argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 36.625
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.873
- Πόντοι
- 9.297
Ακερσεκομης= αυτος που δεν κοβει τα μαλλια του (α στερητικο) .Μια εκ των υπερτριακοσιων προσωνυμιων του θεου Απολλωνα.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για να είμαι ειλικρινής. Πιο πολύ το "proxy" μου ταιριάζει σαν έννοια "ενδιάμεσου" στην πληροφορικήπαντως ως προγραμματα που τρέχουν στνεχως στο παρασκήνιο δεν μπορούν να θεωρηθουν ως «ενδιαμεσοι» μεταξυ υπολογιστη και χρηστη?
Tτελικα βρηκα τι ήθελα να πω στη wikipedia:Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για να είμαι ειλικρινής. Πιο πολύ το "proxy" μου ταιριάζει σαν έννοια "ενδιάμεσου" στην πληροφορική
Πρώτη φορά το διαβάζω.+1Ακερσεκομης= αυτος που δεν κοβει τα μαλλια του (α στερητικο) .Μια εκ των υπερτριακοσιων προσωνυμιων του θεου Απολλωνα.
Δύσκολες λέξεις να τις ακούσεις σε καθημερινότηταευεπίφορος < < εὖ + ἐπιφέρω
ο ευάλωτος σε επιρροές
Συνώνυμα =επιρρεπής
Πάρα πολύ ωραία λέξη ...ταιριάζει και σε όσους από εμάς είμαστε ευάλωτοι στο νιμου .....
Σας θυμίζει κάτι ? Κουίζ για δυνατούς λύτες ....και λογικά τα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη.
Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι δύσκολη αλλά μας φαίνεται δύσκολη γιατί δεν την χρησιμοποίουμε όπως και πολλές άλλες και περιοριζόμαστε σε ένα μικρο φάσμα λέξεων απο τον τεράστιο πλου το της γλώσσας μας.Δύσκολες λέξεις να τις ακούσεις σε καθημερινότητα
Καλά άμα μιλάμε και συνέχεια η χρησιμοπουμε τέτοιες λέξεις παίζει να βάλουν και μερικοί τα γέλια έτσι.;Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι δύσκολη αλλά μας φαίνεται δύσκολη γιατί δεν την χρησιμοποίουμε όπως και πολλές άλλες και περιοριζόμαστε σε ένα μικρο φάσμα λέξεων απο τον τεράστιο πλου το της γλώσσας μας.
Δεν ειπα να γίνουμε ζουραριδες αλλα να μην γίνουμε και τσουκαλαδεςΚαλά άμα μιλάμε και συνέχεια η χρησιμοπουμε τέτοιες λέξεις παίζει να βάλουν και μερικοί τα γέλια έτσι.;
Το μοναδικό νήμα, με πραγματικά ουσιώδες περιεχόμενο και προσφορά!
Μισγάγκεια
Μισγάγκεια, μια πανέμορφη, ιδιαίτερη λέξη...
Η μισγάγκεια ως λέξη πρωτοσυναντάται στην "Ιλιάδα" του Ομήρου (Δ, 453):
"ὠς δ' ὄτε χείμαρροι ποταμοὶ... ἐς μισγάγκειαν συμβάλλετον ὄβριμον ὕδωρ..."
(όπως όταν χείμαρροι ποταμοί σε κοιλάδα συμβάλλουν το ορμητικό ύδωρ...)
Η λέξη προκύπτει από το ρήμα "μίσγω": μίγνυμι, ανακατεύω (πρβλ. "σμίγω") και το ουσιαστικό "ἄγκος": κοιλάδα/ κάτι που παρουσιάζει κλίση ή καμπή και σημαίνει "τον τόπο, όπου οι χαράδρες των βουνών συναντιούνται και πέφτουν μέσα του τα νερά από τα ρεύματα των ποταμών".
Ο Όμηρος, λοιπόν, στο συγκεκριμένο απόσπασμα, σε μια από τις ξακουστές παρομοιώσεις του, παρομοιάζει τους πολεμιστές που σμίγουν και αλαλάζουν στη μάχη, με τους ποταμούς που ορμητικοί σμίγουν στη μισγάγκεια και ακούγονται από μακριά από κάποιον ποιμένα.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση πως η θεματική ρίζα "ἀγκ-" εντοπίζεται και σε άλλες λέξεις (εκτός από την λέξη "ἄγκος"), που παραπέμπουν σε "κάτι που παρουσιάζει κλίση ή καμπή", όπως στις λέξεις "ἀγκάλη", "ἄγκιστρον", "ἀγκύλη", "ἄγκυρα", "ἀγκών".
Επομένως, όταν βλέπουμε αυτή την ρίζα λέξεων, στην ουσία βλέπουμε... σχήμα!
Τέλος, να αναφέρουμε πως υπάρχει και ένα φυτό με το όνομα "Μισγάγκεια" η Απερινόητη, ο γνωστός μας μιγκές.
(*Απερινόητος: αυτός που δεν μπορεί να γίνει κατανοητός με την ανθρώπινη λογική.)
Τύπε μόλις σκουπίδιασες νήματα σαν το "ενημέρωση για χέσιμο"Το μοναδικό νήμα, με πραγματικά ουσιώδες περιεχόμενο και προσφορά!
Καλά ναι σωσταΔεν ειπα να γίνουμε ζουραριδες αλλα να μην γίνουμε και τσουκαλαδες
Δεν έχεις δει ποτέ Λιακόπουλο, Ακερσεκόμης, Σιτάλκας, Πύκτης, Φοίβος, Απόλλων.Πρώτη φορά το διαβάζω.+1
Να προσθέσω, προς επίρρωση των όσων αναφέρεις ότι εάν συμφωνήσει όλος ο πλανήτης ότι από αύριο το αυτοκίνητο θα το λέμε horse και το άλογο θα το λέμε car, δεν θ' αλλάξει απολύτως τίποτα. Στα Ελληνικά αυτό δεν γίνεται. Επίσης τα Ελληνικά είναι μία γλώσσα που συνεχώς γεννάει καινούργιες λέξεις. Για παράδειγμα, όταν ο Αμερικανός πιλότος κατέβασε αναγκαστικά ένα αεροπλάνο σε έναν ποταμό, οι Αμςρικανοί χρησιμοποίησαν τον όρα "landing". Ναι οκ landing αλλά που; Στα Ελληνικά ο νεο-εισαχθής όρος είναι προσυδάτωση ή ακόμη καλύτερα προσποτάμωση, όσο και αν ακουστικά ενοχλεί ο δεύτερος όρος!ο λογος ειναι απλος υποθετω, οι ελληνοφωνοι πολιτικοι υποτιμανε και χλεβαζουν τον ελληνα πολιτη και γιατι να μη το κανουν;
Το να λες κατι σωστα εχει επιδραση στο τροπο σκεψης, σκεφτεσαι και σωστα. Η ελληνικη γλωσσα ειναι γλωσσα με περιεχομενο δεν ειναι συμβολικη οπως τα γερμανικα. Σημερα ο τροπος που χρησιμοποιουμε τη γλωσσα, τις λεξεις ειναι "συμβολικος", δηλαδη οι λεξεις δεν εχουν περιεχομενο.
Τι να κλασουν τα Μ.Κοιν.Δικτυωσης μπροστα στο bou.ρε;Την σκονη μας τρωνε...Το μοναδικό νήμα, με πραγματικά ουσιώδες περιεχόμενο και προσφορά!
Ολβιος, Ρηξικελευθος, Αργυροτοξος..,Δεν έχεις δει ποτέ Λιακόπουλο, Ακερσεκόμης, Σιτάλκας, Πύκτης, Φοίβος, Α
πόλλων.