Νέα

Πετρέλαιο - Μεσόγειος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Sincity
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Σε συνέχεια του πολύ σωστού σχολίου του φίλου arcturus στο thread για τα Ίμια.

Έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες μια ιστορία από την "κυβέρνηση" των κατεχόμενων για συνεκμετάλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή.

Χτές βράδυ το state department "αισθάνθηκε την ανάγκη" να κάνει ένα σχόλιο () το οποίο έμμεσα προτείνει την εμπλοκή και των κατακτητών.

Όπως εκτιμούν οι «επτά αδελφές» εκτιμάται ότι στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία υπερβαίνουν τα 15 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, τότε θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις, όχι όμως ευχάριστες. Προφανώς και δεν θα επιτραπεί στις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να εκμεταλευτούν τα κοιτάσματα αυτά.

Και για να είμαι πολύ κακός, γιατί να μη δει κανείς εδώ εμπλοκή της Τουρκίας σαν αντιστάθμισμα της μη-εμπλοκής της στα κοιτάσματα του Κιρκούκ.

Νέο μέτωπο ανοίγει αδέρφια. Ετοιμαστείτε.

 

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.134
Like
26
Πόντοι
16
Νομίζω ότι με λίγα λόγια το περιέγραψες σωστά....
Σιγά μην αφήσουν οι φαγάνες τα πετρέλαια να τα διαχειριστούν άλλοι....
+1
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Μόλις τώρα διαψευτηκε είδηση που είχε μεταδοθεί απο το τουρκικο καναλι ntv ότι ο τουρκικος στόλος κατευθυνόταν προς κύπρο.
Απο τον Αlpha radio το άκουσα
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
Σωστά τα λες φίλε Sin, αλλά υπάρχει (ΤΩΡΑ τουλάχιστον) πρόβλημα: το βγάζει μήνυμα  "H είδηση αυτή δεν είναι διαθέσιμη πλέον ή είναι προσωρινά υπό διόρθωση..." στο link.  Αν την έχεις κρατήσει, την ποστάρεις.
 
OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Το κείμενο στο in.gr είναι το ακόλουθο.

Την αναγκαιότητα επίλυσης του Κυπριακού υπογραμμίζουν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι τουρκικές αντιδράσεις γύρω από την προοπτική εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου, Λιβάνου και Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάλεσε «και τα δυο μέρη να εφαρμόσουν τις προτάσεις του βοηθού γενικού γραμματέα Γκαμπάρι και να προχωρήσουν προς την επίτευξη λύσης».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έσπευσε να σημειώσει ότι οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος», για να προσθέσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι σημαντικό η όποια δραστηριότητα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Κύπρου να γίνει με τρόπο που θα ενισχύει τις προοπτικές επανένωσης της νήσου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μακόρμακ σημείωσε ότι, αν και είναι νωρίς για να καταθέσει την λεπτομερή ατζέντα της επικείμενης συνάντησης που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κοντολίζα Ράις με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ, είναι βέβαιο ότι οι δυο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Ιράκ και την δράση ομάδων στο έδαφος της Τουρκίας που ανησυχεί τόσο την Τουρκία όσο και τις ΗΠΑ, το Ιράν, και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Κοιτάσματα 400 δισ. δολαρίων

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του «Βήματος», αν οι εκτιμήσεις των κυπριακών αρχών και των πολυεθνικών εταιρειών που ειδικεύονται στην αναζήτηση υδρογονανθράκων είναι ακριβείς, το νέο «Ελντοράντο» βρίσκεται στη Μεγαλόνησο.

Για την ακρίβεια στον υποθαλάσσιο χώρο του νησιού κρύβονται έξι ως οκτώ δισεκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού, αξίας 400 δισ. δολαρίων. Εκεί, σύμφωνα με τις σεισμολογικές έρευνες που πραγματοποίησε υπό απόλυτη μυστικότητα τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκονται τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία ορέγονται οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου.

Την προσοχή των «επτά αδελφών» έχουν τραβήξει απόρρητες εκθέσεις κρατών, διεθνών οργανισμών και εξειδικευμένων επιστημονικών φορέων που συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα: στον θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 15 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Το 50% αυτών των κοιτασμάτων, δηλαδή έξι ως οκτώ δισεκατομμύρια βαρέλια, όπως δείχνουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, όπου τα αποκλειστικά δικαιώματα για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου φυσικού πλούτου (πετρέλαιο, αέριο) ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι θα σήμαινε η επαλήθευση αυτών των στοιχείων; Ακόμη και για την ανθηρή οικονομία της Κύπρου μια τέτοια επιβεβαίωση θα προκαλούσε ίλιγγο στους τεχνοκράτες και οικονομολόγους που ειδικεύονται στα δημόσια λογιστικά, καθώς τα ύψη και τα μεγέθη είναι δυσθεώρητα.
 

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
Mεσογειος. Ετος 2027.  ανακοινωθεν:  "Μετα τις πολυετεις ταραχες για τα κοιτασματα πετρελαιου στη Κυπρο & την ευρυτερη περιοχη της Μεσογειου, ο Αμερικανικος στρατος, εισεβαλε στη Κυπρο, προκειμενου να επαναφερει την ειρηνη & την ταξη. Συμφωνα με δηλωσεις του Πενταγωνου σκοπος των Αμερικανικων δυναμεων ειναι να εαποκαταστησουν την ταξη & σιγα-σιγα να παραδωσουν την διακυβερνηση & τον ελεγχο των κοιτασματων του πετρελαιου, στη νομιμα εκλεγμενη Τουρκικη κυβερνηση της νησου.Μακροπροθεσμα, στοχος ειναι να αποκατασταθαι το δικαιο & να ενωθει η Κυπρος με τη Τουρκια."                                          ????? Σεναριο??????  :idiot:
 
OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
lepando είπαμε..όλα τα σενάρια παίζουν

Η "αποκατάσταση  της τάξης" είναι μια προσφιλής δικαιολογία.

Όπως επίσης οι λέξεις "εκδημοκράτιση" ή "απελευθέρωση" ή "ανεξαρτησία".

Το μόνο πρόβλημα είναι το ψήφισμα του ΟΗΕ που αναφέρει ότι το νησί τελεί υπό κατοχή.

Αλλά με λίγη καλή θέληση τα προβλήματα ξεπερνιώνται.
 

Επισκέπτης
εγω προσωπικα πιστευω οτι το θεμα γενικα με την υπαρξη κοιτασματων οτι δεν ειναι κατι που αναδειχθηκε τωρα ειναι γνωστο στα εμπλεκομενα μερη απο την δεκαετια του 50 περιπου και οχι μονο για την περιοχη της Κυπρου αλλα γενικα και στο Αιγαιο και το Ιονιο.
Απλα ομως το να υπηρχε εκμεταλευση απο παλια αυτων των περιοχων θα σημαινε περισοτερο πετραιλεο χαμηλοτερες τιμες λιγοτερα κερδη για τις 7  αδελφες.
Ισως και τωρα να ειναι νωρις για αυτες να το βγαλουν ομως μεγαλο ρολο παιζει η σφηνα της Ρωσιας με το αεριο που παει να τους παρει μεγαλο μερος απο την πιτα στην Ευρωπη............................
Ο καιρος θα δειξει  ιδωμεν......................
 

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
Η αποψη μου: ΝΑΙ στη συνεκμεταλευση του πετρελαιου ΜΟΝΟ με τους Τουρκους  (πετρελαιο=χρημα.Πολυ χρημα!!) Μα.......
 

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
730
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
εκεί κάτω έπαιξε το εξής παράδοξο...το οποίο είναι ότι ο μαλακο-Ταλάτ αναφέρθηκε στη τριμερή συμφωνία Κύπρου-Λιβάνου-Αιγύπτου ώς απειλή για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Τελικά αυτός ο μαλάκας πρέπει να αποφασίσει πως θα το παίξει στους Ευρωπαίους έτσι για το θεαθήναι, με την Τουρκιά ή με το νησί και τους Τουρκοκύπριους;;;
Μετά βεβαίως τα μάζεψε, αλλά έχει χάσει ήδη στα σημεία.

Η Τουρκιά έχει το εξής παραλογο που και πρακτικά δε στέκει αν γίνει. Πες πως ξεκινά πόλεμο με τους γύρω γύρω για τα συμφέροντα (αμα ξεκινήσει χοντρά σε ένα σημείο θα επεκταθεί παντού γιατί η γαμωπεριοχή εδώ δε σηκώνει τσαμπουκάδες).
Αντε και την πέφτει στο Κιρκούκ, στο εσωτερικό της Κουρδιστά, στη Γεωργία-Αρμενία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο-Λίβανο-Αίγυπτο...πόσο νομίζετε ότι μπορεί να διατηρήσει την κατάσταση αυτή;
1-2-3 μέρες μετά;
Ανταλλακτικά, φέρετρα, κοινή γνώμη, προδότες Ευρωπαίοι...?
 

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
730
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Η αποψη μου: ΝΑΙ στη συνεκμεταλευση του πετρελαιου ΜΟΝΟ με τους Τουρκους  (πετρελαιο=χρημα.Πολυ χρημα!!) Μα.......

Αυτό θα ήταν πολύ καλό για ναναι αληθινό, αλλά βλέπεις η αστερόεσσα είναι πίσω από κάθε μηχανή στο σημερινό κόσμο και γαζώνει το κουστούμι του καθενός κατά βούληση.
 
OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Προς σχολιασμό και εξαγωγή συμπερασμάτων. Πηγή - Ναυτεμπορική

01/02/2007 - 14:30 - ««Δεν επιβεβαιώνονται οι σχετικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα πρακτορεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες περί κινήσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων ανοικτά της Κύπρου

01/02/2007 - 14:50 - Τουρκικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στην Αμμόχωστο, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Δικό μου σχόλιο:

Η κίνηση αυτή του Τουρκικού στόλου συνδέεται με το θέμα του παρόντος thread

Ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι άσχετος ή κακός ψεύτης.

Σε κάθε περίπτωση, ο χειρισμός του είναι ατυχής.

Ελπίζω τουλάχιστον το ΓΕΣ να ξέρει τι του γίνεται.

Σε αναμονή των εξελίξεων λοιπόν
 

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
730
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
τον πούτσο κλαίγανε και το μουνί χαϊδεύανε είναι ο κυβερνητικός παλιάτσος.

 

tkinaliss

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Μηνύματα
784
Κριτικές
37
Like
8.343
Πόντοι
7.613

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία μετά τις ανακοινώσεις της Λευκωσίας ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στα χωρικά της ύδατα. Τουρκικά πολεμικά πλοία πραγματοποιήσαν περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο, κίνηση που όμως υποβάθμισε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Ο αρχηγός των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στρατηγός Μπουγιούκανιτ, προσερχόμενος σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, ΑΜπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ήδη πλοία σε περιπολίες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Δεν χρειάζεται να στείλουμε νέα.»

Το θέμα των περιπολιών τουρκικών πλοίων κοντά στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας έφερε στη δημοσιότητα το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Στο θέμα αναφέρθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεννόηση με την Εθνική Φρουρά και θα πράξει ανάλογα, αν υπάρξει θέμα παραβίασης των χωρικών της υδάτων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε σχετικά: «Δεν επιβεβαιώνονται οι σχετικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα πρακτορεία».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισε να συνεργαστεί με την Αίγυπτο και το Λίβανο σε έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στα χωρικά της ύδατα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς και στη συνέχεια της Αγκυρας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Λιβάνου να μην προχωρήσουν στις έρευνες, υπενθυμίζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ωστόσο, η κυπριακή κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι απλώς προασπίζει τα δικαιώματά της βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της Αθήνας.

«Οι θέσεις που εκφράστηκαν (από την Αγκυρα) έρχονται σε καταφανή αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας και του δικαιώματος που έχουν ανεξάρτητα κράτη να προχωρούν σε συνεργασίες μεταξύ τους, πόσο μάλλον όταν αυτή η συνεργασία είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, τους διεθνείς κανόνες και έχει ειρηνικό σκοπό, όπως τελικά είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


news.in.gr   
                                                                                                                ----------------------------------------------------------------------------------------------------  Νo comments.
 

Συνημμένα

  • Mpougianit.jpg
    Mpougianit.jpg
    15,4 KB · Εμφανίσεις: 36

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
Επι τη ευκαιρια το ξερετε οτι Ελλαδα, Τουρκια, Ρωσια εχουν κοινα συμφεροντα στον περιφημο αγωγο φυσικου αεριου???  ;)  Το ξερετε οτι κοινη συνεκμεταλευση του πλουσιου σε πετρελαιο (& οχι μονο ) Αιγαιου ΜΟΝΟ μεταξυ Ελαδας Τουρκιας τα οφελη ειναι τεραστια??  :headbang:  Καθως & η διεθνης θεση της Ελλαδας? Σς συζητηση που ειχαμε με τον φιλο sincity σημερα προσθεσαμε σε ολα αυτα την παντα καλη σχεση με τη Ρωσια & μια σειρα απο μικρα αδυναμα -σε ολους τους τομεις - κρατιδια, στα βορεια συνορα μας!! εεε??  :idiot:
 

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
Ξερω οτι τη σπαω σε μερικους, ΜΑ μη ξεχναμε θεματα που κινουνται στο παρασκηνιο & δυστυχως εις βαρος του λαου, τα οποια ειναι βεβαιο, οτι στο αμεσοτατο μελλον θα δημιουργησουν εξελιξεις οχι μονο στη πολιτικη σκηνη μα & στην οικονομικη  ζωη, η οποια φτανει μεχρι αυτα που βαζουμε στη τσεπη μας, κυριοι.... Διαβαστε λιγο:                                                    Tελικά αυτά τα περίφημα κοιτάσματα βρίσκονται σε περιοχές που προκαλούν θερμά επεισόδια;

Για να κατανοήσει κάποιος καλύτερα το μέγεθος των κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο παραθέτουμε στο χάρτη τις ακριβείς περιοχές όπου όχι απλά υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με θετικά απότελέσματα. Mε μια προσεκτική παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι οι "γκρίζες ζώνες" δεν είναι τίποτε άλλο παρά πετρελαιοφόροι ορίζοντες.

1.      Κοίτασμα της θέσης Μπάμπουρας: Περιεκτικότητα 1 με 1.1 δις βαρέλια

1.a. Κοίτασμα «Δομή EAST Θάσου» ανατολικά της Θάσου. Περιεκτικότητα 250.000.000 βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους και 380.000.000 βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους. Επίσης 1,5 cm3 φυσικού αερίου. Βάθος μέχρι 4300 πόδια. Εκμετάλλευση NAPC ? Κοινοπραξία βορείου Αιγαίου. Στη ίδια περίπου θέση βρίσκεται το κοίτασμα «Βόρειος Πρίνος ? Νέα Πέραμος ? ?Αθως». Περιεκτικότητα 400 εκ.βαρέλια, ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους.
1.b. Κοιτάσματα Επανομής-Σιθωνίας και Θερμαϊκού (80 εκατ. βαρέλια)

2 και 2.a. Πετρελαιοφόρος ορίζοντας Β.Α. Αιγαίου. Στις 3 περιοχές που σημειώνονται έχουν έκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρίες και έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του πατέρα Μπους ο οποίος έχει επισκευτεί 2 φορές την περιοχή αυτή. Και στα 3 κοιτάσματα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 320.000.000 βαρέλια

3.. Κοίτασμα Ικαρίας ? 120.000.000 βαρέλια

4.. Κοίτασμα με άλλα 70.000.000 βαρέλια

5.. και 6.. Κοιτάσματα Κρήτης που ξεπερνούν το 1 δις βαρέλια. Ένα από αυτά βρίσκεται πολύ κοντά στη ΓΑΥΔΟ

7.. Κοίτασμα Δωδεκανήσου κοντά στο Καστελόριζο. 150.000.000 βαρέλια

8.. Κοίτασμα Κυκλάδες (100 εκατ. βαρέλια)

9.. Κοίτασμα Σκόπελος( 60 εκατ. βαρέλια)

Επίσης Βόρεια και Νότια της Λέσβου υπάρχουν άλλα δύο κοιτάσματα που το 90% του πετρελαιοφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός της Τουρκικής επικράτειας
.                                      (πηγη: AegeanTimes) περισοτερα θα δειτε εδω:
                                                                                    Αχα.ε????       ;)
 
OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Lepando όπως ξέρεις, θέματα αυτής της σημασίας πάντα κινούνται στο παρασκήνιο.

Πολύ ενδιαφέρον το link που δίνεις.

Όπως είπαμε στη συζήτησή μας. συνεκμετάλευση από Τουρκία και Ελλάδα ΜΟΝΟ είναι το καλύτερο σενάριο για τις 2 χώρες και το χειρότερο για τους νταβατζήδες της περιοχής.

Οι οποίοι νταβατζήδες ελέγχουν σημαντικό αριθμό πολιτικών στην Ελλάδα, και στην Τουρκία ελέγχουν το στρατό.

Επομένως η λύση που θα βρεθεί είναι αυτή που θα συμφέρει τις 7 αδελφές και όχι τους λαούς των 2 χωρών.

Παράδειγμα - Ρωσία και Ελλάδα έχουν συμφωνήσει για τον αγωγό αερίου. Η Βουλγαρία φέρνει αντιρρήσεις οι οποίες είναι κάπως θολές που μπορύν όμως να ακυρώσουν ένα έργο μεγάλης σημασίας και για Βουλγαρία και για Ελλάδα.

ʼραγε το τουρ της Κοντολίζα για "επανεξέταση" συμφωνιών για το "ανήθικο" Ρωσικό αέριο έπιασε τόπο για τους καποτε εχθρούς και τώρα πολύ πιστούς συμμάχους τους;
 

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Μηνύματα
865
Like
2
Πόντοι
6
OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Νομίζω ότι το θέμα που προέκυψε με τη βουλγαρία αφορά στην ιδιοκτησία του αγωγού

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο αν τελικά

1. Επιτύχουμε τη διέλευση αγωγών φυσικού αερίου απο τη χώρα μας
2. Πετύχουμε καλές συμφωνίες σε ενδεχόμενα κοιτάσματα πετρελαίου
3. Εκμεταλευτούμε πραγματικά τις ήπιες μορφές ενέργειας που θα είναι πολύ της μόδας πολύ σύντομα, με τους μεγάλους παίκτες να εχουν ήδη πάρει θέση

Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την Κύπρο και τον Τουρκικό στόλο, η ΕΕ έκανε μια δήλωση που καλύπτει την Κυπριακή πλευρά.

Προς το παρόν.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom