Νέα

Πας φυλακή για χρέη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mikeget1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή διάβαζα για το Μυλωνά που πήγε φυλακή και κάποιοι είπαν περί χρεών κτλ θα ήθελα να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το θέμα.

Υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος φυλακή αν πχ χρωστάει σε δάνεια, πιστωτικές κτλ?
Μπορεί δηλ η τράπεζα να σε χώσει μέσα αν τους πιστολιάσεις?
Ή μένουν μόνο στις κατασχέσεις και στον σπασαρχιδισμό?

Και αν έχει το δικαίωμα η τράπεζα να σε χώσει μέσα, τελικά το κάνει?

Γιατί άκουσα ότι για να μπει κάποιος φυλακή πρέπει το θύμα του να του πληρώνει τα έξοδα (φαγητό,στέγη κτλ.) και τελικά δεν το κάνουν.

Αληθεύουν όλα αυτά? Γιατί το ράδιο αρβύλα οργιάζει....

Και με τις επιταγές και γραμμάτια κτλ. τι γίνεται?

Ισχύει κάτι διαφορετικό?

Και τέλος ιδιώτης που του χρωστάς (με αποδείξεις) μπορεί να σε βάλει μέσα αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικώς?

Αν κάποιος συναγωνιστής έχει γνώσεις (πχ νομικές) ή γνωρίζει κάτι που έχει συμβεί σε φίλο, οικογέννεια κτλ, ας ποστάρει. Κι αν ξέρει και τους αντίστοιχους νόμους ακόμα καλύτερα!....

Ευχαριστώ.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Aπο τι ξερω για χρεη εχει καταργηθει η προσωποκρατηση

kakaras

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2005
Like
26
Πόντοι
1
Επειδή διάβαζα για το Μυλωνά που πήγε φυλακή και κάποιοι είπαν περί χρεών κτλ θα ήθελα να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το θέμα.

Υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος φυλακή αν πχ χρωστάει σε δάνεια, πιστωτικές κτλ?
Μπορεί δηλ η τράπεζα να σε χώσει μέσα αν τους πιστολιάσεις?
Ή μένουν μόνο στις κατασχέσεις και στον σπασαρχιδισμό?

Και αν έχει το δικαίωμα η τράπεζα να σε χώσει μέσα, τελικά το κάνει?

Γιατί άκουσα ότι για να μπει κάποιος φυλακή πρέπει το θύμα του να του πληρώνει τα έξοδα (φαγητό,στέγη κτλ.) και τελικά δεν το κάνουν.

Αληθεύουν όλα αυτά? Γιατί το ράδιο αρβύλα οργιάζει....

Και με τις επιταγές και γραμμάτια κτλ. τι γίνεται?

Ισχύει κάτι διαφορετικό?

Και τέλος ιδιώτης που του χρωστάς (με αποδείξεις) μπορεί να σε βάλει μέσα αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικώς?

Αν κάποιος συναγωνιστής έχει γνώσεις (πχ νομικές) ή γνωρίζει κάτι που έχει συμβεί σε φίλο, οικογέννεια κτλ, ας ποστάρει. Κι αν ξέρει και τους αντίστοιχους νόμους ακόμα καλύτερα!....

Ευχαριστώ.

Χρωστας πολλα φιλε;

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Χρωστας πολλα φιλε;
Αξίζει τον κόπο πάντως να τους πιστολιάσω.
Αλλά όχι και για φυλακή!
Αν τους έπαιρνα όσα κι ο Κωακοτάς ε! δε θα είχα και μεγάλο πρόβλημα.
Αλλά συνειδητοποίησα ότι παρότι έχω 2 επιχειρήσεις που πάνε σχετικά καλά, θα πρέπει να δουλεύω μια ζωή για να πληρώνω μόνο τόκους! Και δεν ξεχρεώνω έτσι ποτέ!

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Γαμισέτα εγω χρωστάω φίλε σε πιστωτικες κάρτες 3000.Λογω χαμηλού εισοδήματος δεν μπορώ να κάνω κάτι.προς το παρόν θα ρίξω κανόνι και θα ψάχνονται.Φυλακή πας μόνο για χρέη στο δημόσιο.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Για να πας στην ψειρού θα πρέπει να σε καταδικάσει ένα δικαστήριο.
Οι δικαστές κάθε μέρα ακούν αμέτρητες υποθέσεις που αφορούν χρέη. Για να μην γεμίσουν λοιπόν όλες τις φυλακές της χώρας 10 φορές (και βάλε) είναι ελαστικοί.
Αν ο μηνυτής καταφέρει να αποδείξει δόλο νομίζω πας μέσα αλλά με δικά του έξοδα. Αν οχι κυκλοφορείς ελεύθερος............
Αλλά είσαι στον Τειρεσία.

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
194
Πόντοι
6.055
Για χρέη προς ιδιώτες (τράπεζες, φυσικά πρόσωπα) ΔΕΝ πας φυλακή, ΕΚΤΟΣ αν έχεις εκδόσει επιταγή η οποία είναι ακάλυπτη και απλήρωτη, διότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει εκτός απο αστικό και ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, και αναλόγως την περίπτωση, αν πρόκειται για υψηλό ποσό μπορεί να καταδικαστείς απο πλημμέλημα εως και κακούργημα. Φυλακή για επιταγή ακάλυπτη πάντως πας.

Αν δεν πρόκειται για επιταγή αλλά για χρέος δανείου, ή γραμμάτιο, τότε γίνεται ΜΟΝΟ κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και τιμαλφή. 'Ομως μετά την 5ετία παραγράφεται το χρέος, αλλά μια ζωή είσαι στον Τειρεσία, δηλαδή στην μαύρη λίστα πανελαδικά. Δεν θα μπορείς ούτε καν σύνδεση κινητού να κάνεις αν σε έχουν μαυρίσει.

Για χρέη προς το Δημόσιο, πας φυλακή, υπάρχει ηδη πτέρυγα στον Κορυδαλλό για Οικονομικά αδικήματα, αλλά είναι πλέον πλήρης! Πάντως τα χρέη προς το δημόσιο μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να τα ρυθμίσει ο οφειλέτης, με μια προκαταβολή και ισόποσες μηνιαίες δόσεις που μπορεί κατ΄εξαίρεση οι δόσεις να φτάσουν τις 100 αν πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό και ιδιάζουσα περίπτωση.

ΥΓ. Αν αποδειχτεί απο την τράπεζα ή απο τον ιδιώτη πως είχες δόλο, (οι τράπεζες έχουν μεγάλα επιτελεία δικηγόρων που γνωρίζουν απο οικονομικά αδικήματα) τότε πας για απάτη, και τότε πας μέσα σφεντόνα.

Δόλος είναι την ίδια μέρα να πάρεις δάνειο απο 2-3 τράπεζες ταυτόχρονα, ή να μην αναγνωρίσεις το χρέος σου προφασιζόμενος 1000 λόγους κλπ.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για να πας στην ψειρού θα πρέπει να σε καταδικάσει ένα δικαστήριο.
Οι δικαστές κάθε μέρα ακούν αμέτρητες υποθέσεις που αφορούν χρέη. Για να μην γεμίσουν λοιπόν όλες τις φυλακές της χώρας 10 φορές (και βάλε) είναι ελαστικοί.
Αν ο μηνυτής καταφέρει να αποδείξει δόλο νομίζω πας μέσα αλλά με δικά του έξοδα. Αν οχι κυκλοφορείς ελεύθερος............
Αλλά είσαι στον Τειρεσία.
Πώς θα μπορούσε να αποδείξει κανείς δόλο?
Τι εννοώ?
Παίρνοντας για παράδειγμα ένα επιχειρηματικό δάνει το οποίο μετά από μερικούς μήνες σταματάς να πληρώνεις δηλώνοντας αδυναμία δεν μπορεί να θεωρηθεί δόλος?
"αφού ρε φίλε είχες πολλά, γιατί ήρθες και πήρες κι άλλα.Άρα σκόπιμα το έκανες". Ή κάνω λάθος?

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για χρέη προς ιδιώτες (τράπεζες, φυσικά πρόσωπα) ΔΕΝ πας φυλακή, ΕΚΤΟΣ αν έχεις εκδόσει επιταγή η οποία είναι ακάλυπτη και απλήρωτη, διότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει εκτός απο αστικό και ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, και αναλόγως την περίπτωση, αν πρόκειται για υψηλό ποσό μπορεί να καταδικαστείς απο πλημμέλημα εως και κακούργημα. Φυλακή για επιταγή ακάλυπτη πάντως πας.

Αν δεν πρόκειται για επιταγή αλλά για χρέος δανείου, ή γραμμάτιο, τότε γίνεται ΜΟΝΟ κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και τιμαλφή. 'Ομως μετά την 5ετία παραγράφεται το χρέος, αλλά μια ζωή είσαι στον Τειρεσία, δηλαδή στην μαύρη λίστα πανελαδικά. Δεν θα μπορείς ούτε καν σύνδεση κινητού να κάνεις αν σε έχουν μαυρίσει.

Για χρέη προς το Δημόσιο, πας φυλακή, υπάρχει ηδη πτέρυγα στον Κορυδαλλό για Οικονομικά αδικήματα, αλλά είναι πλέον πλήρης! Πάντως τα χρέη προς το δημόσιο μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να τα ρυθμίσει ο οφειλέτης, με μια προκαταβολή και ισόποσες μηνιαίες δόσεις που μπορεί κατ΄εξαίρεση οι δόσεις να φτάσουν τις 100 αν πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό και ιδιάζουσα περίπτωση.
όχι στο δημόσιο δε χρωστάω.(Εφορία,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ τκλ)
Αρα από κει δεν κινδυνεύουμε!    :)
Αν όμως δεν πληρώσεις γραμμάτιο σε φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να σε βάλει φυλακή?

Και αυτό με τη πενταετία δεν το ήξερα!
Αν δηλ. την κάνεις για το εξωτερικό (είπαμε όχι επιταγές, όχι χρέη προς το δημόσιο) και γυρίσεις 5 χρόνια μετά, μπορείς πλέον να κοιμάσαι ήσυχος?

Για τον Τειρεσία εννοείται.
Εν γνώση μου θα γίνουν όλα.
Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ξαναμπώ σε τράπεζα!
Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
194
Πόντοι
6.055
Με το γραμμάτιο μην σε απασχολεί καθόλου. Μετά την 5ετία παραγράφεται το χρέος. Μετά, για να ξε-γραφτείς απο τον Τειρεσία, γιατί θέλεις να είσαι καθαρός, πας μια εξωφλητική απόδειξη μαζί με το γραμμάτιο που χρώσταγες και σε μερικές μέρες σε βγάζουν απο την μαύρη λίστα.

Πάντως φυλακή για γραμμάτιο δεν πας. Επίσης δεν χρειάζεται να πας εξωτερικό επειδή χρωστάς, δεν υπάρχει λόγος, εκτός αν τα λεφτά του γραμματίου είναι πολλά και διαταχθεί προσωποκράτηση και ο εντολέας έχει σκοπό να σε πληρώνει για να μπεις εσύ φυλακή, πράγμα σπάνιο εκτός αν πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό. Για τι ποσό μιλάμε? :think: :think:

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Και κάτι αλλο.
Όλα αυτά π0υ λέμε μήπως έχουν να κάνουν και με το ύψος του δανεισμού?
Δηλ. άλλο να έχεις κάνα δυο κάρτες με 3.000€ όπως είπε πριν ο φίλος
Αλλά αν χρωστάς σε καμιά δεκαριά τράπεζες από 30.-40. έως 80-100 χιλ. ευρώ στη κάθε μια, μήπως αλλάζει το πράγμα?

Μου είχε πει κάποιος ότι αν χρωστάς πάνω από 50.000ε σε μια τράπεζα τότε μπορεί να σε βάλει μέσα.
Μήπως πέφτει πολύ παραπληροφόρηση?

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Με το γραμμάτιο μην σε απασχολεί καθόλου. Μετά την 5ετία παραγράφεται το χρέος. Μετά, για να ξε-γραφτείς απο τον Τειρεσία, γιατί θέλεις να είσαι καθαρός, πας μια εξωφλητική απόδειξη μαζί με το γραμμάτιο που χρώσταγες και σε μερικές μέρες σε βγάζουν απο την μαύρη λίστα.

Ναι μεν σε βγάζουν από την μαύρη λίστα αλλά παραμένεις στα αρχεία τους για 3 χρόνια περισσότερες πληροφορίες

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Πώς θα μπορούσε να αποδείξει κανείς δόλο?
Τι εννοώ?
Παίρνοντας για παράδειγμα ένα επιχειρηματικό δάνει το οποίο μετά από μερικούς μήνες σταματάς να πληρώνεις δηλώνοντας αδυναμία δεν μπορεί να θεωρηθεί δόλος?
"αφού ρε φίλε είχες πολλά, γιατί ήρθες και πήρες κι άλλα.Άρα σκόπιμα το έκανες". Ή κάνω λάθος?
Για άλλο ένα παράδειγμα πάρε το εξής. Εσυ λές οτι δεν μπορείς να αποπληρώσεις τα χρεωστούμενα γιατί δεν σου φτάνει το εισόδημα σου.
Αν τα τσακάλια, οι δικηγόροι που σε κυνηγούν, αποδείξουν οτι έχεις μεγαλύτερο εισόδημα απο οτι δηλώνεις στο δικαστήριο... σκύψε να πιάσεις το σαπούνι

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1

Πάντως φυλακή για γραμμάτιο δεν πας. Επίσης δεν χρειάζεται να πας εξωτερικό επειδή χρωστάς, δεν υπάρχει λόγος, εκτός αν τα λεφτά του γραμματίου είναι πολλά και διαταχθεί προσωποκράτηση και ο εντολέας έχει σκοπό να σε πληρώνει για να μπεις εσύ φυλακή, πράγμα σπάνιο εκτός αν πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό. Για τι ποσό μιλάμε? :think: :think:
Να σε ρωτήσω κάτι?
Είσαι δικηγόρος μήπως?
Δεν το λέω για να σε προσβάλω ή να απορίψω αυτά που λες αλλά έχει σημασία για μένα όπως καταλαβαίνεις..

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
194
Πόντοι
6.055
Είμαι ασκούμενος.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για άλλο ένα παράδειγμα πάρε το εξής. Εσυ λές οτι δεν μπορείς να αποπληρώσεις τα χρεωστούμενα γιατί δεν σου φτάνει το εισόδημα σου.
Αν τα τσακάλια, οι δικηγόροι που σε κυνηγούν, αποδείξουν οτι έχεις μεγαλύτερο εισόδημα απο οτι δηλώνεις στο δικαστήριο... σκύψε να πιάσεις το σαπούνι
Ναι δε διαφωνώ γιαυτό αλλά πας μέσα για φοροδιαφυγή.
Όχι όμως για τα χρωστούμενα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας)
Σε τέτοιες καταστάσεις παίρνεις τα ρίσκα σου.

Εκτός βέβαια αν εννοείς ότι θα αποδειξουν πως το εισόδημά σου είναι αρκετά μεγάλο και ΜΠΟΡΕΙΣ να τους ξεχρεώσεις!
Όχι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει.
Τα ποσά που χρωστάω είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τα ετήσια εισοδήματά μου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Υπάρχουν κάποιες extreme περιπτώσεις όπως η δόλια χρεοκοπία και η καταδολίευση δανειστών (αν πχ ενώ χρωστάς αρχίζεις και εκποιείς περιουσιακά στοιχεία) που πας φυλακή αλλά θα πρέπει να σε κυνηγήσει πολύ εντατικά κάποιος γιατί πρέπει να αποδείξει όλα αυτά και συνήθως αν τα ποσά δεν είναι μεγάλα ακόμη και οι τράπεζες βαριούνται να το ψάξουν...

Για τους ψαγμένους υπάρχει το γνωστό από την υπόθεση της ΑΕΚ άρθρο 44 αλλά πλέον μιλάμε για ΑΕ και χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ...

Αυτό που ακούω πάντως είναι ότι αν κάποιος είναι αποφασμένος να μην πληρώσει, υπάρχουν αρκετές φόρμουλες με τις οποίες μπορεί να το πετύχει αλλά θα πρέπει να έχει bugdet για δικηγόρους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ...

Φυσικά και αυτό αφορά μεγαλοκαρχαρίες που κρύβονται πίσω από πλέγμα εταιριών...

Και κατά την άποψή μου δεν αξίζει να στιγματιστείς από τον τειρεσία αλλά και διάφορες ιδιωτικές βάσεις δεδομένων πολύ πιο hardcore  από τον τειρεσία ο οποίος υπόκειται και σε κάποιο έλεγχο για λίγες χιλιάδες ευρώ (διότι στα μεγάλα ποσά άνω των €50.000 οι τράπεζες ζητούν ενέχυρα ή υποθήκες / προσημειώσεις)...

Και φυσικά αν μπλέξεις με τίποτα τοκογλύφους, εκεί θα εύχεσαι να είχες πάει φυλακή.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
30
Πόντοι
16
Καλά ρε φίλε, ζητάς εδω πέρα απόψεις για τέτοια σοβαρα θέματα ?

Δηλαδή αν σου πω εγώ οτι είμαι πυρηνικός καθηγητής νομικού δικαίου και σε συμβουλεύω ελεύθερα να σκορπάς χρέη αριστερά δεξιά και αμα τολμίσει να σου μιλήσει κάποιος εσύ να του κάνεις κωλόχερο, εσύ τι θα απαντήσεις μετά στο δικαστήριο ?
Με συμβούλεψε ο Spermbob απο το bourdela.com να σας γράψω στα αρχίδια μου ?

Τράβα ρώτα κάποιον κανονικό δικηγόρο (να κάθεσαι δηλαδή απέναντι του και να τον βλέπεις...) και άσε τους διαδικτυακούς παντογνώστες...

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Καλά ρε φίλε, ζητάς εδω πέρα απόψεις για τέτοια σοβαρα θέματα ?

Δηλαδή αν σου πω εγώ οτι είμαι πυρηνικός καθηγητής νομικού δικαίου και σε συμβουλεύω ελεύθερα να σκορπάς χρέη αριστερά δεξιά και αμα τολμίσει να σου μιλήσει κάποιος εσύ να του κάνεις κωλόχερο, εσύ τι θα απαντήσεις μετά στο δικαστήριο ?
Με συμβούλεψε ο Spermbob απο το bourdela.com να σας γράψω στα αρχίδια μου ?

Τράβα ρώτα κάποιον κανονικό δικηγόρο (να κάθεσαι δηλαδή απέναντι του και να τον βλέπεις...) και άσε τους διαδικτυακούς παντογνώστες...
Να σου πω κάτι φίλε μου και σ΄ευχαριστώ κατ΄αρχήν για τις συμβουλές (δεν το λέω ειρωνικά)
Έχω πάει σε δικηγόρους.
Μία (που ήταν και γνωστή) μου έπαιρνε 100€/επίσκεψη για να της κάνω ερωτήσεις!
Χρειάστηκε 6 φορές να παω για να αρχίσω να βγάζω συμπεράσματα και για να αρχίζω να δρομολογώ κάποιες καταστάσεις
Ο άλλος που πήγα (και ήταν και δωρεάν η επίσκεψη) ήταν νομικός σύμβουλος τράπεζας και μου είπε ορθά κοφτά ότι για δάνεια και κάρτες ΔΕΝ πας μέσα.
Όταν μπήκαμε όμως σε λεπτομέρειες τον είδα λιγο διστακτικό και τελικά μου είπε ότι απ΄όσο ξέρει αυτός, τουλάχιστον η τράπε΄ζ του δεν έχει βάλει κανέναν μέσα.
Και πήγα και σε διάφορους άλλους και τα συμπέρασμα ήταν περίπου το ίδιο:οι τράπεζες δε σε βάζουν μέσα.
Αλλά!!!
Πειράζει να πάρω και κάποιες άλλες γνώμες?
Άλλωστε οι απόψεις των παιδιών δεν μου φάνηκαν για π@π@ρολογίες.
Συγκρίνοντας και μ΄αυτά που ήδη άκουσα πρόσωπο με πρόσωπο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom