουν πρωτοι χωρα του ΝΑΤΟ. Η παγια πολιτικη τους ειναι να το τραβανε στα ορια για να υποχρεωθεις εσυ να βαρεσεις, και απλα σταδιακα τα ορια οσο κανεις υποχωρησεις μεγαλωνουν. Ενταση θα υπαρχει, γιατι ο Ερντογαν εχει κρισιμες εκλογες του χρονου και πονταρει στον πατριωτισμο/φοβο των Τουρκων για να παρει υπερεξουσιες, οποτε μεχρι τοτε θα ειναι στην τσιτα το θεμα. Αλλα πολεμο, τωρα, δε θελει.

gremlin

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
521
Πόντοι
21
επιστρατευση πρωτα πανε οι ροζ, ανεξαρτητου ηλικιας και οι πρασινοι, παλι ανεξαρτητου ηλικιας. Στους ασπρους πανε σπαστα, πρωτα οι κατω των 40 μετα οι ανω των 40, αλλα για να πανε οι ανω των 40 ουσιαστικα μιλαμε για φαση εισβολης α λα 1940.

Anyway, χαζομαρες. Οι Τουρκοι δεν ειναι ηλιθιοι να βαρεσουν πρωτοι χωρα του ΝΑΤΟ. Η παγια πολιτικη τους ειναι να το τραβανε στα ορια για να υποχρεωθεις εσυ να βαρεσεις, και απλα σταδιακα τα ορια οσο κανεις υποχωρησεις μεγαλωνουν. Ενταση θα υπαρχει, γιατι ο Ερντογαν εχει κρισιμες εκλογες του χρονου και πονταρει στον πατριωτισμο/φοβο των Τουρκων για να παρει υπερεξουσιες, οποτε μεχρι τοτε θα ειναι στην τσιτα το θεμα. Αλλα πολεμο, τωρα, δε θελει.

Και στην εισβολη το 1974 στην Κυπρο , σε χωρα του ΝΑΤΟ επιτεθηκαν..............

gremlin

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
521
Πόντοι
21
ποτε εγινε η Κυπρος μελος του ΝΑΤΟ και δε το εμαθα?

Δεν ειναι τυπικα μελος αν εννοεις αυτο , αλλα με την ευρυτερη εννοια , καθως οι πολιτες ειναι  Ελληνοκυπριοι και Τουρκοκυπριοι ( δηλαδη απο χωρες που ανηκουν στο ΝΑΤΟ ) αλλα και πολιτες  απο το Ηνωμένο Βασίλειο ....

Επισης δεν ξερουμε για ποσο θα ειναι στο ΝΑΤΟ αν αναλογιστουμε την συνεργασια με την Ρωσια.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom