Άλλο ένα θέμα είναι και η διαφάνεια. Αυτό είναι και ζήτημα κανονιστικού πλαισίου. Στη Λημαν Μπραδερσ δουλευαν οι πολλοί υπάλληλοι, δεν ήταν αραχτοί, και όταν έσκασε το κανόνι, βρέθηκαν στο δρόμο.
Η υπευθυνότητα των εργαζομένων (όλων) πρέπει να ξεκινάει από τον σεβασμό στον εαυτό τους και την υπευθυνότητα απέναντι στην οικογένειά τους και τα όνειρά τους. Να ξεκινάει για τη δουλειά του το πρωί και να είναι περήφανος, να αναγνωρίζεται η δουλειά και η προσφορά του, και να ανταμοίβεται για αυτό. Εδώ μπαίνει και ο παράγοντας της υπευθυνότητας του εργοδότη. Να είναι τυπικός, ανθρώπινος και συνεπής, όχι εκμεταλλευτής. Έτσι είναι το πακέτο. Η ομηρία στην εργασία είναι αντιπαραγωγικός παράγοντας.
Την υπευθυνότητα την καλλιεργείς στα παιδιά στο σχολείο, και στην οικογένεια στο σπίτι.
Κατόπιν την καρπώνεσαι στην κοινωνία.
Με υπεύθυνους εργοδότες, σοβαρούς εργαζομένους, καλούς επαγγελματίες και συνεπείς δημοσίους υπαλλήλους.
Η υπευθυνότητα των εργαζομένων (όλων) πρέπει να ξεκινάει από τον σεβασμό στον εαυτό τους και την υπευθυνότητα απέναντι στην οικογένειά τους και τα όνειρά τους. Να ξεκινάει για τη δουλειά του το πρωί και να είναι περήφανος, να αναγνωρίζεται η δουλειά και η προσφορά του, και να ανταμοίβεται για αυτό. Εδώ μπαίνει και ο παράγοντας της υπευθυνότητας του εργοδότη. Να είναι τυπικός, ανθρώπινος και συνεπής, όχι εκμεταλλευτής. Έτσι είναι το πακέτο. Η ομηρία στην εργασία είναι αντιπαραγωγικός παράγοντας.
Την υπευθυνότητα την καλλιεργείς στα παιδιά στο σχολείο, και στην οικογένεια στο σπίτι.
Κατόπιν την καρπώνεσαι στην κοινωνία.
Με υπεύθυνους εργοδότες, σοβαρούς εργαζομένους, καλούς επαγγελματίες και συνεπείς δημοσίους υπαλλήλους.
Φιλαράκι και στη Λιμαν Μπραδερς με στόχους και μπόνους δούλευαν αλλά αυτό δεν απέτρεψε το κανόνι που λόγο λοβιτούρας έσκασε. Και γενικά όσο το δόγμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κυριαρχεί τόσο θα πιστεύω ότι θα "ρέπουμε" προς τη λαμογιά.
Κατα τη γνωμη μου εκεινο που χρειάζεται ειναι υπευθυνότητα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ξέρω ομως να σου πως αυτό εφαρμόζεται: το'χει στο dna του κάποιος, διδάσκεται, επιβάλλται; Δεν ξέρω.