Νέα

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για Ουκρανίδες μουνάρες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Casablancas

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Να πω και κάτι που είναι επίσης λάθος στο κομπιουτεράκι του Κμαν...

λέει σε μια βόλτα θα πάρω 6 πουτάνες 8άρια και βγάζει το δείκτη

ερώτημα....μπορεί να πάρει 6 εννιάρια...6 δεκάρια...έστω 3 δεκάρια...? όχι

αλλά η σπανιοτητα δεν επηρεάζει το δεικτη.... πήραμε 1 εννιάρι και αυξήθηκε
ο δείκτης γραμμικά...

Μέγα λάθος. Σα τους σεισμούς ρίχτερ πρέπει να μετράμε τις μουνάρες μετά από
ένα σημείο, δηλαδή γεωμετρικά...Εγω πηγα με καμμία 10ριά πτάνες όταν ήμουν...αν εξαιρέσω
2-3 πατάτες στην αρχή...οι άλλες ήταν οκτάρια και 2-3 κατά τη γνώμη δεκάρια...άσε δε
πιάνεται αυτός ο δείκτης κτύπησε ταβάνι...

αλλά φίλε κμαν...για να γίνει αυτό χάθηκε χρόνο για να πάρεις τη κανονική κάθε μέρα που λες
άρα...όσο ανεβαίνουμε σε ενασχόληση με τη σπανιότητα της καραμουνάρας τόσο δεν έχουμε χρόνο
να γαμήσουμε μεσαίες η ακόμα και καλές...και επίση μη αγοραίες ....

συμπερασματικά....όταν μπαίνει το υποκειμενικό πολυ δυνατά..τινάζει η μπάνκα...το κομπιούτερ δε δουλεύει...

Επισκέπτης
Kman,

Πέρυσι ήταν 2008 φέτος είναι 2009.

Σε συνέχεια εκείνου του εκπληκτικού και μοναδικού στην Ευρώπη που έκανε η οικονομία της Ουκρανίας κατά το 2004 (αύξηση του GDP(ΑΕΠ) κατά +12,4%), φτάσαμε στο 2009 κατά τo οποίο:
H οικονομία συρρικνώθηκε κατά -18% το πρώτο τρίμηνο (Q1 2009) ενώ το Q2 κατέγραψε -20%.
Το concesus όλων των αναλυτών είναι για τέλους έτους ένα GDP growth -14% με -16%. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Ουκρανία είναι η μόνη από τις διπλανές της οικονομίες που θα έχει το 2010 θετική ανάπτυξη κατά 1% (έστω αυτό) ενώ οι υπόλοιπες (πχ Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ) θα συνεχίσουν με αρνητικό πρόσημο και το 2010.
Το άλλο καλό της χώρας είναι ότι έχει πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος/ ΑΕΠ ένα από τα χαμηλότερα της περιοχής. Προφανώς γιατί δεν είχε market access ούτε μπορούσε να δανειστεί εξίσου εύκολα από τις διεθνείς αγορές. Interbank αγορά ας πούμε δεν νοείται στην Ουκρανία, και αν υπάρχει μόνο μεταξύ τοπικών τραπεζών και αστεία ποσά.
Το τεράστιο κακό και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το 60-90% των δανείων που έχουν πάρει οι ιδιώτες από τις Τράπεζες, δεν αποπληρούται. Το πιάνεις αυτό?
Αν η χώρα δημιουργήσει ένα τεράστιο stock προβληματικών δανείων και ο αντίστοιχος δείκτης φτάσει στο 40% όπως λέγεται (στην Ελλάδα είναι περίπου 7%) τότε όχι τα €16 δις του IMF δεν φτάνουν, δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει.
Η Λεττονία είναι η πρώτη χώρα με επίσημο πρόβλημα όπως διαβάσαμε όλοι πρόσφατα, ελπίζω να μην ακολουθήσει η Ουκρανία.

H Oυκρανια ως πολιτικη δομη παρουσιαζει πολλες ομοιoτητες με την ελλαδα. Και στις δυο περιπτωσεις προκειται περι οικογενειακων απολυταρχιων, προερχόμενων απο τους συγγενεις των κωλοσφουγγαριων των προηγουμενων καθεστωτων. Οι κυβερνησεις ειναι δοτες και το λαικο  ερισμα στηριζεται στην διανομη χρηματος απο τα εξωτερικα δανεια στους χαχόλους οι οποιοι ουδωλως ενδιαφερονται τι ενυποθηκευουν για το μελλον, στην ουκρανια την προσωπικη των ελευθερια προσφατως αποκτηθεισα , στην δε ελλαδα την εθνικη υποσταση. Το 2005 ενδιαφερομουν να αγορασω ενα γκαραζ , ξερετε τα γνωστα ουκρανικα στα οποια χωρα μονο ένα λαντα. Μου ειπαν μια τιμη 3000 ντολαρι. Λεω ειστε παλαβοι. Το 2007 ειχα μια γνωστη , μου λενε αγορασε διαμερισμα. Ποσο κανω ? 120.000 ντολαρι. Καλα που τα βρηκε? Α πηρε κρεντίτ! Αγορασε αμαξι, κρεντιτ ! ποσο? 20.000 ντολαρι και ακουσον, ακουσον, γκαραζι με 20.000 ντολαρι. Όταν λοιπον ενας άνθρωπος που με κλωτσιες να βγαζει 700 δολλαρια το μηνα πηρε δανειο 140.000 αντιλαμβανομεθα σε τι σαθρα θεμελια, αμερικανικου τυπου, στηριχθηκε η οικονομια. Τα δανεια αποπληρωνονταν μονο με νεα δανεια υπο ποιαν προοπτικη? ότι και καλα η οικονομια παει καλυτερα ! Εμ βεβαια αφου δινονται νεα δανεια! Κατ ουσιαν κλεισανε όλα τα εργοστασια και γινανε εμπορικα κεντρα πουλωντας οτι μαλακεια μπορει να βγαινει στην Κινα. Και πώς εκτιναχθηκανε οι τιμες? Απο τα δανεια, διοτι εγω τα 3000$ τα χα δουλεψει, ηταν δικα μου και δεν τα έδωσα, αυτη όμως τα 20.000$ , για 'να πραμα που κανε 400$, τα δωσε ευκολωτατα διοτι δεν ηταν δικα της, νομιζε ότι ηταν χρηματα της μονοπολης. Οι ουκρανοι δεν εχουν ιδεα τι εστι χρημα και δη σκληρο χρημα. Ειναι συνηθισμενοι στα ρουβλια που ο καθ ενας ειχε μια σακουλα γεματη σπιτι. Και εκει βασιζεται η  τεραστια απατη και κοροιδια που δεν γνωριζετε εσεις, ότι ενω τα ρουβλια δεν ηταν ανταλαξιμα οι κομισσαριοι μπορουσαν να τα ανταλαξουν με την επισημη ισοτιμια και γι αυτο βρεθηκαν με την (αλλαγη ??????)  καθεστωτος εκκατομυριουχοι. Διοτι αλλαξαν τα ρουβλια τους με δολλαρια σην ισοτιμια που ταν περιπου 1/1 και μετα είπαν, α κυριοι επτωχευσαμε παρτε τωρα τ αρχιδια μας , μπαινουμε στην ελευθερη οικονομια και η ισοτιμια κυμαινεται και σιαξαν τα γνωστα κουπονια .

Επισκέπτης
Κι επειδη το προηγουμενο χουνερι με τα ρουβλια, όπου όλοι έχασαν τα σοβιετικα ρουβλια με το ετσι θελω, δεν μπορει να επαναληφθει διοτι τωρα η γκριβνα ειναι ανταλαξιμη και καποιος μπορει να εχει καταθεση σε δολλαρια ή ευρω εκεινο που θα παθουν τωρα οι μαλακες ειναι οτι θα κλεισουν οι τραπεζες , οποτε θα πουνε κυριοι ελευθερη οικονομια εχουμε, ας προσεχατε ας βανατε τα λεπτα σας αλλου...Βεβαια το συνθημα πρεπει να δωθει απ τον  Αραπη, ο οποιος λεγει ετοιμαζει δευτερα δοση stimulus, η οποια μαλλον τα αντιθετα αποτελεσματα θα φερει...Τον  αραπη κι αν τον πλενεις, τα δολλαρια σου χαλας... 

Επισκέπτης
όχι οτι ο Αραπης έχει καμια σχεση με την οικονομια, όλοι αυτοι κονφερανσιε ειναι αλλων ανθρωπων και συμφεροντων εν παση περιπτωση στην ουκρανια θυμουνται ακομα όταν μεχρι πριν εικοσι χρονια πεταγαν την βενζίνη στον δρομο ! (για να γραψουνν χιλιομετρα στο καντραν , οτι και καλα καπου πηγαν με την δουλεια και γυρισαν πισω) Παγκοσμιοποιησις αγαπητοι φίλοι ή στρευλη αμερικανοποιησις για να ειμεθα ακριβεστεροι κρατωντας παγκοσμιως, τα χειροτερα της αμερικης.

Επισκέπτης
Όπως έροχνται ορισμενοι κατα καιρους και λενε εισαι αντι κομμουνιστης, εισαι φασιστας εισαι ο πήξας, ο δείξας, εμ πώς να το κανουμε ο κομμουνισμος ήταν απάτη. Πολύ θα ηθελα να ητο αλήθεια όσο θα ήθελα να ητο αληθεια το νερό του Καματερου ή ο Καραμετας αλλα τι να κανουμε, ήταν ψεματα. Εν παση περιπτωση δεν παει να πει ότι δεν ειχε το κομμουνιστικο καθεστως και καλά. Όπως απάτη ειναι και η ελευθερη αγορα και ο προσδιορισμος της αξιας των αγαθων, πχ της τιμης του πετρελαιου σε σχεση με τις χρηματηστηριακες προβλέψεις, διοτι περόι προβλεψεων και καλα, προκειται. Τριχες... Και ο κομμουνισμος και η σημερινη αμερικανικη παν- αγορα ειναι απάτες των ιδίων ανθρωπων και αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο το ποιοι επωφεληθησαν και επι κομμουνισμου και επι δηθεν-μυθεν ελευθερας αγορας...   

Επισκέπτης
Εγω θυμαμαι μεχρι το 1970 που χρυσοπληρωναμε τα σπιρτα (και τ αλατι) γιατι ηταν μονοπώλειο απο τον πολεμο του 1896. τρεχα γυρευε...Και πληρωναμε σαν μαλακες. Βεβαια μολις καταργηθηκανε σκαρφιστηκανε ενα σωρό αλλους φορους χιλιες φορες μγαλυτερους. ποιος θυμαται πχ τον ΦΠΑ εν ετη 1984 νομιζω ο φορος και καλα, που θα καταργουσε όλους τους αλλους φορους !

Casablancas

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
6
με αυτές τις αναδρομές..κατάλαβα και ποιός είσαι στη πραγματικότητα

είσαι ο Βασίλης Καιλας ..που έπαιζε το παιδί με τα σπίρτα....

απίστευτο..άλλο ένα μυστήριο εξιχνιάστηκε...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εγω θυμαμαι μεχρι το 1970 που χρυσοπληρωναμε τα σπιρτα (και τ αλατι) γιατι ηταν μονοπώλειο απο τον πολεμο του 1896. τρεχα γυρευε...Και πληρωναμε σαν μαλακες. Βεβαια μολις καταργηθηκανε σκαρφιστηκανε ενα σωρό αλλους φορους χιλιες φορες μγαλυτερους. ποιος θυμαται πχ τον ΦΠΑ εν ετη 1984 νομιζω ο φορος και καλα, που θα καταργουσε όλους τους αλλους φορους !

Άσε δάσκαλε, εποχές που ζήσαμε και εμείς.

Ακόμα θυμάμαι εκείνα τα κουτιά σπίρτων που ήταν ξύλινα και με την ταινία του ελληνικού μονοπώλειου. Μετά ήρθε η Χούντα, τα κάναν από πλαστικοποιημένο χαρτί και κολλήσαν και το πουλί πάνω.
Και τα τραπουλόχαρτα επίσης ήταν μονοπώλειο.
Τα θυμάμαι από κάτι τράπουλες όταν τα χαρτόμουτρα παίζαμε κολτσίνα.

Αλλά να φανταστείς στο αλάτι ακόμα μέσα είναι το κράτος με τις "Ελληνικές Αλυκές ΑΕ" που διαχειρίζονται τις αλυκές στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές.
Πήγε η ΝΔ να τις ιδιωτικοποίησει αλλά τώρα το ΠΑΣΟΚ λέει όχι.

Άσε δάσκαλε, ακόμη κρατικό αλάτι τρώμε.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ιωσηφ νομιζω οτι το μονοπολειο στα σπιρτα ισχυε μεχρι το 1979 που μπηκε η Ελλαδα στην ΕΟΚ .χωρις να ειμα και 100% σιγουρος.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Το μονοπώλιο καταργηθηκε σίγουρα μετά το 1980 (το θυμάμαι γιατί δούλευα σε καφενείο και αγόραζα τραπουλόχαρτα) και περιλάμβανε τα πυρία (σπίρτα), τα παιγνιδόχαρτα, το οινόπνευμα, τα τσιγαρόχαρτα και τη σμύριδα.

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Επειδή έχετε ξεφύγει από το θέμα σας επαναφέρω εις την τάξη:

;)  :grin: :grin:

Επισκέπτης
Επειδή έχετε ξεφύγει από το θέμα σας επαναφέρω εις την τάξη:

;)  :grin: :grin:

Dialleima gia μασα απο το βιβλιοχαρτοπωλειον του τρομου.

1. Πολυ μουνι αυτη η νικιτα, βανου το σολντατ.
2. Ρε καζα μ εχεις μπερδεψει με το κοριτσακι με τα σπιρτα, ο Καίλας ήτο "πάρτε κυριε Λαχεία"
3. Η μακαριτισσα η θεια μου που χει πρωταγωνιστησει στους τελευταιθους ρολους σε μια ταινια του καιλα μου λεγε να προσεχω οταν αναβω τα σπιρτα να παιρνει το προσαναμα με την μια και να μην τα αναβω δυο δυο γιατι ειναι ακριβα.
4. Ορθον Βολτερ απλως εχω την εντυπωση ότι επι επαναστασεως 21ης Απριλιου τα κυτια ήσαν χαρτινα επισης.
5. κ Δημητρη όντως καπου στα 1980 καταργηθηκε διοτι τελειωσε η επιτηρησις της ελλαδος απο την διεθνη χρηματοπιστωτικη επιτροπη απο το 1896 καποιος αρμοδιωτερος ας με διορθωσει.
6. Ναι Μακη θυμαμαι τα γαμημενα τα τραπουλοχαρτα που καναν ενα καρο λεφτά. Πάνηδες...

Εις όλους. Η ελλας ητο και ειναι μπανανία ...

Επισκέπτης
Dialleima gia μασα απο το βιβλιοχαρτοπωλειον του τρομου.

1. Πολυ μουνι αυτη η νικιτα, βανου το σολντατ.
2. Ρε καζα μ εχεις μπερδεψει με το κοριτσακι με τα σπιρτα, ο Καίλας ήτο "πάρτε κυριε Λαχεία"
3. Η μακαριτισσα η θεια μου που χει πρωταγωνιστησει στους τελευταιθους ρολους σε μια ταινια του καιλα μου λεγε να προσεχω οταν αναβω τα σπιρτα να παιρνει το προσαναμα με την μια και να μην τα αναβω δυο δυο γιατι ειναι ακριβα.
4. Ορθον Βολτερ απλως εχω την εντυπωση ότι επι επαναστασεως 21ης Απριλιου τα κυτια ήσαν χαρτινα επισης.
5. κ Δημητρη όντως καπου στα 1980 καταργηθηκε διοτι τελειωσε η επιτηρησις της ελλαδος απο την διεθνη χρηματοπιστωτικη επιτροπη απο το 1896 καποιος αρμοδιωτερος ας με διορθωσει.
6. Ναι Μακη θυμαμαι τα γαμημενα τα τραπουλοχαρτα που καναν ενα καρο λεφτά. Πάνηδες...

Εις όλους. Η ελλας ητο και ειναι μπανανία ...

επιστροφη στο χαρτοκάματο του τρομου...
οποιος ειναι αρκετα αφελής και θενει να διαβασει τις ανοησιες μου μετα τις 2300 θα βρισκομαι στα κοντρολ...

Casablancas

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
6
ανοίγω τις ανοησίες εγώ και σείς συνεχίζετε άφοβα...

με αυτά που λέτε για 1970, χούντα κλπ. ας τραγουδήσουμε..λίγο ζαμπέτα..

ο πενηντάρης είναι ο νέος της εποχής....

Επισκέπτης
ανοίγω τις ανοησίες εγώ και σείς συνεχίζετε άφοβα...

με αυτά που λέτε για 1970, χούντα κλπ. ας τραγουδήσουμε..λίγο ζαμπέτα..

ο πενηντάρης είναι ο νέος της εποχής....

Καλησπερα
Άλλη μια καταπληκτικη ημερα στην κατοικια των θεων οδευει προς το τελος της.
Εγω θελω την Μαριαννα τολη καζα

Yiannis43

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2009
Like
2
Πόντοι
1
H Oυκρανια ως πολιτικη δομη παρουσιαζει πολλες ομοιoτητες με την ελλαδα. Και στις δυο περιπτωσεις προκειται περι οικογενειακων απολυταρχιων, προερχόμενων απο τους συγγενεις των κωλοσφουγγαριων των προηγουμενων καθεστωτων. Οι κυβερνησεις ειναι δοτες και το λαικο  ερισμα στηριζεται στην διανομη χρηματος απο τα εξωτερικα δανεια στους χαχόλους οι οποιοι ουδωλως ενδιαφερονται τι ενυποθηκευουν για το μελλον, στην ουκρανια την προσωπικη των ελευθερια προσφατως αποκτηθεισα , στην δε ελλαδα την εθνικη υποσταση. Το 2005 ενδιαφερομουν να αγορασω ενα γκαραζ , ξερετε τα γνωστα ουκρανικα στα οποια χωρα μονο ένα λαντα. Μου ειπαν μια τιμη 3000 ντολαρι. Λεω ειστε παλαβοι. Το 2007 ειχα μια γνωστη , μου λενε αγορασε διαμερισμα. Ποσο κανω ? 120.000 ντολαρι. Καλα που τα βρηκε? Α πηρε κρεντίτ! Αγορασε αμαξι, κρεντιτ ! ποσο? 20.000 ντολαρι και ακουσον, ακουσον, γκαραζι με 20.000 ντολαρι. Όταν λοιπον ενας άνθρωπος που με κλωτσιες να βγαζει 700 δολλαρια το μηνα πηρε δανειο 140.000 αντιλαμβανομεθα σε τι σαθρα θεμελια, αμερικανικου τυπου, στηριχθηκε η οικονομια. Τα δανεια αποπληρωνονταν μονο με νεα δανεια υπο ποιαν προοπτικη? ότι και καλα η οικονομια παει καλυτερα ! Εμ βεβαια αφου δινονται νεα δανεια! Κατ ουσιαν κλεισανε όλα τα εργοστασια και γινανε εμπορικα κεντρα πουλωντας οτι μαλακεια μπορει να βγαινει στην Κινα. Και πώς εκτιναχθηκανε οι τιμες? Απο τα δανεια, διοτι εγω τα 3000$ τα χα δουλεψει, ηταν δικα μου και δεν τα έδωσα, αυτη όμως τα 20.000$ , για 'να πραμα που κανε 400$, τα δωσε ευκολωτατα διοτι δεν ηταν δικα της, νομιζε ότι ηταν χρηματα της μονοπολης. Οι ουκρανοι δεν εχουν ιδεα τι εστι χρημα και δη σκληρο χρημα. Ειναι συνηθισμενοι στα ρουβλια που ο καθ ενας ειχε μια σακουλα γεματη σπιτι. Και εκει βασιζεται η  τεραστια απατη και κοροιδια που δεν γνωριζετε εσεις, ότι ενω τα ρουβλια δεν ηταν ανταλαξιμα οι κομισσαριοι μπορουσαν να τα ανταλαξουν με την επισημη ισοτιμια και γι αυτο βρεθηκαν με την (αλλαγη ??????)  καθεστωτος εκκατομυριουχοι. Διοτι αλλαξαν τα ρουβλια τους με δολλαρια σην ισοτιμια που ταν περιπου 1/1 και μετα είπαν, α κυριοι επτωχευσαμε παρτε τωρα τ αρχιδια μας , μπαινουμε στην ελευθερη οικονομια και η ισοτιμια κυμαινεται και σιαξαν τα γνωστα κουπονια .

Για το super leverage που έγινε στην οικονομία συμφωνώ απολύτως.
Παρά του γεγονότος ότι η χώρα δεν μπορούσε εύκολα να δανειστεί από το εξωτερικό, οι ιδιώτες, αρχής γενομένης από το 2004 υπερδανείστηκαν σε τέτοιο βαθμό που μέσα σε μια τετραετία το συνολικό ποσό δανείων σχεδόν πενταπλασιάστηκε. Αυτό συνέβει βέβαια και σε πολλές γειτονικές χώρες, για να μην πω και στην Ελλάδα. Αν δει κανείς και στην Ελλάδα που ήταν ο ιδιωτικός (και στεγαστικά δάνεια) δανεισμός το 2001 και που έκλεισε το 2008, τα νούμερα είναι απίστευτα.
Τα ακίνητα και οι τιμές τους έχουν παίξει επίσης ρόλο, αλλά δεν θέλω να το επεκτείνω πολύ. Για παράδειγμα τα τελευταία 10 χρόνια, το ΑΕΠ της Ελλάδας διπλασιάστηκε (100%) και οι τιμές των ακινήτων επίσης διπλασιάστηκαν. Τα €1,000 ανά τ.μ για παράδειγμα στην Ελλάδα (Αθήνα) το 1998 έγιναν €2,000 το 2008, κοκ. Στην Ουκρανία και ειδικά στο κεντρικό Κίεβο έγινε κάτι τελείως άλλο νομίζω. Κανείς δεν θυμάται που ήταν και που πήγανε οι τιμές.Τώρα εξισσοροπείται η κατάσταση. Και το ΑΕΠ δεν ακολούθησε με τον ίδιο ρυθμό.

Αυτό που δεν πιάνω πολύ σε αυτά που γράφεις είναι για την ανταλλαγή των ρουβλιών (τα γρίβνα εννοείς ή τα ρούβλια από την πτώση της ΕΣΣΔ?). Επίσης αυτό με τα κουπόνια που αναφέρεις είναι κάτι γραφικό που έχω ακούσει ότι το 1996 πριν εισαχθεί επίσημα το γρίβνα σαν εθνικό νόμισμα στην Ουκρανία τους είχανε δώσει κάτι σαν χαρτονάκια και κόβανε κομμάτι κομμάτι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom