Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 147K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
μόλις τώρα γύρισα απο μία δημόσια υπηρεσία , και κλείνω αισίως ένα 6ωρο τράβηγμα απο γραφείο σε γραφείο και απο μαλακία σε μαλακία

τελικά σ'αυτή τη χώρα το μονο που παράγουμε είναι:

1) αναμονή
2)γραφειοκρατία
3)μαλακία

για μια δουλειά του 5λεπτου , αυξάνουμε τεχνητά τις γραφειοκρατικές παπαροαπαιτήσεις , ώστε να μειώσουμε την ανεργία

υγ: μάλλον πάλι κάποιο μεταξοκόριστσο θα την πληρώσει :grin:
Φίλε για όλη αυτή τη γραφειοκρατία δεν φταίει κανείς άλλος παρά το πασόκ και η ν.δ. που δεκαετίες ολόκληρες βάζανε τους ημετέρους μέσα για να έχουνε σίγουρη την επαναεκλογή τους στις εκλογές.Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο με τόσους δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τον πληθυσμό.Από το 2010 λένε για απολύσεις στους δημόσιο και ακόμα τίποτα,αν όλο το πλεονάζον προσωπικό που πιστεύω είναι γύρω στο 1 εκτμρ δούλευαν στο ιδιωτικό τομ΄εα από επενδύσεις που θα γινόντουσαν στην Ελλάδα,θα γινόμασταν Αμερική κι ακόμα καλύτερα.

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
Πήγα σήμερα στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, για δουλειά φίλου. Δέχονται το κοινό 12-3. Μου έκλεισαν στα μούτρα την πόρτα λέγοντάς μου (μία κυρία) να πάτε στο ΙΚΑ της περιοχής σας , καί έχουμε  στάση εργασίας. Πριν καιρό ο φίλος αυτός τηλεφώνησε στην ίδια ακριβώς υπηρεσία . Μία κυρία πάλι με οργίλο ύφος του μιλησε καί μόνο που δεν τον έβρισε. Τον Αυγουστο είχα πάει εγώ στην ΚΓ εφορία για δική μου υπόθεση. Με ανέλαβε μία κυρία τμηματάρχης, με άλλους 6 υπαλλήλους στο ίδιο γραφείο. Σκίστηκε , στην κυριολεξία, να με εξυπηρετήσει, όχι μόνο με ευγένια αλλά με πολλή φιλικότητα. Χαρτιά που έπρεπε εγώ να συμπληρώσω . Τα έγραψε μονη της. Άλλο πράγμα. Οι Ικατζήδες πάντως καί οι Οτετζήδες είναι "οι πιό πολλοί" γαϊδούρια. Εάν όμως πάς με κάποιον άλλον καί πει ότι είναι μαζί σου καί είναι δημοσιογράφος ή Αστυνομικός , τότε σου παίρνουν καί πίπα καί πισωκολητο.SERAPIS

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Φίλε για όλη αυτή τη γραφειοκρατία δεν φταίει κανείς άλλος παρά το πασόκ και η ν.δ. που δεκαετίες ολόκληρες βάζανε τους ημετέρους μέσα για να έχουνε σίγουρη την επαναεκλογή τους στις εκλογές.Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο με τόσους δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τον πληθυσμό.Από το 2010 λένε για απολύσεις στους δημόσιο και ακόμα τίποτα,αν όλο το πλεονάζον προσωπικό που πιστεύω είναι γύρω στο 1 εκτμρ δούλευαν στο ιδιωτικό τομ΄εα από επενδύσεις που θα γινόντουσαν στην Ελλάδα,θα γινόμασταν Αμερική κι ακόμα καλύτερα.
εννοείται ότι συμφωνώ

πόσο θα ήθελα να ήμουν ο jack nikolson εδώ και η γυναίκα να είναι κάποια υπάλληλος ΔΕΚΟ:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δηλαδη ρε μαστορα τι θα συμβουλευες τους καλούς μαθητές του Λυκείου, αυτούς με το 19,4-19,6 να σπουδάσουν αν οχι ιατρικη?

Mε 19.2 μπαινεις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΣΑΣ.

Ο αδερφός ενος φιλου μου ειναι στρατιωτικος οικονομολογος στο πολεμικο ναυτικο....
εκει τι κανει τωρα.... απλα ειναι μεσα στην φρεγατα στο γραφειο του και καθεται και πληρωνει τον κοσμο !!!!! Επισης σαν ιατρος μπορεις να εισαι στο δημοσιο μεχρι τις 2 και μετα να εχεις και δικο σου ιατρειο.

Εγω αν ειχα τοσα μορια στρατιωτικο ΣΣΑΣ θα μπαινα αλλα για πληροφορικη.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα το δημοσιο ειναι το μονο σταθερο αποκουμπι

ή μια πολυ κερδοφορα επιχειρηση στην Ελλαδα .

Απλες ιδιωτικες επιχειρησεις στην ελλαδα.... μαλακιες απλα θα βγαζεις εναν καφε κ τελος  :P

Επισκέπτης
Πηγαινετε μια βολτα απο την Προνοια, ειναι ψηλα στη Λεωφορο Αλεξανδρας και δεξια, και θα δειτε αντιμετωπιση. Τους μιλας οταν καταφερεις να μπεις σε καποιο γραφειο και δεν σου απαντανε. Δεν σηκωνουν καν το κεφαλι να σε κοιταξουν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν πειραζει..... καλο θα μας κανει η κριση.

Να βαλουμε το μυαλο να δουλεψει λιγο. Να φυγει η αλαζονεια.

Στην Ελλαδα ο καθενας μπορουσε να το παιξει σνομπαριας χωρις λογο ακομη και ενας σαχλαμπούχλας.

imp44791

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
1
οσο για τα πανεπιστημια που λες να ειναι 3 Χρονακια....διαφωνω...! ειτε ειναι λογιστικη ειτε διοιηκηση επιχειρησεων ειτε πολυτεχνεια του εξωτερικου με 3-4 χρονια!! ΔΥΣΚΟΛΕΣ σχολες δεν βγαινουν σε 3Χρονακια!!! οσο και να σαι απικο οσο και να διαβαζεις και να κανεις παρουσιες,εργασιες κλπ κλπ!!
αυτο μπορουν να στο πουν και αλλα τοσα μελοι απο δω μεσα....
κατ εμε το 1ο ετος παει χαμενο σε ολλες τις σχολες...μεχρι να συνηδητοποιησεις οτι σπουδαζεις γαματα...και δεν το λεω απο αποψη διασκεδασης αλλα και τα μαθηματα που σου κανουν δεν ειναι ειδικοτητας στο 1ο ετος!!

σε 3 χρονια τελειωνεις μια ωραια κομωτικη+πρακτικη και εισαι ωραιος...ξεκινας κουρευεις  σε σπιτια (μαυρα) και σε κανα κομωτηριο και εισαι κκυριλε...στα 30 ανοιγεις και δικο σου!!  :2funny:

Πολύ καλή αυτή η παλιά συζήτηση. Ας πω μόνο ένα πράμα που είναι στα χωράφια μου.

Το καλυτερο σύστημα έχει η Αγγλία, όπου και ζω 23 χρόνια ξεκινώντας σα φοιτητής. 3 χρόνια προπτυχιακό, την εποχή που οι Έλληνες είχαν και υφάκι ότι τα πτυχία του Πολυτεχνείου (κι εγώ πήγσα πολυτεχνειακή σχολή στο Ιμπίριαλ) είναι 5ετή. Και δε πιανω τις βλακείες με το ΔΙΚΑΤΣΑ και τα ισοδύναμα πτυχία και τρίχες κατσαρές, διότι δεν είχα ποτέ σκοπό να γυρίσω. Κάναμε 3 χρόνια μπάτσελορ, εστιασμένο στο θέμα, χωρίς ανόητα έξτρα μαθήματα σαν αυτά που έβλεπα να είναι υποχρεωμένος να κάνει ο αδερφός μου στο Φυσικό Θεσσαλονίκης, ή μαθήματα που υπάρχουν μόνο για να αυξάνει την επιρροή του ο καθηγηταράς Χ. Για καταλήψεις και μαλακίες ούτε λόγος βέβαια, χώρια που αν κοβόσουνα πήγαινες σπιτάκι σου (όχι με την πρώτη, αλλα σίγουρα με την τρίτη). Ίσως να τέλειωσα με κάποια κενά συγκριτικά με τον αντίστοιχα επιμελή φοιτητή του ελληνικού Πολυτεχνείου (ειδικά στα μαθηματικά), αλλά αυτά γρήγορα συμπληρώθηκαν στο μάστερ και στο διδακτορικό. Το τελευταίο είναι δε ΜΕΧΡΙ 4 χρόνια από κανονισμό για να προστατεύεται ο φοιτητής από την εκμετάλλευση που τρώει πχ στην Αμερικη από τον καθηγητή του που τον κρατάει σκλάβο για 6 και 7 χρόνια. Τα 3 είναι συνηθέστερα. Επομένως με 3+1+3 (με ένα μαστερ στην μέση) ισον 7, ο εγγλεζοτραφής φτάνει μέχρι διδακτορικό αν γουστάρει όταν στην Ελλάδα 7 χρόνια είναι πολλάκις ένα ξερό μπάτσελορ (αν μετρήσουμε και τις χαμένες εξεταστικές λόγω κατάληψης σε συμπαράσταση στους απεργούς πείνας στη Γουατεμάλα).

Δε θέλω να πω ότι ο καλός φοιτητής κάνει κακή δουλειά στην Ελλάδα, αν τον αφήσουν βέβαια καταληψίες και καθηγητάδες. Κι εγώ κι ο αδερφός μου τελειώσαμε με αντίστοιχους βαθμούς (άριστα), εγώ στα 3 εγγλέζικα χρόνια κι αυτός στα 4μισυ ελληνικά. Μετά μαστερ εδώ αμφότεροι. Βρήκαμε την ίδια δουλειά κι η μόνη διαφορά είναι αυτός ότι έφαγε έναμισι χρόνο από τη ζωή του έξτρα για το ίδιο αποτέλεσμα.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Πολύ καλή αυτή η παλιά συζήτηση. Ας πω μόνο ένα πράμα που είναι στα χωράφια μου.

Το καλυτερο σύστημα έχει η Αγγλία, όπου και ζω 23 χρόνια ξεκινώντας σα φοιτητής. 3 χρόνια προπτυχιακό, την εποχή που οι Έλληνες είχαν και υφάκι ότι τα πτυχία του Πολυτεχνείου (κι εγώ πήγσα πολυτεχνειακή σχολή στο Ιμπίριαλ) είναι 5ετή. Και δε πιανω τις βλακείες με το ΔΙΚΑΤΣΑ και τα ισοδύναμα πτυχία και τρίχες κατσαρές, διότι δεν είχα ποτέ σκοπό να γυρίσω. Κάναμε 3 χρόνια μπάτσελορ, εστιασμένο στο θέμα, χωρίς ανόητα έξτρα μαθήματα σαν αυτά που έβλεπα να είναι υποχρεωμένος να κάνει ο αδερφός μου στο Φυσικό Θεσσαλονίκης, ή μαθήματα που υπάρχουν μόνο για να αυξάνει την επιρροή του ο καθηγηταράς Χ. Για καταλήψεις και μαλακίες ούτε λόγος βέβαια, χώρια που αν κοβόσουνα πήγαινες σπιτάκι σου (όχι με την πρώτη, αλλα σίγουρα με την τρίτη). Ίσως να τέλειωσα με κάποια κενά συγκριτικά με τον αντίστοιχα επιμελή φοιτητή του ελληνικού Πολυτεχνείου (ειδικά στα μαθηματικά), αλλά αυτά γρήγορα συμπληρώθηκαν στο μάστερ και στο διδακτορικό. Το τελευταίο είναι δε ΜΕΧΡΙ 4 χρόνια από κανονισμό για να προστατεύεται ο φοιτητής από την εκμετάλλευση που τρώει πχ στην Αμερικη από τον καθηγητή του που τον κρατάει σκλάβο για 6 και 7 χρόνια. Τα 3 είναι συνηθέστερα. Επομένως με 3+1+3 (με ένα μαστερ στην μέση) ισον 7, ο εγγλεζοτραφής φτάνει μέχρι διδακτορικό αν γουστάρει όταν στην Ελλάδα 7 χρόνια είναι πολλάκις ένα ξερό μπάτσελορ (αν μετρήσουμε και τις χαμένες εξεταστικές λόγω κατάληψης σε συμπαράσταση στους απεργούς πείνας στη Γουατεμάλα).

Δε θέλω να πω ότι ο καλός φοιτητής κάνει κακή δουλειά στην Ελλάδα, αν τον αφήσουν βέβαια καταληψίες και καθηγητάδες. Κι εγώ κι ο αδερφός μου τελειώσαμε με αντίστοιχους βαθμούς (άριστα), εγώ στα 3 εγγλέζικα χρόνια κι αυτός στα 4μισυ ελληνικά. Μετά μαστερ εδώ αμφότεροι. Βρήκαμε την ίδια δουλειά κι η μόνη διαφορά είναι αυτός ότι έφαγε έναμισι χρόνο από τη ζωή του έξτρα για το ίδιο αποτέλεσμα.

δεν έχεις άδικο συνολικά... στην τελευταία σου πρόταση έχω μια ένσταση...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το τελευταίο είναι δε ΜΕΧΡΙ 4 χρόνια από κανονισμό για να προστατεύεται ο φοιτητής από την εκμετάλλευση που τρώει πχ στην Αμερικη από τον καθηγητή του που τον κρατάει σκλάβο για 6 και 7 χρόνια.

Άρες μάρες κουκουνάρες.

javelinos 12

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Like
33
Πόντοι
1
Πήγα σήμερα στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, για δουλειά φίλου. Δέχονται το κοινό 12-3. Μου έκλεισαν στα μούτρα την πόρτα λέγοντάς μου (μία κυρία) να πάτε στο ΙΚΑ της περιοχής σας , καί έχουμε  στάση εργασίας. Πριν καιρό ο φίλος αυτός τηλεφώνησε στην ίδια ακριβώς υπηρεσία . Μία κυρία πάλι με οργίλο ύφος του μιλησε καί μόνο που δεν τον έβρισε. Τον Αυγουστο είχα πάει εγώ στην ΚΓ εφορία για δική μου υπόθεση. Με ανέλαβε μία κυρία τμηματάρχης, με άλλους 6 υπαλλήλους στο ίδιο γραφείο. Σκίστηκε , στην κυριολεξία, να με εξυπηρετήσει, όχι μόνο με ευγένια αλλά με πολλή φιλικότητα. Χαρτιά που έπρεπε εγώ να συμπληρώσω . Τα έγραψε μονη της. Άλλο πράγμα. Οι Ικατζήδες πάντως καί οι Οτετζήδες είναι "οι πιό πολλοί" γαϊδούρια. Εάν όμως πάς με κάποιον άλλον καί πει ότι είναι μαζί σου καί είναι δημοσιογράφος ή Αστυνομικός , τότε σου παίρνουν καί πίπα καί πισωκολητο.SERAPIS
Γυναικα τμηματάρχης Εφορίας και να συμπεριφερθεί καλά??????Ενταξει, τα μπάζα  στο ΙΚΑ, ειδικά ΑΓ ΚΩΣΤ/ΝΟΥ είναι για πολλές  :s&m_1: (αφου κάνεις τελικά μετα από πολυυυ κόπο την δουλειά σου)

Επισκέπτης
Mε 19.2 μπαινεις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΣΑΣ.

Στη δική μου εποχή
ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΣΑΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 13
ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΙΧΕ ΒΑΣΗ 14,5.

Γαμημένη ελληνική δημοκρατία
ΠΟΣΟ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ...........

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Στη δική μου εποχή
ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΣΑΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 13
ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΙΧΕ ΒΑΣΗ 14,5.

Γαμημένη ελληνική δημοκρατία
ΠΟΣΟ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ...........
αρα να επιστρεψουμε στην χουντα..

Επισκέπτης
αρα να επιστρεψουμε στην χουντα..

Γάμησε τη χούντα
και πες μας σταματάκο
[size=12pt]ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΠΑΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ 3 ΑΔΕΛΦΙΑ
να έμπαινε στην (στρατιωτική) Ιατρική με μέσο όρο 13[/size]
όταν οι άλλοι υποψήφιοι με ... 15 έμπαιναν σε ΤΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ .........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom