Νέα

"π" το νέο κρυπτονόμισμα από τον Έλληνα Δρ Νικόλαο Κόκκαλη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gari10
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 350
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Crypto Women Travel

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2020
Like
105
Πόντοι
1
Το συγκεκριμένο νόμισμα "π" στο οποίο αναφέρεται το θέμα είναι πράγματι μια ανακρίβεια και μιά προσδοκία για αυτόν που το προμοτάρει ... υπάρχει μάλιστα σύγχυση με ενα πραγματικο νόμισμα το 'p" το οποίο όμως δεν έχει σχέση με το "π".

Συμφωνώ ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα τα πράγματα είναι λίγο θολά και δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσει, από την άλλη από την στιγμή που δεν χρειάζεται κάποιος να επενδύσει χρήματα δεν έχει να χάσει κάτι.
Στα ποστ μου αναφέρομαι γενικά στα κρυπτονομίσματα, καθώς όσοι είναι εναντίον έγραψαν ότι όλα είναι απάτη, κάτι που δεν έχει καμία βάση. Όσες φορές ζήτησα την επιχειρηματολογία τους στα προηγούμενα ποστ σε αυτά που έγραφα, δεν πήρα καμία απάντηση, παρά μόνο επανέρχονται απλά να γράψουν ότι όλα είναι απάτη και δεν έχουν καμία αξία.

Crypto Women Travel

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2020
Like
105
Πόντοι
1
Για όσους ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα είναι απάτη, ξέρετε πια είναι η αληθινή απάτη; Φυσικά το παραστατικό χρήμα (ευρώ, δολλάρια, κτλ). Φαντάζομαι πως γνωρίζουν ότι ποια το παραστικά χρήμα δεν συνδέεται με τα αποθέματα χρυσού, άρα έχει μηδενική αξία και βγαίνει στην κυκλοφόρία επιπλέον χρήμα μόλις οι κυβερνήσεις και οι τραπεζικοί οργανισμοί βρουν τα δύσκολα, όπως συνέβη μερικούς μήνες πριν στην Αμερική.
Το οξύμωρο είναι ότι ισχυρίζονται ότι το Bitcoin δεν έχει πραγματική αξία και δεν είναι μέσο αποθήκευσης αξίας, ενώ φαντάζομαι θα ξέρουν ότι πριν 100 χρόνια με $1 μπορούσες να πας για ψώνια, ενώ τώρα δεν αγοράζεις ούτε σοκολάτα, τότε με $10000 ήσουν πλούσιος, σήμερα βγάζεις δεν βγάζεις έναν χρόνο με αυτά τα λεφτά. Με άλλα λόγια η αξία του συνέχεια πέφτει και επιπλέον όταν οι κυβερνήσεις το επιθυμούν βγάζουν και άλλο χρήμα στην αγορά.

Skorpios111

Νέο Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2020
Like
4
Πόντοι
0
Καλησπερα παιδια σημερα κιολαςμου σύστησαν μια αντίστοιχη εφαρμογη με το ονομα electroneum η οποια μου.είπαν ότι εχει αρκετες προοπτικές..Εγω εκανα Την αρχη δεν εχουμε κατι να χασουμε...οποιος ενδιαφέρεται να ξεκινησει ας την κατεβάσει απο το playstore και αν θελετε να βαδισουμε ως ομάδα για πιο γρήγορο κ ανταγωνιστικό μαζεμα βαλτε τον κωδικο εναρξης ( πατώντας στις 3 τελειες κατω δεξια-στην πρωτη Επιλογή earn more-και στο κατω εικονιδιο)τον κωδικό D36A8D

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
οταν είσαι φτωχαδάκι παραπεταμένο στο σημερα αυτα μπορεί να σκεφτεί η κουτρα σου ... ειδικα νεο-ελληνας με αγύριστο αρβανίτικο κεφάλι ....
Πόσο λάθος κάνεις.

Και απο την εκτίνηση που κάνεις για μένα, καταλαβαίνω οτι εσύ είσαι ένας μπατίρης και μικροαπατεώνας. Αλλα περιορισμένων ικανοτήτων.

Απο τη στιγμή που δεν απαντάς επι της ουσιας, δεν έχεις τι να πεις και πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.

Θα βρεις κορόιδα, είναι σίγουρο. Αλλά θα παραμείνεις μέτριος.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
αλλά όταν είσαι νεο-ελληνας ζωσμένος απο χρέη και βλακώδεις τουρκο-βλαχο-αρβανίτικες αντιλήψεις περιμένεις να ζήσεις σαν δημόσιος υπάλληλος των 800 ευρω μέχρι να βγεις στη σύνταξη των 600 .... και μετα περιμένεις να συμβει το μοιραίο σε 10-15 χρονάκια μαζύ με τους λαθρο που θα εχουν εισβάλει στη ζωή σου ...

Φιλαράκο, γιατί δεν κόβεις το μπάφο αφου σε πειράζει.

Εαν είσαι πάνω απο 12 ετών και γράφεις αυτές τις ανοησιες, σε ανθρώπους που έχεις μετρήσει λάθος, σε λυπάμαι. Κάνε κανα κοπυ παστε απο κανα σαιτ που βρήκες μπας και πείσεις κανα κορόιδο και άσε εμας να υποφέρουμε

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
irobot Πιστεύω δεν είναι τυχαίο που όταν εμείς απαντάμε συγκεκριμένα στις ερωτήσεις ή τις ανακρίβειες που ποστάρουν, δεν απαντούν ποτέ

Μήπως έχεις πυρετό φιλαράκο;

Ουτε μια απάντηση συγκεκριμένη δεν έχετε δώσει - αντίθετα οι ερωτήσεις ειναι πολύ συγκεκριμένες αλλά κάνετε τουμπεκι.

Και μιας και χρησιμοποιείς τη λέξη "εμείς"...ποιοι είστε "εσεις"; Για ξεκαθάρισέ το

Ρε παρε καμμια ασπιρίνη να σου φύγει ο πυρετός λέμε που δεν ξέρεις τι λες.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Για όσους ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα είναι απάτη, ξέρετε πια είναι η αληθινή απάτη; Φυσικά το παραστατικό χρήμα (ευρώ, δολλάρια, κτλ). Φαντάζομαι πως γνωρίζουν ότι ποια το παραστικά χρήμα δεν συνδέεται με τα αποθέματα χρυσού, άρα έχει μηδενική αξία και βγαίνει στην κυκλοφόρία επιπλέον χρήμα μόλις οι κυβερνήσεις και οι τραπεζικοί οργανισμοί βρουν τα δύσκολα, όπως συνέβη μερικούς μήνες πριν στην Αμερική.
Έλα ντε, κάθε χρόνο το δολλάριο χάνει αξία. Οι κεντρικές τράπεζες μας ληστεύουν κανονικά. Κανένας δεν προβληματίζεται από αυτό;
Τουλάχιστο το μπιτκοιν δεν έχει κεντρικό τραπεζίτη να ληστεύει κατά το δοκούν, τα νομίσματα στην κυκλοφορία είναι σταθερά και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το αλλάζει αυτό αν δεν έχει ελέγχει την πλειοψηφία από τα πορτοφόλια.

Επίσης, δεν φτιάχθηκε για να κερδοσκοπούμε! Φτιάχθηκε για να παλουκώσει με ασημένιο καρφί την καρδιά των αιμοποτών.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36

Ουτε μια απάντηση συγκεκριμένη δεν έχετε δώσει - αντίθετα οι ερωτήσεις ειναι πολύ συγκεκριμένες αλλά κάνετε τουμπεκι.

Και μιας και χρησιμοποιείς τη λέξη "εμείς"...ποιοι είστε "εσεις"; Για ξεκαθάρισέ το

Ο Αντωνόπουλος απο τον χώρο των cryptocurrencies, είχε αναφέρει παλαιότερα οτι μεγάλο λαθος του οταν ελαβε το μεταπτυχιακό του απο UK στον χώρο των μαθηματικών / πληροφορικής, ήταν η απόφαση να δρστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην ελλάδα..... μετα 5-6 μήνες αποτυχιών και απωλειών εγκατέλειψε την χώρα και μετέφερε τις δραστηριότητεσ σε UK.
Οι έλληνες δεν έχουν δυνατότητες και προοπτική στις εφαρμογές της νεας οικονομίας .... Οι περισσότεροι στον χώρο είανι ασιάτες, ρωσσοι, σλαβόφωνοι και αμερικάνοι ....

πιθανότατα είσαι κατοικος περιστέρι - αιγάλεω και συχνάζεις μπουρνάζι οπότε και ο κοινωνικός σου περίγυρος, τα ενδιαφέροντα οι φίλοι σου και ο τραπεζικός σου κύκλος εστιάζει στα πέριξ και στο συγκεκριμένο επίπεδο ....

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Μια ψηφιακή φούσκα που χακάρεται, κλειδώνεται, εξαφανίζεται
Φίλε (και λοιποί που διαβάζουν), τα κρυπτονομίσματα δεν χακάρονται ούτε κλειδώνονται τόσο εύκολα όσο τα λεφτά στις τράπεζες. Μέχρι σήμερα δεν ξέρω να έχει υπάρξει τέτοια περίπτωση στα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Στο μέλλον ίσως βρεθεί τρόπος αλλά είναι τεχνικά  δύσκολο. Κανένας δεν έχει χάσει λεφτά από σφάλμα του συστήματος. Όσες περιπτώσεις ακούγονται είναι από τύπους που εμπιστευόταν τους κωδικούς τους σε τρίτους ή δεν φύλλατταν σωστά αυτούς.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Ο Αντωνόπουλος απο τον χώρο των cryptocurrencies, είχε αναφέρει παλαιότερα οτι μεγάλο λαθος του οταν ελαβε το μεταπτυχιακό του απο UK στον χώρο των μαθηματικών / πληροφορικής, ήταν η απόφαση να δρστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην ελλάδα..... μετα 5-6 μήνες αποτυχιών και απωλειών εγκατέλειψε την χώρα και μετέφερε τις δραστηριότητεσ σε UK.

Σώπα, είπε τέτοιο πράγμα. Και εσύ απο αυτο κατάλαβες τη μαλακεία που έγραψες παρακάτω

Οι έλληνες δεν έχουν δυνατότητες και προοπτική στις εφαρμογές της νεας οικονομίας .... Οι περισσότεροι στον χώρο είανι ασιάτες, ρωσσοι, σλαβόφωνοι και αμερικάνοι ....
Και με βάση τη μπακαλίστική στατιστική σου, οι Ελληνες δεν έχουν δυνατότητες. Πέρνα απο το ΜΙΤ να το πεις αυτό, θα γελάνε μαζί σου μέχρι τέλος εβδομάδας. Δε θα ήθελα να δώσω ονόματα ΙΤ εταιριών που είναι Ελληνικής ιδιοκτησίας αλλά όχι με έδρα Ελλάδα. Να ψάξεις να βρεις, Χωριατάκο, που ζεις μέσα απο όσα διαβάζεις - βγάζοντας και λάθος συμπεράσματα.  Α και που'σαι, πες αυτο που έγραψες και στον Αντωνόπουλο που τόσο θαυμάζεις - μιας και είναι Ελληνας.

πιθανότατα είσαι κατοικος περιστέρι - αιγάλεω και συχνάζεις μπουρνάζι οπότε και ο κοινωνικός σου περίγυρος, τα ενδιαφέροντα οι φίλοι σου και ο τραπεζικός σου κύκλος εστιάζει στα πέριξ και στο συγκεκριμένο επίπεδο ....

Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, το καταλαβαίνω μην ανησυχείς. Και δείχνω κατανόηση. Δεν ξερω αν έχεις πάει καν σχολείο, για να μου την πεις μου λες "περιστέρι - αιγάλεω" σα να είμαι 15 χρονών. Είσαι μέτριος.

Με βάση τα "συμπεράσματά" σου, ένας χωριάτης είσαι που δεν έχει ταξιδέψει, δεν έχει ζήσει και δεν έχει εργαστεί ποτέ εκτός Ελλάδας.

Και χωριάτης και μέτριος. Σε λυπάμαι. Αλλά δεν ψάχνω για προσωπικό αυτή την περίοδο.

Α ναι - το "τραπεζικος κύκλος" με έκανε και γέλασα. Να'σαι καλά

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Κανένα παπαγαλάκι δεν είπε οτι δεν είναι όλα τα κρυπτο ίδια. Κανένα δεν ανέφερε το επερχόμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Τέλος, κανένα παπαγαλάκι δεν ανέφερε το OneCoin. Απο τις μεγαλύτερες απάτες. Ορίστε λοιπον, διαβάστε
Αγαπητέ, αν κάποιος ξεκινήσει να ασχοληθεί με αυτά θα πάει πρώτα στα γνωστά κρυπτονομίσματα. Άμα πάει και βάλει λεφτά στο "π" και ότι άλλο άγνωστο επειδή του το είπε κάποιος, καλύτερα να μην κάνει τίποτα γιατί είναι επικίνδυνος για την τσέπη του.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Σώπα, είπε τέτοιο πράγμα. Και εσύ απο αυτο κατάλαβες τη μαλακεία που έγραψες παρακάτω
Και με βάση τη μπακαλίστική στατιστική σου, οι Ελληνες δεν έχουν δυνατότητες. Πέρνα απο το ΜΙΤ να το πεις αυτό, θα γελάνε μαζί σου μέχρι τέλος εβδομάδας. Δε θα ήθελα να δώσω ονόματα ΙΤ εταιριών που είναι Ελληνικής ιδιοκτησίας αλλά όχι με έδρα Ελλάδα. Να ψάξεις να βρεις, Χωριατάκο, που ζεις μέσα απο όσα διαβάζεις - βγάζοντας και λάθος συμπεράσματα.  Α και που'σαι, πες αυτο που έγραψες και στον Αντωνόπουλο που τόσο θαυμάζεις - μιας και είναι Ελληνας.

Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, το καταλαβαίνω μην ανησυχείς. Και δείχνω κατανόηση. Δεν ξερω αν έχεις πάει καν σχολείο, για να μου την πεις μου λες "περιστέρι - αιγάλεω" σα να είμαι 15 χρονών. Είσαι μέτριος.

Με βάση τα "συμπεράσματά" σου, ένας χωριάτης είσαι που δεν έχει ταξιδέψει, δεν έχει ζήσει και δεν έχει εργαστεί ποτέ εκτός Ελλάδας.

Και χωριάτης και μέτριος. Σε λυπάμαι. Αλλά δεν ψάχνω για προσωπικό αυτή την περίοδο.

Α ναι - το "τραπεζικος κύκλος" με έκανε και γέλασα. Να'σαι καλά

κλασικός νεο-ελληνας κατα πως τον εχουν όλοι κατα νου .... προσβάλει και μονο προσβάλει τον ηλίθιο βλ μλ χοντρ εαυτό του ....... να τον χαιρεται η γυναικουλα η μανα και το σοι του .... μπλιαχ .... τα κρυπτονομίσματα τον μαράνανε ....

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
κλασικός νεο-ελληνας κατα πως τον εχουν όλοι κατα νου .... προσβάλει και μονο προσβάλει τον ηλίθιο βλ μλ χοντρ εαυτό του ....... να τον χαιρεται η γυναικουλα η μανα και το σοι του .... μπλιαχ .... τα κρυπτονομίσματα τον μαράνανε ....

Δεν ήξερα οτι σε πλήγωσα με αυτά που είπα για σένα. Που σημαίνει οτι όσα είπα ήταν σωστά. Δεν απαντάς σε τίποτα, μόνο γενικές κοινοτοπίες επιπέδου δημοτικού.

Μη βαυκαλίζεις τον εαυτό σου μικρέ, ιδέα δεν έχεις απο κρυπτο. Ουτε τις τεχνικές γνώσεις έχεις, ουτε την εμπειρία για να έχεις εικόνα του ο,τιδήποτε

Διάβασε τι λέει ο διογένης ενα ποστ πίσω. Στα εξηγεί καλά, ξέρει μπαλίτσα.

Εισαι πολύ κατώτερος, και άρα βαρετός. Υπάλληλος, μέτριας μόρφωσης και ικανοτήτων. Σε συνδέω με κάιρο.

Crypto Women Travel

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2020
Like
105
Πόντοι
1

Για να μπορέσεις να ηρεμήσεις, όταν λέω "εμείς" δεν εννοώ κάποιο παγκόσμιο κρυφό lobby που έχει σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο με τα κρυπτονομίσματα όπως εσύ θα φαντάζεσαι, αλλά το λέω για το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εκφραστεί θετικά σε αυτό το θρεντ, όπως για παράδειγμα ο irobot.

Δεν έχω δώσει συγκεκριμένη απάντηση; Σε παρακαλώ δες τα προηγούμενα ποστ μου και θα δεις ότι απαντάω και με τη χρήση παραδειγμάτων, ενώ αντίθετα για τα ερωτήματα που τίθονται στα ποστ μου, δεν μου έχει απαντήσει κανένας από αυτόυς που είναι εναντίον.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς που κάνεις για μένα αλλά και άλλα μέλη δείχνει ότι έχεις εκνευριστεί, καθώς δεν μπορείς να αποδείξεις με επιχειρήματα και γεγονότα τις απόψεις που εκφράζεις.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Δεν ήξερα οτι σε πλήγωσα με αυτά που είπα για σένα. Που σημαίνει οτι όσα είπα ήταν σωστά. Δεν απαντάς σε τίποτα, μόνο γενικές κοινοτοπίες επιπέδου δημοτικού.

Μη βαυκαλίζεις τον εαυτό σου μικρέ, ιδέα δεν έχεις απο κρυπτο. Ουτε τις τεχνικές γνώσεις έχεις, ουτε την εμπειρία για να έχεις εικόνα του ο,τιδήποτε

Διάβασε τι λέει ο διογένης ενα ποστ πίσω. Στα εξηγεί καλά, ξέρει μπαλίτσα.

Εισαι πολύ κατώτερος, και άρα βαρετός. Υπάλληλος, μέτριας μόρφωσης και ικανοτήτων. Σε συνδέω με κάιρο.

Αγενέστατε τυπε - μονοφθαλμε..... καμια σχέση εχω με το συγκεκριμένο νομισμα και δεν χρειάζομαι να πείσω καποιον .....
Πληροφορήθκα απο τα μηνυματα σχετικά με το θέμα και συμετέχω εκφράζοντας τη γνώμη μου και συμβάλω - όσο μπορώ - με τις γνώσεις μου .... το τι ειμαι τι κάνω ποια μορφωση διαθέτω και αν σου προκαλώ βαρεμάρα ουδόλως με ενιαφέρει η γνώμη σου ....
Τυχαίνει να έχω ισχυρή κερδοφορία με το αντικείμενο εκτός ελλάδος και ανέφερα καποια στοιχεία σχετικά με καλούς παικτες του δικτύου που διδάσκουν στην παγκοσμια κοινότητα θεματα που προκαλούν ενδιαφέρον σε άτομα με μυαλό ... όσοι δεν ενδιαφέρονται καλο να μην ασχολούνται και να μην προσβάλουν αγνώστους ....

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα από πραγματικότητα.Αγνοείς ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι μια διαρκείς αλληλεξόντωση με κάποια μικρά διαλείμματα ηρεμίας. Είτε δεν υπήρχαν κράτη με τη μορφή που τα ξέρουμε είτε καθόλου. Το ότι ο πολιτισμενος (λεγόμενος) κόσμος έχει να "ζήσει" πόλεμο εδώ και εβδομήντα χρόνια και έχουν σβήσει η σχετικές με αυτόν μνήμες και βιώματα, δεν σημαίνει ότι ζούμε τον κανόνα αλλά μια εξαίρεση. Υπήρξαν γενιές που έκαναν το φαντάρο για 20 χρόνια πριν και αν γυρίσουν πίσω. Ξεχνάς ότι ο σημερινός άνθρωπος ξεπάστρεψε τον νεαντερτάλιο επειδή μπορούσε και όχι γιατι τον διαδέχθηκε. Έχει αποδειχτεί ότι συνυπήρξαν για κάποια χρόνια.
Ισχύει, αλλά δεν έχεις καταλάβει τι λέω. Δεν λέω πως θα ζούμε σε μια ουτοπία. Έχεις κολλήσει και δεν διαβάζεις καν τι λέω.
Θέλω να υπάρχει βία, αλλά ιδιωτικής μορφής.

Θα κάνω μια παραχώρηση και δεν θα χαρακτηρίσω κακούς όλους τους ανθρώπους. Οστόσο κάποιοι λίγοι είναι πάρα πολύ κακοί και δημιουργούν τις τραγωδίες. Κατά ένα παράδοξο τρόπο οι φιλήσυχοι, οικογενειάρχες και εργατικοί είτε φοβούνται είτε δεν έχουν τη δύναμη , το κουράγιο, τις ικανότητες- πες το όπως θες- για να συνασπιστούν ναι απομονώσουν και να αδρανοποιήσουν τους "κακούς". Δυστυχώς άγονται και φέρονται απ'αυτούς (τους κακούς) που ταυτόχρονα έχουν το επικοινωνιακό χάρισμα ή τη δύναμη (που λείπει από τους άλλους) και τους χρησιμοποιούν για να ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει μεγάλο κακό χωρίς έναν στρατό. Οι στρατοί δεν συντηρούνται χωρίς φόρους από κράτη.
Αν κάποιος είναι επικοινωνιακός και γουστάρουν οι άλλοι, έχει καλώς, που θα βρουν τανκ και πυραύλους;

Μάλλον ανήκεις στους millennials οι οποιοι συγκροτούν τη λεγόμενη "οκονομία της ευκολίας" (convenience economy) που αγνοεί την πραγματικότητα. Αν τόσο σε πλήγωσε που είπα ότι θα μυξοκλαις (αν επικρατήσει ο αναρχοκαπιταλισμός) το αντικαθιστώ με το παραπάνω αλλά δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη γιατί η αντίδρασή σου ήταν δυσανάλογα βαριά και προσβλητική.
Ο αναρχοκαπιταλισμός δεν θα επικρατήσει, δεν θα γίνει κάποιος πόλεμος, οι άνθρωποι θα πάνε προς τα εκεί, αν πάνε, σιγά σιγά χωρίς επαναστάσεις, χωρίς βία. Και μόνο αυτή η φράση σου, δείχνει πως δεν έχεις διαβάσει τι γράφω και δεν έχεις καταλάβει τι λέω.

Η αντίδραση μου δεν ήταν δυσανάλογη. Όπως βλέπεις τώρα συζητάμε την διαφωνία μας. Εσύ είπες την παπαριά σου χωρίς συζήτηση, υπονοώντας πως είμαι κάποιος βλάκας που δεν έχω σκεφτεί αυτά που πιστεύω. Αυτή η εικασία ήταν από μόνη της προσβλητική. Εγώ απάντηση ανάλογα.

Έχετε εξωραΐσει τις φρικαλεότητας μιας ασύδοτης αγοράς και μπαίνετε στο διαδύκτυο  να παραγγείλετε έναν φανταστικά καλό αναρχοκαπιταλισμό και να σας έρθει .
Αν έρθει δεν θα είναι οπως τον φαντάζεστε  :S
Η αγορά είναι μια χαρά, δεν έχει φρικαλεότητες παρά μόνο όταν επεμβαίνει το κράτος.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Eπειδη αυτο εκαναν οταν δεν υπηρχε κρατος. Υπηρχε μεν η "δουλιτσα τους" δηλαδη η δουλεια στα χωραφια και τα ζωα, παραλληλα με λεηλασια και αρπαγη. Κυριαρχουσε η αυτοκαταναλωση , η λεηλασια και η αρπαγη και μικρο μερος μονο της καταναλωσης προερχοταν απο ανταλλαγες προιοντων. Και αυτο μεταξυ κοινοτητων και οχι ατομων.
Επισης η δουλεια γινοταν για την κοινοτητα και το πλεονασμα προσποριζοταν αυτη ( ειτε φυλετικα οργανωμενη, ειτε πολη κρατος ειτε αρχαια αυτοκρατορια).
Ουτε η πυρηνικη σημερινη οικογενεια ηταν το κυριο. Οι κοινωνιες ηταν κυριως φυλετικα οργανωμενες. Επομενως λοιπον ο σημερινος "ανθρωπος που πηγαινει στη δουλιτσα του" ειναι ενα αποτελεσμα μακρας ιστορικης-κοινωνικης διαδικασιας, εχει πολυ αιμα, σιδερο, φωτια απο πισω του και ναι, μεταξυ αλλων το κρατος συνεβαλε για να εμφανιστει αυτος ο τυπος ανθρωπου και κοινωνιας. Ετσι ηταν οι κοινωνιες ως πριν 300 χρονια, και στις πιο προωθημενες κοινωνιες σημερα. Σε πιο καθυστερημενες, οπως Βαλκανια, Ασια μεχρι και πριν καναν αιωνα, στην Αφρικη θα τα δεις και σημερα.
Ναι δεν διαφωνώ, αλλά άλλες εποχές εκείνες και άλλες εποχές τώρα. Και ξαναγράφω για 3213241-φορά. ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ. Γιατί αρνείστε να καταλάβετε τι λέω;

Το εμποριο και ο φιλελευθερισμος δεν εμφανιστηκε εν κενω ξαφνικα καπου το 1680 η το 1700. Ηταν αποτελεσμα μακρων κοινωνικοιστορικων διαδικασιων, που ναι ειχαν ως θεμελιο τους νομους αυτους. Και αλλες ρυθμισεις που διευκολυναν την αποδεσμευση του εργατικου δυναμικου απο τα χωραφια του φευοδαρχη, και το εκαναν διαθεσιμο στην επιχειρηση του καπιταλιστη. Εαν δεν ειχαν προηγηθει αυτες οι διαδικασιες, εαν το κρατος δηλαδη δεν τιμωρουσε το δυναμικο που εφευγε απο το φεουδαρχη, δε ξερω με ποιο τροπο θα πειθαρχουσε στο να μπει υπο τον καπιταλιστη . Οι συνθηκες πρωταρχικης συσσωρευσης του κεφαλαιου εχουν μια πολυ σκοτεινη ιστορια πισω τους.
Διαφωνώ, οι φιλελεύθερες πολιτικές δεν είχαν βάσεις σε μη φιλελεύθερες προηγούμενες πολιτικές. Πιστεύω πως η υλική γέννηση του καπιταλισμού, όπως λέει και ο LeGoff ξεκίνησε από την γέννηση του Καθαρτηρίου και ο σημαντικότερος καταλυτικός παράγων ήταν η πανούκλα του 1347 που οδήγησε στην Αγγλική επανάσταση των δουλοπάροικων το 1381.
Δεν χρειάζεται "πειθαρχία" κράτους για να δουλέψει ο δουλοπάροικος στον καπιταλιστή. Ήθελαν να δουλέψουν στους καπιταλιστές.
Μάλιστα υπήρχε σε κάποιες πόλεις νόμος που έλεγε πως αν κάποιος δουλοπάροικος έφευγε από το φέουδο, ο φεουδάρχης είχε το δικαίωμα να τον διεκδικήσει μέχρι να περάσει ένας χρόνος.
Επειδή ανέφερα την επανάσταση των δουλοπάροικων, ένα από τα αιτήματά τους ήταν η ελεύθερη μετακίνηση.
Η Ελισάβετ Ι τελείωσε επίσημα τον θεσμό του δουλοπάροικου αν και μέχρι τότε δεν υπήρχαν στην ουσία δουλοπάροικοι.

Λεω οτι εχω εγω δικιο γιατι 1. Εχω δει πως ειναι κοινωνιες εν απουσια κρατους ( Λιβυη, Σομαλια), 2 η Αγρια Δυση στις ΗΠΑ οπου η κρατικη εξουσια ηταν περιορισμενη δεν εμεινε τυχαια ιστορικα ως.. Αγρια 3 ) Γιατι οπως ειπα οι ιδιοι οι πολιτες των ΗΠΑ το συγκροτησαν ( ενω μπορουσαν καλλιστα να μην. Δε τους το επεβαλλε καποιος βασιλιας η αρχοντας ). Εσυ ?
Στην Λιβύη και την Σομαλία δεν υπάρχει εθελοντική εξουσία. Ο κάθε πολέμαρχος επιβάλει την θέλησή του σε μια μικρή περιοχή. Είτε η περιοχή ονομάζεται Παγκράτι είτε Λεσότο είτε Πριγκιπάτο του Μοναχό, υπάρχει μονοπώλιο της βίας εκεί, άρα κράτος.
Υπάρχουν κάποιες εικασίες για περιοχές όπως η Ισλανδία του μεσαίωνα αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Το ότι δεν υπάρχει κάτι τώρα δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει στο μέλλον. Το 1381 ο John Ball δεν θα μπορούσε καν να σκεφτεί τις σύγχρονες Δυτικές δημοκρατίες.

Καπως λαθος εχεις δει την κοινωνικη διαστρωματωση των αποικιων και πολιτειων αμεσως μετα την Ανεξαρτησια. Δεν ηταν "απλος λαουτζικος" και "πολιτικοι". Ο καθενας ειχε μεγαλη δυναμη και βαρος τοτε, και υπηρχε ισως ο μεγαλυτερος βαθμος εκδημοκρατισμου και ελευθερης εκφρασης που εχει ποτε εμφανιστει ιστορικα , τουλαχιστον σε νεωτερικη κοινωνια.Ο Γελαδαρης  δε ξερω αν ηξερε τα φεντεραλιστ, αλλα ηξερε πολυ καλα το συμφερον του, ειχε οπλα, ειχε περιουσια και επελεγε αντιπροσωπους σε τοπικο επιπεδο , εφυγε απο την Ευρωπη για να γλιτωσει την εξουσια, βασιλιαδων και δουκων, πεταξε με τα οπλα το στρατο του Βασιλια της Αγγλιας και δεν ηταν και πολυ διατεθειμενος να ανεχθει καποιον αλλο αυθαιρετο ηγεμονα. Για να εγινε λοιπον, παει να πει οτι μαλλον εγινε με τη συναινεση του Γελαδαρη οτι εγινε και αν δεν ηθελε, πολυ δυσκολα θα γινοταν. Επισης δεν υπηρχε μονο ο γελαδαρης, αλλα ο εμπορος, ο τραπεζιτης, ο βιομηχανος, ο γαιοκτημονας. Αυτοι ολοι και ηξεραν και ηθελαν. Παρεπιπτοντως ξερω πολυ καλα τον Λυσαντερ Σπουνερ και φυσικα καταλαβα οτι τον εχεις διαβασει.
Και ξαναρωτάω, το ότι ο γελαδάρης ψήφισε κάποιον, σημαίνει πως συναινούσε στην ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας; Ήθελε δασμούς; Ήθελε barriers to entry; Ο γελαδάρης ψήφιζε όπως τώρα ψηφίζουν οι απλοί πολίτες. Προτείνω να διαβάσεις για public choice theory.

Οχι μια χαρα το στηριζω. Οι καπιταλιστικες επιχειρησεις αναπτυχθηκαν σε περιβαλλον που υπηρχε ισχυρη κεντρικη κρατικη εξουσια. Εξηγησα και γιατι : γιατι εγγυωνται και διατηρουν με σχετικα χαμηλο κοστος, τις απαραιτητες εξωοικονομικες και εξωαγοραιες συνθηκες και τη συνεχεια και σταθεροτητα τους, οι οποιες ειναι απαραιτητες για την ιδια τη λειτουργια της καπιταλιστικης αγορας ( δοσε εμφαση στο "καπιταλιστικης"). Επισης εξηγησα οτι οι ιδιοι οι καπιταλιστες το δημιουργησαν ( για παραδειγμα, συγκροτησαν κεντρικες τραπεζες για να το δανειζουν, χρηματοδοτησαν και πολλες φορες οι ιδιοι ιδρυσαν κομματα κλπ ).
Πες μου εσυ εστω μια κοινωνια που εμφανιστικε ιστορικα που δεν υπηρχε κρατος και εμφανιστηκαν καπιταλιστικες επιχειρησεις!
Δεν διαφωνώ ιστορικά μαζί σου. Γιατί αυτό υπονομεύει το επιχείρημά μου και αυτό που έλεγα προηγουμένως; Εγώ λέω πως ο καπιταλιστής δεν χρειάζεται κράτος. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, γιατί δεν στέκει η άποψή μου;

Ετσι ε? Οταν κατερρευσε η Ρωμαικη εξουσια στην Ευρωπη τι εγινε? Μηπως ηρθε η "ελευθερια και ανθισε η αγορα"? Η μηπως η Ευρωπη περασε μερικους αιωνες Dark ages? Oταν κατερρευσε η Καρολιγγεια Αυτοκρατορια στην Κεντρικη Ευρωπη? Οταν κατερρευσε η εξουσια στη Ρωσια μετα τον Ιβαν Δ? Που η Ρωσια εκανε 1μιση αιωνα περιπου να ξαναγινει κατι σαν οργανωμενη πολιτικη οντοτητα? Μη μου λες για παραδειγματα σποραδικα, παραχωρησης ελευθεριων σε ηδη οργανωμενες κοινωνιες υπο πληρη κρατικη εξουσια. Ανεφερε μου παραδειγματα οπου η κρατικη εξουσια κατερρευσε και εξαφανιστηκε. Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις εγιναν παρα πολλα σε διαβεβαιω.
Τότε υπήρχαν πολέμαρχοι, βάρβαροι, κλέφτες οι οποίοι ήταν στην ουσία κράτος, έπεσε η Ρώμη, ήρθαν οι Φράγκοι, οι Βησιγότθοι, οι Λομβαρδοί, οι Άραβες κλπ. Όλοι τους ήταν κράτος. Το να φύγει ένα κράτος και να έρθει ένα άλλο δεν μου λέει τίποτα.
Εγώ λέω πως το πιθανότερο, όταν πέσουν όλα τα κράτη σιγά σιγά, δεν θα βρεθεί ένας άλλος βάρβαρος να φέρει το δικό του κράτος.
Θα υπερισχύσουν οι ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας.

Κατι απο μαρξιστικες προφητειες και θρησκειες μου θυμιζει αυτο. Ουδεν σχολιο.
Εγώ λέω πως η οικονομική άνοδος θα φέρει ειρηνικά την αναρχία.
Ο Μάρξ έλεγε πως η οικονομική εξαθλίωση θα φέρει την αιματηρή επανάσταση και την ουτοπική αναρχία.
Ο Μάρξ έλεγε πως δεν θα χρειάζεται αστυνομία και έλεγχος από κράτος (ο ψαράς που θα είναι γιατρός ...).
Εγώ λέω πως θα χρειάζονται ιδιωτικές αστυνομίες.
Ο Μάρξ ήταν βλάκας, εγώ είμαι έξυπνος.

Υπεκφευγεις. Ψαχνεις επιλεκτικα κομματια απο την ιστορια οπου ηδη σε οργανωμενες απο κρατος κοινωνιες, εγινε η ταδε φιλελευθερη ρυθμιση για το ταδε θεμα και θεωρεις οτι αυτο δικαιωνει ενα επιχειρημα για πληρη απουσια κρατος. Εγω σε προκαλεσα να μου αναφερεις παραδειγμα οργανωμενης κοινωνιας και πολυ περισσοτερο καπιταλιστικης αγορας που λειτουργησε χωρις καθολου κρατος ( και χωρις να εχει προηγηθει καθολου κρατος). Ανεφερες το λεξ μερκατορια , δηλαδη ενα συστημα δικαιου που οντως θεσπιστηκε απο τους εμπορους. Οι οποιοι εμποροι τι εκαναν που δρουσαν? Σε ποιον πουλουσαν τα εμπορευματα, απο που τα αγοραζαν? Απο κοινωνιες οι οποιες ειχαν βασιλιαδες , ηγεμονες κλπ . Σε διαφορετικη περιπτωση , εαν ειχαν να κανουν με πολεμοχαρεις νομαδες , η πολεμιστες, μαλλον δε θα ειχαν πολλα περιθωρια να αναπτυξουν σοβαρο εμποριο, ποσο μαλλον εμπορικο δικαιο.
Τελος για να καταλαβαινομαστε. Εγω σε ολη αυτη την ανταλλαγη ποστ ( που πραξικοπηματικα καταλαβαμε στο εν λογω θρεντ :grin:), δεν επιχειρηματολογω υπερ του κρατος η εναντια σε σενα. Εγω απλα αναφερω τα ταδε ζητηματα  5-10, στα οποια σου λεω οτι το κρατος εχει τις ταδε απαντησεις. Η δικη σου θεση για πληρη απουσια κρατους, πως απαντα σε αυτα τα ζητηματα?
Σε καποιες ερωτησεις δινεις λογικες απαντησεις, αλλα σε πολλες οι απαντησεις ειναι του στυλ " θα δουμε δε ξερω" ειτε εικαζεις και προδικαζεις συμπεριφορες ως δεδομενες , οι οποιες ειναι δεδομενες στις σημερινες συνθηκες με πληρη κρατικη εξουσια!Περισσοτερο εκφραζεις ευσεβεις ποθους, παρα τεκμηριωμενα επιχειρηματα. Και μια θεση οτι το "κρατος ειναι το απολυτο κακο" λες και το εφτιαξαν εξωγηινοι και οχι οι ιδιοι ανθρωποι που συγκροτουν την υπολοιπη κοινωνια η λες και ειναι ξεκομμενο τελειως λες και δεν ανακυκλωνονται με τους ανθρωπους της υπολοιπης κοινωνιας η δεν εχουν δεσμους η και πολλες φορες δεν ταυτιζονται τα ιδια προσωπα.
Και κανενα κρατος , ανεξαρτητα απο την πολιτικη μορφη του, δεν επιβαλλεται χωρις ενα μινιμουν συναινεσης απο την κοινωνια , ακομη και το πιο τυραννικο . Και κανενας θεσμος αγορα δε δινει απολυτη ελευθερια σε οσους συμμετεχουν, παντα υπαρχει λιγο η πολυ και εκει ενας βαθμος καταναγκασμου.
Και για να κανω πιο ξεκαθαρη τη θεση μου : και εγω ειμαι κατα του κρατους και δε μου αρεσει που υπαρχει ως θεσμος. Οταν εχουμε μια θεωρια η μια θεση ομως, πρεπει να την υποβαλλουμε στη βασανο της κριτικης και να προσπαθουμε να την προκαλουμε συνεχεια, και να βρισκουμε το καθετι που θα μπορουσε να τη διαψευσει, ωστε να δουμε κατα ποσο θα "σταθει". Ετσι, περνωντας ενα ενα τα ενοχλητικα εμποδια, την τεκμηριωνουμε στο τελος σωστα. Οχι οταν σταχυολογουμε απο εδω και απο εκει, αυτα που θελουμε, να προσπαθησουμε να την αγιοποιησουμε. Ετσι καταληγει αντι για σοβαρη τεκμηριωμενη θεση περι οργανωσης κοινωνιας, κομπογιαννιτικη διαφημιση για τηλεπωληση.
Όπως είπα, το ότι δεν υπήρχαν μέχρι τώρα αναρχοκαπιταλιστικές κοινωνίες δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξουν. Φιλοσοφική συζήτηση κάνουμε.
Κάποτε και η δημόσια υποχρεωτική παιδεία ήταν ανύπαρκτη. Αυτοί που το συζητούσαν θα έλεγαν "ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΡΕ ΣΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;". Αυτό ήταν επιχείρημα πως δεν θα  γίνει ποτέ;
Ξαναλέω λοιπόν για απειροστή φορά πως ναι, γνωρίζω πως η θέση μου δεν επαληθεύεται ιστορικά, αλλά όχι επειδή εφαρμόστηκε και απέτυχε, αλλά επειδή δεν εφαρμόστηκε.
Δεν είναι λογικό να την εγκαταλείψω για αυτόν τον λόγο. Αν ήταν έτσι τότε θα ήμασταν ακόμα στα φέουδα.
Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι;

Πράγματι το thread αυτό είναι για άλλα πράγματα. Να πάμε σε άλλο.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Όπως είπα, το ότι δεν υπήρχαν μέχρι τώρα αναρχοκαπιταλιστικές κοινωνίες δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξουν.
Ότι πιο κοντινό σε αναρχοκαπιταλιστική κοινωνία θεωρείται η Ισλανδία στο μεσαίωνα. Ιδιωτική προστασία κλπ. Το σύστημα ήταν σταθερό για 300 χρόνια μέχρι που εισέβαλε ο χριστιανισμός και επέβαλε μονοπώλια (μέσω περιορισμού των αδειών σε επαγγέλματα).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom