Νέα

Παρέλαση σήμερα στην Αθήνα: Η σημαιοφόρος με την μαντήλα που ξεχώρισε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sapakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 448
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Ο λόγος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα . 8 Οκτωβρίου 1838

Εφημερίς «Ο Αιών», 13 Νοεμβρίου 1838

"...Παιδιά μου! Εις τον τόπον τούτον, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιόν καιρόν άντρες σοφοί και άντρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ, και ούτε να φθάσω τα ίχνη των….

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους και έτσι έλαβαν καιρόν πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι, και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν και οι Μουσουλμάνοι, και έκαμαν ότι μπορούσαν, διά να αλλάξει ο λαός την πίστη του… Έκοψαν γλώσσες σε πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν… Τον ένα έκοβαν, ο άλλος τον σταυρό του έκανε.

Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διώρισε έναν βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν Πατριάρχη και του έδωσε την εξουσία της Εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός Κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο Σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι Κοτζαμπάσηδες εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξις, οι έμποροι, και οι προκομμένοι, το καλλίτερο μέρος των πολιτών, μη υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν κι οι γραμματισμένοι επήραν τα βιβλία και φύγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, κι έτσι έμεινε ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε καθ’ ημέρα χειρότερα… διότι αν βρισκόταν μεταξύ του λαού κανείς με λίγη άνθηση τον λάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορον της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μη υποφέροντες την τυραννίαν των Τούρκων και βλέποντες τις δόξες και τις ηδονές οπού απελάμβανον αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε μέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχυνε.

ναι και;

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Τωρα μας τρολαρεις μου φαινεται. Γραφεις για την εκπομπή του σκαι με τον τσατσοπουλο και δεν ξερεις ποιος είναι ο βερεμης?

τον έψαξα στο google. ναι τον ξέρω!

Το 2008 ήταν ο ιστορικός συνεργάτης των ντοκιμαντέρ «Εμείς οι Έλληνες» και «Μεγάλοι Έλληνες» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Επανέρχεται το 2011 ως ιστορικός σύμβουλος -σε συνεργασία με τον Ιάκωβο Μιχαηλίδη- στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «1821», τη συζήτηση «1821...σήμερα» στον ίδιο σταθμό»[8], ενώ έκανε επιστημονική επίβλεψη του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ «1821» σε συνεργασία με την Αθανασία Χατζή. Την ίδια περίπου περίοδο ήταν και ο ιστορικός σύμβουλος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ «Μάχες των Ελλήνων» και της συνακόλουθης συζήτησης

ωραίος!

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Απο ιστορια σκιζει ο ξυδης βλεπω

οι αλβανοι πολεμησαν στο πλευρο μας λεει για να διωξουμε τους τουρκους   :2funny:

μηπως και οι αιγυπτιοι πολεμησαν μαζι μας?
διδαξε μας μεγαλε ιστορικε ξυδη

πες αλήθεια τώρα, αυτό κατάλαβες;  :headbang: :headbang: :2funny: :2funny:  :2funny:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Τωρα μας τρολαρεις μου φαινεται. Γραφεις για την εκπομπή του σκαι με τον τσατσοπουλο και δεν ξερεις ποιος είναι ο βερεμης?
Τον Βερεμη με το μουστακακι τον παρακολουθω και στο ραδιοφωνο οταν βγαινει και ειναι μια χαρα ιστορικος.Αντικειμενικος,ετσι πρεπει να ναι.Και επειδη ειπε στο ντοκιμαντερ του ΣΚΑΙ οτι στην επανασταση του 1821 ελαβαν μερος και μη ελληνογλωσοι πληθυσμοι,χαρηκαν οι χαχολοι που ηδονιζονται με καθε τι αντεθνικο.Ε,και;Ειχαν ελληνικη συνειδηση και αγωνιστηκαν για τη πατριδα και τον ελληνισμο,ναι η οχι;Φυσικα ναι αφου αισθανονταν Ελληνες.Και επειδη αυτο εχει κριθει ανεπιστρεπτι,τους τσουζει ορισμενους.

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.824
Πόντοι
6.265
διάφοροι αλβανοί, αρβανίτες, πομάκοι κλπ που πολέμησαν στο πλευρό μας, ήταν χριστιανοί; 

Ποιοι ειναι οι "Διαφοροι" αλβανοι?

2-3 ατομα?  :2funny:

πολεμησαν αλβανοι στο πλευρο μας συμφωνα με τον ιστορικο ξυδη  :2funny:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
στον αγώνα των Ελλήνων ΚΑΝΕΝΑΣ μουσουλμάνος δεν τάχθηκε στο πλευρό τους... τελεία και παύλα...

από κεί και πέρα μπορεί να πολεμήσανε πολλοί μουσουλμάνοι εναντίον των Τούρκων αλλά αποκλειστικά και μόνον για τα δικά τους συμφέροντα ...
Βλακα,ε βλακα.Μονος σου αναιρεις τις παπαριες που λες.

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Τον Βερεμη με το μουστακακι τον παρακολουθω και στο ραδιοφωνο οταν βγαινει και ειναι μια χαρα ιστορικος.Αντικειμενικος,ετσι πρεπει να ναι.Και επειδη ειπε στο ντοκιμαντερ του ΣΚΑΙ οτι στην επανασταση του 1821 ελαβαν μερος και μη ελληνογλωσοι πληθυσμοι,χαρηκαν οι χαχολοι που ηδονιζονται με καθε τι αντεθνικο.Ε,και;Ειχαν ελληνικη συνειδηση και αγωνιστηκαν για τη πατριδα και τον ελληνισμο,ναι η οχι;Φυσικα ναι αφου αισθανονταν Ελληνες.Και επειδη αυτο εχει κριθει ανεπιστρεπτι,τους τσουζει ορισμενους.

προσωπικά το συγκεκριμένο δεν το θεωρω καν αντιεθνικό. ούτε το ότι ο μισός και βάλε πληθυσμός του πρώτου ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση δεν μιλούσε καν ελληνικά, ούτε το ότι λόγω εμφυλίων μεταξύ των επαναστατών η επανάσταση θα είχε αποτύχει αν δεν μας είχαν βοηθήσει οι μεγάλες δυνάμεις. δεν με κάνουν λιγότερο έλληνα όλα αυτά ούτε αγαπάω την πατρίδα μου λιγότερο. απλά δεν ζω σε συννεφάκια και είμαι πολύ πιο ρεαλιστής από κάποιους άλλους. Η ιστορία διδάσκει, όποιος δεν την γνωρίζει δημιουργεί στρεβλή εικόνα, δημιουργεί μύθους και οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα, πράξεις, ιδέες κλπ κλπ

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Ποιοι ειναι οι "Διαφοροι" αλβανοι?

2-3 ατομα?  :2funny:

πολεμησαν αλβανοι στο πλευρο μας συμφωνα με τον ιστορικο ξυδη  :2funny:

το αν πολέμησαν αλβανοί υπέρ των ελλήνων το 21 είναι αδιαμφισβήτητο. εδώ συζητάμε αν κάποιοι απ αυτούς ήταν και μουσουλμάνοι.

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

έχει γιατί αυτό που παρέθεσες δεν προσφέρει τίποτα στην συζήτηση, ούτε υπέρ των επιχειρημάτων της μίας πλευράς, ούτε της άλλης.

εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα την σχέση του με αυτά που λέμε.

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

συμφωνώ απολύτως με αυτό που λες.

τιμή μου καμάρι μου αν ένας ξένος αισθάνεται έλληνας και πολεμάει στο πλευρό μου.
όπως επίσης τιμή και καμάρι μου αν ένα ξένο παιδάκι αισθάνεσαι ελληνάκι και κρατάει την ελληνική σημαία!

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.824
Πόντοι
6.265
το αν πολέμησαν αλβανοί υπέρ των ελλήνων το 21 είναι αδιαμφισβήτητο. εδώ συζητάμε αν κάποιοι απ αυτούς ήταν και μουσουλμάνοι.

Και ο ακολουθως του λορδου βυρωνα ηταν αμερικανος
αρα και οι αμερικανοι πολεμησαν υπερ των Ελληνων   :2funny:

ποιοι ειναι οι αλβανοι που πολεμησαν υπερ των Ελληνων? τους ξερει μονο  ο ξυδης  :2funny:

¨"όπως επίσης τιμή και καμάρι μου αν ένα ξένο παιδάκι αισθάνεσαι ελληνάκι και κρατάει την ελληνική σημαία!"

Εγω αισθανομαι ιαπωνακι αν παω στην ιαπωνια θα μου δωσουνε να κρατησω την σημαια τους?

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
αρα και οι αμερικανοι πολεμησαν υπερ των Ελληνων  :2funny:

ποιοι ειναι οι αλβανοι που πολεμησαν υπερ των Ελληνων? τους ξερει μονο  ο ξυδης  :2funny:

Τωρα θα σου πει ότι οι αρβανιτες ειναι αλβανοι...

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
αρα και οι αμερικανοι πολεμησαν υπερ των Ελληνων  :2funny:

δημοτικό τελείωσες; καταλαβαίνεις ότι μιλάω για περιπτώσεις και όχι για σύνολα λαών/εθνών ως απάντηση στην βλακεία του τραμουντάνα ότι «ΚΑΝΕΝΑΣ μουσουλμάνος...». 

γενικά καταλαβαίνεις τι διαβάσεις ή μπαίνεις μόνο για το flaming? 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.824
Πόντοι
6.265
Για περιπτωση αναφερα και εγω
σου ειπα για 2-3 ατομα τι σημαινει αυτο? τιποτα

και αμερικανος πολεμησε δηλαδη διδασκεται πουθενα στην ιστορια οτι αμερικανοι πολεμησαν υπερ των Ελληνων στην επανασταση?

αντε και να ητανε 2-3 μουσουλμανοι ποσοστο δηλαδη 0.0000001% που πολεμησαν τι σημανει αυτο? τιποτα

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
:offtopic:πριν λιγο καιρο επινα καφεδακι απογευμα σε ενα μαγαζι που παω συχνα. σκαει ενας αλφα,πενηνταρης,απο το 90 εδω,κλασσικος γαμαω σκοτωνω κλανω,τα ξερω ολα ,ειμαι μεσα σε ολα,μορφωμενος απο το πολυτεχνειο τυραννων επι εποχης χοτζα. ειχαμε εναν εκπληκτικο διαλογο,ακρως επιμορφωτικο...οσο ζεις μαθαινεις :2funny:

- φιλε να σου πω εγω για τον μεγαλεξανδρο,αυτα που ξερετε εσεις εδω ειναι μαλακιες

- χχμμ...που τον ξερεις εσυ τον μεγα? για λεγε

- οι στρατιωτες του μεγαλεξανδρου,ηταν αλβανοι!

- ελα ρε,που το ξερεις εσυ αυτο? ποιος σου τα ειπε?

- στα σχολεια μας,εσεις εδω την μαθαινετε λαθος την ιστορια,ολο ψεμματα σας λενε και θα σου πω και γιατι.

- για λεγε να μαθαινουμε και εμεις.

- εδω η ελλαδα δεν εβγαζε ποτε αντρες,δεν κανετε εσεις εδω και τοξερε αυτο ο μεγαλεξανδρος. τοτε λοιπον τα παλια χρονια, ηρθε στην αλβανια και διαλεξε αντρες πολεμισταραδες επειδη αυτα τα μερη τετοιους βγαζουν παραδοσιακα και εφτιαξε στρατο και πηγε μεχρι την ινδια. σιγα μη καταφερνε τετοια με ελληνες. αυτα ειναι γνωστα μη μου πεις δε τα ξερετε

- ζυγωσε να σου πω....εδω σκανε καμια φορα για καφεδακι κατι ατομα απο τη χρυση αυγη και τους βλεπω και λιγο νευρικους τελευταια,προσεχε με αυτες τις αποψεις....

εδω και 2 μηνες περναει με το αυτοκινητο και ουτε καν στριβει το κεφαλι να κοιταξει :grin:   :offtopic:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom