Πάω Thai απ'το 2008...Πρώτη φορά Phuket , τότε που η ισοτιμία ευρώ/μπατ ήταν 1 ευρώ - 55 μπατ....με λίγα λόγια έκανες στο ανταλακτήριο 100 ευρώ και πολύ απλά ....τα χρήματα δεν τελειώνανε γιατί δεν μπορούσες να τα ξοδέψεις ούτε σε 2 μέρες εκτός αν τους γάμαγες τη μάνα στα a go go....
Μιλάμε για μεγαλεία , όχι μαλακίες.....
Τα ξενοδοχεία πάμφθηνα και κορυφαίο service , breakfast κτλ....και σχεδόν σε καθημερινή βάση φαγητό έξω με ψαρούκλες και γαρίδες...
Τα φρούτα και οι φρέσκοι χυμοί σχεδόν τζάμπα !
Από τότε έχω πάει μετρημένα 15 φορές κι έχω μείνει αρκετές μέρες σε Phuket , Samui , Chiang Mai , Bkk και φυσικά στην Pattaya...που επισκέφτηκα πρώτη φορά εντελώς μόνος και χωρίς να γνωρίζω τίποτα και κανέναν το 2010.
Εκεί κόλλησα. 'Επαθα ένα είδους πολιτισμικό σοκ , το δεύτερο μετά το Phuket του 2008 και τρίτο συνολικά στη ζωή μου μετά το Rio de Janeiro.
Αεροπορικά πολύ φτηνά με Gulf (μην την δοκιμάσετε τώρα γιατί θα ταλαιπωρηθείτε πολύ) , Etihad ή Qatar, σουίτες 80 τετραγωνικων μέτρων με τζακούζι και σαλονάρα 50 ευρώ τη βραδιά ,φαγητό καλό και σχεδόν τζάμπα , ποτά τζάμπα και barfine για τοπ μουνιά 300 μπατ και longtime 1000 .
Θυμάμαι ότι το 2010 και μέχρι το 2013 πολύ πριν γιγαντωθεί το soi buakhao , στην walking street δεν μπορούσες να αντέξεις περπατητός ούτε 20 μέτρα , καθώς τα μουνιά έπεφταν κυριολελκτικά πάνω σου τραβώντας μπλούζες σορτσάκια και ότι άλλο έβρισκαν με σκοπό να τις πάρεις .Χαμός κυριολεκτικά .
Ο ίδιος πανζουρλισμός κι ακόμα χειρότερος στο soi6 . Πανικός ανεξέλεγκτος !!!
Όλα αυτά σιγά σιγά και χρόνο με το χρόνο , άρχισαν ν αλλάζουν.
Τα μαγαζιά,τα μπαρ και τα εστιατόρια αυξήθηκαν , άπλωσαν παντού , έγιναν πιο κυριλέ και καλά έκαναν.
Η ισοτιμία ευρώ μπατ αυτή την στιγμή είναι περίπου 1 προς 36 αν δεν κάνω λάθος που σημαίνει ότι και όλα ακρίβυναν σε σχέση με το 2010 ή το 2015.
Φτιάχτηκαν πολλά νέα condos , πολλοί farangs επένδυσαν , αγόρασαν σπίτια κι έγιναν αφεντικά σε μαγαζιά.(οι περισσότεροι απ'αυτούς έχασαν τα λεφτά τους)
Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στο Myth Night που είναι και σχετικά ο πιο νέος μπαροδρομος , πρέπει να λειτουργούν αυτή τη στιγμή γύρω στα 30 μπαρ.
30 ΜΠΑΡ σ'ενα δρομάκι μήκους 70 μέτρων είναι υπερβολικό νούμερο αλλά αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων.
Ο κόσμος και οι τουρίστες , αναγκαστικά άπλωσαν κι αυτοί.
Το JOMTIEN μεγάλωσε πολύ και από άποψη νεόκτιστων πολυτελών κατοικιών και από άποψη εστιατορίων .(υπάρχει steak house υπέρ-κυριλέ που το ζευγάρι δεν πέφτει κάτω από 200 ευρώ)
Η Pattaya μας λοιπόν , και λέω "μας" γιατί εκεί βρήκα το "χωριό" που δεν είχα ποτέ στη ζωή μου , φυσικά και άλλαξε , φυσικά και ακρίβυνε πολύ αλλά κατά τη γνώμη μου έχει ομορφύνει κιόλας .
Ο τουρίστας πλέον στην Πατάγια , έχει ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές για το τί θα φάει , που θα το φάει , σε ποιο μπαρ θα καθίσει να πιει 2 μπύρες και να παίξει μπιλιάρδο , που θα μείνει και πόσα λεφτά θα χαλάσει στο acomodation , που θα πάει για μασάζ και φυσικά με ποια ή με ποιες θα καταλήξει.
Είναι πλέον ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο για όλα τα βαλάντια κι αυτό μ'αρέσει....άσχετα αν πλέον τα 100 ευρώ την ημέρα φτάνουν μόνο για συντηρητικούς τύπους και εννοείται χωρίς a gogo και υπερβολές σε κεράσματα και ring the bell.Αυτά ξεχάστε τα !
Υποκειμενικά λοιπόν μιλώντας , εμένα μ'αρέσει ασύγκριτα περισσότερο όπως είναι τώρα σε σχέση μ'αυτό που ήταν πριν από 10-15 χρόνια αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Λατρεύω λοιπόν Pattaya ,γιατί ακόμα και σήμερα , θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ μίζερος για να μην περάσει την ημέρα του και το βράδυ του όμορφα , άσχετα αν θα γαμήσει μία , δύο ή καμία φορές.
Κι αυτό στο βγάζει αυτή η γαμημένη αύρα της πιο σεξοτουριστικής ίσως πόλης στον πλανήτη και τα χαμόγελα των κοριτσιών που εξακολουθούν σε πολλές περιπτώσεις να λάμπουν.
Και κάτι τελευταίο.....χωρίς να θέλω να το παίξω ξερόλας ή χορτάτος ή υπεράνω .....
Μην πάτε Πατάγια και γενικότερα Ταϋλανδη με σκοπό μόνο το σεξ γιατί δεν θα το ευχαριστηθείτε όσο και όπως πρέπει.
Καλή συνέχεια και safe trips σε όλους ....