Νέα

Περί καταδύσεων: Αυτόνομη - Ελεύθερη - Ψαροντούφεκο/ψάρεμα γενικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lucky_striker
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ψηφίστε περικαλώ

• Κάνω αυτόνομη

Ψήφοι: 4 21,1%
  • Κάνω ελεύθερη

• Κάνω ψαροντούφεκο

Ψήφοι: 11 57,9%
  • Δεν κάνω αλλά θα ήθελα να κάνω αυτόνομη

Ψήφοι: 1 5,3%
  • Δεν κάνω αλλά θα ήθελα να κάνω ελεύθερη

Ψήφοι: 3 15,8%
  • Δεν κάνω αλλά θα ήθελα να κάνω ψαροντούφεκο

• Είμαι στεριανός- η θάλασσα ανήκει στα ψάρια της

Ψήφοι: 3 15,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    19

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
σε αλλους ποναει πολυ,σε αλλους λιγοτερο...βοηθαει παντως την ωρα που εισαι στο νερο,να φυσηξεις την μυτη σου,κρατωντας την κλειστη με το χερι..κατι σαν αποσυμπιεση,να νοιωσεις σαν να βγαινει αερας απο τα αυτια... :grin:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Aν σου αρεσει εσενα δεν μας πεφτει λογος ρε παλικαρι!

Επισκέπτης
Καλησπερα ανοιγω αυτο το θεμα λογο καλοκαιριου.. Αλλα και γιατι καποιοι το κανουν ολο τον χρονο καλο ειναι να υπαρχει. Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος γιατι οταν κανω βουτια  για να κατεβω στον βυθο μου πονανε τα αυτια? Και σταματαω το κατεβασμα.. Στο μακροβουτι κανω και 30 μετρα χωρις βατραχοπεδιλα κραταω την αναπνοη μου απο μικρος παρα πολυ και εχω τρελα με τις βουτιες αλλα δεν μπορω να τις κανω γιατι μετα τα 3 μετρα ενω εχω πολυ αερα μεσα μου, μου πονανε τα αυτια με αποτελεσμα να σταματαω τις βουτιες.. Πιστευω οτι θα κατεβενα στα 10 μετρα αλλα λογο τον πονον στα αυτια σταματαω.. Εχω κατεβει με πολυ πονο μεχρι τον πυθμενα κατω  απο την γεφυρα της Νεας ποτιδαιας στην χαλκιδικη Πρεπει να ειναι 5-7 μετρα το βαθος σιγουρα για να τραβιξω μια ροδα που ειχε μεσα ενα χταποδι με τις συνεχομενες βουτιες που εκανα τραβηξα την ροδα πρως την ακτη αλλα πεθανα στον πονο (χαλαλι το χταποδι ηταν πανω απο 2 κιλλα :)) με τα  αυτια μου.. Αν ξερει καποιος τι πρεπει να κανουμε οστε να μην πονανε τα αυτια μας στις βουτιες θα τον ευχαριστουσα.. :) :)

φιλε εγω στα μεχρι 4 μετρα κατεβηκα για χταποδι παραπανω δε μπορεσα και ειναι θεμα εκπαιδευσης και οργανισμου

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
σε αλλους ποναει πολυ,σε αλλους λιγοτερο...βοηθαει παντως την ωρα που εισαι στο νερο,να φυσηξεις την μυτη σου,κρατωντας την κλειστη με το χερι..κατι σαν αποσυμπιεση,να νοιωσεις σαν να βγαινει αερας απο τα αυτια... :grin:
Το εχω κανει πολες φορες αυτο αλλα δεν πετυχε ποτε.. Και το εκανα απο διαισθηση ποιο πολυ δηλαδη κατι σαν αυτο ανακαλυψη χωρις να το εχω δει αλλα και παλι μου πονουσαν τα αυτια.. Αν οντως ειναι αυτο που λες.. Το εχω κανει επανιλιμενα και δεν εχει χαιρι.. Τι να κανουμε υγεια :) :)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
φιλε εγω στα μεχρι 4 μετρα κατεβηκα για χταποδι παραπανω δε μπορεσα και ειναι θεμα εκπαιδευσης και οργανισμου
ειναι θεμα οργανισμου τοτε.. Βασικα για το ψαροντουφεκο και χωρις να βουτηξουμε βαθια αλλα αναπνεοντας απο τον σωλινα και αν πιανομαστε απο ενα σχοινι βαρκας σε μικρο λιμανακη (σαν αυτο της νεας ποτιδαιας χαλκιδικης που παω εγω πχ :)..) μενοντας ακινητοι μεχρι να περασει ενας μεγαλος κεφαλος απο την τριενα μπροστα... απο το ψαροντουφεκο..!! μπορεις να βγαλεις ψαρια... Αλλα η γκαυλα ειναι να βουτας βαθεια.... :)

Επισκέπτης
ειναι θεμα οργανισμου τοτε.. Βασικα για το ψαροντουφεκο και χωρις να βουτηξουμε βαθια αλλα αναπνεοντας απο τον σωλινα και αν πιανομαστγε απο ενα σχινι βαρκας μενοντας ακινιτοι μεχρι να περασει ενας μεγαλος κεφαλος απο την τριενα μπροστα απο το ψαροντουφεκο μπορεις να βγαλεις ψαρια... Αλλα η γκαυλα ειναι να βουτας βαθεια.... :)
να σου πω ιστορια με κεφαλο να ειμαι καπου στα 2 3 μετρα και ο κεφαλος να κρυβεται σε κατι βραχακια με το που βγενει πεταω την τριαινα φευγει βρισκει βραχο και σπαει μετα ειχα μονο το μονοβολο περιμενω λιγο βγενει εξω και με κοιταει στα ματια με δουλευε σημαδευω και τον περνει ξυστα, τελικα εφυγε τραυματισμενος μια σουπια ειχα βγαλει εκεινη τη μερα :grin:

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
να σου πω ιστορια με κεφαλο να ειμαι καπου στα 2 3 μετρα και ο κεφαλος να κρυβεται σε κατι βραχακια με το που βγενει πεταω την τριαινα φευγει βρισκει βραχο και σπαει μετα ειχα μονο το μονοβολο περιμενω λιγο βγενει εξω και με κοιταει στα ματια με δουλευε σημαδευω και τον περνει ξυστα, τελικα εφυγε τραυματισμενος μια σουπια ειχα βγαλει εκεινη τη μερα :grin:
ειναι ωραιο πραγμα να βγαζεις ψαρια :) και ωραιο πραγμα ο βυθος :) Φαντασου εμεις παμε χωρις βατραχοπεδιλα με μια μασκα και εναν σωληνα και ενα ψαροντουφεκο απλο που το πηραμε απο ενα μαγαζι με ειδη αλιειας απο την γειτονια και βουταμε και γουσταρουμε  :)και ας μας πονανε τα αυτια  :)

GAMEOVER

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
223
Like
512
Πόντοι
4.017
Καλησπερα ανοιγω αυτο το θεμα λογο καλοκαιριου.. Αλλα και γιατι καποιοι το κανουν ολο τον χρονο καλο ειναι να υπαρχει. Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος γιατι οταν κανω βουτια  για να κατεβω στον βυθο μου πονανε τα αυτια? Και σταματαω το κατεβασμα.. Στο μακροβουτι κανω και 30 μετρα χωρις βατραχοπεδιλα κραταω την αναπνοη μου απο μικρος παρα πολυ και εχω τρελα με τις βουτιες αλλα δεν μπορω να τις κανω γιατι μετα τα 3 μετρα ενω εχω πολυ αερα μεσα μου, μου πονανε τα αυτια με αποτελεσμα να σταματαω τις βουτιες.. Πιστευω οτι θα κατεβενα στα 10 μετρα αλλα λογο τον πονον στα αυτια σταματαω.. Εχω κατεβει με πολυ πονο μεχρι τον πυθμενα κατω  απο την γεφυρα της Νεας ποτιδαιας στην χαλκιδικη Πρεπει να ειναι 5-7 μετρα το βαθος σιγουρα για να τραβιξω μια ροδα που ειχε μεσα ενα χταποδι με τις συνεχομενες βουτιες που εκανα τραβηξα την ροδα πρως την ακτη αλλα πεθανα στον πονο (χαλαλι το χταποδι ηταν πανω απο 2 κιλλα :)) με τα  αυτια μου.. Αν ξερει καποιος τι πρεπει να κανουμε οστε να μην πονανε τα αυτια μας στις βουτιες θα τον ευχαριστουσα.. :) :)

Αυτό που έκανες ήταν πολύ επικίνδυνο και να μην το ξανακάνεις. Θα μπορούσες ν ματώσεις ην μύτη σου ή να έχεις ίλιγγους για κάνα δίμηνο στην καλύτερη γιατί υπάρχουν και χειρότερα.

Άκου λοιπόν  τι θα κάνεις. Κάπου στα  3 μέτρα θα κλείσεις τη μύτη σου με το ένα χέρι και θα φυσήσεις με δύναμη προς τα έξω, θα ακούσεις ένα κρακ μέσα από τα αυτιά σου που σημαίνει ότι η πίεση στα τύμπανα έχει εξισορροπηθεί. Αμέσως θα νοιώσεις ανακουφισμένος και  θα κατέβεις μέχρι τα 7 μέτρα και κάπου εκεί θα κάνεις ακριβώς τα ίδιο. Συνεχίζοντας να κατεβαίνεις θα το κάνεις μόλις νοιώθεις πίεση στα αυτιά σου. Με εξάσκηση και ΠΑΝΤΟΤΕ με παρέα σταδιακά ανάλογα με την φυσική σου κατάσταση και την ηλικία σου θα κατέβεις άνετα μέχρι τα 25 μέτρα για να ψαρέψεις. Με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρεις δεν είναι κάτι το δύσκολο.

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Aν σου αρεσει εσενα δεν μας πεφτει λογος ρε παλικαρι!
Αδερφε το ανοιξα αυτο το θεμα γιατι εχει μεσα να αναφερθει καποιος για οτι εχει σχεση με την θαλασια δραστιριοτητα και οτι ειμαστγε και ελληνες και οτι το εχουμε στην ιδιοσυγκρασια μας την καλη σχεση με την θαλλασα και το πως να περναμε καλα με διαφορα χομπι δραστιριοτιτες κτλ  :) Γενικα εδω ο καθενας μπορει να πει οτι θελει.. Δεν το εκανα για την παρτη μου αλλα το εκανα και για να μαθω και για μενα αλλα και γενικα.. Οι ανθρωποι ειμαστε αλληλοεξαρτομενοι οχι ανεξαρτητοι  :) :)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Αυτό που έκανες ήταν πολύ επικίνδυνο και να μην το ξανακάνεις. Θα μπορούσες ν ματώσεις ην μύτη σου ή να έχεις ίλιγγους για κάνα δίμηνο στην καλύτερη γιατί υπάρχουν και χειρότερα.

Άκου λοιπόν  τι θα κάνεις. Κάπου στα  3 μέτρα θα κλείσεις τη μύτη σου με το ένα χέρι και θα φυσήσεις με δύναμη προς τα έξω, θα ακούσεις ένα κρακ μέσα από τα αυτιά σου που σημαίνει ότι η πίεση στα τύμπανα έχει εξισορροπηθεί. Αμέσως θα νοιώσεις ανακουφισμένος και  θα κατέβεις μέχρι τα 7 μέτρα και κάπου εκεί θα κάνεις ακριβώς τα ίδιο. Συνεχίζοντας να κατεβαίνεις θα το κάνεις μόλις νοιώθεις πίεση στα αυτιά σου. Με εξάσκηση και ΠΑΝΤΟΤΕ με παρέα σταδιακά ανάλογα με την φυσική σου κατάσταση και την ηλικία σου θα κατέβεις άνετα μέχρι τα 25 μέτρα για να ψαρέψεις. Με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρεις δεν είναι κάτι το δύσκολο.
οκ μαν ευχαριστω απλα ο φιλος μου ο αλος και στο μπανιο παει μεχρι τον λεμο δεν μπενει πιο βαθεια... θα κανω οτι μου ειπες αλλα ενταξη ο κολλητοςω φοβαται οποτε θα το κανω αν μπορεσω μονος ετσι οπως μου το ειπες και πετυχει  αν πετυχει θα το κανω μεχρι τα 7 μετρα που ειναι και ο πυθμενας Κατω απο την γεφυρα στην νεα ποτιδαια.. Βασικα μου αρεσει ο βυθος ειναι σαν να πετας :)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
οποιος δεν το εχει δει αυτο ας το δει τωρα αν θελει.. :)

GAMEOVER

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
223
Like
512
Πόντοι
4.017
οκ μαν ευχαριστω απλα ο φιλος μου ο αλος και στο μπανιο παει μεχρι τον λεμο δεν μπενει πιο βαθεια... θα κανω οτι μου ειπες αλλα ενταξη ο κολλητοςω φοβαται οποτε θα το κανω αν μπορεσω μονος ετσι οπως μου το ειπες και πετυχει  αν πετυχει θα το κανω μεχρι τα 7 μετρα που ειναι και ο πυθμενας Κατω απο την γεφυρα στην νεα ποτιδαια.. Βασικα μου αρεσει ο βυθος ειναι σαν να πετας :)

Ο βυθός είναι μαγεία, εγώ κατέβαινα παλιά πολύ, τώρα μέχρι τα 10 μέτρα το πολύ, να προσέχεις όμως πολύ γιατί μαγεύει, εγώ παρόλη την μεγάλη μου εμπειρία την πάτησα και έτρεχα κάνα δίμηνο στους γιατρούς με ίλιγγους, πήρα θυμάμαι 3 ειδών αντιβιώσεις για την παλέψω και μπορούσα να ήμουν και χειρότερα. Μην φοβηθείς αν ματώσει η μύτη σου την πρώτη φορά που θα κατέβεις, πάνω από τα 7 μέτρα απλά σπάνε τα ευαίσθητα αγγεία. Μην κατεβαίνεις  ΠΟΤΕ παρακάτω αν πονάνε τα αυτιά σου , σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά. Και μην ξεχνάς πάντα με παρέα……κάνε φίλους που τους αρέσει να κάνουν το ίδιο με σένα.

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Ο βυθός είναι μαγεία, εγώ κατέβαινα παλιά πολύ, τώρα μέχρι τα 10 μέτρα το πολύ, να προσέχεις όμως πολύ γιατί μαγεύει, εγώ παρόλη την μεγάλη μου εμπειρία την πάτησα και έτρεχα κάνα δίμηνο στους γιατρούς με ίλιγγους, πήρα θυμάμαι 3 ειδών αντιβιώσεις για την παλέψω και μπορούσα να ήμουν και χειρότερα. Μην φοβηθείς αν ματώσει η μύτη σου την πρώτη φορά που θα κατέβεις, πάνω από τα 7 μέτρα απλά σπάνε τα ευαίσθητα αγγεία. Μην κατεβαίνεις  ΠΟΤΕ παρακάτω αν πονάνε τα αυτιά σου , σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά. Και μην ξεχνάς πάντα με παρέα……κάνε φίλους που τους αρέσει να κάνουν το ίδιο με σένα.
Ευχαριστω και παλι.. :) Και να θελω εκει που ειμαι ειναι μεχρι 7 μετρα ο βυθος ο πυθμενας :) οποτε :).. Απλα το ειχα απορια πως θα κατεβενα χωρις πονο στα αυτια :) Και να μαθω και εγω και  καποιοι αλλοι  φιλοι που θα ειχαν την ιδια απορια με εμενα και που τους αρεσει να βουτανε αλλα δεν ξερουν το πως.. :)

GAMEOVER

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
223
Like
512
Πόντοι
4.017
οποιος δεν το εχει δει αυτο ας το δει τωρα αν θελει.. :)

Κορυφαίος :rockon: :rockon: :rockon:

Γαμάτο βίντεο..... :rockon: :rockon: :rockon: μπράβο σου που το ανακάλυψες , θα πας μπροστά εσύ. :sunglasses:

Εντάξει μιλάμε για τελείως επαγγελματικό επίπεδο αυτός έκανε εξισώσεις πιέσεως (έτσι τις λέμε) χωρίς χέρια, γίνεται αλλά θέλει φοβερή εκπάιδευση κουνάς την κάτω γνάθο σου δεξιά αριστερά, μπορείς βέβαια αυτό να το κάνεις επικουρικά και συμπληρωματικά της κανονικής εξίσωσης.

GAMEOVER

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
223
Like
512
Πόντοι
4.017
Ευχαριστω και παλι.. :) Και να θελω εκει που ειμαι ειναι μεχρι 7 μετρα ο βυθος ο πυθμενας :) οποτε :).. Απλα το ειχα απορια πως θα κατεβενα χωρις πονο στα αυτια :) Και να μαθω και εγω και  καποιοι αλλοι  φιλοι που θα ειχαν την ιδια απορια με εμενα και που τους αρεσει να βουτανε αλλα δεν ξερουν το πως.. :)

Θέλει λίγο υπομονή να το πετύχεις δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο, να μην βιάστεις αν σου αρέσει ο βυθός η Χαλικιδική έχει φανταστικούς βυθούς στο παλιούρι, δεν είναι και πολύ μακριά από σένα. Κορυφαίο το βιντεάκι, μπράβο σου και πάλι. :)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Θέλει λίγο υπομονή να το πετύχεις δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο, να μην βιάστεις αν σου αρέσει ο βυθός η Χαλικιδική έχει φανταστικούς βυθούς στο παλιούρι, δεν είναι και πολύ μακριά από σένα. Κορυφαίο το βιντεάκι, μπράβο σου και πάλι. :)
ενταξη χαλαρα μορε ισα ισα να περασουε καλα.. Να μαθουμε να κανουμε καμια βουτια πιο χαλαρα και ανετα  :)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
αυτος ο ψαραντουφεκας αν και δεν εχει τιποτα απανω του βουταει μοναδικα και αντεχει μοναδικα πολυ καλο οποιος θελει ας το δει το αγαπημενο μου :)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

εισαι πολυ μαλακας ρε φιλε, οχι απλα εισαι ασχετος αλλα δινεις και συμβουλες να σπασει το τυμπανο του ο ανθρωπος επειδη βρεθηκες εσυ ο ηλιθιος να μιλησεις με υφος εμπειρου συμβουλατορα  :jerking:

τυπε χρηστο ο πονος που νιωθεις στα αυτια σου ειναι η φυσιολογικη κατασταση της διαφορας πιεσης και ειναι απαραιτητη η λεγομενη εξισωση.
για να εξισωσεις κλεινεις τη μυτη σου και φυσας ΕΛΑΦΡΑ εως οτου ακουσεις το χαρακτηριστικο σφυριγμα της εξισωσης πιεσης. επειδη εισαι αρχαριος και δεν μπορεις ακομα να γνωριζεις το timing που θα πρεπει να εξισωσεις, καλο ειναι να το κανεις για ολη τη διαρκεια της βουτιας ΚΑΙ απο την επιφανεια ηδη. τα 3 μετρα και τα 7 μετρα που λεει ο βλακας παραπανω ειναι μαλακιες. να ξερεις οτι αν φυσας αφου εχεις πονεσει, ειναι ηδη αργα για εξισωση και πρεπει να διακοπτεις τη βουτια. η εξισωση γινεται ΠΡΙΝ πονεσει το αυτι, οχι οταν πονεσει και μετα.
ΔΕ ΦΥΣΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΤΕ γιατι θα δημιουργησεις βαροτραυμα στο αυτι σου.
για να πετυχεις εξισωσεις πρεπει να εχεις καθαρα ιγμορια και οχι βλενες, αλλιως εξισωση μηδεν. αμα νιωθεις μπουκωμενος ξεχνα τη βουτια αμα εισαι συναχωμενος ξεχνα τη βουτια κλπ. πολλα νερα πινε πριν τη βουτια ειναι απαραιτητη προετοιμασια.
πολυ επιγραμματικα αυτα για αρχη, εχει απειρα πραγματα που πρεπει να διαβασεις αν θες να ευχαριστες και ασφαλεις βουτιες. δε παιζουμε με τη θαλασσα δε παιζουμε με την υγεια μας πηγαινε και διαβασε στα σχετικα θεματα με ψαροτουφεκο και καταδυση.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Εκτος απο την πρακτικη με το φυσηγμα (εγω δεν μπορω να το κανω) καλη ειναι η πρακτικη με την κατω σιαγωνα αυτο το κλακ.
Ροφοι σε λιγο σας ερχομαι.  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom