Νέα

Πεθανε ο Γιαννης Πουλοπουλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imitheos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 77
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785
:wink: :wink:

.... Θεωρώ ότι κάποιες ερμηνείες από τον Γιάννη Πουλόπουλο ήταν άφταστες. Έβαλε τη σφραγίδα του σε μια εποχή και συνόδευσε τα νιάτα μας και τους πονεμένους έρωτες μας με μοναδική ευαισθησία. Γι αυτό και είχε μια ιδιαίτερη θέση στην αντίληψη μου για το τραγούδι και στα μουσικά μου βιώματα. Το παρακάτω τραγούδι το ξαναβάζω γιατί είναι για μένα από τα ομορφότερα του ελληνικού ρεπερτορίου και φτάνει βαθειά μέσα μου για διάφορους λόγους. Λυπήθηκα που έφυγε, όσο και για άλλους μεγάλους. Λιγοστεύουν σιγά σιγά, αναπόφευκτα.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.956
Πόντοι
5.506
το νημα παει μια ωρα μπροστα :confused::confused::confused:

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Απο τους μεγαλυτερους ερμηνευτες της γενιας του. Ουσιαστικα αυτος δημιουργησε το νεο κυμα.
παιχτη καλο ειναι να τιμησουμε την μνημη αυτου του τεραστιου καλλιτεχνη.... απλως μην γραφεις παπατζες :confused: ερμηνευτης ηταν οχι δημιουργος ......

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
:wink: :wink:

.... Θεωρώ ότι κάποιες ερμηνείες από τον Γιάννη Πουλόπουλο ήταν άφταστες. Έβαλε τη σφραγίδα του σε μια εποχή και συνόδευσε τα νιάτα μας και τους πονεμένους έρωτες μας με μοναδική ευαισθησία. Γι αυτό και είχε μια ιδιαίτερη θέση στην αντίληψη μου για το τραγούδι και στα μουσικά μου βιώματα. Το παρακάτω τραγούδι το ξαναβάζω γιατί είναι για μένα από τα ομορφότερα του ελληνικού ρεπερτορίου και φτάνει βαθειά μέσα μου για διάφορους λόγους. Λυπήθηκα που έφυγε, όσο και για άλλους μεγάλους. Λιγοστεύουν σιγά σιγά, αναπόφευκτα.
]
καλημερα αρχοντα :hi: ανεπαναληπτο τραγουδι :thumbsup::thumbsup:

• Like
Αντιδράσεις: amjik

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Απο τους μεγαλυτερους ερμηνευτες της γενιας του. Ουσιαστικα αυτος δημιουργησε το νεο κυμα.
παιχτη καλο ειναι να τιμησουμε την μνημη αυτου του τεραστιου καλλιτεχνη.... απλως μην γραφεις παπατζες :confused: ερμηνευτης ηταν οχι δημιουργος ......

]

Αυτο που εννοω ειναι οτι χωρις αυτον το νεο κυμα θα ειχε μεινει κυματακι. Εξαλλου ερμηνευτης ειπα οτι ειναι.
το νημα δεν ειναι για αντιπαραθεσεις ... τα κυματα και τα κυματάκια αστα.... γιατι ολοι αυτη η γενια ειχε τεραστιους τραγουδοποιούς

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785

]

Αυτο που εννοω ειναι οτι χωρις αυτον το νεο κυμα θα ειχε μεινει κυματακι. Εξαλλου ερμηνευτης ειπα οτι ειναι.
....αρε ΝΤΟΥΣΚΟ μυαλό δεν βάζεις...

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Ο Γιάννης Πουλόπουλος είναι - δεν θα πω ήταν - από τους τραγουδιστές που λάτρεψα και ακούω από μικρό παιδί. Μοναδική φωνή, άφησε το στίγμα του για πάντα. Τραβήχτηκε νωρίς από τα φώτα της δημοσιότητας, αρνήθηκε να ακολουθήσει τους νέους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού κι έμεινε πιστός σε μία φιλοσοφία ζωής που τον έκανε μετρημένο μέχρι παρεξηγήσεως και μερικές φορές απόμακρο. Πείτε με υπερβολικό αλλά δεν μπορώ να βρω τραγούδι του που να μη μου αρέσει. Κι έχει πει πολλά μα πάρα πολλά...

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Το άλμπουμ ο δρόμος είναι το απόλυτο άλμπουμ του με 3 εκατομμύρια αντίτυπα σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε μια εποχή που η διαφήμιση ήταν δύσκολη και είχε απαγορευθεί η μετάδοσή του από την κρατική ραδιοτηλεόραση. Τα κομμάτια που περιέχει απλά μοναδικά.

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Σε ηλικία πέντε ετών έμεινε χωρίς μητέρα. Η ζωή δεν ξεκίνησε ρόδινα για τον μικρό Γιάννη που είδε το σκληρό πρόσωπο της ζωής πολύ νωρίς. Πιτσιρικάς ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στον Ατρόμητο Περιστερίου, γεγονός που εξηγεί το στεφάνι της ομάδας στην κηδεία του. Το τραγούδι όμως τον τράβηξε πολύ γρήγορα.

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Θα περίμενε κανείς ότι άνοιξαν αμέσως όλες οι πόρτες. Δεν έγινε όμως έτσι. Ο ίδιος έλεγε συχνά ότι στα πρώτα του βήματα έφαγε πολύ συχνά πόρτα από τις δισκογραφικές. Πολλές φορές δεν θέλησαν ούτε να τον ακούσουν. Ήταν πολύ μικρός και ποιος να του έδινε σημασία; Μέχρι που βρέθηκε μπροστά στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης τον άκουσε και μαγεύτηκε. "Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή", είπε ο Μίκης και το έκανε. Ευτυχώς...

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294

Ένα πραγματικά μοναδικό άλμπουμ...

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Τα δύσκολα όμως για τον Γιάννη δεν τελείωσαν. Το 1963 ο μεγάλος Μπιθικώτσης τον διώχνει από την Columbia θέτοντας το δίλημμα ή αυτός ή εγώ. Προηγουμένως είχε ξαναπεί 3 τραγούδια που πρώτος είχε πει ο Γιάννης, τραγούδια του Μίκη: "Στρώσε το στρώμα σου για δυο", "Δόξα τω Θεώ" και "Το ψωμί είναι στο τραπέζι".

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Ο Γιάννης δεν το βάζει κάτω. Πάει φαντάρος κι όταν επιστρέφει ηχογραφεί ξανά τραγούδια του Μίκη. Μεταξύ αυτών τα δύο επόμενα τραγούδια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom