Νέα

Πεθανε ο Γιαννης Πουλοπουλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imitheos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 77
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
RIP :(

και για ελαφρύνει λίγο το κλίμα...

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.677
Πόντοι
4.546

*Καλό παράδεισο.
:hi:

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Τι να πω για αυτόν τον τεράστιο τραγουδιστή. Θα μείνει σίγουρα αξέχαστος. R.I.P.

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
Χθες μεσάνυχτα και κάτι
κατηφόρισα
στην μικρή την πλατεϊτσα
που σε γνώρισα
κάποιο άγαλμα που μ' είδε
με θυμήθηκε
και τον πόνο μου
να ακούσει δεν αρνήθηκε
με θυμήθηκε
και τον πόνο μου
να ακούσει δεν αρνήθηκε
Και του μίλησα για σένα
και για μένανε
και τα μάτια του βουρκώναν
και όλο κλαίγανε
του 'πα για το φέρσιμό σου
και για τα άλλα σου
τα ασυγχώρητα τα λάθη
τα μεγάλα σου
και για τα άλλα σου
τα ασυγχώρητα τα λάθη
τα μεγάλα σου
Κι ύστερα με πιάσαν θεέ μου
κάτι κλάματα
που με βρήκανε κουρέλι
τα χαράματα
με το άγαλμα ως το δρόμο
προχωρήσαμε
μου εσκούπισε τα μάτια
και χωρίσαμε
με το άγαλμα ως το δρόμο
προχωρήσαμε
μου εσκούπισε τα μάτια
και χωρίσαμε

R.I.P.
www.oneman.gr/entertainment/ti-itan-to-agalma-sto-omonimo-tragoudi-tou-gianni-poulopoulou/?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3] Τι ήταν τελικά το άγαλμα στο ομώνυμο τραγούδι του Γιάννη Πουλόπουλου; [/url]

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.912
Πόντοι
736
Χθες μεσάνυχτα και κάτι
κατηφόρισα
στην μικρή την πλατεϊτσα
που σε γνώρισα
με θυμήθηκε
και τον πόνο μου
να ακούσει δεν αρνήθηκε
με θυμήθηκε
και τον πόνο μου
να ακούσει δεν αρνήθηκε
Και του μίλησα για σένα
και για μένανε
και τα μάτια του βουρκώναν
και όλο κλαίγανε
και για τα άλλα σου
τα ασυγχώρητα τα λάθη
τα μεγάλα σου
και για τα άλλα σου
τα ασυγχώρητα τα λάθη
τα μεγάλα σου
Κι ύστερα με πιάσαν θεέ μου
κάτι κλάματα
που με βρήκανε κουρέλι
τα χαράματα
με το άγαλμα ως το δρόμο
προχωρήσαμε
μου εσκούπισε τα μάτια
και χωρίσαμε
με το άγαλμα ως το δρόμο
προχωρήσαμε
μου εσκούπισε τα μάτια
και χωρίσαμε

R.I.P.
www.oneman.gr/entertainment/ti-itan-to-agalma-sto-omonimo-tragoudi-tou-gianni-poulopoulou/?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3] Τι ήταν τελικά το άγαλμα στο ομώνυμο τραγούδι του Γιάννη Πουλόπουλου; [/url]

«Αγάλματα» έλεγαν στον καιρό του τις κοπέλες που έκαναν πεζοδρόμιο, που έστεκαν στο ίδιο πόστο με καύσωνα ή με αγιάζι. Από μια τέτοια παρηγορείται ο ήρωας του τραγουδιού. Ακούστε το έτσι και θα σάς φανεί ασυγκρίτως συγκινητικότερο.«Το Άγαλμα μιλάει για απεριόριστη μοναξιά. Αυτός δεν έχει να πάει πουθενά, πού να μιλήσει, είναι όλες οι πόρτες σφαλιστές. Το άγαλμα τον ακούει και φεύγει από το βάθρο του για να τον συντροφέψει στον δρόμο».

Κι αυτό το τραγούδι σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και με την ανεπανάληπτη πρώτη ερμηνεία του Γιάννη Πουλόπουλου, εμβληματική στιγμή ενός διαμαντένιου δίσκου, είτε δρέποντας την αφορμή του από ένα αληθινό άγαλμα ή μια πόρνη, εκφράζει… μέσα σε ένα τρίλεπτο όσο δεν μπορούν να περιγράψουν εκατομμύρια λέξεις μαζί.

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.912
Πόντοι
736
Θα ζει πάντα στις αναμνήσεις μας! Είναι αδιαμφισβήτητο πως έγραψε ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι.

…Φεύγουν ένας-ένας εκείνοι που σημάδεψαν την εφηβεία και τα νιάτα μας….

Αφού για να την σημαδέψουν λογικά ήσαν κατά τι μεγαλύτεροί μας… Οπότε παιδιά ό,τι και να πούμε, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ή εστίν ειμαρμένα πάντα πού ΄λεγε κι ο Ηράκλειτος.

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν για πάντα.

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Αυτό για τα αγάλματα δεν το ήξερα. Δίνει εντελώς άλλο νόημα στο τραγούδι αν ισχύει.

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.912
Πόντοι
736
Αυτό για τα αγάλματα δεν το ήξερα. Δίνει εντελώς άλλο νόημα στο τραγούδι αν ισχύει.

Υπήρχε η άποψη ότι την εποχή που γράφτηκε, ένα από τα προσωνυμία των γυναικών του δρόμου, ήταν και το “αγάλματα”.
Η αλήθεια είναι ότι αν σκεφτείς το τραγούδι υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται πιο γλυκό. Για κάποιους έστω. Πιο ανθρώπινο. Βγάζει ένα νόημα βαθύτερο. Αλλά όπως είπαμε, δεν ξέρουμε πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από την πραγματικότητα.

Πριν δύο χρόνια, συγγραφέας ο Χρήστος Χωμενίδης, μετά από μία ιντερνετική διαμάχη που είχε με τον επίσης συγγραφέα Νίκο Σαραντάκο, αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και να του ζητήσει την αποκωδικοποίηση του στίχου.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο κ. Χωμενίδης είχε υποστηρίξει στο Facebook ότι “άγαλμα ίσον πόρνη” και ο κ Σαραντάκος είχε επιμείνει ότι “άγαλμα ίσον άγαλμα”.

Ο Χωμενίδης, λοιπόν, τηλεφώνησε στον Παπαδόπουλο και σύμφωνα με όσα έγραψε ο πρώτος τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, διημείφθη η εξής στιχομυθία:

“-Εσύ δεν μου ‘χες πει, Λευτέρη, στην ταβέρνα που τρώγαμε πρόπερσι απέναντι από την Ακρόπολη, ότι αγάλματα έλεγαν τις πόρνες του πεζοδρομίου;

-Ε βέβαια! Έτσι τις λέγαμε!

-Άρα το ‘Άγαλμα’ του τραγουδιού σου είναι μια τέτοια κοπέλα.

-Τα τραγούδια και τα βιβλία και τα έργα τέχνης, όπως καλά ξέρεις, τα ερμηνεύει αυθεντικά ο κάθε αποδέκτης τους. Ωστόσο ναι! Η εκδοχή του ‘αγάλματος’ – πόρνης με γοητεύει εμένα περισσότερο από όλες. Σίγουρα απείρως περισσότερο από την εκδοχή ενός μαρμάρου το οποίο δήθεν ζωντανεύει…”.

Δόθηκε απάντηση; Λύθηκε το αίνιγμα; Δεν ξέρω. ίσως κάποιοι στίχοι να οφείλουν και τη μαγεία τους στο διφορούμενο του νοήματός τους, δεν είναι ανάγκη όλα να εξηγηθούν και να ερμηνευτούν.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.332
Πόντοι
22.266
kai θα πιω αποψε το φεγγαρι...................οπου φεγγαρι ναρκωτικο
εξαλου κολλαει και ο στιχος:cheesy:

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.912
Πόντοι
736
kai θα πιω αποψε το φεγγαρι...................οπου φεγγαρι ναρκωτικο
εξαλου κολλαει και ο στιχος:cheesy:

" ίσως κάποιοι στίχοι να οφείλουν και τη μαγεία τους στο διφορούμενο του νοήματός τους"
:hi:

kassler

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Δεκ 2006
Κριτικές
44
Like
3.590
Πόντοι
7.195
Ενας απο τους σπουδαίους Έλληνες τραγουδοποιούς .
Δεν έμειναν και πολλοι πλέον,απο εκεινες τις σπουδαίες γενιές .
ίσως πιο πολλές ερμηνεύτριες είναι εν ζωή.
Νομίζω ηταν χρόνια στο παρασκήνιο των μουσικών δρώμενων .Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αυτη την αίσθηση έχω.Ο,τι απουσίαζε πολλά χρόνια απο την μουσική σκηνή.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον αναπαύει.

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Οι τραγουδιστές της νιότης μας λιγοστεύουν

giorgaros(2)

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2020
Like
7
Πόντοι
0
φοβερη φωνη και καλος ανθρωπος απο οτι λενε,καλο ταξιδι γιαννη.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.966
Πόντοι
10.411

Zeus07

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2020
Κριτικές
2
Like
589
Πόντοι
81

Καλο παραδεισο

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Θα ζει πάντα στις αναμνήσεις μας! Είναι αδιαμφισβήτητο πως έγραψε ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι.

…Φεύγουν ένας-ένας εκείνοι που σημάδεψαν την εφηβεία και τα νιάτα μας….

Αφού για να την σημαδέψουν λογικά ήσαν κατά τι μεγαλύτεροί μας… Οπότε παιδιά ό,τι και να πούμε, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ή εστίν ειμαρμένα πάντα πού ΄λεγε κι ο Ηράκλειτος.
65 είσαι τύπε; :glasses:

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Like
301
Πόντοι
21
Απο τους μεγαλυτερους ερμηνευτες της γενιας του. Ουσιαστικα αυτος δημιουργησε το νεο κυμα.

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Like
301
Πόντοι
21
Απο τους μεγαλυτερους ερμηνευτες της γενιας του. Ουσιαστικα αυτος δημιουργησε το νεο κυμα.
παιχτη καλο ειναι να τιμησουμε την μνημη αυτου του τεραστιου καλλιτεχνη.... απλως μην γραφεις παπατζες :confused: ερμηνευτης ηταν οχι δημιουργος ......

]

Αυτο που εννοω ειναι οτι χωρις αυτον το νεο κυμα θα ειχε μεινει κυματακι. Εξαλλου ερμηνευτης ειπα οτι ειναι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom