Αγαπητέ Ιωσήφ
Η Ελλάδα αποτελεί τον υπ' αριθμόν έναν ευρωπαϊκό πελάτη των μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών. Ακολουθεί η Τουρκία, (άραγε τυχαίο είναι?) και μακράν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, μέχρι το 2005, ξοδεύαμε το 4,1% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες, .
Την ίδια ώρα, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, οι αμυντικές δαπάνες κυμαίνονται από 1,2% του προϋπολογισμού μέχρι και 3,8%.
Από το 1998 μέχρι και το 2003 μόνο οι μεγάλες προμήθειες που έγιναν από την Ελλάδα έφτασαν στο ποσό των 17,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με αναγωγή σε τιμές 2005.
Καλός πελάτης είναι αυτός που ψωνίζει, ανεξάρτητα από το αν έχει χρήματα ή όχι. Η διάθεση μόνο αρκεί για τις μεγάλες εταιρείες οπλικών συστημάτων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ, υπάρχουν τα χαμηλότοκα δάνεια που δίνουν οι κυβερνήσεις των χωρών με αμυντικές βιομηχανίες για να ...διευκολύνουν τις φτωχές χώρες-πελάτες..
Για την πενταετία 2005-2009 οι μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων στον κόσμο ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία έχουν το 30% και 23% των εξαγωγών όπλων .
Όσον αφορά τους αγοραστές στην κορυφή της λίστας, παραμένουν η Κίνα με 35% και η Ινδία με 24%, και ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Κορέα και η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι, μάλιστα, η πρώτη στις εισαγωγές στην Ευρώπη.
Μόνο οι 6 φρεγάτες από τη Γαλλία, θα κοστίσουν περίπου 2,5 δις ευρώ. Τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα έχει το ελληνικό δημόσιο από τα νέα μέτρα (περικοπές μισθών-συντάξεων και έμμεσοι φόροι) θα εξοικονομήσουν περίπου 2,3 δις ευρώ.
Λοιπόν επειδή
Α) Μου άρεσε που μου έκοψαν κάτι ψιλά απ το μισθό μου (και θα παίρνω πουρμπουάρ για δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα)
Β) Επειδή θα ξανανέβει η βενζίνη και τα ποτά και τα τσιγάρα και τα σούπερ μάρκετ δεν είναι αρκετά ακριβά
Γ)Και οι συνταξιούχοι παίρνουν πολλά και πρέπει να δώσουν κι αυτοί, αφού δεν ξέρουν τι να τα κάνουν (άσε που θα βαρεθούν αν βγούν και από νωρίς στην σύνταξη).
Δ) επειδή στην χώρα μου υπάρχει η καλυτερότερη εκπαίδευση, υγεία και ασφάλεια και περισσεύουν και μερικά ψιλά για πρόνοια
Ε) και δεν με πειράζει καθόλου που μερικοί επιτήδειοι μεσάζοντες με έχουν πάρει χαμπάρι τι ψώνιο είμαι, και βάζοντας τους Τούρκους να με φτιάχνουν με αεροπορικές βόλτες θησαυρίζουν και γελάνε εις βάρος των κορόιδων…..
Προτείνω όχι μόνο να συνεχίσουμε έτσι, αλλά να θυμηθούμε ότι και ο Μέγας Αλέξανδρος είχε φτάσει μέχρι την Αίγυπτο και την Ινδία άρα κι αυτά Ελληνικά είναι, οπότε να ξεκινήσουμε απ τον Αχμαντινετζάντ να μας επιστρέψει το Ιράν (Περσία) και αν δεν θέλει, με ένα πακέτο μέτρα ακόμη, ψωνίζουμε και πυρηνικά .
Με τιμή