Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 146K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
ποδολάγνε το κατάλαβες νωρίς το παραμύθι...

Δεν ηταν και καμμία σοφία να το καταλάβεις αγαπητέ.  

Μια παλιά ελληνική παροιμία λέει "όταν καιγεται το σπίτι του γειτονα, άρχισε να ανησυχείς και για το δικο σου"

Τα τέλια της κρίσης στις ΗΠΑ ξεκίνησαν πολύ πριν την Lehman Brothers. 2 χρόνια νωρίτερα.

Τότε το πήρα χαμπάρι κι εγώ κι άρχισα να μαζεύομαι.

Όποιος παρακολουθεί τις αγορές τόσο στενά όσο η αφεντιά μου, θα μπορούσε άνετα να το διαπιστωσει πως δεν θα αργούσε η κρίση να έρθει κι εδωθενες.

;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ποδολάγνε έχεις λάθος στις εκτιμήσεις σου ως προς την "αγοραστική δύναμη" των δημοσίων.
Δανειστηκαν ένα σκασμό λεφτά για σπίτι-αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη θέση της οικοδομής (καλώς ή κακώς) στην ελληνική οικονομία και τι άλλες δραστηριότητες αναπτύσσονται γύρω απ'αυτή.
Οι τράπεζες τους τα έδωσαν μετά χαράς καθώς τα θεωρούσαν σίγουρα δάνεια.
Βρες μου σε ποιο άλλο κλάδο τα έσπρωξαν με τόση ευκολία η τράπεζες ή άλλη ομάδα ανθρώπων (συντηρητικής σκέψης ή όπως αλλιώς πές την) που να τα έχωσαν με τη σειρά τους στα ακίνητα.
Δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς έγινε, αλλά το λέω από την άποψη ότι πολύς κόσμος απασχολήθηκε αμοιβώμεντος από τους ΔΥ.

Αν τα λεφτα των φορων που πηγανε για αμοιβες στους Δ.Υ. παρεμεναν στις τσεπες των στελεχων του ιδιωτικου τομεα μια χαρα θα τα ξοδευαν και αυτοι.
Και μαλιστα δουλευοντας τα.
Δηλαδη πρεπει να εχουμε μια παρασιτικη ταξη ανθρωπων η μονη χρησιμοτητα της οποιας θα ειναι να εισπρατει χρηματα ωστε να τα ξοδευει?Πατε καλα με αυτα που λετε???

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ποδολάγνε έχεις λάθος στις εκτιμήσεις σου ως προς την "αγοραστική δύναμη" των δημοσίων.
Δανειστηκαν ένα σκασμό λεφτά για σπίτι-αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη θέση της οικοδομής (καλώς ή κακώς) στην ελληνική οικονομία και τι άλλες δραστηριότητες αναπτύσσονται γύρω απ'αυτή.
Βρες μου σε ποιο άλλο κλάδο τα έσπρωξαν με τόση ευκολία οι τράπεζες ή άλλη ομάδα ανθρώπων (συντηρητικής σκέψης ή όπως αλλιώς πές την) που να τα έχωσαν με τη σειρά τους στα ακίνητα.
Δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς έγινε, αλλά το λέω από την άποψη ότι πολύς κόσμος απασχολήθηκε αμοιβώμεντος από τους ΔΥ.

αν το λες σαν διαπίστωση έχεις πόντο, αν το πιστεύεις έχεις άδικο...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Βρες μου σε ποιο άλλο κλάδο τα έσπρωξαν με τόση ευκολία η τράπεζες ή άλλη ομάδα ανθρώπων (συντηρητικής σκέψης ή όπως αλλιώς πές την) που να τα έχωσαν με τη σειρά τους στα ακίνητα.

Καθόλου λαθος δεν κάνω αγαπητέ.

Το χρήμα που πληρώνεις μετρητά έχει αξία, όχι αυτό που δανείζεσαι.

όπως βλέπεις... τα δικαστηρια κάθε μέρα δικαιώνουν  Δ.Υ. που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια που έχουν λάβει.

Ξεχωρίστε τα αυτά στο μυαλό σας.

Εγώ που νομίζεις πως ζω; Στον Άρη;

Σαν κατασκευαστής οι μισοί πελάτες μου ήταν Δ.Υ. Γνωρίζω πολύ καλά αυτό που λες.

Κι όμως... θα μπορούσα να επιβιώσω ακόμα και αν αντιπροσώπευαν το 1/4 ή το 1/5 των πελατών μου...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
  Δεν ηταν και καμμία σοφία να το καταλάβεις αγαπητέ.  

Μια παλιά ελληνική παροιμία λέει "όταν καιγεται το σπίτι του γειτονα, άρχισε να ανησυχείς και για το δικο σου"

Τα τέλια της κρίσης στις ΗΠΑ ξεκίνησαν πολύ πριν την Lehman Brothers. 2 χρόνια νωρίτερα.

Τότε το πήρα χαμπάρι κι εγώ κι άρχισα να μαζεύομαι.

Όποιος παρακολουθεί τις αγορές τόσο στενά όσο η αφεντιά μου, θα μπορούσε άνετα να το διαπιστωσει πως δεν θα αργούσε η κρίση να έρθει κι εδωθενες.

;)

είχες ένα πλεονέκτημα να ξέρεις καλά τη συγκεκριμένη αγορά και κατάλαβες τι θα συμβεί...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
     ΛΑΘΟΣ τεράστιο.... Αυτήν την καραμέλα την ακούω συνέχεια...

Είναι αδύνατο 700 χιλιάδες άνθρωποι να συντηρήσουν 2 εκ. επιχειρήσεις που υπήρχαν.

Πάμε μία μία τις ενστάσεις μου.

Ξενοδοχεία...; Από τότε που μπηκαμε στο ευρώ οι υψηλόμισθοι Δ.Υ. επέλεγαν το εξωτερικό για τις διακοπές τους ... Πολύ ισχυρό νόμισμα το ευρώ... και οι Μαλδίβες πολύ φτηνές...

Σούπερμάρκετς. Μόνο οι μεγάλες αλυσίδες επωφελήθηκαν από τους Δ.Υ. Διότι επειδή ο Δ.Υ. έχει συγκεκριμένο ποσό να διαθέσει κάθε μήνα, προγραμματίζει να πάει LIDL και CARREFOUR μία φορά την εβδομάδα για τα ψώνια του και δεν παρεκλίνει καθόλου.

Ενδυση. Το αυτό ισχύει και για τα ρούχα και παπούτσια. Δ.Υ. φορούν είτε επώνυμα ρούχα (POLO, LACOSTE κλπ) είτε λαικής από τον γυφτο για μέσα στο σπίτι...
Εχω προσωπικά παραδείγματα από τέτοιους ανθρώπους. Η εξαίρεση βέβαια πάντα υπάρχει.

Ταβέρνες - καφε : Εδώ συμφωνώ 100% μαζί σου. Ναι αυτοί έχουν κονομήσει από τους Δ.Υ.

Τι να κάνουν κι αυτοί οι καψεροί; Να μην πιουν έναν καφέ; Τόση δουλειά πετάνε....  :2funny:

Έπιασα τις μεγαλύτερες κατηγορίες εξόδων που κανει ένας άνθρωπος...

Τι αποτέλεσμα βγάζεις εσύ από τα πιο πάνω;

Ερχομαι στο πιο σοβαρό επιχείρημα εναντίον του σχολίου σου..

Ο Δ.Υ. όταν πέφτει ο μισθός του θα πιεστεί. Θα κόψει την εξοδο, θα κόψει τα ψώνια, θα βγει.

Ο επιτηδευματίας από την άλλη κλήθηκε να δώσει 90% προκ/λη φόρου, νέο φόρο (τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ κι από φετος 650) και αύξηση φορολόγησης.... για να πληρωθεί ο Δ.Υ.

Από μένα προσωπικά θα παρουν τα αρχίδια μου. 2 επιχειρήσεις είχα τις έκλεισα το 2008. Πλήρωνα 35 με 40 χιλιάρικα τον χρόνο φόρους.... σήμερα θα χρειαζόμουν γύρω στα 60 χιλιάρικα.

Εξκιούζ μι φίλοι μου.... αυτό θα πάρετε από μένα από δω και στο εξής...  :birdman:

καταρχήν δε διάβασες-κατάλαβες καλά αυτό που έγραψα....δεν είπε  κανείς ότι της συντηρουσαν ¨η ότι να δεν υπήρχαν θα χε καταρεύσει η χώρα..όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αν δεν υπήρχε η συνολική ζήτηση στην οικονομια από αυτα τα ζωάκια αυτοί που ανταποκρινόντουσαν με προσφορά θα είχαν τα είσοδήματα που είχαν...θεμελιώδης ποσοτική σχέση είναι αυτη δεν είναι άποψη  2ον δε νομίζω ότι κοιτάς όλους τους τομείς και δεν έπιασες τις μεγαλύτερες κατηγορίες εξόδων στέγαση νοίκι πχ...τον  κατασκευστικό π.χ τον άφησες απέξω...τα πάσης φύσεωσ τραπέζικά δάνεια που πέρνανε όλες αυτές η ζωάρες γιατι δε τους φτάνανε και ότι συνεπάγετε αυτό για τη μετέπειτα πορεία του τραπεζικού τομέα που τα πας...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αν τα λεφτα των φορων που πηγανε για αμοιβες στους Δ.Υ. παρεμεναν στις τσεπες των στελεχων του ιδιωτικου τομεα μια χαρα θα τα ξοδευαν και αυτοι.
Δηλαδη πρεπει να εχουμε μια παρασιτικη ταξη ανθρωπων η μονη χρησιμοτητα της οποιας θα ειναι να εισπρατει χρηματα ωστε να τα ξοδευει?Πατε καλα με αυτα που λετε???
Ξαναλέω και πάλι, ότι δεν εξετάζω αν καλώς ή κακώς ειναι έτσι οπως ειναι. Στην εκτιμηση του ποδολάγνου αναφέρομαι περί αγοραστηκής δύναμης των ΔΥ. Παραπάνω το διόρθωσε λεγοντας ότι οι μισοίπελάτες του ΔΥ ήταν  :grin:
αν το λες σαν διαπίστωση έχεις πόντο, αν το πιστεύεις έχεις άδικο...
Διαπίστωση τύπε!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Bingo αγαπητέ μου Φιντέλ...!!

Αυτό ήταν πάντα το εξάμβλωμα της ελληνικής κοινωνίας. Όχι οι Δ.Υ. αυτοί καθαυτοί να ξηγιόμαστε.

Οι υπεράριθμοι Δ.Υ. Για δαύτους μιλάω.

Διάβαζα σε μια εφημερίδα πως ο ΗΛΠΑΠ έχει 700 εργαζόμενους....

Πάμε να δούμε τα στοιχεία και τη διάρθρωση της εταιρείας.

300 οδηγοί.

65 τεχνικοί

335 διοικητικοί...

Ουπς!!!  Για κάθε έναν άνθρωπο που πρσφέρει έργο ( οδηγός ή τεχνίτης) υπάρχει κι ένας διοικητικός.

Μιλούσα κάποτε με έναν οδηγό στα τρόλευ.  1.200 ευρώ με δύο παιδιά....

Μέσος όρος αμοιβών στην εταιρεία.... 3.600 τον μηνα καθαρά

Ουπς ! Ξανά.

Φανταστείτε πόσα παίρνουν οι διοικητικοί και μάνατζερς ώστε να ανεβάζουν τόσο πολύ τον μέσο όρο αμοιβων.

Εκεί θα πρέπει να ανζητήσουμε τα αίτια. Κί όχι στη νοσοκόμα που γαμιέται στη δουλειά για 900 ευρώ τον μήνα ή τον οδηγό της ΗΛΠΑΠ.

Αυτα...

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
η μεγαλη πληγη ειναι οι γαμημενες οι δεκο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ξαναλέω και πάλι, ότι δεν εξετάζω αν καλώς ή κακώς ειναι έτσι οπως ειναι. Στην εκτιμηση του ποδολάγνου αναφέρομαι περί αγοραστηκής δύναμης των ΔΥ. Παραπάνω το διόρθωσε λεγοντας ότι οι μισοίπελάτες του ΔΥ ήταν  :grin:
Διαπίστωση τύπε!

Ισα ισα οι ανισορροπα μεγαλοι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων αυξαναν δυσαναλογα το κοστος για τους λιγοτερο αμοιβομενους υπαλληλους η ελευθερους επαγγελματιες του ιδιωτικου τομεα.
Επισης η ζητηση τους κατευθυνοταν προς αγαθα εισαγομενα, συντεινοντας ετσι στην αυξηση του ελλειματος.
Καταλανωση εισαγομενων αγαθων εκαναν και ολα αυτα με δανεικα απο το εξωτερικο. Οτι χειροτερο για μια οικονομια. Τη στιγμη που δε παρηγαγαν τιποτα και επαιρναν το μισθο τζαμπα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
  Bingo αγαπητέ μου Φιντέλ...!!

Αυτό ήταν πάντα το εξάμβλωμα της ελληνικής κοινωνίας. Όχι οι Δ.Υ. αυτοί καθαυτοί να ξηγιόμαστε.

Οι υπεράριθμοι Δ.Υ. Για δαύτους μιλάω.

Διάβαζα σε μια εφημερίδα πως ο ΗΛΠΑΠ έχει 700 εργαζόμενους....

Πάμε να δούμε τα στοιχεία και τη διάρθρωση της εταιρείας.

300 οδηγοί.

65 τεχνικοί

335 διοικητικοί...

Ουπς!!!  Για κάθε έναν άνθρωπο που πρσφέρει έργο ( οδηγός ή τεχνίτης) υπάρχει κι ένας διοικητικός.

Μιλούσα κάποτε με έναν οδηγό στα τρόλευ.  1.200 ευρώ με δύο παιδιά....

Μέσος όρος αμοιβών στην εταιρεία.... 3.600 τον μηνα καθαρά

Ουπς ! Ξανά.

Φανταστείτε πόσα παίρνουν οι διοικητικοί και μάνατζερς ώστε να ανεβάζουν τόσο πολύ τον μέσο όρο αμοιβων.

Εκεί θα πρέπει να ανζητήσουμε τα αίτια. Κί όχι στη νοσοκόμα που γαμιέται στη δουλειά για 900 ευρώ τον μήνα ή τον οδηγό της ΗΛΠΑΠ.

Αυτα...
Σιγουρα πρεπει κανεις να εξετασει πως ειναι διαρθωμενο εσωτερικα το ιδιο το δημοσιο.
Δεν ισχυριζομαι επουδενι πως πρεπει να τραμπουκιστον και να σμπαραλιαστουν εργασιακα δικαιωματα κλπ κλπ. Ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα.
Αλλα χρειαζεται εξορθολογισμος οπωσδηποτε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
Ξαναλέω και πάλι, ότι δεν εξετάζω αν καλώς ή κακώς ειναι έτσι οπως ειναι. Στην εκτιμηση του ποδολάγνου αναφέρομαι περί αγοραστηκής δύναμης των ΔΥ. Παραπάνω το διόρθωσε λεγοντας ότι οι μισοίπελάτες του ΔΥ ήταν  :grin:
Διαπίστωση τύπε!

;)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης

γενικά μη τη ψάχνεις με τη οικονομία-δημοσιονομική πολιτική σήμερα...το τι πρέπει κτλπ...η μπάλα μαζί με τη λογική έχουν χαθεί..

για τους αγγλομαθείς...

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Πάντως οι μισθοί του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι ακόμα παχυλοί σήμερα...

Όταν ο πιο χαμηλόβαθμος μπάτσος (22 χρονών γνωστοί μου) χτυπάει 900-1000 ευρώ το μήνα με σκάρτο 8ωρο ,τι να πεις;

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Διαπίστωση τύπε!

Δεν διόρθωσα τίποτα αγαπητέ μου εναλλακτικέ.

Είπα απλώς αυτό που ίσχυε όταν εξασκούσα το επάγγελμα.

Και σου λέω πως τα δάνεια αυτά δεν θα πληρωθούν ποτέ.

Αρα δεν θα βγουν ποτέ από καμμία τσέπη. Άρα δεν επιτελεσθηκε κατ' ουσίαν καμμία αγοραπωλησία.

Οι τράπεζες έχουν φορτώσει ηδη αυτά τα δάνεια στις πλάτες του ελληνικού λαού. 28 δις ο Καραμανλής και 50 δις παίρνουν τώρα, χωρια τα κρυφά που έχουν πάρει κατά καιρούς ως εγγυήσεις.

Όπως τα είπε ο Φιντέλ είναι.

Οι περισσότεροι από τους μισούς Δ.Υ. είναι παράσιτα.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Πάντως οι μισθοί του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι ακόμα παχυλοί σήμερα...

Όταν ο πιο χαμηλόβαθμος μπάτσος (22 χρονών γνωστοί μου) χτυπάει 900-1000 ευρώ το μήνα με σκάρτο 8ωρο ,τι να πεις;

Οι αστυνομικοί Νευμαρ, έχουν την επικινδυνότητα. Τα 900 - 1000 που λές δεν παίζουν ως νούμερα.

Οι πρωτοδιόριστοι Αστυφυλακες 670 παίρνουν και φτάνουν τα 850 με τις βάρδιες και τα νυχτερινά.

Δεν είναι το πρόβλημα οι αστυφύλακες. Αλλους τόσους να χαμε.

Το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Διάβασέ το.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις διάρθρωση εταιρείας με 350 υπαλλήλους παραγωγής και 350 διοικητικούς.

Απλά δεν γίνεται...  Οι 300 από τους 350 διοικητικούς βάζω στοίχημα πως έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, επειδή είχαν δόντι καναν Υπουργό.

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
  Οι αστυνομικοί Νευμαρ, έχουν την επικινδυνότητα. Τα 900 - 1000 που λές δεν παίζουν ως νούμερα.

Οι πρωτοδιόριστοι Αστυφυλακες 670 παίρνουν και φτάνουν τα 850 με τις βάρδιες και τα νυχτερινά.

Δεν είναι το πρόβλημα οι αστυφύλακες. Αλλους τόσους να χαμε.

Το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Διάβασέ το.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις διάρθρωση εταιρείας με 350 υπαλλήλους παραγωγής και 350 διοικητικούς.

Απλά δεν γίνεται...  Οι 300 από τους 350 διοικητικούς βάζω στοίχημα πως έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, επειδή είχαν δόντι καναν Υπουργό.

Τα πάντα παίζουν τον ρόλο τους φίλτατε Ποδολάγνε.

Φυσικά ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι αυτός που λές.

Αλλά τα πάντα παίζουν ρόλο.

Δεν λέω,μερικοί αστυφύλακες τα τιμάνε τα λεφτά τους (μέσα στον κινδυνο,πρόθυμοι να βοηθήσουν τον πολίτη κλπ κλπ), απλά επειδή εχω πολλούς γνωστούς αστυφύλακες, οι 8 στους 10 που ξερω κοπροσκιλιάζουν και πουλάνε και πνεύμα εξουσίας.

Ως προς τον μισθό τους στα 22-23 είναι οι γνωστοί μου και δεν παίρνοι ΚΑΝΕΝΑΣ κάτω απο 850.

Δεν λέω,να κοιτάμε και τις ΔΕΚΟ με τις μισθάρες,να κοιτάμε την υπέρογκη αναλογία διοικητικών θέσεων ως προς τους τεχνίτες-υπαλλήλους,να κοιταμε τους γιατρούς του ΕΣΥ που το 99% εχει βαθμό διευθυντή κλπ αλλά να κοιτάμε και τις λεπτομέριες.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
  Και σου λέω πως τα δάνεια αυτά δεν θα πληρωθούν ποτέ.

Αρα δεν θα βγουν ποτέ από καμμία τσέπη. Άρα δεν επιτελεσθηκε κατ' ουσίαν καμμία αγοραπωλησία.
Ομοίως και ο απολυμένος ιδιωτικός και ο φαλιρισμένος ελευθεροεπαγγελματίας δεν θα το πληρώσει που επίσης ειναι παρα πολλοί.
Το πρόβλημα το έχουμε όλοι.
Αλλά το πρόβλημα με το "δημόσιο" που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία τεινει να γίνει σαν τις παγκόσμιες συννωμοσίες που θέλουν το κακό της Ελλάδας.
Δεν το υποτιμώ το δημόσιο ως παράμετρο του προβλήματος αλλά δεν ειναι το μοναδικό.
Η ιδανική λύση ειναι να γίνουν όλοι πιο υπεύθυνοι (σαν ευχή μοιάζει!) πολίτες.  :dancing:

whowho

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
77
Like
0
Πόντοι
2.067
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ...ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ 2.000 ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΑΝ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΑ? ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ? Ε ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ...ΤΟ ΝΕΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ

Παλικάρι μου τι έμαθες τόσα χρόνια που σπούδαζες; Για να γίνεις δημόσιος υπάλληλος σπούδαζες;

Μιλάμε για μια τάξη ανθρώπων, οι οποίοι απλά ποτέ δεν αξιολογήθηκαν στη δουλειά τους, παρά μόνο με βάση τα κομματικά (όχι πολιτικά) τους φρονήματα. Αυτό δεν αλλάζει στην κουλτούρα τους. Οι αμοιβές τους είναι πάλι αποτέλεσμα της κομματικής διαχείρισης από όλες τις πλευρές (πολιτική διοίκηση και συνδικαλιστές). Όχι της παραγωγικότητας ή της επίτευξης στόχων.

Πως μπορείς να ζητήσεις από τη τάξη αυτή να αλλάξει τρόπο σκέψης; Σοκ και Δέος;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ομοίως και ο απολυμένος ιδιωτικός και ο φαλιρισμένος ελευθεροεπαγγελματίας δεν θα το πληρώσει που επίσης ειναι παρα πολλοί.
Το πρόβλημα το έχουμε όλοι.
Αλλά το πρόβλημα με το "δημόσιο" που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία τεινει να γίνει σαν τις παγκόσμιες συννωμοσίες που θέλουν το κακό της Ελλάδας.
Δεν το υποτιμώ το δημόσιο ως παράμετρο του προβλήματος αλλά δεν ειναι το μοναδικό.
Η ιδανική λύση ειναι να γίνουν όλοι πιο υπεύθυνοι (σαν ευχή μοιάζει!) πολίτες.  :dancing:

Πως ειναι συνωμοσια δηλαδη? Αφου το δημοσιο κατεστρεψε την Ελλαδα. Ποιος ειχε τις υπερβολικες δαπανες? Οι εσκιμωοι ή οι εξωγηινοι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom