καταρχήν εγώ κρίνω αποκλειστικά και μόνο τη φράση ή για την ακρίβεια τη συνολική πρόταση που είπε εκείνη τη μέρα, τα υπόλοιπα που γράφεις είτε είναι σωστά ή λάθος τι σχέση έχουν ;
επίσης αν είναι να διαφωνήσουμε αν είχε δίκιο ή όχι ο χοντρός ή αν δικαιούνταν να μιλήσει, να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο τι είπε ;
όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ έτσι όπως αποκόπηκε η φράση συνδέθηκε (σκόπιμα ή όχι) με το νόημα που αποδίδουμε συνήθως όταν λέμε ότι κάποιος "τα έφαγε", δηλαδή μίζα, φακελάκι, φοροδιαφυγή κλπ. Νομίζω από το βίντεο με όλη τη φράση του Πάγκαλου είναι σαφές ότι δεν αναφέρεται σε αυτά, αλλά στους διορισμούς κλπ. στο κόστος των οποίων εννοεί ότι οφείλεται (μέρος τουλάχιστον) του χρέους. Κάτι με το οποίο όπως έγραψα και προχθες συμφωνώ αν και όχι απόλυτα. Δεν είναι το κατάλληλο νήμα να επεκταθώ αλλά επιγραμματικά θα πω ότι περισσότερο συμφωνώ με αυτό που είχε πει ο Μητσοτάκης (ο γέρος) ότι για 30 περίπου χρόνια ζήσαμε κάπου 20% πάνω από τις δυνατότητες μας. Δηλαδή όλη αυτή η αύξηση του βιοτικού επιπέδου από ένα σημείο και μετά στηρίχθηκε στα δανεικά που έπαιρνε η χώρα (η εκάστοτε κυβέρνηση δηλαδή) και μοίραζε σε αυξήσεις μισθών κλπ. πέρα από τις δυνατότητές της. Και νομίζω για τον παρπάνω λόγο ακόμη και φοροδιαφυγή να μη είχαμε πάλι κάποτε θα κλατάραμε, απλά θα ήταν αργότερα στο μέλλον.
Παρά τα όσα πιστεύουμε πως για το χρέος φταίει η μάσα, οι μίζες και όλα αυτά τα ωραία των λίγων (πολιτικών και λοιπών της εξουσίας) η αλήθεια είναι πιο πικρή και δυσκολοχώνευτη όπως προκύπτει και από αυτά που έγραψαν px75 και Daima άλλα και στοιχεία που δημοσιεύτηκαν όλα αυτά τασ χρόνια