Νέα

Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DON GIOVANNI
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ιδιωτικού θεραπευτηρίου, μετά από δίμηνη νοσηλεία.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη.

Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.

Έχει συνεργαστεί με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχερίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή. Μερικοί απο τους στιχουργούς που έχει συνεργαστεί είναι : o Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Μάνος Ελευθερίου,Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, Μάνος Τσιλιμίδης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζατος, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Χρήστος Προμοίρας, Ανδρέας Αγγελάκης, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου, Όλγα Βλαχοπούλου, Νίκο Παλαβιτσίνη κ.ά.

tzooon1989

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2013
Like
5
Πόντοι
6
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει...πραγματικα μεγαλος

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
7 Αυγούστου γεννήθηκαν το 1957 ο πολυολυμπιονίκης της γυμναστικής Αλεξάντερ Ντιντιάντιν και το 1961 η συναδέλφισσά του Γιελένα Νταβίντοβα το 1982 ο Βασίλης Σπανούλης και κυρίως το 1975 το καμάρι της Νότιας Αφρικής και η εκδίκηση της ξανθιάς ως απάντηση στη Σοφία Λόρεν η Σαρλίζ η Θερόν Charlize Theron

madrilenos

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
16
μπορεί να ηρεμήσει τώρα όπου και αν βρίσκεται, δυστυχώς απο αυτήν την κωλοαρρώστια η ταλαιπωρία ειδικά προς το τελος είναι μεγάλη.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Στα αληθεια αυτη τη φορα?  :think:

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.899
Πόντοι
13.165
[video]http://www.apodytiriakias.gr/koultoura/2014/09/02/tou-harise-tin-agapimeni-tou-kithara.aspx?facebook[/video]

olotyxeros

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2011
Κριτικές
21
Like
2.223
Πόντοι
1.796
Ένα από τα πιο προφητικά τραγούδια που κάνει θραύση ακόμα και σήμερα...

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.452
Πόντοι
216
Απ τις καλυτερες φωνες! εχει πει συγκλονιστικα τραγουδια!!

Επισκέπτης
Ένα από τα πιο προφητικά τραγούδια που κάνει θραύση ακόμα και σήμερα...

Στο σημείωμα του δίσκου του "Στην Ελλάς του 2000" γράφει:
"Όταν στα 17 μου χρόνια συνειδητοποίησα ότι μπορώ να συνθέσω μια δική μου μελωδία, έγραψα το πρώτο μου τραγούδι.
Θυμάμαι όμως ότι το πρώτο μου τραγούδι, φανταζόμουν να το τραγουδάει ο Στέλιος Καζαντζίδης...................

Έχει μείνει ακόμη χαραγμένο στη μνήμη μου το περιεχόμενο ενός γράμματος που έστειλε από την Γερμανία ο δεύτερος πατέρας μου, ο Παντελής, στη μητέρα μου, το οποίο γράμμα σ'ένα σημείο έλεγε:
"Καλλιόπη, τώρα που θα έρθετε στη Γερμανία μην ξεχάσεις να φέρεις τα καινούρια δισκάκια του Στέλιου"
Το γεγονός αυτό μου είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση γιατί παρ'όλες τις δυσκολίες που είχε ο πατέρας μου, βασικό του μέλημα ήταν να αγοράσουμε τα καινούρια δισκάκια του Καζαντζίδη και να του τα πάμε".

Μάλιστα σε μια παλιά συνέντευξή του λέει χαρακτηριστικά ότι "να φανταστείς περνούσα απ'το μπαράκι που έπινε καφέ και όλο πήγαινα τάχα να πιω νερό, για να τον δω λιγάκι.
Τον χάζευα όπως ένα κοριτσάκι 13-14 χρόνων βλέπει τη Μαντόνα ή το Σάκη το Ρουβά και κάθεται να τον κοιτάει σα χαζό.Και όποτε έγραφα κάνα τραγούδι έλεγα "Αχ να το'λεγε ο Καζαντζίδης αυτό!".

Και κάπως έτσι έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι( με τον χαρακτηριστικό στίχο "μαζί μας Στέλιο ρίχτα..." ή "γλυκό νερό στην κόλαση/να πιούμε εδώ μαζί σου εμείς που μεγαλώσαμε με την αναπνοή σου") και μετά φόβου πίστεως  τηλεφώνησε στον Καζαντζίδη για να τον ρωτήσει αν θέλει να το πει.Αυτή όμως είναι άλλη ιστορία...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά παλαιότερα. Συμπαθέστατος άνθρωπος και καλοπροαίρετος. Για το ταλέντο του δε νομίζω ότι χρειάζεται ν'αναφερθώ. Έχει γράψει πάρα πολλά καλά τραγούδια και μάλιστα για άλλους καλλιτέχνες, χωρίς να ξέρει ο πολύς κόσμος ότι είναι δικά του. Επίσης αξιόλογος και σαν ερμηνευτής. Πολύ καρδιά και ψυχή στον τρόπο που έλεγε τις λέξεις. Πριν από χρόνια την είχε σκαπουλάρει από την κωλοαρρώστεια αλλά αυτή την φορά δεν άντεξε.......... Κρίμα.

Patgatra

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2013
Κριτικές
21
Like
49
Πόντοι
16
Δεν τον ήξερα από κοντά,μόνο μέσω TV...αλλά ο άνθρωπος φαίνεται...Αγαπητός,μετρημένος,σοβαρός. Καλή ξεκούραση Αντουάν...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Καταπληκτικός τραγουδιστής. Φαινόταν και πολύ καλός άνθρωπος. Δεν τον γνώριζα, δεν τον είχα ακούσει live. Ο άνθρωπος φαινόταν από το βλέμμα. Δεν είχε κακίες. Μόνο προσπαθούσε να κάνει αυτό που λάτρευε. Τα τραγούδια του μου άρεσαν και μου αρέσουν πολύ! Και ο γιος του είναι καταπληκτικός τραγουδιστής. Καλό Ταξίδι !!

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
το ειχε προβλεψει 1 μηνα ακριβως πριν γινει ο χιος τυπε :sunglasses:
...και πέσαν όλοι να τον φάνε "Όχι, δεν πέθανε" και τέτοια. Φταίει τώρα να βγει από το πατάρι και να τους τρίψει στη μούρη "Σας τα λεγα εγώ"...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
...και πέσαν όλοι να τον φάνε "Όχι, δεν πέθανε" και τέτοια. Φταίει τώρα να βγει από το πατάρι και να τους τρίψει στη μούρη "Σας τα λεγα εγώ"...
τυπε ο χιος ειναι εγκυρος δημοσιογραφος δεν ειναι κανας τυχαιος :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom