Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 146K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Μπορει να ακουστει καπως, το θεμα ομως ειναι τι λεφτα φερνει πισω ο καθενας. Αμφιβαλλω αν ακομα και τα 1000ε εχουν ανταποδοση, για το διχιλιαρο δεν το συζητω. Το ιδιο σε μικροτερη κλιμακα παιζει και στον Ιδ. τομεα, πολλοι αντιπαραγωγικοι υπαρχουν και εκει λογω τις στρεβλωσης που εγινε στην αγορα. Το 80% των ελλ επιχειρησεων δουλευε με υπεραριθμους υπαλληλους γιατι οι περισσοτεροι ψωλοβρονταγανε. Αναφερομαι στα μεσαια στελεχη και κατω, τα ανωτερα ετσι και αλλιως μια ζωη ειναι στην κοσμαρα τους :jerking:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μπορει να ακουστει καπως, το θεμα ομως ειναι τι λεφτα φερνει πισω ο καθενας. Αμφιβαλλω αν ακομα και τα 1000ε εχουν ανταποδοση, για το διχιλιαρο δεν το συζητω. Το ιδιο σε μικροτερη κλιμακα παιζει και στον Ιδ. τομεα, πολλοι αντιπαραγωγικοι υπαρχουν και εκει λογω τις στρεβλωσης που εγινε στην αγορα. Το 80% των ελλ επιχειρησεων δουλευε με υπεραριθμους υπαλληλους γιατι οι περισσοτεροι ψωλοβρονταγανε. Αναφερομαι στα μεσαια στελεχη και κατω, τα ανωτερα ετσι και αλλιως μια ζωη ειναι στην κοσμαρα τους :jerking:

η οποία είναι ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

λοιπόν θα μας δώσεις τα φώτα σου σχετικά με την κοσμάρα στην οποία είναι μια ζωή τα ανωτερα στελέχη ??

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
μπορει να ειναι και αυτο...παντως οι μισθοι εχουν πεσει σε καποιες περιπτωσεις και 60% στο δημοσιο και δεν κανω πλακα. Με το εννιαιο μισθολογιο κοπηκαν τελειως επιδοματα τα οποια ξεπερναγαν τον ιδιο το βασικο.. υπαλληλοι που εφταναν τις 2000 περιπου τωρα περνουν κατω απο 1000

και που ειναι το λυπητερο του πραγματος ?

εσενα οταν κουβαλας φακελους σου δινουν επιδομα ? οχι...ειναι μερος της δουλειας σου
παιρνεις επιδομα για προσελευση στην ωρα σου ? οχι ... επιβαλεται να εισαι οταν ξεκινας την δουλεια σου στην ωρα σου
παιρνεις επιδομα για να κανεις οπως πρεπει τη δουλεια σου ? οχι ... ουτως ή αλλως το κανεις αλλιως σε φυγανε
και αλλα πολλα παραδειγματα

τα οποια οποιος κυνηγαγε να μπεις στο δημοσιο τα ηξερε αυτα οπως ηξερε λογο μονιμοτητας οτι δεν τον κουναει κανενας ... και τωρα που κοβονται αυτα κακος χαμος απο ρεπορταζ και διαμαρτυριες κλπ

για χιλιαδες ανεργους του ιδιωτικου τομεα αντιστοιχου μεγεθους ντορος δεν εχει γινει(ουτε θα γινει)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Ετσουξε ε?

Καμμια επαφη με την πραγματικοτητα, η εικονα που εχουν ειναι η εικονα που μεταδιδουν οι ρουφιανοι που τοποθετησαν σε "καιριες θεσεις". Και οταν καποιος ειναι τοσο τιποτας που γινεται ρουφιανος, αυτα που μεταδιδει συνηθως δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα, αλλα με το οτι καλυπτει την δικη του ανικανοτητα.

ΙΜΟ οσο αχρηστος ειναι ο Ελλ χαμηλομισθος υπαλληλος, αλλο τοσο αχρηστος ειναι ο Ελλ "μανατζερ" μην πω και δεκα φορες περισσοτερο, το ιδιο πιστευω και για τον εργοδοτη...

Με λιγα λογια ειμαστε ολοι για τον πουτσο...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ετσουξε ε?

Καμμια επαφη με την πραγματικοτητα, η εικονα που εχουν ειναι η εικονα που μεταδιδουν οι ρουφιανοι που τοποθετησαν σε "καιριες θεσεις". Και οταν καποιος ειναι τοσο τιποτας που γινεται ρουφιανος, αυτα που μεταδιδει συνηθως δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα, αλλα με το οτι καλυπτει την δικη του ανικανοτητα.

ΙΜΟ οσο αχρηστος ειναι ο Ελλ χαμηλομισθος υπαλληλος, αλλο τοσο αχρηστος ειναι ο Ελλ "μανατζερ" μην πω και δεκα φορες περισσοτερο, το ιδιο πιστευω και για τον εργοδοτη...

γιατί να τσούξει παλληκάρι μου??

ερώτηξις... έχεις δουλέψει ποτέ σε περιβάλλον επιχείρησης που να έχει διαφορετικά επίπεδα διοίκησης ?? έτσι από περιέργεια ρωτάω γιατί μάλλον είσαι από άλλο κόσμο...

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
Ετσουξε ε?

μια σχετικα ενδιαφερουσα αποψη για τους μαναντζερς ...ποσο μαλλον για τους ελληνες μαναντερζ
www.lifo.gr/mag/columns/5403?comments_page=2&comments_order=o]http://www.lifo.gr/mag/columns/5403?comments_page=2&comments_order=o[/url]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και για να συμπληρώσω...

ο χαμηλόβαθμος (και χαμηλόμισθος) έλληνας υπάλληλος δεν είναι ανίκανος.. απλά είναι παντελώς ανεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει και δεν παίρνει ποτέ καμμία πρωτοβουλία για να δείξει τα κακώς κείμενα και γενόμενα σε μία επιχείρηση... αρκείται να εισπράττει τον μισθουλάκο του καταβάλοντας κατά το δυνατόν ήσσονα προσπάθεια, περιχαρακωμένος πίσω από τα περίφημα "κεκτημένα" και θεωρώντας ότι η συλλογική σύμβαση θα του δίνει διαρκώς αυξήσεις και παραπάνω χρήμα... δημιουργικότητα μηδέν

ο υψηλόβαθμος (και υψηλόμισθος αλλά αυτό το συζητάμε αν θές) έλληνας υπάλληλος μη έχοντας την αναγκαία πληροφόρηση από τα κατώτερα κλιμάκια (όπως ανέφερα παραπάνω) πιθανόν να κάνει λάθη.. από την άλλη πλευρά βέβαια έχει να αντιμετωπίσει την "αυθεντία" του επιχειρηματία-αφεντικού ο οποίος γενικά κωφεύει σε τυχόν παρεμβάσεις και του δένει τα χέρια

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
γιατί να τσούξει παλληκάρι μου??

ερώτηξις... έχεις δουλέψει ποτέ σε περιβάλλον επιχείρησης που να έχει διαφορετικά επίπεδα διοίκησης ?? έτσι από περιέργεια ρωτάω γιατί μάλλον είσαι από άλλο κόσμο...

Ναι, πανω απο 8 χρονια συνολικα...

Αγαπητε οτι και να πεις, ειναι το παρον που σε διαψευδει. Αν ηταν αλλιως δεν θα κατερρεαν ενα σωρο δουλειες σαν χαρτινοι πυργοι μετα την κριση (δηλ οταν σταματησε να πληρωνει τσαμπα λεφτα το δημοσιο)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
και για να συμπληρώσω...

ο χαμηλόβαθμος (και χαμηλόμισθος) έλληνας υπάλληλος δεν είναι ανίκανος.. απλά είναι παντελώς ανεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει και δεν παίρνει ποτέ καμμία πρωτοβουλία για να δείξει τα κακώς κείμενα και γενόμενα σε μία επιχείρηση... αρκείται να εισπράττει τον μισθουλάκο του καταβάλοντας κατά το δυνατόν ήσσονα προσπάθεια, περιχαρακωμένος πίσω από τα περίφημα "κεκτημένα" και θεωρώντας ότι η συλλογική σύμβαση θα του δίνει διαρκώς αυξήσεις και παραπάνω χρήμα... δημιουργικότητα μηδέν

ο υψηλόβαθμος (και υψηλόμισθος αλλά αυτό το συζητάμε αν θές) έλληνας υπάλληλος μη έχοντας την αναγκαία πληροφόρηση από τα κατώτερα κλιμάκια (όπως ανέφερα παραπάνω) πιθανόν να κάνει λάθη.. από την άλλη πλευρά βέβαια έχει να αντιμετωπίσει την "αυθεντία" του επιχειρηματία-αφεντικού ο οποίος γενικά κωφεύει σε τυχόν παρεμβάσεις και του δένει τα χέρια

Ε το ιδιο λεμε

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω δεν δικαιολογω κανεναν :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι, πανω απο 8 χρονια συνολικα...

Αγαπητε οτι και να πεις, ειναι το παρον που σε διαψευδει. Αν ηταν αλλιως δεν θα κατερρεαν ενα σωρο δουλειες σαν χαρτινοι πυργοι μετα την κριση (δηλ οταν σταματησε να πληρωνει τσαμπα λεφτα το δημοσιο)

εντάξει λοιπόν.. εγώ δουλεύω πάνω από 28 σε τέτοια περιβάλλοντα...

πες μου κάτι .. κατέρρευσε μήπως η 3Ε??

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
εντάξει λοιπόν.. εγώ δουλεύω πάνω από 28 σε τέτοια περιβάλλοντα...

πες μου κάτι .. κατέρρευσε μήπως η 3Ε??

Απο οσο ξερω οχι :2funny:

Μην το πας εκει, για καθε μια που επεζησε θα σου βρισκω 30 που "ψοφησαν". Αν η 3Ε δεν εκλεισε, πιθανον οφειλεται στην ορθη λειτουργια της, πραγμα που (δικη μου αποψη) επαιζε μονο στο 10% της αγορας

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Σε ότι αφορά τα επιδόματα, τις παχυλές υπερωρίες και τα υπόλοιπα καλούδια στο δημόσιο, χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον, θα σας πω τι μου συνέβη πριν από αρκετά χρόνια και όταν έπιασα τη πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά από ην επιστροφή μου από το εξωτερικό. Πήγα στο τότε αφεντικό μου και του ζήτησα αύξηση γιατί θεωρούσα ότι τη δικαιούμαι.

Η στιχομυθία ήταν περίπου έτσι :

- Πρόεδρε, πιστεύεις ότι κάνω καλά τη δουλειά μου;
- Και βέβαια. Την κάνεις μάλιστα πολύ καλά.
- Τότε γιατί δε μου δίνεις αύξηση;
- Γιατί να σου δώσω αύξηση;
- Μα γιατί κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου.
- Μα σε προσέλαβα με τον όρο να κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου και γι αυτό σε πληρώνω το μισθό σου. Αν σταματήσεις να κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου θα σε απολύσω για να πάρω έναν άλλο στη θέση σου, που θα κάνει την δουλειά του πολύ καλά.

Άντε να το εμπεδώσει τώρα αυτό ο μέσος Δ/Υ.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Για να καταλαβεις τι εννοω για τα "ανωτερα στελεχη" αυτο που ειπες στην μικρη αναλυση που εκανες, για τον αυθεντια εργοδοτη, ειναι για μενα υπεκφυγη και απαραδεκτο να λεγεται απο καποιον σε διοικητικη θεση

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
και στο δημοσιο ειναι ανθρωποι που κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους και κινδυνευουν να απολυθουν ξεχωρα απο τις τεραστιες περικοπες...και θα απολυθουν αυτοι και θα μεινουν οι κοπανατζηδες να εισαι σιγουρος..

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
μια χαρα ειναι το middle management στην Ελλαδα. Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει ικανος αριθμος επιχειρησεων με μεγεθος ικανο να εκμεταλευτει το middle management. Αμα βαλεις εναν Middle Manager σε μια αφεντικοπαγη μεσαιου μεγεθους επιχειρηση ελαχιστα μπορει να σου προσφερει περα απο τη διαχειρηση του day to day.

Για τους ΔΥ ... τα επιδοματα απλο τεχνασμα (η Ελληνικη κουτοπονηρια) ηταν. Τους ελεγε η Ευρωπη δε θα κανετε αυξησεις δε τις σηκωνει ο προυπολογισμος σας, εκαναν μια απεργια, ερχοταν ενας πονηρος ΥΠ.ΟΙΚ. και ελεγε πως να κανω αυξηση χωρις να αυξησω τον ονομαστικο μισθο? Eureka ... παρτε επιδομα εγκαιρης προσελευσης. Το προβλημα στο δημοσιο δεν ειναι ο αριθμος των ΔΥ αυτος καθ' αυτος, το προβλημα ειναι το μιγμα. Θελει 20 γιατρους αλλα δε μπορει να τους παρει γιατι ο βουλευτης Παπαρουμπας πρεπει να βολεψει καπου τον χωριανο τον Μπαμπη με απολυτηριου δημοτικου και αλλους 20 σαν τον Μπαμπη οποτε το δημοσιο σε καποια φαση γεμισε με ανθρωπινο δυναμικο χωρις ιδιαιτερες γνωσεις η δεξιοτητες και μονη δυνατη απασχοληση "υπαλληλος γραφειου".

Expanding Mindfuck

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
16
και στο δημοσιο ειναι ανθρωποι που κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους και κινδυνευουν να απολυθουν ξεχωρα απο τις τεραστιες περικοπες...και θα απολυθουν αυτοι και θα μεινουν οι κοπανατζηδες να εισαι σιγουρος..

:thumbsup:

Τα κομματοσκυλα θα επιβιωσουν ουτως ή αλλως.
Ηδη οι πρωτες απολυσεις δ.υ ξεκινησαν απο αυτους που ειχαν διοριστει μεσω ασεπ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom