Νέα

Ορθογραφία, αυτό το άθλιο δεκανίκι του καπιταλισμού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 176
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Γράψε μου τότε τη φράση:

οι ιοί ή οι φάγοι

με ένα ι και πες μου πως σου φαίνεται..

ι ιί ί ι φάγι

σπάνιες περιπτώσεις που μπορούν να βρεθούν εύκολα τρόποι να αντιμετωπισθούν
Και στην εντέλει ο άνθρωπος έχει την απαραίτητη νοημοσύνη να καταλάβει τι θελει να πει ο αλλος

Δεν καταλαβαινω όμως γιατί ο Έλληνας όταν γράφει ένα κείμενο να ξοδεύει τη μισή του προσοχή, για το πως θα γράψει τις λέξεις αντί αν εστιάζει 100 % στα λεγόμενα...
+ χαμένες εργατώρες στο σχολείο...

υ.γ. το 95 % των λεξεων είναι μοναδικές
γιατί οι παρακάτω λέξεις να μη γράφονται με την απλή μονοσήμαντη γραφή τους:

απαρετιτι
λιτροτικος
σιμαντικοτιτα
αλεπαλιλες
κιριτο

κ.λ.π.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Εδώ αναδεικνύουμε ένα νέο αγώνα τους ενάντια στην ορθογραφία, αυτό το άθλιο κατασκεύασμα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού

Επίσης είναι γνωστή η δράση των Grammar Nazis κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!!!  :grin:

Επισκέπτης
ι ιί ί ι φάγι

Και στην εντέλει ο άνθρωπος έχει την απαραίτητη νοημοσύνη να καταλάβει τι θελει να πει ο αλλος

Δεν καταλαβαινω όμως γιατί ο Έλληνας όταν γράφει ένα κείμενο να ξοδεύει τη μισή του προσοχή, για το πως θα γράψει τις λέξεις αντί αν εστιάζει 100 % στα λεγόμενα...

Eκτός από πρακτική σημασία, η ορθογραφία σ'ένα κείμενο έχει να κάνει και με την αισθητική

Επισκέπτης
Eκτός από πρακτική σημασία, η ορθογραφία σ'ένα κείμενο έχει να κάνει και με την αισθητική

ι ασθιτικι εχι να κανι με τι σινιθια
θα εκπλαγις με το ποσο γριγορα θα σινιθισις τον κενουργιο τροπο γραφις και θα τον ιοθετισις με ενθουσιασμο
με ενα βιβλιο 100 σελιδον κε ισε ετιμος

εξισου ομορφος ινε και ο απλος διαδικος κοδικας

101011011100110100001010101010110010110100011
110010100010010110011010001101001000010101000

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
ι ιί ί ι φάγι

υ.γ. το 95 % των λεξεων είναι μοναδικές
γιατί οι παρακάτω λέξεις να μη γράφονται με την απλή μονοσήμαντη γραφή τους:

απαρετιτι
λιτροτικος
σιμαντικοτιτα
αλεπαλιλες
κιριτο

κ.λ.π.

Έχεις απόλυτο δίκαιο!
Για να γράψεις "ει", "οι", "υι" κλπ, πρέπει να απασχολείς 2 εγκεφαλικά κύτταρα κάθε φορά.
Και δεν έχουν οι πάντες αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα να διαθέσουν για ολόκληρες προτάσεις.

Επισκέπτης
:tooth: :tooth:
τον εχουμε συνηθησει αυτο τον τροπο γραφης απ τον Πιτσιλιστη...
ομολογω οτι ειναι πολυ πορνιαρικος  :rockon: :rockon:

Τον Πιτσιλιστι μαλον θελις να πις
Τιπε ινε πορνιαρικι ορθογραφια επιδι δουλευι πολα ι, τα οπια μιαζουν με  :bigdick:

Επισκέπτης
Έχεις απόλυτο δίκαιο!
Για να γράψεις "ει", "οι", "υι" κλπ, πρέπει να απασχολείς 2 εγκεφαλικά κύτταρα κάθε φορά.
Και δεν έχουν οι πάντες αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα να διαθέσουν για ολόκληρες προτάσεις.

διαφονις οτι ινε πιο ευκολο το να γραφις μονο με ι,ε και ο;
διαφονις οτι αν κατι γινετε πιο ευκολα ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΙΣ;

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
74
Πόντοι
16

Eσύ πιθανόν να ξοδεύεις την μισή σου προσοχή.Δέν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αντιπροσωπευτικός Ελληνας.Ενα τυπικό παράδειγμα
ανορθόγραφου και απαίδευτου ανθρώπου είσαι.Αν μάλιστα συνυπολογίσω και τό
φουσκωμένο βόδι τού άβατάρ σου.....χέσε μέσα.
:uglystupid:

Επισκέπτης
Eσύ πιθανόν να ξοδεύεις την μισή σου προσοχή.Δέν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αντιπροσωπευτικός Ελληνας.Ενα τυπικό παράδειγμα
ανορθόγραφου και απαίδευτου ανθρώπου είσαι.Αν μάλιστα συνυπολογίσω και τό
φουσκωμένο βόδι τού άβατάρ σου.....χέσε μέσα.
:uglystupid:

Κι εσι να ιποθεσο οτι ισε ο τιπος που τριγιρναι στα γραφια να κοροιδεψι το σιναδελφο που εγραψε στο διαβιβαστικο το αποστελο με ενα λ;
Χεσε μας ρε τσουτσου φιλολογε η σπερμα φιλολογου που θα μας τιν πις κιολας βλακα...
Γεωργιτη Ξενοφων... :grin:

proktologos

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
την ορθογραφια την μαθαινεις στο δημοτικο
ο ορθογραφος ειναι και μορφωμενος ?

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
74
Πόντοι
16
Κι εσι να ιποθεσο οτι ισε ο τιπος που τριγιρναι στα γραφια να κοροιδεψι το σιναδελφο που εγραψε στο διαβιβαστικο το αποστελο με ενα λ;
Χεσε μας ρε τσουτσου φιλολογε η σπερμα φιλολογου που θα μας τιν πις κιολας βλακα...
Γεωργιτη Ξενοφων... :grin:

Η αισθητική σου είναι σιχαμερή.Γράφεις με ελεεινό τρόπο.Είναι σα να τρώς
φασολάδα,στιφάδο και λαχανοντολμάδες στο ίδιο πιάτο.Στο στομάχι πάνε όλα!
:idiot:

Επισκέπτης
την ορθογραφια την μαθαινεις στο δημοτικο
ο ορθογραφος ειναι και μορφωμενος ?

τύπε στο αξιοθαύμαστο βασίλειο των νεοελλήνων, η ορθογραφία αποτελεί ύψιστο κόσμημα μόρφωσης και λίαν απαραίτητο προσόν ίνα υπηρετήσεις κάποιος εις τα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας...
οποιαδήποτε απόκλιση από αυτήν, αποτελεί έγκλημα που του πρέπει ταπεινωτικός παραδειγματικός εξευτελισμός... 

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
τύπε στο αξιοθαύμαστο βασίλειο των νεοελλήνων, η ορθογραφία αποτελεί ύψιστο κόσμημα μόρφωσης και λίαν απαραίτητο προσόν ίνα υπηρετήσεις κάποιος εις τα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας...
οποιαδήποτε απόκλιση από αυτήν, αποτελεί έγκλημα που του πρέπει ταπεινωτικός παραδειγματικός εξευτελισμός... 
το πας στα άκρα φίλε, προφανώς και είναι σημαντικότερο το περιεχόμενο από το περιτύλιγμα όμως δεν θα σκοτώσουμε μια γλώσσα χιλιετιών επειδή κάποιοι βαριούνται να σκεφτούν προτού γράψουν ή αισθάνονται μειονεκτικά που είναι ανορθόγραφοι...είναι λογική τώρα αυτή?

Επισκέπτης
το πας στα άκρα φίλε, προφανώς και είναι σημαντικότερο το περιεχόμενο από το περιτύλιγμα όμως δεν θα σκοτώσουμε μια γλώσσα χιλιετιών επειδή κάποιοι βαριούνται να σκεφτούν προτού γράψουν ή αισθάνονται μειονεκτικά που είναι ανορθόγραφοι...είναι λογική τώρα αυτή?

ίσα, ίσα τύπε, επειδή έχω την άνεση να είμαι άριστος ορθογράφος (μπορείς να δεις ελεύθερα όλα τα ποστ μου), έχω την άνεση να κρίνω το κάτα πόσο η γνώση αυτή της ορθογραφίας (που κάποτε δεν αμφιβάλλω ότι ήταν μέτρο διαχωρισμού της ήρας απ το στάρι στους μαθητές),  αξίζει να έχει την ίδια θέση στην αυγή της 3ης χιλιετίας με το απέραντο πλέον της γνώσης που εκτείνεται από πληθώρα άλλων γλωσσών που μπορεί εύκολα κάποιος να διδαχθεί, έως τη σημαντική Γεωγραφία, την εξίσου σημαντική Ιστορία και φυσικά τις υπερπολύτιμες γνώσεις των επιστημών της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Ιατρικής, Μηχανολογίας, Τεχνολογίας γενικότερα, Η/Υ κ.α.
Τα λίγα χρόνια που έχει ο άνθρωπος για την παιδεία του πρέπει να διοχετευτούν σε σημαντικότερα αντικείμενα, πέραν της διάταξης των γραμμάτων σε έναν απλό κώδικα όπως είναι η γλώσσα, τη σημασία της οποίας σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβιβάσω...

Επισκέπτης

και στην τελική γιατί να θεωρείται δολοφονία της γλώσσας η αλλαγή του τρόπου γραφής της;
Η απλοποίηση του;
Γιατί δε δολοφονήθηκε με την εξάλειψη των δασειών, ψιλών, περισπωμένων, κλπ;
Και στην εντέλει η γλώσσα είναι ο προφορικός λόγος, και όχι η αποτύπωση αυτού στο χαρτί
Όπως και να την γράψουμε, η λέξη ειρήνη (ιρινι) θα σημαίνει πάντα αυτό που σημαίνει

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
74
Πόντοι
16
και στην τελική γιατί να θεωρείται δολοφονία της γλώσσας η αλλαγή του τρόπου γραφής της;
Η απλοποίηση του;
Γιατί δε δολοφονήθηκε με την εξάλειψη των δασειών, ψιλών, περισπωμένων, κλπ;
Και στην εντέλει η γλώσσα είναι ο προφορικός λόγος, και όχι η αποτύπωση αυτού στο χαρτί
Όπως και να την γράψουμε, η λέξη ειρήνη (ιρινι) θα σημαίνει πάντα αυτό που σημαίνει

Πες μας κι άλλα για την παγκοσμιοποίηση.Ελα, πες τα όλα, μη ντρέπεσαι.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ίσα, ίσα τύπε, επειδή έχω την άνεση να είμαι άριστος ορθογράφος (μπορείς να δεις ελεύθερα όλα τα ποστ μου), έχω την άνεση να κρίνω το κάτα πόσο η γνώση αυτή της ορθογραφίας (που κάποτε δεν αμφιβάλλω ότι ήταν μέτρο διαχωρισμού της ήρας απ το στάρι στους μαθητές),  αξίζει να έχει την ίδια θέση στην αυγή της 3ης χιλιετίας με το απέραντο πλέον της γνώσης που εκτείνεται από πληθώρα άλλων γλωσσών που μπορεί εύκολα κάποιος να διδαχθεί, έως τη σημαντική Γεωγραφία, την εξίσου σημαντική Ιστορία και φυσικά τις υπερπολύτιμες γνώσεις των επιστημών της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Ιατρικής, Μηχανολογίας, Τεχνολογίας γενικότερα, Η/Υ κ.α.
Τα λίγα χρόνια που έχει ο άνθρωπος για την παιδεία του πρέπει να διοχετευτούν σε σημαντικότερα αντικείμενα, πέραν της διάταξης των γραμμάτων σε έναν απλό κώδικα όπως είναι η γλώσσα, τη σημασία της οποίας σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβιβάσω...
δηλαδή εσύ που είσαι άριστος ορθογράφος κόπιασες πολύ για να φτάσεις σ'αυτό το σημείο ή μήπως σε πόνεσε το κεφάλι σου τώρα που έγραψες ορθογραφημένο το παραπάνω κείμενο?

όπως είπε κι ένας φίλος παραπάνω η ορθογραφία διδάσκεται στο δημοτικό, από κει και πέρα όποιος έμαθε έμαθε, δεν νομίζω ότι σκάει και ιδιαίτερα κάθε φορά που γράφει...

είναι σαν να ζητάς από αύριο να γίνουν όλα τα αυτοκίνητα αυτόματα, γιατί να παιδεύεται ο κόσμος να αλλάζει ταχύτητες και να μην είναι όλο γκάζι-φρένο? υπάρχει στην μέση και αυτό που λέγεται μεράκι ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.060
Πόντοι
25.467
δηλαδή εσύ που είσαι άριστος ορθογράφος κόπιασες πολύ για να φτάσεις σ'αυτό το σημείο ή μήπως σε πόνεσε το κεφάλι σου τώρα που έγραψες ορθογραφημένο το παραπάνω κείμενο?

όπως είπε κι ένας φίλος παραπάνω η ορθογραφία διδάσκεται στο δημοτικό, από κει και πέρα όποιος έμαθε έμαθε, δεν νομίζω ότι σκάει και ιδιαίτερα κάθε φορά που γράφει...

είναι σαν να ζητάς από αύριο να γίνουν όλα τα αυτοκίνητα αυτόματα, γιατί να παιδεύεται ο κόσμος να αλλάζει ταχύτητες και να μην είναι όλο γκάζι-φρένο? υπάρχει στην μέση και αυτό που λέγεται μεράκι ;)

Λατρεία, τυχαίο είναι νομίζω.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Πες μας κι άλλα για την παγκοσμιοποίηση.Ελα, πες τα όλα, μη ντρέπεσαι.
:2funny: :2funny: :2funny:

απλοποίηση της γλώσσας, κατάργηση εθίμων-παραδόσεων ως αναχρονιστικών, απλοποίηση ή/και παραποίηση της ιστορίας κτλ κτλ, όλα βαίνουν καλώς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom