κοιτα να δεις,
πιο πριν εγραψα οτι το κυριως προβλημα δεν ειναι ο αριθμος των ΔΥ, αλλα οτι αυτοι δεν υπαρχουν οταν τους χρειαζεσαι! Υστερα απο 3 δεκαετιες "διεκδικησεων" και "κεκτημενων" εχουν καταφερει το αδιανοητο! Δηλαδη να αμοιβονται για να μην εργαζονται! Προφανως γνωριζεις οτι πανω απο τους μισους ΔΥ ειναι διορισμενοι υπεραριθμα σε ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ διοικητικες θεσεις και οτι για τη μουργα των εργασιων δεν υπαρχει κανεις! Γιαυτο ακριβως το κρατος αναγκαζεται συνεχεια να προσλαμβανει εκτακτους(επιβαρυνοντας και αλλο τον προϋπολογισμο) για να κανουν τις δουλειες που θαπρεπε να κανουν αυτοι που ειναι κρυμμενοι στα γραφειακια τους. Αυτο το θεωρεις σωστο και δικαιο?
Επισης για πες μου, το θεωρεις δικαιο ο εργαζομενος στο γραφειακι της ΔΕΗ να αμοιβεται διπλα απο τον αντιστοιχο εργαζομενο μιας αλλης δημοσιας υπηρεσιας, μονο και μονο επειδη ο πρωτος εχει τη δυναμη (συνδικαλιστικες πιπες) να κατεβαζει ενα διακοπτη και να προκαλει τεραστιες ζημιες στους συμπολιτες του?
Το θεωρεις σωστο και δικαιο, να ΚΛΕΙΝΕΙ το δημοσιο σε συγκεκριμενες ημερομηνιες αργιων και διακοπων και να γαμιεται ολοκληρη η οικονομια?
Το θεωρεις σωστο και δικαιο, να χανονται απιστευτες ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ εργατοωρες απο οποιονδηποτε θελει να κανει μια συναλλαγη με το δημοσιο, επειδη οι υπεραριθμοι ΔΥ αρνουνται πεισματικα να δουλευουν σε βαρδιες αλλα θελουν να σχολανε ολοι στις 2 το μεσημερι?
Και το παραμυθι με τους δηθεν αρωγους της αγορας ΔΥ πρεπει επιτελους να σταματησει! Οσο οι δανειοληπτες τοσο καιρο ξοδευαν λεφτα που δεν τους ανηκουν, αντιστοιχα οι ΔΥ τοσα χρονια ξοδευουν χρηματα που ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ! Χιλιες φορες να επανελθει το συστημα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγεθη μπας και φιαξει επιτελους και η αγορα, και πιστεψε με θα ωφεληθεις και συ και ολοι οταν ο καφες ξαναγυρισει στο μισο ευρω και η τυροπιτα στα 30 σεντς!
συμφωνω όπως τα θέτεις.απλά με εκνευρίζει η ισοπέδωση. δεν είναι όλα ίδια.και προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ ακόμα κ όταν εμπλέκομαι προσωπικά. έχω συγγενεις, σε μεγαλο υπηρεσίες του δημοσίου , που κλαίγονται γιατί εκεί που επαιρναν 3.000 ευρώ , παίρνουν 2.200. Ακόμα και αν είναι συγγενείς μου, θεωρώ ότι είναι ξεφτιλισμένοι. Γιατί η δουλεια τους είναι ακριβώς αυτό που είπες. Κατεβάζουμε το διακόπτη, δεν λειτουργούμε τα τελωνεία, εκβιαστικές θέσεις δηλαδή.Αυτοί ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ στο δημόσιο και ας μεταταχθουν, ή οτιδήποτε. Αλλά δε μπορεί να λέει ο καθένας την παπάρα του για επαγγέλματα που αν λείψουν οι υπάλληλοι θα υπάρχει πρόβλημα. Μη τα κάνουμε όλα ίσα κ όμοια. Και δεν θα αναφερθώ παλι στο δικό μου επάγγελμα για να μη φανεί ότι το κανω επι προσωπικού. Αλλά πάμε στος γιατρούς. λένε όλοι "κονομάνε οι γιατροί, έχουν το πρωι το μισθό τους στο ικα κ στα νοσοκομεία, κ το προσωπικό τους ιατρείο , κ τα φακελάκια τους κ όλα." Δεν είναι έτσι όμως όλοι!Δεν είναι όλοι μεγαλογιατροί. Ο γιατρός που πάω εγώ ας πούμε, με δέχεται με το βιβλιάριο κ δε μου παίρνει επίσκεψη, γιατί θέλει να με εξυπηρετήσει, και τα λεφτά από το 2008 ακόμα δεν τα εχουν πάρει από τα ταμεία. Αλλά το ενοίκιο για το ιατρείο του πρέπει να το πληρώνει. Και εκεί βάζει και απο την τσέπη του, γιατί αν ενδεχομένως μου ζητήσει επίσκεψη , εφόσον δεν εχω, είτε θα πάω αλλου, είτε θα πρέπει να βάλω βόμβα στον ΟΠΑΔ που δεν τους πληρώνει.