Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

toto3

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν είμαι μέσα στα πράγματα αλλά κάτι τέτοια μου ακούγονται πολύ "Ραδιο-Αρβύλα". Σιγά μη κάνει ο πρωθυπουργός δήλωση για τη θητεία.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν προκειται να αυξηθεί, πόσο μάλλον να πληρώνονται οι φαντάροι :-)
Κάτι τέτοια "διέρρευσαν" και έσπευσαν όλοι να μπουν να προλάβουν. Περισσότερο για προσπάθεια μείωσης της ανεργίας μου κάνει (πλασματικά) όλο αυτό. Έτσι για να μας πουν σε 6-7 μήνες οτι η οικονομία μας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Υ.Γ.: Για τους ΕΠΟΠ συγκεκριμένα δε γνωρίζω... και δε με πολυενδιαφέρει. Κομμάτι της συντεχνίας που λέγεται Ελληνικός Στρατός είναι και αυτοί. Μπορουν να μείνουν και άνεργοι (με την άδειά μου).

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Ρε παιδιά, πού ζείτε? Εδω και μήνες λένε για επαναφορά του 18μηνου. Εγώ δεν άκουσα τίποτα για 600 ευρώ πάντως.

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Έλα ντε? Δεν ξέρω, τώρα το διάβασα στο thread. Εδώ και καιρό όμως κυκλοφορεί αυτή η πληροφορία στις ειδήσεις.

toto3

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εκεί είναι το θέμα. Η "πληροφορία" αυτή υπάρχει παντού και πουθενά.

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Παίδες αφήστε τι ακουγόταν. Σε όλες τις χώρες πάντα λίγο πριν την οριστική κατάργηση επικρατεί ένα ράδιο αρβύλα για την αυστηροποίηση της θητείας όπως έγινε και εδώ...αρχικά είπαν για υποχρεωτική στράτευση στα 18, μετά είπαν για αύξηση του προστίμου των ανυποότακτων από 600 Ευρώ σε 6000 Ευρώ και τώρα εδώ και κάτι μήνες λένε για σταδιακή αύξηση σε 12-14-18 μήνες κτλ. Κι αυτό είναι και το απίστευτο με το στρατό. Είναι ικανός να διατηρεί τέτοιες φήμες χωρίς να υπάρχει ούτε μία επίσημη δήώση από τον αρμόδιο Υπουργό.
Το γεγονός είναι ότι όλες οι χώρες που θέλουν να περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες σταδιακά μειώνουν το στράτευμα, καταργώντας την υποχρεωτική θητεία και δημιουργώντας έναν μικρό και ευέλικτο επαγγελματικό στρατό (Σουηδία, Γερμανία, Σερβία, ακόμη και η Τουρκία έκανε μείωση). Δεν το βλέπω να γίνεται στα κοντά στην Ελλάδα αλλά κάποια στιγμή θα γίνει. Τα περι μείωσης οροφής στρατεύματος, κατάργησης της 1ης στρατιάς που γράφτηκε χθες ότι σκοπεύει να κάνει ο Βενιζέλος αλλά και κατάργησης στρατοπέδων που συζητούν δε συνάδουν με την αύξηση της θητείας σε 18 μήνες το οποίο θα είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο κόστος για το κράτος. Ειδικά αν υπάρχει και μισθός 600 Ευρώ για όλους τους φαντάρους. Ουσιαστικά θα σημαίνει πρόσληψη αρκετών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων έστω και με 600 Ευρώ, αφού σκεφτείτε ότι οι στρατεύσιμοι θα ανανεώνονται συνεχώς. Άσε που θα σκάσουν και όλοι οι ανυπότακτοι που δεν έχουν δουλειά μπας και πάρουν κανένα φράγκο.
Το μόνο λογικό που μπορώ να σκεφτώ είναι να είναι εθελοντική η θητεία του 18μηνου με 600 Ευρώ μισθό αλλά όχι υποχρεωτική.

Γι' αυτό κι επειδή όλο αυτο μου φαίνεται πολύ περίεργο ρωτάω αν κάποιος διάβασε κανένα ΕΠΙΣΗΜΟ δημοσίευμα ή δήλωση. Αφήστε τι ακούγεται γενικά. Γιατί κι εγώ το άκουσα αλλά δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
Παιδιά, μάλλον είναι αρβύλα. Ο στρατός δικαιολογεί κάθε μήνα για κάθε φαντάρο αρκετά χρήματα και άμα τους πλήρωνε με 600 ευρώ θα προτιμούσε να πάρει μόνιμο προσωπικό.
Μέσα στο καλοκαίρι ψηφίστηκε ένας νόμος για τους Ε.ΕΦ.ΟΠ. (Ειδικός έφεδρος οπλίτης) αν δεν κάνω λάθος. Αυτοί θα έχουν το δικαίωμα μετά την λήξη της θητείας τους να παραμείνουν για 6 εξάμηνα ακόμα (3 χρόνια), με μισθό 600 ευρώ. Κάτι σαν stage δηλαδή και τους παλιούς του Ο.Β.Α για όσους έχουν πάει φαντάροι, που για μένα έτσι όπως έχει πάει η ανεργία, άμα δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, είναι μια καλή λύση.
Αυτό που άκουσες για την αύξηση της θητείας ακούγεται εδώ και καιρό, αλλά παίζει να το κάνουν και για τους ανυπότακτους, γι' αυτό έχουν γεμίσει όλα τα κέντρα από κόσμο, γιατί φοβούνται την αύξηση.

Quazzar

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
1
μαλλον εννοούν 600 το 18μηνο! 33,33 ευρώ.  εμενα μου εδιναν 9.80 ή κατι τετοιο. τα επαιρνα μονο οταν αλλαζα στρατόπεδο. μαλακιες.

ο στρατος παει για σταδιακή μείωση και να γίνει ειρηνική φρουρά/φύλακας παρα δύναμη αμυνας/επίθεσης.  αλλωστε με τους τουρκους τα βρηκανε και μοιρασανε το αιγαίο, να διαβάζετε πισω απο τις γραμμες των ειδήσεων, και το 50% απο αυτο που λενε σημαινει κατι αλλο ή το αντιθετο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Κι εμείς κάναμε 18 μήνες θητεία, όχι με 600 ευρώ αλλά με 980 ΔΡΑΧΜΕΣ μισθό!! Τυχαίο?? Δε νομίζω!! Εδώ και καιρό ακούγεται αλλά τώρα βλέπω ότι παίρνει σάρκα και οστά το όλο θέμα. Καλώς ήρθατε και πάλι στην πραγματική θητεία, γιατί το 12μηνο και το 9μηνο ήταν διακοπές.

Πω πω τι μου θυμισες..
Και ψαχναμε εικοσαρικο να δωσουμε ρεστα για να παρουμε το χιλιαρικο...

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Κλασσική περίπτωση βλάβης. Αυτός που δεν έχει πάει ακόμα στρατό κάνει όνειρα ότι θα καταργηθεί η θητεία και μάλιστα το τεκμηριώνει κιόλας. Πού πας ρε καραμήτρο..? Θυμάμαι το 2002 ένας τύπος ήταν αραχτός κάπου στην παραλία και τον ρωτούσε ένας άλλος έξυπνος, πότε πας στρατό ρε? Το 2007, λέει με απόλυτη αυτοπεποίθηση αυτός. Ουουουου, μέχρι τότε, λέει ο άλλος, θα έχει καταργηθει. Ποιός ξέρει σε ποιό νησί ή σε ποιά περιοχή του Έβρου υπηρέτησε τελικά.  :cheesy: Αυτά είναι ξεφτιλίκια πράματα παιδιά. Η υποχρεωτική θητεία θα υπάρχει πάντα στην Ελλάδα, πάρτε το χαμπάρι. Τουλάχιστο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ε τι να κάνουμε τώρα...?  ;) Και όσο για τα 600 ευρώ, ξεχάστε τα. Σε περίοδο κρίσης τέτοιο νομοσχέδιο? No baby.  :cheesy:

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Δεν είμαι μέσα στα πράγματα αλλά κάτι τέτοια μου ακούγονται πολύ "Ραδιο-Αρβύλα". Σιγά μη κάνει ο πρωθυπουργός δήλωση για τη θητεία.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν προκειται να αυξηθεί, πόσο μάλλον να πληρώνονται οι φαντάροι :-)
Κάτι τέτοια "διέρρευσαν" και έσπευσαν όλοι να μπουν να προλάβουν. Περισσότερο για προσπάθεια μείωσης της ανεργίας μου κάνει (πλασματικά) όλο αυτό. Έτσι για να μας πουν σε 6-7 μήνες οτι η οικονομία μας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Υ.Γ.: Για τους ΕΠΟΠ συγκεκριμένα δε γνωρίζω... και δε με πολυενδιαφέρει. Κομμάτι της συντεχνίας που λέγεται Ελληνικός Στρατός είναι και αυτοί. Μπορουν να μείνουν και άνεργοι (με την άδειά μου).
Na πληρωσουν τους φανταρους 600 ευρω το μήνα?? αρχιδια καλαβρέζικα. Φιλάνθρωποι ειναι? Ή τους νοιαζει αν εχει ο αλλος να φαει?

Αν οντως υπαρχει τετοια αληθινη διαρροη, μαλλον για αυξηση θητειας θα παει το πραγμα και μςίωση των 8 ευρω το μηνα που πλεον δινουν, σε κανα 3ευρω, όπως ηταν οι 1000 δρχ για να επιστρεψουμε στα παλια  :zfuck: :zfuck: :zfuck:

enormous

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
117
Πόντοι
1
Με τοση προσπαθεια μειωσης των δημοσιων δαπανων, ειναι ανεκδοτο να μιλαμε για αυξηση του ¨μισθου" των φανταρων. Πιο πιθανο ειναι να αυξηθει η στρατιωτικη θητεια. Ετσι θα καλυφθουν τα κενα που θα δημιουργηθουν απο την ελαχιστοποιηση των εμμισθων οπλιτων (στο πνευμα της συρρυκνωσης του κρατους). Ειναι η απλη και ευκολη λυση, συμφωνα με τις υποχρεωσεις μας εναντι του ΝΑΤΟ για υπαρξη ικανου αριθμου στρατου. Αρα, αυξηση μισθου γιοκ. Αυξηση θητειας πιθανον.... 

Le_Roi 1982

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
10
Πόντοι
1
297 LELE (Λεπα? Λευτερια? Λελος-Λιζα μπανανα?) (κανονικα ειμουνα 270 +/- 1) Λυπαμαι κυριοι για την καταντια του ενδοξου ΕΣ και θα συμφωνησω με τον διοικητη μου στον Εβρο, ειχε πει "Ο Στρατος εκανε ενα λαθος, το 74' εμπλεξε με την πολιτικη"..................

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Φουντώνουν οι φήμες τελευταία οτι η κυβέρβηση σκέφτεται την αντικατάσταση των ΕΠΟΠ και όλων των πενταετούς υποχρεώσεως εθελοντών επί πληρωμή του στρατού με υποχρεωτική 18 μηνη στράτευση όλων αλλά με μισθό 600 ευρώ, πέρα της Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης η οποία έτσι και αλλιώς καλύπτει κάθε Έλληνα ένστολό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news24 ή σκέψη όντως υπάρχει στο υπουργείο και έχουν ξεκιήσει μελέτες αλλά....

δεν θα αφορά υποχρεωτική στράτευση όλων αλλά εθελοντική.

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως τα 600 ευρώ θα είναι ισχυρό κίνητρο για νέους και κυρίως από ακριτικές περιοχές αφού θα υπηρετούν κοντά στα σπίτια τους. Η εθελοντική έμμισθη 18μηνη θητεία θα συνδιάζεται με πολλές περισσότερες εξόδους διανυκτέρευσης με στόχο την εξοικονόμηση φαγητού.
Ηδη με γραπτή εντολή το υπουργείο έχει δώσει σαφή εντολή για αυξηση αδειών και διανυκτερέυσεων.
Μόνο από το βραδυνό φαγητό εκτιμάται κέρδος πάνω από 3.000.000 μηνιαία.

Η σκέψη λοιπόν αφορά την επιπλέον μείωση της στρατιωτικής θητείας για τους υπόχρεους
και την έναρξη των Ε.ΕΦ.ΟΠ. (Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης).
Έτσι κάποιος θα έχει το δικαίωμα μετά την λήξη της θητείας να παραμείνει στο στρατό για 6 εξάμηνα ακόμα με μισθό στα 600 ευρώ.

Επισκέπτης
Αχαχαχαχαχαχα....Εξακοσια ευρω,στον σημερινο βασικο δηλαδη,και θα τρωνε και εξω...Ολα για να πεσει το κοστος,αχαχαχαχαχαχα.....

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Mια απο της λιγες χώρες της ευρωπης που ο στρατος ειναι υποχρεωτικός.....

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Και εμείς που κάναμε θητεία, δεν είχαμε υποθετικά τον βασικό μισθό και τελικά αυτό που μας έδιναν (κάπου 7 ευρώ τον μήνα) ήταν το υπόλοιπο αφού βγάζαν ρουχισμό, φαγητά κτλ? Κάτι τέτοιο θυμάμαι.

Όπως και να 'χει, αφού εγώ πάπαλα, ας τα πάρουν και για 36 μήνες και στα παπάρια μου  :grin:

Και για όσους λένε για τον στρατό, να γαμηθεί κτλ, όλοι βρίζαμε πριν, αλλά τελικά, πάντα σε αντροπαρέα οι ιστορίες από την θυτεία μας παίζουν σε πρώτη θέση  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom