Νέα

Όταν μπαίνει το χρήμα στη μέση...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα koukos0000
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

koukos0000

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
243
Πόντοι
26
Ακούστε μάγκες μια συζήτηση που άκουσα σήμερα το πρωί στο τρένο.μιλουσε η διπλανή μου,μεγάλη γυναίκα και έλεγε,μπαα με τον αδερφό μου δε μιλάω,ρωτάει η άλλη γιατί?γιατί τσακώθηκαμε όταν μου ζήτησε 250 ευρώ για κάτι εξετάσεις και δε του έδωσα.και την ρωτάει η αλλη δε τα είχες?φυσικά λέει τα είχα αλλά γιατί του τα χρωστάω?και άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε το σταυρωσαν το Χριστό...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.414
Πόντοι
2.356
Ακούστε μάγκες μια συζήτηση που άκουσα σήμερα το πρωί στο τρένο.μιλουσε η διπλανή μου,μεγάλη γυναίκα και έλεγε,μπαα με τον αδερφό μου δε μιλάω,ρωτάει η άλλη γιατί?γιατί τσακώθηκαμε όταν μου ζήτησε 250 ευρώ για κάτι εξετάσεις και δε του έδωσα.και την ρωτάει η αλλη δε τα είχες?φυσικά λέει τα είχα αλλά γιατί του τα χρωστάω?και άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε το σταυρωσαν το Χριστό...
Πολύ λυπηρό αυτό - αλλά είναι εν μέρει λάθος να βγάζουμε έτσι εύκολα συμπεράσματα βασιζόμενοι μόνο στον δικό μας "επαγωγικό συλλογισμό".
Δεν μπορούμε δηλαδή να γενικεύουμε καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί.
Εξαιρετικά πιθανό τα 2 αδέρφια να έχουν προηγούμενο ή να επηρεάζει κάποιος ή κάποιος σύντροφος.

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο κάποιος να σου παίρνει 250 ευρώ και να φέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα, ακόμα και αν είναι ο αδερφός/ή σου. Οι καλύτερες σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες όλα είναι ξεκάθαρα και υπάρχουν "καλοί λογαριασμοί".

OP
OP
K

koukos0000

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
243
Πόντοι
26
Πολύ λυπηρό αυτό - αλλά είναι εν μέρει λάθος να βγάζουμε έτσι εύκολα συμπεράσματα βασιζόμενοι μόνο στον δικό μας "επαγωγικό συλλογισμό".
Δεν μπορούμε δηλαδή να γενικεύουμε καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί.
Εξαιρετικά πιθανό τα 2 αδέρφια να έχουν προηγούμενο ή να επηρεάζει κάποιος ή κάποιος σύντροφος.

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο κάποιος να σου παίρνει 250 ευρώ και να φέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα. Οι καλύτερες σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες όλα είναι ξεκάθαρα και υπάρχουν "καλοί λογαριασμοί".
Έχεις δίκιο φίλε.απλα.μου έκανε τόσο εντύπωση που έλεγε γιατί του τα χρωστάω?μια απάθεια .τελικά είναι νόμος.αν μπει το γαμημενο στη μέση...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.414
Πόντοι
2.356
Έχεις δίκιο φίλε.απλα.μου έκανε τόσο εντύπωση που έλεγε γιατί του τα χρωστάω?μια απάθεια .τελικά είναι νόμος.αν μπει το γαμημενο στη μέση...
Το χρήμα δεν καταστρέφει κανέναν, ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ - αυτό πιστεύω.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556

Το χρήμα είναι απλά η αφορμή, και βγαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η προσωπικότητα του καθενός στη φόρα, θεωρώ.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.220
Πόντοι
3.846
Παίκτη μη νομίζεις ότι ήταν δύο αγαπημένα αδερφάκια και μια μέρα ζήτησε ο άλλος 250 ευρώ και έτσι τσακώθηκαν. Το μίσος πρέπει να υπήρχε από πριν.

Αυτό που έχω δει και έχω πάθει είναι ότι όταν οι σχέσεις των ανθρώπων είναι επιφανειακές, σπάνε πολύ εύκολα. Είτε για λεφτά, είτε για δουλειές, είτε για γυναίκες, είτε για μία προσβολή ,εύκολα ξεκόβεις από τους άλλους.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Ωραίο κυριακάτικο θέμα. Λες και δεν ξέρουμε ότι το χρήμα είναι ο ΘΕΟΣ.

Τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση μην το έχεις και τόσο σίγουρο ότι φταίει η μαντάμ. Υπάρχουν άπειρες βδέλλες εκεί έξω. Λίγο λίγο και τελικά γίνεται πολύ.

Πχ έχω ξάδερφο ο οποίος δεν έχει κεράσει ΠΟΤΕ. Τόσο γύφτουλας που στις γιορτές της οικογένειας του φεύγει ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ. Στις δικές μας όμως πρώτος πρώτος. Και όχι μόνο τότε. Αλλά έρχεται συχνά πυκνά Παρασκευές και Σάββατα που είμαστε πιο χαλαροί κάνοντας "αρμένικη βίζιτα". Φυσικά περιμένει να μασαμπουκώσει τσάμπα.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν του έχουμε κάνει εμπάργκο. Θα βγούμε οι υπόλοιποι και αυτός εκτός. Μπορεί 4 πιτόγυρα να μην έχουν ψυχή αλλά τα 100 μια χαρά έχουν.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.491
Πόντοι
456
Πολύ λίγοι έχουν την όρεξη να στερηθούν για την ανάγκη κάποιου άλλου εκτός αν είναι πολύ ειδική περίπτωση.
Παράδειγμα, έχεις 1000 ευρώ στην άκρη και σου ζητάνε 200 για κάτι έκτακτο. Ενδεχομένως θα τα δώσεις. Αν σου ζητήσουν όμως 1500 σημαίνει πως θα κάνεις εσύ στερήσεις για να την βγάλει κάποιος άλλος. Ειδικά αν με αυτόν που στα ζητάει έχεις και προηγούμενα χαιρετίσματα τότε.
Όταν η Τζούλια τραγούδαγε δεν αγάπησε κανείς τους φτωχούς του συγγενείς ένα δίκιο το είχε.

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
13.370
Πόντοι
2.546
Ποσοι κ ποσες αλλαζαν κ θα αλλαζουν μπροστα του,δυστυχως.

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
2.159
Πόντοι
456
Αν και είμαι ο πρώτος που λέει πως οι γυναίκες δεν έχουν εμπάθεια αλλά ποτέ δε ξέρεις. Μπορεί τη τύπισσα ο αδερφός της να την είχα κάνει κόσκινο , να ζούσε εις βάρος της ως που αυτή μια όμορφη νύκτα με φεγγάρι τον έβαλε στοπ.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.130
Πόντοι
3.346
Τυχαινει.. εχω ακουσει για αδερφια που κανανε την ιδια δουλεια και πλακωθηκαν στο ξυλο γιατι αργησε ο ενας 10 λεπτα.
Οπως θα μεγαλωσουν ειναι τα αδερφια...αλλα αγαπημενα και αλλα με μισος και σ αυτο φταινε οι γονεις περισσοτερο.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
583
Πόντοι
96
Κάτι άλλο παίζει από πίσω. Ρεμάλι, τεμπελόσκυλο, τζογαδόρος, τρακατζής, σταρχιδιστής, κλπ

Νοικοκύρη που μοχθεί ποιος (που έχει τη δυνατότητα) θα αρνηθεί να του δανείσει σε μια στραβή;

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.438
Πόντοι
206
Οπως θα μεγαλωσουν ειναι τα αδερφια...αλλα αγαπημενα και αλλα με μισος και σ αυτο φταινε οι γονεις περισσοτερο.
Θα μπορούσες να το αναλύσεις περισσότερο; Δηλαδή το γιατί φταίνε οι γονείς περισσότερο; επειδή εγώ με τον αδερφό μου είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και μαλώνουμε συχνά. Θα μπορούσαν οι γονείς να κάνουν περισσότερα όταν είναι μικρά τα αδέρφια;

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.010
Πόντοι
456
Θα μπορούσες να το αναλύσεις περισσότερο; Δηλαδή το γιατί φταίνε οι γονείς περισσότερο; επειδή εγώ με τον αδερφό μου είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και μαλώνουμε συχνά. Θα μπορούσαν οι γονείς να κάνουν περισσότερα όταν είναι μικρά τα αδέρφια;
Την έχουμε βρει την καραμέλα
Για όλα φταίνε οι γονείς
Και για τους γονείς ποιός φταίει;
Μα οι γονείς τους φυσικά...
Άρα τελικά μάλλον ο Αδάμ και η Εύα φταίνε για όλα

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.831
Πόντοι
9.931
Τυχαινει.. εχω ακουσει για αδερφια που κανανε την ιδια δουλεια και πλακωθηκαν στο ξυλο γιατι αργησε ο ενας 10 λεπτα.
Ποιος ξερει τι εγινε και εκει, μπορει ο τυπος να το εκανε συστηματικά, μπορει εκεινη την ημερα να ειχαν ραντεβού με κάποιον πολυ συμαντικο πελάτη και περίεργο ο οποίος να σπάστηκε που δεν ηταν ο αλλος στην ωρα του να σηκώθηκε να εφυγε και να χάλασε η δουλεια... εε μετα απο τετοιο σκηνικο τον πλακώνεις η δεν τον πλακώνεις στο ξυλο;;;

White Othellos

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιουν 2022
Κριτικές
7
Like
5.907
Πόντοι
1.336
Πέστε με μαλάκα ,πέστε με ότι θέλετε ,επειδή έχω περάσει δύσκολη οικονομική στιγμή κάποιο χρονικό διάστημα στην ζωή μου και με βοήθησε κάποιος που δεν το περίμενα ,όταν μου ζητηθεί βοήθεια απο γνωστό του δίνω αυτό που έχω την δυνατότητα να δώσω , παρόλο που ξέρω οτι στο βάθος χρόνου ισως δεν θα τα πάρω πίσω .Πόσες φορές τα πήρα πίσω ?Ούτε τις μισές ,,,δεν με ενοχλεί αλήθεια ,απλά όποιος δεν τα επέστρεψε τον διέγραψα . Έτσι λειτουργώ καλώς ,κακώς και τα βράδυα κοιμάμαι ήσυχος .

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.360
Πόντοι
2.836
Έχω στεναχωρηθεί πολύ από συμπεριφορές ανθρώπων που ενώ τους στάθηκα οικονομικά σε κρίσιμες στιγμές τους αυτοί με την στάση τους με πρόδωσαν. Δυστυχώς υπάρχει τεράστια αχαριστία και σκατοψυχιά σε πολύ κόσμο εκεί έξω.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.831
Πόντοι
9.931
Έχω στεναχωρηθεί πολύ από συμπεριφορές ανθρώπων που ενώ τους στάθηκα οικονομικά σε κρίσιμες στιγμές τους αυτοί με την στάση τους με πρόδωσαν. Δυστυχώς υπάρχει τεράστια αχαριστία και σκατοψυχιά σε πολύ κόσμο εκεί έξω.
Σημεια των καιρων τυπε, τις παλαιοτερες δεκαετίες υπήρχαν τα μπέσα και ο λογος, άπαξ και έδινες το λόγο σου οτι θα τα επιστρέψεις τα χρήματα που δανείστηκες έκοβες τον κωλο σου και τα επέστρεφες, που λεει ο λογος μεχρι και την γυναικα σου εκανες πουτανα για να τα καταφέρεις, αλλιως ησουν δακτυλοδεικτουμενος στην κοινωνία.

Στις μερες μας αν φας χρήματα θα βρεθουνε κάποιοι που θα σε πουνε και μάγκα, δυστυχώς εκει εχουμε φτασει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom