Νέα

Πέθανε ο δολοφόνος του Μιχάλη Μυρογιάννη, χουντικός Ντερτιλής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bestman69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lefkaslion

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2009
Like
1
Πόντοι
0
"Oι Αξιωματικοί δεν ζητούν χάρη. Χάρη ζητούν όσοι έχουν αφεντικά. Εγώ δεν έχω αφεντικά, είμαι ελεύθερος. Τις ιδέες μου δεν μπορεί να τις φυλακίσει κανένας. Μόνον το φθαρτό κορμί μου. Στην Ελλάδα ουδεμία πατριωτική πράξις παραμένει ατιμώρητος"

Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
"Oι Αξιωματικοί δεν ζητούν χάρη. Χάρη ζητούν όσοι έχουν αφεντικά. Εγώ δεν έχω αφεντικά, είμαι ελεύθερος. Τις ιδέες μου δεν μπορεί να τις φυλακίσει κανένας. Μόνον το φθαρτό κορμί μου. Στην Ελλάδα ουδεμία πατριωτική πράξις παραμένει ατιμώρητος"

Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής

ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΤΕ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΓΡΑΦΑ.
Σ'ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΒΙΟΓΡ.ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ"ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΙ "ΒΑΣΑΝΙΣΤΑΙ"
1)ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
2)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
3)ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΓΚΑΖΟΛΑΜΠΑ
4)ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
5)ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΩΜΟΠΟΛΗ
6)ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
7)ΠΑΝΤΟΥ Η ΜΟΜΑ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
8)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
9)ΑΝΕΡΓΙΑ 0.8%
10)ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 0,3%
11)ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ
ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ"ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 9% ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 5% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΤΙΜΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

και σημερα 25% ανεργια φαγωθηκε ο πλουτος της χωρας αλλα απο δημοκρατες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Πεθανε προσφατα και ο γιος του,πριν τον πατερα...εκανε καριερα σε φαση Γρυλλακης και Βαβυλης:"ειδικες αποστολες"στο εξωτερικο για λογους"εθνικου συμφεροντος",κολλητιλικια με διαφορους Αρκαν και αλλα τετοια ομορφα πριν του σκασουν μια σπεσιαλ θεσαρα σε τραπεζα η κατι τετοιο,σαν ανταμοιβη.Σοι παει το βασιλειο...

Κατα τα αλλα τη μνημη του νεκρου θα επρεπε να τη σεβαστουν οι φαν του βγαζοντας τον σκασμο...αλλα ευκαιριας δοθεισης μας τα πρηζουν με τον"ηρωα στρατηγο"και λοιπες δεκσες μαλακιες...

ναι βέβαια... ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ και για λόγους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ όπως

Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου του '93 παρατηρήθηκε ασυνήθιστη κίνηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο «Βισκάουντες Μ.» μόλις είχε δέσει . Δύο ασθενοφόρα περίμεναν μπροστά από την μπουκαπόρτα του. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Ελεονώρα Φανίδη, στέκεται ανάμεσα στο ασθενοφόρο που επρόκειτο να μεταφέρει τον άρρωστο άνδρα της στο νοσοκομείο και το πλοίο που ήταν ο ομφάλιος λώρος της με το Σοχούμι της Αμπχαζίας, τη σπαρασσόμενη πατρίδα την οποία είχε μόλις εγκαταλείψει. Ο άνδρας που την πλησίασε την έκανε να ησυχάσει. Αυτόν άλλωστε είχε εμπιστευθεί για να ανέβει στο πλοίο για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων από την εμπόλεμη περιοχή. Ηταν ο  πλοίαρχος - τότε - του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλης Ντερτιλής.

ΖΩΕΣ ΕΣΩΣΕ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΡΧΙΔΙ.... (ο γιός βέβαια και όχι ο αρχίδας ο πατέρας του)... ΖΩΕΣ 1.013 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...

αυτούς που ζούσαν στο Σοζούμι τρείς φορές πρόσφυγες στην ζωή τους... πρώτη από τον Κεμάλ (φύγανε από τον Πόντο και εγκατασταθήκανε στο Σοχούμι για να γλυτώσουνε την γενοκτονία τους), δεύτερη από το αρχίδι τον Στάλιν (τους εκτόπισε μαζικά στο Καζακστάν και έδωσε τα σπίτια τους σε γεωργιανους πραίτωρες του και κατά τα άλλα δεν έκανε ο πατερούλης γενοκτονίες) και μια από το έτερο αρχίδι τον Σεβαρνάτζε που ήθελε να διώξει όλους τους μη γεωργιανούς από την Γεωργία...

αλλά τι να περιμένει κανένας από ένα σκατό σαν και του λόγου σου...

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Με την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης συντρίμμια,

με ένα κράτος, δημιούργημα, των δύο μεγάλων πρώην κομμάτων, ανυπόληπτο και αναξιόπιστο,

με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση στην οικονομική ιστορία της χώρας,

με ένα πολιτικό σύστημα αυτάρεσκο και άβουλο,

δεν καταλαβαίνω ποιό νόημα έχει,

να βρίζουμε τον νεκρό Ντερτιλή.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Ως Έλληνας οφείλω να τιμώ τους νεκρούς από όποιον χώρο και αν προέρχονται είτε δεξιά,είτε αριστερά είτε από το κέντρο.
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ.Αυτό υπήρχε από τον καιρό της Αρχ.Ελλάδας.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Σύμφωνος.

Επισκέπτης
Με την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης συντρίμμια,

με ένα κράτος, δημιούργημα, των δύο μεγάλων πρώην κομμάτων, ανυπόληπτο και αναξιόπιστο,

με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση στην οικονομική ιστορία της χώρας,

με ένα πολιτικό σύστημα αυτάρεσκο και άβουλο,

δεν καταλαβαίνω ποιό νόημα έχει,

να βρίζουμε τον νεκρό Ντερτιλή.

Όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Με λίγα λόγια, αν εξιλεωθεί κάθε φασισταριό μόνο και μόνο επειδή οι μετά απ'αυτόν τα έκαναν μουνί καπέλο, την πουτσίσαμε..

alkinos32

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2010
Κριτικές
14
Like
105
Πόντοι
376
... και εγω δεν ειχα γεννηθει αλλα πολιτης χωρις γνωση της ιστοριας του ειναι καταδικασμενος σε ληθη...και με λανθανων αισθητηριο και αποψη για τα τεκμαινομενα

Συμφωνώ απόλυτα ! ! !

ydroxoos^

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2008
Like
17
Πόντοι
1
λεμε μερικοι ειστε αμεσα για ψυχιατρο,απορω πως δεν εχετε παει ακομα....απυθμενα τα κομπλεξ σας,γλοιωδεις και ντροπη οχι μονο για τους παππουδες σας αλλα και για τους αρχαιους ημων που οποτε θελετε τους θυμαστε,οποτε θελετε το παιζετε ελληνοχριστιανοι!!!Επρεπε ρε με το αζημιωτο πατριωτες και νοσταλγοι επρεπε να ηταν αδερφος σας ή συγγενης σας αυτος που που πυροβοληθηκε απο τον ντερτιλη..

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
θα σου κανω αναφορα για προσβολη νεκρου  :birdman:

plus-one-2.gif

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16

Με λίγα λόγια, αν εξιλεωθεί κάθε φασισταριό μόνο και μόνο επειδή οι μετά απ'αυτόν τα έκαναν μουνί καπέλο, την πουτσίσαμε..

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ?? ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΑ ΛΥΣΑΞΑΝ
Ε ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ

ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΤΕ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΓΡΑΦΑ.
Σ'ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΒΙΟΓΡ.ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ"ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
6)ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
9)ΑΝΕΡΓΙΑ 0.8%
10)ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 0,3%
ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ"ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 9% ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 5% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΤΙΜΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Επισκέπτης
ναι βέβαια... ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ και για λόγους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ όπως

Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου του '93 παρατηρήθηκε ασυνήθιστη κίνηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο «Βισκάουντες Μ.» μόλις είχε δέσει . Δύο ασθενοφόρα περίμεναν μπροστά από την μπουκαπόρτα του. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Ελεονώρα Φανίδη, στέκεται ανάμεσα στο ασθενοφόρο που επρόκειτο να μεταφέρει τον άρρωστο άνδρα της στο νοσοκομείο και το πλοίο που ήταν ο ομφάλιος λώρος της με το Σοχούμι της Αμπχαζίας, τη σπαρασσόμενη πατρίδα την οποία είχε μόλις εγκαταλείψει. Ο άνδρας που την πλησίασε την έκανε να ησυχάσει. Αυτόν άλλωστε είχε εμπιστευθεί για να ανέβει στο πλοίο για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων από την εμπόλεμη περιοχή. Ηταν ο  πλοίαρχος - τότε - του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλης Ντερτιλής.

ΖΩΕΣ ΕΣΩΣΕ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΡΧΙΔΙ.... (ο γιός βέβαια και όχι ο αρχίδας ο πατέρας του)... ΖΩΕΣ 1.013 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...

αυτούς που ζούσαν στο Σοζούμι τρείς φορές πρόσφυγες στην ζωή τους... πρώτη από τον Κεμάλ (φύγανε από τον Πόντο και εγκατασταθήκανε στο Σοχούμι για να γλυτώσουνε την γενοκτονία τους), δεύτερη από το αρχίδι τον Στάλιν (τους εκτόπισε μαζικά στο Καζακστάν και έδωσε τα σπίτια τους σε γεωργιανους πραίτωρες του και κατά τα άλλα δεν έκανε ο πατερούλης γενοκτονίες) και μια από το έτερο αρχίδι τον Σεβαρνάτζε που ήθελε να διώξει όλους τους μη γεωργιανούς από την Γεωργία...

αλλά τι να περιμένει κανένας από ένα σκατό σαν και του λόγου σου...
Τα κολλητιλικια με τον Αρκαν τα ξεχασαν τα"Νεα"...μονο στον τιτλο αφηνουν μπηχτη...

ydroxoos^

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2008
Like
17
Πόντοι
1
α και φτανει πλεον να μας παραμυθιαζετε με την οικονομικη νοικοκυροσυνη της χουντας!!!Ενταξει δεν πειθετε πλεον..μονο κανας χανος χρυγαυγιτης πειθεται μονο,που εχει iq ντουβαριου!!!!

alkinos32

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2010
Κριτικές
14
Like
105
Πόντοι
376

Ο σεβασμός στους νεκρούς, ανεξάρτητα φιλετικών, κοινωνικών, ιδεολογικών ή οποιοδήποτε άλλων χαρακτηριστικών ,
είναι απαραίτητος.
Σεβασμό σε νεκρό ακόμα και αν έχει καταπατήσει το σύνταγμα, ανατρέψει την νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση, καταργίσει την Δημοκρατία, που έχει παράδοση χιλιετιών ο λαός μας  και από λάθη( θέλω να πιστεύω, εγώ που δεν διεκδικώ εγώ ότι είμαι λιγότερο η περισσότερο πατριώτης από κανέναν Έλληνα πολίητ) έχει οδηγήσει στο ξεπούλημα της Κύπρου στους Τούρκους.

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
λεμε μερικοι ειστε αμεσα για ψυχιατρο,απορω πως δεν εχετε παει ακομα....απυθμενα τα κομπλεξ σας,γλοιωδεις και ντροπη οχι μονο για τους παππουδες σας αλλα και για τους αρχαιους ημων που οποτε θελετε τους θυμαστε,οποτε θελετε το παιζετε ελληνοχριστιανοι!!!Επρεπε ρε με το αζημιωτο πατριωτες και νοσταλγοι επρεπε να ηταν αδερφος σας ή συγγενης σας αυτος που που πυροβοληθηκε απο τον ντερτιλη..

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Ο ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Η Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ????
ΡΕ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΛΕΝΙΑ ,ΤΟΥΣ 100ΔΕς ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΡΕΛΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΔΕΚΑΡΟΙ
ΠΕΡΙΓΕΛΩΣ ΜΙΑ Ε.Ε ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΚΑΚΚΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ.

alkinos32

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2010
Κριτικές
14
Like
105
Πόντοι
376
Ο Ντερτιλής δεν ήταν ένας Ταγματάρχης  Χουντικός όπως 1000άδες εκέινη την εποχή που προσπάθησαν να εκμεταλυτούν τα οφέλη του καθεστώτος. Αν ήταν κάτι τέτοιο δεν θα τον γνωρίζαμε ποτέ και δεν θα είχε οδηγηθεί ποτέ σε καμία δική, για να καταδικαστεί σε ισόβια.

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
α και φτανει πλεον να μας παραμυθιαζετε με την οικονομικη νοικοκυροσυνη της χουντας!!!Ενταξει δεν πειθετε πλεον..μονο κανας χανος χρυγαυγιτης πειθεται μονο,που εχει iq ντουβαριου!!!!

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Δ.Ν.Τ

alkinos32

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2010
Κριτικές
14
Like
105
Πόντοι
376
Ο φονιάς του Μυρογιάννη,

Τι είχε κάνει…
Το μεσημέρι της 18 Νοεμβρίου 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής βρισκόταν με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούσαν ένα νεαρό, που προς στιγμήν φάνηκε να τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής έβγαλε τότε από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβόλησε.
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιέγραφε στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλλης - και συνέχισε: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής, σα να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: “Με παραδέχεσαι ρε; 45 χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!”»…
Ας σημειωθεί ότι για τον Ντερτιλή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επί θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου το 2002, ετοίμαζε παρασημοφόρηση! Τότε και μετά από τις καταγγελίες του Συνδέσμου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει πως «είχε γίνει ένα λάθος»!
«Τώρα, πάλι “λάθος” έγινε από τις αρμόδιες δικαστικές και κυβερνητικές αρχές;», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974.

Βεβαίωση με ένορκη κατάθεση του Αντώνη Αγριτέλλη, οδηγού του Ντερτιλή, την ημέρα της σφαγής του Πολυτεχνείου*
«Είδα τον Ντερτιλή να δολοφονεί το Μυρογιάννη»

Είδα τον Ν. Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μια κόκκινη λιμνούλα από αίμα σχηματίστηκε γύρω από το κεφάλι του νεαρού στην άσφαλτο και μια ακόμα μικρότερη άσπρη από χυμένα μαλλιά.»
Η ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο έχει ως εξής: «Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.
Στις 4 ή 4:30 ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας. Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.
Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.
Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϋ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν. Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί.
Μετά προχωρήσαμε προς τον ΟΤΕ όπου ευρίσκοντο αρκετοί πολίτες.
Ο Ντερτιλής έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς. Από τον ΟΤΕ γυρίσαμε πίσω και φθάσαμε στα Χαυτεία ακριβώς έξω από τον ΜΠΡΑΒΟ. Ενώ δεν είχαμε σταματήσει ακόμη, ο Ντερτιλής αντελήφθη πάνω από τον Κινηματογράφο “Αλάσκα” πολίτες που είχαν αποκλεισθεί. Κατέβηκε αμέσως από το αυτοκίνητό του και διέταξε τους ΛΟΚατζήδες να κάνουν έφοδο και να τους πιάσουν. Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παληόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;” Μετά από λίγο, οι ΛΟΚατζήδες κατέβασαν τριάντα περίπου άτομα και τους έβαλαν επάνω σε καμιόνια και τους πήραν.
Από το σημείο εκείνο φύγαμε και πήγαμε στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε μια υπηρεσία της Χωροφυλακής. Το διεπίστωσα αυτό, γιατί μόλις κατέβηκε ο Ντερτιλής έτρεξαν οι Χωροφύλακες και τον υποδέχτηκαν.
Αυτός όμως τους είπε, σαν να τους μάλωνε, “τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό, εγώ έκανα την αρχή.”. Τότε κατάλαβα ότι είχε μαθευτεί η πράξις του Ντερτιλή.
Μετά από μέρες με ρώτησε ο Ντερτιλής: “Θυμάσαι ρε, αυτόν που πυροβόλησα στο Πολυτεχνείο; Ε, τη γλύτωσε τελικά.”
Φυσικά ήταν προφανής ο σκοπός του, ήθελε να απαλύνει την τρομερή εντύπωση που μου είχε δημιουργήσει με τον φόνο που έκανε εν ψυχρώ και να τον λησμονήσω. Αλλά το φοβερό αυτό γεγονός θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή. Έκανα πως τον πίστεψα αλλά δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ο νεαρός ήταν νεκρός. Πράγμα που το διάβασα αργότερα στις εφημερίδες.
Μετά από αρκετές μέρες μ’ έδιωχναν με δυσμενή μετάθεση στο Πολύκαστρο. Με κάλεσε ο Ντερτιλής και μου είπε: “Παιδί μου, δεν πρέπει να ξεχνάς ένα πράγμα, ότι στην Υπηρεσία μας ό,τι ακούμε και ό,τι βλέπουμε μένει για την Υπηρεσία, δεν το λέμε αυτό ούτε στην μάνα μας.”
Κατάλαβα τι εννοούσε. Η μετάθεσή μου στο Πολύκαστρο γινόταν επειδή ήμουν προσωπικός οδηγός του Ντερτιλή. Την δικαιολόγησαν όμως ότι είχα σπάσει τον καθρέπτη του αυτοκινήτου του και για τιμωρία έπαιρνα την μετάθεση αυτή.
Επίσης, θέλω να προσθέσω ότι κατά την διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου ο Ντερτιλής έλεγε συνεχώς σε όποιον συναντούσε, “βαράτε στο ψαχνό”. Έλεγε ακόμη σε μερικούς άλλους ότι: “Όταν δείτε τέσσερα, άτομα τον έναν να τον σκοτώνετε και τους τρεις να τους βάζετε στο καμιόνι”.».

*Από το αρχείο του Δημήτρη Μπουρνού

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775
6)ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
9)ΑΝΕΡΓΙΑ 0.8%
10)ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 0,3%

Η ημιμάθεια ειναι τελικα πολυ πουστικη περιπτωση...

γιατι και ολα αυτα να εκαναν οι φασιστες (που δεν ειναι ετσι αλλα ειπαμε δεν μπορεις να μαθεις ενα παλιο σκυλι νεα κολπα οσο και να προσπαθεις)
και μονο που εαν δεν συμφωνουσες με την παρτη τους και τις μαλακιες που ελεγαν σε εβρισκαν ή στα σιδερα ή σε χαντακι ή απλα σου κατεστρεφαν τη δουλεια και τη ζωη, δεν  χρειαζεται κατι αλλο για να τους βαλεις στο περιθωριο και στις μαυρες σελιδες της νεοτερης ιστοριας μας οπως και καθε αλλο δικτατορα. βλεπε Μεταξα που τουλαχιστον ειχε τα @@ να πει οχι στους Ιταλους και συνταχθηκε ολος ο λαος μαζι του.

αυτοι οι ολιγιστοι τι εκαναν που συμφωνουσε ο λαος? ποτε ειχαν την λαϊκη ετυμηγορια με το μερος τους???

ποτε.

αντε τωρα γιατι πολλα μας τα εχουν κανει οι καθε λογης παπαρολογιες και ημιμαθεις followers

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

συμφωνώ. είμαι υπέρ της δημοκρατίας (θα επανέλθω παρακάτω)

ας βλέπουμε όμως και τα καλά κάθε κατάστασης.

ζήσαμε μία στρατιωτική δικτατορία η οποία αντικειμενικά, συγκρινόμενη με τις αντίστοιχες λατινοαμερικάνικες, ήταν σε ό,τι αφορά καταπίεση και ανθρώπινα δικαιώματα "Παιδικός Σταθμός Τα Στρουμφάκια"

επιπλέον οι πρωτεργάτες της τιμωρήθηκαν δυσανάλογα σκληρά σε σχέση με τους λατινοαμερικάνους χασάπηδες συναδέλφους τους οι οποίοι μένουν σε φοβερές βίλλες με τρελλές συντάξεις.

και για να επανέλθω στα περί δημοκρατίας. το όργιο που ακολούθησε την χούντα με κάνει να έχω ερωτηματικά για την δημοκρατία που είχαμε/έχουμε. κάποιοι δε εκπρόσωποι της μου φαίνονται πιο γλοιώ δεις, ανήθικοι και αχρείοι από τον Ντερτιλή (ακόμη κι αν ο τελευταίος τράβηξε όπλο και σκότωσε 1, 2, 5 αθώους πολίτες - κάτι για το οποίο ορθώς τιμωρήθηκε)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom