Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 146K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ο λαος δεν ενεκρινε το προγραμμα του Ολαν για το 75%?
Αααααααααααααα αμφισβητουμε το δικαιωμα του λαου να αποφασιζει για τα της φορολογιας?
Προσεχε, ειναι ερωτηση παγιδα.

Καμιά παγίδα!
Ο λαός είναι "κοπάδι" και κακεντρεχής! Σου λέει "Γιατί εγώ να μην έχω κι αυτός να έχει; Μπράβο ρε μάγκα που θα του τα πάρεις!" Αυτήν ουσιαστικά την έννοια είχε η προεκλογική εξαγγελία.
Η απάντηση βέβαια ήταν : "Γιατί αυτός ρε μαλάκα κάτι είναι και εκτός των συνόρων της χώρας σου! Ηθοποιός διεθνούς κύρους, μεγαλοεπιχειρηματίας κλπ. Και στ' αρχίδια του η Γαλλία, είναι κοσμοπολίτης και μπορεί να επιλέγει!"

Τώρα που έγινε Ρώσσος υπήκοος πληρώνει στον Καγκεμπίτη 13% και στο βλάκα το γυαλάκια τίποτα!
Ποιός οφελήθηκε; Ο κοντός και ο χοντρός!
Ποιός έχασε; Ο γυαλάκιας ο πανήβλακας που νόμιζε πως οι Γάλλοι πλούσιοι είναι μαλάκες να του πληρώνουν αυτού 75%! Σιγά μην του τα πλήρωναν! Οι περισσότεροι που τους αφορούσε το μέτρο έφυγαν από τη χώρα!
Το 50% από το σύνολο των πλουσίων δεν του έφτανε! Τωρα ας βολευτεί με το 75% από τον 1/5 που παρέμεινε στη χώρα! :grin: :grin:
Κι αυτό ο λαός μεν δεν ήταν υποχρεωμένος να το ξέρει. Ο γυαλάκιας όμως μήπως έπρεπε να το γνωρίζει;

Και επί τέλους δεν έκαναν και πραξικόπημα! Υπηκοότητα άλλαξαν. Μερικοί απλά τόπο μόνιμης κατοικίας. Δικαίωμά τους!
Εσύ δηλαδή δεν θα το έκανες; Γιατί εγώ θα το έκανα και παράλληλα σε δημόσια τελετή θα έκαιγα και το Γαλλικό (Ελληνικό) μου διαβατήριο!

Τα λεφτά ΜΟΥ που τα έβγαλα μόνος ΜΟΥ και δεν έκλεψα τίποτα, δεν είχα καν πάρε δώσε με το δημόσιο, ΔΕΝ τα χρωστάω σε κανένα παλιοκερατά!

Αλήθεια εσύ είπαμε είσαι δικηγόρος. Ελεύθερη δικηγορία ασκείς ή είσαι χωμένος σε κανένα κρατικό φορέα με υψηλές ετήσιες αποδοχές; ;)
Λέω τώρα εγώ που είμαι καχύποπτος...

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
σε ποιο κρατικο φορεα να ειναι με υψηλες αποδοχες βρε?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
σε ποιο κρατικο φορεα να ειναι με υψηλες αποδοχες βρε?

Που να ξέρω εγώ;
Αλλά για τους "ημετέρους" πάντα θα υπάρχει μια καλή αργομισθία σε θέση "νομικού συμβούλου" ;)

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Υπάρχει και κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.

Οτι ο εργοδότης των ΔΥ, δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο, έχει πτωχεύσει. Αυτό πτώχευσε και όχι όλοι οι Ελληνες, ούτε όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Είναι λογικό, όταν ο εργοδότης πτωχεύει, μεγάλο μέρος από τις συνέπειες να πέφτουν στους εργαζόμενους αυτού. Καλώς ή κακώς έτσι είναι παντού. Δεν είναι ?

Οπότε γιατί τόση απορία από κάποιους για το αν θίγονται οι ΔΥ με μειώσεις μισθών ή ακόμα και με μερικές απολύσεις ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Οτι ο εργοδότης των ΔΥ, δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο, έχει πτωχεύσει. Αυτό πτώχευσε και όχι όλοι οι Ελληνες, ούτε όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Είναι λογικό, όταν ο εργοδότης πτωχεύει, μεγάλο μέρος από τις συνέπειες να πέφτουν στους εργαζόμενους αυτού. Καλώς ή κακώς έτσι είναι παντού. Δεν είναι ?

Οπότε γιατί τόση απορία από κάποιους για το αν θίγονται οι ΔΥ με μειώσεις μισθών ή ακόμα και με μερικές απολύσεις ?

Εδω ομως γινεται το εξης αντιστροφο. Ενω αν σε μια κανονικη επιχειρηση υπαρξει πτωχευση, οι μετοχι μετα πηδανε το Δ.Σ. που εκανε την κακοδιαχειριση, εδω γινεται το αντιθετο! Το δ.σ. δηλαδη κυβερνηση θελουν να πηδηξουν και αλλο τους μετοχους ( φορολογουμενους), ζητωντας με αυτο τον τροπο... και τα ρεστα για την κακοδιαχειριση που οι ιδιοι εκαναν!

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

ωραια αφου πτωχευσε να κλεισουμε ολα τα δημοσια αγαθα στη χωρα να πουλησουμε ρευμα νερο και να τους απολυσουμε ολους  :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: μετα να δουμε ποιοι θα ερχονται στις περιβοητες ελληνικες επιχειρησεις  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Για μενα πριν μιλησει καποιος για τους απολυμενους πρεπει να προσεξει τι θα πει γιατι μπορει αυτος να βρισκεται στην ηρεμια του σπιτιου του ειτε ταιζομενος απο τιποτα γονεις και παππουδες ειτε βολεμενος καπου ενω αυτος που απολυθηκε τρεχει και δεν φτανει και ακομη χειροτερα αμα εχει και οικογενεια.

Η εξαιρεση ειναι οταν ο απολυμενος ηταν επιορκος οποτε καλα επαθε.

Το γεγονος οτι δεν σκεφτεσαι τους αλλους και βγαινεις και πανηγυριζεις για απολυσεις δειχνει τι κωλοπαιδο εισαι (οχι εσυ οποιος το κανει)

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
ναι αλλα η διοικηση του κρατους και οι δικοι του υψηλα ισταμενοι πτωχευσαν το κρατος-δημοσιο  και παρολα αυτα παιρνουν μισθους πανω απο 10χιλιαρικα και κοβουν απο τους νεοδιοριστους 50% χωρια η φορολογια βενζινη πετραιλαια χαρατσια αυτα δν τα μετραω καν  :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για μενα πριν μιλησει καποιος για τους απολυμενους πρεπει να προσεξει τι θα πει γιατι μπορει αυτος να βρισκεται στην ηρεμια του σπιτιου του ειτε ταιζομενος απο τιποτα γονεις και παππουδες ειτε βολεμενος καπου ενω αυτος που απολυθηκε τρεχει και δεν φτανει και ακομη χειροτερα αμα εχει και οικογενεια.

Το γεγονος οτι δεν σκεφτεσαι τους αλλους και βγαινεις και πανηγυριζεις για απολυσεις δειχνει τι κωλοπαιδο εισαι (οχι εσυ οποιος το κανει)

Ειπε οτι απλως δεν υπαρχουν τα χρηματα του εργοδοτει για να απασχολησει τους εργαζομενους?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ειπε οτι απλως δεν υπαρχουν τα χρηματα του εργοδοτει για να απασχολησει τους εργαζομενους?

Ειπε... ενταξει μωρε και μερικες απολυσεις και τι εγινε... τι εγινε για σενα φιλε
για τον αλλον μπορει να ειναι και ειναι μεγαλη καταστροφη. Εγω αυτο σχολιαζω καμια φορα λεμε
ε ας γινουν και μερικες απολυσεις επειδη δεν καιγεται η δικη μας γουνα.

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Εδω ομως γινεται το εξης αντιστροφο. Ενω αν σε μια κανονικη επιχειρηση υπαρξει πτωχευση, οι μετοχι μετα πηδανε το Δ.Σ. που εκανε την κακοδιαχειριση, εδω γινεται το αντιθετο! Το δ.σ. δηλαδη κυβερνηση θελουν να πηδηξουν και αλλο τους μετοχους ( φορολογουμενους), ζητωντας με αυτο τον τροπο... και τα ρεστα για την κακοδιαχειριση που οι ιδιοι εκαναν!

Χμμμ εμείς οι φορολογούμενοι είμαστε μέτοχοι? Δε νομίζω.

Θα έλεγα ότι μάλλον είμαστε πελάτες-υπήκοοι της επιχείρησης Ελληνικό Κράτος.

Πως φαινεται λοιπόν μια επιχείρηση που πάει κατά διαόλου από τις δικές της επιλογές και αδυναμίες, να μετακυλύει υποχρεωτικά και με νόμους το μεγαλύτερο μερίδιο της ζημιάς στους πελάτες της...διαστροφικό.

Απλά στηρίζεται στο ότι οι πελάτες δε θα φύγουν ή πολλοί από αυτούς είναι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι.

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1

Δε διαφωνώ, θα σου θυμίσω ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία 3 χρόνια 1.000.000 περίπου ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν έγινε σχεδόν καμία κινητοποίηση ούτε κανένας θρήνος.
Και δεν ήταν επίορκοι, ούτε λουφαδόροι.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δε διαφωνώ, θα σου θυμίσω ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία 3 χρόνια 1.000.000 περίπου ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν έγινε σχεδόν καμία κινητοποίηση ούτε κανένας θρήνος.
Και δεν ήταν επίορκοι, ούτε λουφαδόροι.

Σιγουρα. Γιατι ετσι μας εχουν μαθει τοσα χρονια να ειμαστε παρτακηδες και να μην μας ενδιαφερει για τον διπλανο. Γιατι νομιζεις δεν τα βλεπω απο τα πιο απλα? πας στο σουπερ μαρκετ και ο μαλακας εχει πιασει με το αμαξι του 2 θεσεις γιατι να πιασει 2? και να ταλαιπωρησει εμενα που θελω να παρκαρω?

Οποτε περιμενεις στα αλλα να μην παιξει ατομιστικα αυτος που κανει αυτο το πραγμα? αστο απο τις λεπτομερειες φαινεται ο ανθρωπος. Γιατι στις λεπτομερειες συνηθως δεν σκεφτεται να καλυφτει και βγαζει τον αληθινο του εαυτο  ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ειπε... ενταξει μωρε και μερικες απολυσεις και τι εγινε... τι εγινε για σενα φιλε
για τον αλλον μπορει να ειναι και ειναι μεγαλη καταστροφη. Εγω αυτο σχολιαζω καμια φορα λεμε
ε ας γινουν και μερικες απολυσεις επειδη δεν καιγεται η δικη μας γουνα.

Υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις. Να βαλεις το χερι στην τσεπη να πας στην ΔΟΥ της περιοχης σου και να πεις κανω δωρεα στο κρατος το ταδε ποσο ωστε απο εκει να πληρωθει ο απολυμενος υπαλληλος. Οριστε ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Με τι να πληρωσω ? με 400 ευρω που πηρα για μια δουλεια και εχουν μεινει 300?

αμα ειχα ευχαριστως.

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
ωραια αφου πτωχευσε να κλεισουμε ολα τα δημοσια αγαθα στη χωρα να πουλησουμε ρευμα νερο και να τους απολυσουμε ολους  :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: μετα να δουμε ποιοι θα ερχονται στις περιβοητες ελληνικες επιχειρησεις  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Οχι βέβαια, καμία σχέση!

Επειδή το κράτος δεν μπορεί και κλείσει, πρέπει από αύριο το πρωί (και το αύριο αυτό ήταν πριν από 3-4 χρόνια) να γίνει μη ζημιογόνο, να σταματήσει να θέλει τεράστιες επιδοτήσεις-δάνεια για να αυτο-ταϊστεί.
Και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι (ΔΥ) λογικά να το δεχτούν γιατί έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει δουλειά για τους περισσότερους.
Αν θέλουν φυσικά, αν όχι μπορούν να βγούν στην αγορά και να διεκδικήσουν αλλού απολαβές καλύτερες και αντίστοιχες της αξίας τους.
Εξάλλου οι ίδιοι ξέρουν πάρα πολύ καλά γιατί πτώχευσε ο εργοδότης τους, απλά δεν το λένε ανοικτά.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Με τι να πληρωσω ? με 400 ευρω που πηρα για μια δουλεια και εχουν μεινει 300?

αμα ειχα ευχαριστως.

Οπως εσυ δεν σου φτανουν ετσι και σε εκατομμυρια αλλους δε φτανουν. Και αλλοι δεν εχουν ουτε αυτα τα 400. Τωρα θα μου πεις ειναι καποιοι που κονομανε και φοροδιαφευγουν. Ελα ομως που και αυτοι για να το κανουν αυτο καποιους λαδωσαν και αυτοι που λαδωθηκαν μαντεψε τι ηταν...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.389
Πόντοι
786
Η τρόικα ξέρεις δεν έχει το αλάθητο. Μόνο ο Πάπας το έχει!

Εγω ξέρω πως πέρυσι πλήρωσα ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ 4,5 φόρους (Φ.Ε. Έκτακτη εισφορά ΦΑΠ 2 ΕΤΑΚ κι ίσως και κάτι που ξεχνάω, χωρια τα .53.000 που Θεωρώ πως το κράτος μου τα ληστέψε ως κοινός κακοποιός.
τι λες ρε μεγάλε, εγώ και η συζυγος (δημόσιοι υπάλληλοι) για το οικ ετος 2012 πληρώσαμε 9.000

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Οχι βέβαια, καμία σχέση!

Επειδή το κράτος δεν μπορεί και κλείσει, πρέπει από αύριο το πρωί (και το αύριο αυτό ήταν πριν από 3-4 χρόνια) να γίνει μη ζημιογόνο, να σταματήσει να θέλει τεράστιες επιδοτήσεις-δάνεια για να αυτο-ταϊστεί.
Και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι (ΔΥ) λογικά να το δεχτούν γιατί έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει δουλειά για τους περισσότερους.
Αν θέλουν φυσικά, αν όχι μπορούν να βγούν στην αγορά και να διεκδικήσουν αλλού απολαβές καλύτερες και αντίστοιχες της αξίας τους.
Εξάλλου οι ίδιοι ξέρουν πάρα πολύ καλά γιατί πτώχευσε ο εργοδότης τους, απλά δεν το λένε ανοικτά.
τι ξερουν δηλαδη παρα πολυ καλα???? :think: :think: :think: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom