Νέα

"π" το νέο κρυπτονόμισμα από τον Έλληνα Δρ Νικόλαο Κόκκαλη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gari10
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 350
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.118
Πόντοι
4.895
και ο χρυσός έχει "τυχαιες και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μεταβολες σε καθημερινη βαση". Λέω εγώ.

Η ποσοτική χαλάρωση (επαναγορά και διαγραφή κρατικών ομολόγων) καταστρέφει την αξία του χρήματος (πληθωρισμός).

Όχι, δε μας αρέσει από τα 100 φασόλια που θα φάμε να δίνουμε τα 24 στον νταβατζή μας και τους υπαλλήλους του.

ως νταβατζή εννοείς το κράτος με τους κάθε είδους φόρους που πληρώνεις ;

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Οσοι δεν θελετε τον "νταβατζη", μαθετε πολεμικες τεχνες για την περιπτωση που θα μπει διαρρηκτης, μαθετε να τρεχετε γρηγορα για την περιπτωση φωτιας, και καθηστε να σας κανει υπηκοους του ο Ερντογαν, μιας που δεν θα υπαρχει τιποτα σε αρμα μαχης ή πετουμενο για να του φερει αντιρρησεις οταν ερθει ως τη Σαλαμινα.

Αλλά και παλι, αναρωτιεμαι ποιος θα επιδικαζει οικονομικες διαφορές, ποιος θα κανει αντιπλημμυρικα και αλλα μη-προσοδοφορα δημοσια εργα, ποιος θα συντηρει αυτο που λεγεται "ανθρωπινος πολιτισμος".

Λεπτομερειες.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Αν σκεφτόταν έτσι όλος ο κόσμος τότε θα ήμασταν ακόμα δουλοπάροικοι σε φεουδάρχη ή σκλάβοι σε αφέντη. Ευτυχώς όμως πάντα κάποιοι δημιουργούν το επόμενο είδος κοινωνίας δουλεύοντας στο τώρα. Μη συγχέετε τους αριστερο-αναρχικούς με τους αναρχο-φιλελεύθερους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προγραμματιστές που σχεδίσαν τα βασικά κρυπτονομίσματα είναι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, με μεγάλη εμπειρία και δεν πέταγαν μολότοφ όταν ήταν παιδιά. Και επειδή αναφέρθηκε και κάτι για την κοινωνία, θεωρητικά τουλάχιστο είναι δυνατό να στηριχθεί ολόκληρη κοινωνία με συμβόλαια τύπου blockchain χωρίς την ανάγκη δικαστή, τραπεζίτη, τροχονόμου ή άλλης εξουσίας.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τωρα, για το αν υπαρχει Κοινωνια, ειναι πολυ φιλοσοφικο για να το συζητησουμε στο bourdela.
Η απαντησή μου ειναι οτι μια χαρα υπαρχει Κοινωνια, μια χαρα εκλεγει Τσιπρες και Μητσοτακηδες, μια χαρα φορολογει ο,τι κινειται (και εν πολλοις ορθως), μια χαρα υπαρχει τραπεζικο συστημα που εχει υπο πληρη ελεγχο τα προσωπικα δεδομενα του καθενος μας, μια χαρα υπαρχουν Αρχες Ασφαλειας και στρατος που μπορει ανα πασα στιγμη να επιβαλλει την ισχυ του (στο εσωτερικο και στο εξωτερικο).

Οσοι λοιπον νομιζετε οτι ειστε καποιου ειδους αναρχο-φιλελευθεροι, γυριστε πλευρο και πληρωστε τους φορους σας στον Κυριάκο, γιατι οταν ερθει απο κει το ΣΔΟΕ θα ειναι πολυ αργα για κρυπτονομισματα.

Αρχηγέ, δεν είπες πολλά με αυτά που έγραψες. Οποιοσδήποτε μπορεί να υιοθετήσει τα γραπτά σου.
Φαντάζομαι και ένας κομισάριος στην πάλαι πότε ένδοξη Αγία Σοβιετική Αυτοκρατορία.
"Μια χαρά υπάρχει κοινωνία, εσείς οι αναρχοκαπιταλιστές γυρίστε πλευρό και δουλεύετε για την ΕΣΣΔ επειδή αν έρθει από εκεί η NKVD θα είναι πολύ αργά για τα ... πάντα".

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Οσοι δεν θελετε τον "νταβατζη", μαθετε πολεμικες τεχνες για την περιπτωση που θα μπει διαρρηκτης, μαθετε να τρεχετε γρηγορα για την περιπτωση φωτιας, και καθηστε να σας κανει υπηκοους του ο Ερντογαν, μιας που δεν θα υπαρχει τιποτα σε αρμα μαχης ή πετουμενο για να του φερει αντιρρησεις οταν ερθει ως τη Σαλαμινα.
Δεν νομίζω κανένας αναρχοκαπιταλιστής να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει αναρχική περιοχή τώρα.
Ο αναρχοκαπιταλισμός έχει νόημα μόνο αν επικρατήσει παγκόσμια τέτοια τάση.

Αλλά και παλι, αναρωτιεμαι ποιος θα επιδικαζει οικονομικες διαφορές, ποιος θα κανει αντιπλημμυρικα και αλλα μη-προσοδοφορα δημοσια εργα, ποιος θα συντηρει αυτο που λεγεται "ανθρωπινος πολιτισμος".

Λεπτομερειες.
Εντάξει τώρα αυτά λύνονται και με τα πιο απλά βιβλία, δεν θα συζητήσουμε από μηδενικής βάσης.
Αν σε ενδιαφέρει ξέρεις τι να διαβάσεις και αν διαφωνείς και γουστάρεις έλα να τα συζητήσουμε.

Υ.Γ. Αν θες μπορώ να σου προτείνω ωραία βιβλιαράκια για αναρχοκαπιταλισμό.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Διοτι τα κρατη και οι κυβερνησεις εχουν ευθυνη εναντι των κοινωνιων τους για ενα ζητημα που εκτεινεται περα του ατομικου οριζοντα , οπως ειναι το νομισμα.
Εγώ δεν δίνω στο κράτος τέτοια ευθύνη, μου την επιβάλει με την βία.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αν σκεφτόταν έτσι όλος ο κόσμος τότε θα ήμασταν ακόμα δουλοπάροικοι σε φεουδάρχη ή σκλάβοι σε αφέντη. Ευτυχώς όμως πάντα κάποιοι δημιουργούν το επόμενο είδος κοινωνίας δουλεύοντας στο τώρα. Μη συγχέετε τους αριστερο-αναρχικούς με τους αναρχο-φιλελεύθερους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προγραμματιστές που σχεδίσαν τα βασικά κρυπτονομίσματα είναι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, με μεγάλη εμπειρία και δεν πέταγαν μολότοφ όταν ήταν παιδιά. Και επειδή αναφέρθηκε και κάτι για την κοινωνία, θεωρητικά τουλάχιστο είναι δυνατό να στηριχθεί ολόκληρη κοινωνία με συμβόλαια τύπου blockchain χωρίς την ανάγκη δικαστή, τραπεζίτη, τροχονόμου ή άλλης εξουσίας.
Αδερφέ είσαι αναρχοφιλελές και εσύ;
Δεν το περίμενα να βρω εδώ μέσα τέτοια σύμπτωση.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
τα έγραψες εξαιρετικά, ειδικά αυτή η φράση είναι η ουσία κάθε τέτοιας περίπτωσης : "Όλα ξεκινούν με μία καλή και στιβαρή ιστορία, όπως η τεχνολογία blockchain εν προκειμένω, και πάνω της στήνεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι που το φουσκώνει η απληστία των ανόητων."  :thumbsup:

:hi:

OP
OP
gari10

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
invitation code bougr

Συνημμένα

• pi.png
    pi.png
    527,8 KB · Εμφανίσεις: 52

Λελέκος

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2013
Κριτικές
2
Like
295
Πόντοι
21
Το δικό μου είναι καλύτερο .

invitation code energee

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Τυποι, στους κυκλους προστασιας, παιζει και συναντησεις των μελων του κυκλου για πιωματα-γκομενιλικια;

Μπορω να εχω παραπανω απο ενα κυκλο προστασιας και να ανηκω ταυτοχρονα και σε κυκλους της επιλογης μου;

Αν θελω, προσκαλω και φιλους μου που ανηκουν σε απροστατευτα τετραγωνα;

Αν ερθουν στο κυκλο προστασιας μου, μπορουν να φερουν και καποιους δικους τους που ανηκαν σε σεξουαλικα τριγωνα;

OP
OP
gari10

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
Στα διάφορα chat της εφαρμογής βρίσκεις ότι θες

OP
OP
gari10

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
Στο chat @bougr δεν μπορώ να μπω
μου βγάζει error 538
:think:

OP
OP
gari10

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
Προς:
marino.., morfea.., athin.., tolisx.., ..doe, 911.., nyo.., pavlos.., niki.., uoa.., jeu.., rew.., poutan.., cmak.., ..balik.., viken.., ..kokk.., crma.., ..marin..
κάντε ρε μάγκες κανα ταπ, τσάμπα είναι

Για όσους θέλουν να εγγραφούν ο κωδικός είναι bougr

Συνημμένα

• pi.png
    pi.png
    527,8 KB · Εμφανίσεις: 39

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εγώ δεν δίνω στο κράτος τέτοια ευθύνη, μου την επιβάλει με την βία.

Kαι πολυ καλως το κρατος επιβαλλει με τη βια ( αυτο σημαινει κρατος αλλωστε), ορισμενα πραγματα, αλλιως η βια που θα επεβαλε ο ενας στον αλλο αναρχα και ανεξελεγκτα, θα κατεστρεφε καθε πιθανοτητα υπαρξης κοινωνιας.

OP
OP
gari10

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
Χαμός με το πι
Έπεσε ο server από τα αιτήματα

omeredi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2019
Κριτικές
1
Like
1.337
Πόντοι
206
Προς:
marino.., morfea.., athin.., tolisx.., ..doe, 911.., nyo.., pavlos.., niki.., uoa.., jeu.., rew.., poutan.., cmak.., ..balik.., viken.., ..kokk.., crma.., ..marin..
κάντε ρε μάγκες κανα ταπ, τσάμπα είναι

Για όσους θέλουν να εγγραφούν ο κωδικός είναι bougr

Ποσους εχεις γραψει?

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Kαι πολυ καλως το κρατος επιβαλλει με τη βια ( αυτο σημαινει κρατος αλλωστε), ορισμενα πραγματα, αλλιως η βια που θα επεβαλε ο ενας στον αλλο αναρχα και ανεξελεγκτα, θα κατεστρεφε καθε πιθανοτητα υπαρξης κοινωνιας.
Καλώς τον φίλο μου τον Chevalier, καιρό είχαμε να μιλήσουμε.

Διαφωνώ μαζί σου προφανώς! Δεν είμαι ουτοπιστής και αναρχοκομμουνιστής που νομίζουν πως θα ζούμε σε παράδεισο.

Σε μια υποτιθέμενη περίπτωση παγκόσμιας αναρχίας, που δεν θα γίνει όσο ζω, το πιθανότερο να υπάρχουν ιδιωτικοί μηχανισμοί επιβολής βίας, ιδιωτικές αστυνομίες, ιδιωτικοί νομοθετικοί οίκοι, ιδιωτικά δικαστήρια κλπ.

Δεν είναι πολύ καλύτερο να μην στο επιβάλλουν αλλά να διαλέγεις;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Καλώς τον φίλο μου τον Chevalier, καιρό είχαμε να μιλήσουμε.

Διαφωνώ μαζί σου προφανώς! Δεν είμαι ουτοπιστής και αναρχοκομμουνιστής που νομίζουν πως θα ζούμε σε παράδεισο.

Σε μια υποτιθέμενη περίπτωση παγκόσμιας αναρχίας, που δεν θα γίνει όσο ζω, το πιθανότερο να υπάρχουν ιδιωτικοί μηχανισμοί επιβολής βίας, ιδιωτικές αστυνομίες, ιδιωτικοί νομοθετικοί οίκοι, ιδιωτικά δικαστήρια κλπ.

Δεν είναι πολύ καλύτερο να μην στο επιβάλλουν αλλά να διαλέγεις;

Nομιζω καλα θυμασαι, οτι το χαμε πιασει αυτο το θεμα. Και εγω καθε αλλο παρα θεωρω το κρατος κατι το φετιχιστικο η το ανωτερο απο τον ανθρωπο.
Ειναι ωστοσο ενα εργαλειο που δημιουργησαν οι ανθρωποι και οφειλει να ειναι παντα υπο την αιρεση της επιλογης των ανθρωπων , ωστε να τους εξυπηρετει στην ικανοποιηση διαφορων κοινων και συλλογικων αναγκων.
Εξυπηρετει αυτο με διαφορετικο τροπο απο την αγορα. Θα μου πεις υπαρχει το υποχρεωτικο της υποθεσης. To υποχρεωτικο αποτελει κομματι της  " εξυπηρετησης" που οφειλει το κρατος . Ειναι λιγο αντιφατικο αλλα δε λειτουργει αλλιως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom