Νέα

Πέθανε ο Joe Cocker

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jhonny64
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Μηνύματα
3.365
Κριτικές
3
Like
98
Πόντοι
16
Καλημέρα ρε μάγκες. Μπορεί να μην τον θεωρείται άξιος ανταγωνισμού των Beatles ή άλλων, αλλά μιλάμε για μονάδα και όχι για συγκρότημα. Δε θα αναφερθώ σε γνώσεις μουσικής (ούτε ο Μόρισον είχε), αλλά πιο πολύ στην φωνή του.

Είχε το χάρισμα να έχει αυτό το καταπληκτικό γρέζι στη φωνή. Σα να αγόρασε ακριβό λαρύγγι από τον Θεό, ενώ άλλοι αγόραζαν ακριβές κιθάρες.
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.049
Like
11.279
Πόντοι
2.606
Θά βρεί καλές παρέες πάλι. RIP.

http://[URL unfurl="true"]www.881theburg.com/wp-content/uploads/2014/10/snls2e3-cocker2.jpg[/img[/URL]]
[/quote]ΤΥΠΕ μου ,εδω πρεπει να μιλαμε για καταναλωση κιλου και πανω....αυτος και οι παρεες του ζησανε εποχες ανεπαναληπτες...RIP!!!
 

GEORGE G

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.337
Κριτικές
48
Like
1.803
Πόντοι
2.646
Σε άλλους άρεσε πολύ, σε κάποιους λιγότερο...
Δεν παύει να άφησε ωραία κομάτια πίσω του και να έζησε μιά ζωή στα όρια (κατάλευκα... :grin:)

Στα 70του έμοιαζε 90άρης...τάκαψε όλα ;)
 

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.290
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Πολύ ταλαιπωρημένος άνθρωπος,πράγμα που φαινόταν και στην όψη του. Ιδιαίτερη φωνή. Εμένα να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε ποτέ. Εκτιμώ τα χαρίσματά του βέβαια αλλά πέρα από τον χαρακτηριστική χροιά της φωνής του (που ούτε κι αυτή με τρέλαινε) δε νομίζω ότι είχε κάποιο άλλο ταλέντο. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν σχεδόν πάντα διασκευές παλαιότερων κομματιών που ήταν ήδη μεγάλες επιτυχίες.
 

loxxos

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2009
Μηνύματα
2.362
Like
4
Πόντοι
16
Μεγάλη απώλεια για τη μουσική
Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα στα 70 του χρόνια ο Joe Cocker

Θυμηθείτε τα τραγούδια που τον έκαναν διάσημο: «You are So Beautiful», «With a Little Help from my Friends», «Unchain My Heart» και «Summer in the City»

Μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια μουσική σκηνή ο θάνατος του Joe Cocker σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του τη Δευτέρα.



Ο Cocker, που είχε γεννηθεί στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, έχασε τη ζωή του μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων

Η διεθνής αναγνώρισή του ξεκίνησε το 1964 στον χώρο των μπλουζ και της ροκ.

Ο Cocker δημιούργησε 40 δίσκους και γύρισε όλο τον κόσμο με τις συναυλίες του.

Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Jennifer Warnes και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική.

Τα τραγούδια που τον έκαναν διάσημο ήταν τα «You are So Beautiful», «With a Little Help from my Friends», «Unchain My Heart» και «Summer in the City»


ΑΘΑΝΑΤΟΣ...R.I.P.....
 

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
2.020
Like
153
Πόντοι
16
Κρίμα που έφυγε! Άφησε τραγούδια που θα θυμόμαστε! 
 

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Μηνύματα
754
Like
119
Πόντοι
6
Τεράστια μορφή για το ροκ υπήρξε ο Joe Cocker.Πραγματικός ρόκερ ο οποίος βίωσε το πραγματικό ροκ'ν'ρολλ τρόπο ζωής.Κάποια άγνωστα γεγονότα από τη ζωή του; Γεννήθηκε στο Σέφιλντ και υπήρξε σ΄όλη του τη ζωή φανατικός υποστηρικτής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.«Πάντα υποστήριζα τις 'λεπίδες'. Παρακολουθούσα σε όλες τις φάσεις της ζωής μου τα νέα της ομάδας και τι συνέβαινε στο εσωτερικό της.Είτε έπαιζε στην Premier League, είτε σε χαμηλότερες κατηγορίες το ενδιαφέρον μου ήταν αμείωτο», είχε δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή ο Joe Cocker σημειώνοντας:
«H τεχνολογία μας βοηθάει να παρακολουθούμε με ευκολία τα ματς. Μπορώ να παραχωρώ συνεντεύξεις από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και στη συνέχεια να παρακολουθώ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Πολύ πριν γίνει γνωστός με κάποιους φίλους του έφτιαξαν το συγκρότημα'the Cavaliers'.Στην πρώτη τους εμφάνιση στο κλαμπ που θα έπαιζαν,τους ζητήθηκε να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου!!! Το πρωί εργαζόταν ως υδραυλικός και τεχνικός δικτύου και το βράδυ τραγουδούσε σε κλαμπ.Τον Οκτώβριο του 1972, όταν o Κόκερ περιόδευσε στην Αυστραλία, ο ίδιος και έξι μέλη του περιβάλλοντός του συνελήφθησαν στην Αδελαΐδα για κατοχή μαριχουάνας. Την επόμενη μέρα, στη Μελβούρνη,  και μετά από μια φιλονικία στο Commodore Chateau Hotel,η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία έδωσε στον Κόκερ 48 ώρες περιθώριο για να εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό προκάλεσε τεράστια δημόσια κατακραυγή στην Αυστραλία, όπου ο Cocker ήταν υψηλού προφίλ καλλιτέχνης και είχε μια ισχυρή βάση στήριξης, ιδίως μεταξύ των baby boomers μεταεφηβικής ηλικίας που ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αυτό προκάλεσε ευρεία συζήτηση σχετικά με τη χρήση και την νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην Αυστραλία, και τότε κέρδισε ο Κόκερ το παρατσούκλι "The Mad Dog".  Tέλος όπως έγραψε κι ο Ιπποκράτης και διασώζεται στα λατινικά: Ars longa, vita brevis.μτφρ: η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς.
                    Oι ηχογραφήσεις του είναι και η παρακαταθήκη που άφησε στην ανθρωπότητα. Καλό ταξίδι "Mad Dog".........
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom