Επισκέπτης
Επι τη ευκαιρια ειναι enfant gâté (ανφαν γκατε) και όχι αφαν (σ)κατέ. Ο φρερ Πολυκαρπ θα με καρπάζωνε εαν τολμουσα να γραψω τετοιες αηδίες...Σημαινει περιπου κακομαθημενο, χαιδεμενο παιδίον.
Αμ'έπος, αμ'έργον.Τις αναμεικτες καμ γιου του...
Επι τη ευκαιρια ειναι enfant gâté (ανφαν γκατε) και όχι αφαν (σ)κατέ. Ο φρερ Πολυκαρπ θα με καρπάζωνε εαν τολμουσα να γραψω τετοιες αηδίες...Σημαινει περιπου κακομαθημενο, χαιδεμενο παιδίον.
Kman,
Πέρυσι ήταν 2008 φέτος είναι 2009.
Σε συνέχεια εκείνου του εκπληκτικού και μοναδικού στην Ευρώπη που έκανε η οικονομία της Ουκρανίας κατά το 2004 (αύξηση του GDP(ΑΕΠ) κατά +12,4%), φτάσαμε στο 2009 κατά τo οποίο:
H οικονομία συρρικνώθηκε κατά -18% το πρώτο τρίμηνο (Q1 2009) ενώ το Q2 κατέγραψε -20%.
Το concesus όλων των αναλυτών είναι για τέλους έτους ένα GDP growth -14% με -16%. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Ουκρανία είναι η μόνη από τις διπλανές της οικονομίες που θα έχει το 2010 θετική ανάπτυξη κατά 1% (έστω αυτό) ενώ οι υπόλοιπες (πχ Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ) θα συνεχίσουν με αρνητικό πρόσημο και το 2010.
Το άλλο καλό της χώρας είναι ότι έχει πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος/ ΑΕΠ ένα από τα χαμηλότερα της περιοχής. Προφανώς γιατί δεν είχε market access ούτε μπορούσε να δανειστεί εξίσου εύκολα από τις διεθνείς αγορές. Interbank αγορά ας πούμε δεν νοείται στην Ουκρανία, και αν υπάρχει μόνο μεταξύ τοπικών τραπεζών και αστεία ποσά.
Το τεράστιο κακό και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το 60-90% των δανείων που έχουν πάρει οι ιδιώτες από τις Τράπεζες, δεν αποπληρούται. Το πιάνεις αυτό?
Αν η χώρα δημιουργήσει ένα τεράστιο stock προβληματικών δανείων και ο αντίστοιχος δείκτης φτάσει στο 40% όπως λέγεται (στην Ελλάδα είναι περίπου 7%) τότε όχι τα €16 δις του IMF δεν φτάνουν, δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει.
Η Λεττονία είναι η πρώτη χώρα με επίσημο πρόβλημα όπως διαβάσαμε όλοι πρόσφατα, ελπίζω να μην ακολουθήσει η Ουκρανία.
Που έχουν πάει οι μουνάρες τώρα για να το χαλαρώσω λίγο?
Αν θεωρήσουμε ώς δύσκολο και μπορεί αδύνατο να πάρουν όλες οι όμορφες μικρές visa και να φύγουν από τη χώρα τότε πρέπει να είναι ακόμη εκεί.
Ο πληθυσμός της Ουκρανίας έχει μειωθεί όμως πολύ από το 2004. Από τα 48,3 εκατ. νομίζω έχει πέσει στα 45 εκατ. και κάτι σύμφωνα με στοιχεία επίσημα.
Λες 2-3 εκατ. μικρές όμορφες να την κάνανε? Πως τις βγάλανε έξω και σε ποιές χώρες τις πήγανε?
Έχω και εγώ προβληματισμό σε αυτό.
Φίλε Γιάννη επειδή έχω πάει, και εξακολουθώ να πηγαίνω συχνά στο Κίεβο τα τελευταία 7 χρόνια πιστεύω ότι από το 20 και κάτω αξίζει κανείς να πάει. Όλα τα υπόλοιπα κατά την γνώμη μου είναι ταλαιπωρία. Στο Millennium τον Ιούλιο μου ζήτησαν 400 ευρώ και ήρθε στο δωμάτιο τελικά με 200 ευρώ μετά το κλείσιμο του μαγαζιού. Μ Ο Υ Ν Α Ρ Ε Σ χωρίς σχόλια…..!!!!!
ΑΚΡΙΒΩς ΙΩΣΗΦΑχχχχ, πως φαινεται οτι τα εχετε περασει επιφανειακά σα τουριστες. Αυτα που γραφεις ειναι πολυ λογικα 1+1=2.
Αμ δε !!! Στην ουκρανια δεν υπάρχει λογικη, υπάρχει η λογικη του παραλόγου και το παλαιον σοβιετικο καταλοιπο πας ξενος ειναι εχθρος και θα μας φαει ! Στο μυαλο τους οι ουκρανοι ειναι οι καλυτεροι, γλυκυτεροι, σωστότεροι κλπ,κλπ.
Πρεπει μια γκομενα ή να έχει ευφυια γυρω στο 100, οι περισσοτερες ειναι κατω του 90 ή να εχει φαει πολλες ψωλιες όχι ανδρικες αλλα απο την ζωη για να εννοησει ότι οι κακοι ξενοι δεν θα την φανε παρα θα την βοηθησουν και θα της σταθουν παραπανω απ αυτα τα ζωα...
Αχχχχ, πως φαινεται οτι τα εχετε περασει επιφανειακά σα τουριστες. Αυτα που γραφεις ειναι πολυ λογικα 1+1=2.
Αμ δε !!! Στην ουκρανια δεν υπάρχει λογικη, υπάρχει η λογικη του παραλόγου και το παλαιον σοβιετικο καταλοιπο πας ξενος ειναι εχθρος και θα μας φαει ! Στο μυαλο τους οι ουκρανοι ειναι οι καλυτεροι, γλυκυτεροι, σωστότεροι κλπ,κλπ.
Πρεπει μια γκομενα ή να έχει ευφυια γυρω στο 100, οι περισσοτερες ειναι κατω του 90 ή να εχει φαει πολλες ψωλιες όχι ανδρικες αλλα απο την ζωη για να εννοησει ότι οι κακοι ξενοι δεν θα την φανε παρα θα την βοηθησουν και θα της σταθουν παραπανω απ αυτα τα ζωα...
Ιωσήφ, σαν τουρίστας τα γράφω συμφωνώ, για αυτό περιμένουμε και τη δική σας γνώμη που τις ξέρετε καλύτερα εκεί. Μαθαίνονται ποτέ οι γυναίκες? Εδώ δεν μάθαμε τις Ελληνίδες τόσα χρόνια και την πατάμε συνέχεια. Πόσο μάλλον εκεί αυτές επάνω. Ψάχνοντας πηγαίνουμε όλοι και όσο ρωτάς και ακούς μαθαίνεις, έτσι δεν είναι?
Που τόσα χρόνια, που μερικές φορές.
εγω θα κανω ενα σχολιο,βαση του κιαπκ,σοβαρο παιδι,δεν γραφει πλεονDEBATE ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ DUPLA
Σήμερα ήμουν στη θάλασσα (λιακάδα γερή στην Αθήνα) με κολλητό φίλο που έχουμε μεγαλώσει μαζί.
Κουβέντα στη κουβέντα (είχα να τον δώ κανά μήνα) έφτασε και η κουβέντα στις γκόμενες.
Αυτός ο φίλος έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, αφύσικα πολύ και σε όλον τον Κόσμο. Έχει πάει σε όλες τις ηπείρους πλην Αυστραλίας. Κυρίως όμως έχει οργώσει κυριολεκτικά όλη την Ασία και πολλές χώρες της. Το τελείως ανατολικό μπλοκ.
Κάνουμε ένα παιχνίδι μαζί. Το παιχνίδι και η φιλική κόντρα μας είναι με πόσες εθνικότητες διαφορετικές έχει πάει ο καθένας. Έχουμε ξεφύγει από αριθμούς, πόσες κλπ και μιλάμε μόνο για εθνικότητες. Όταν κάποιος από τους δύο πάρει και έχει sex με νέα εθνικότητα, που πιθανώς δεν έχει ο άλλος, το ανακοινώνει με περηφάνεια.
Μου ρίχνει στα αυτιά όπως είναι λογικό. Μετράει πάνω από 30 διαφορετικές εθνικότητες γυναικών μέχρι τα 44 που είναι τώρα. Φοβερό σκορ νομίζω. Ακολουθώ από κοντά αλλά το 30 είναι δύσκολο νούμερο αν δεν γυρνάς και κολλάς σε συγκεκριμένες χώρες.
Με προβληματίζει πολύ όταν μου λέει ότι Ινδονήσιες, οι Βιετναμέζες, οι Φιλλιπινέζες και οι Μογγόλες είναι απίθανες γκόμενες. Με πιάνει τελείως αδιάβαστο. Δεν έχω πάει ποτέ με τέτοιες εθνικότητες. Ουτε καν με Κινέζες που τις έχει λιώσει και τις έχει πάρει κατά δεκάδες και μου λέει ότι έχει κάτι μουλάτες Κινέζες εκτός πραγματικότητας. Πρόσωπο ανατολίτικο με σχιστά μάτια και σώμα Ρωσίδας.
Κατά το απόγευμα και αφού είχαμε ανταλλάξει πολλές γνώμες προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την τέλεια- αλληλοσυμπληρούμενη - απόλυτη dupla.
Εγώ είπα ξανθιά ψηλή κούκλα Ουκρανή+ μελαμψή Βραζιλιάνα με κωλάρες και βυζάρες. Πιστεύω ότι είναι για μένα το τέλειο δίδυμο.
Αυτός είπε απλά Ινδονήσια + Βιετναμέζα.
Είσαι καλά του λέω, αυτές θέλεις?
Τι γίνεται? Υπάρχουν απόψεις επί του θέματος? Θέλει κανείς να σχολιάσει?
ΑΚΡΙΒΩς ΙΩΣΗΦ
αυτο ειναι το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟς που ολοι οι νεοσυλλεκτοι κανουν,δεν μπορουν να αντιληφθουν οτι υπαρχει αυτο που εγω λεω "ΕΡΩΤΙΚΟς" ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ-ανευ αιτιασης βεβαια,στηριζεται μονο στην βλακεια κ την απειρη ηλιθιοτητα και ωφελιμισμο που διακρινει τις σχεσεις των ανατολικων γυναικων με τους ξενους "αιμοδοτες"
εδω να δωσω μια οφφ τοπικ συμβουλη,οτι η ισχυροτερη εκδοχη του φαινομενου αυτου ειναι στις ρουμανες ΣΙΓΟΥΡΑ,κ απο οτι εχω καταλαβει,και στις "γιουγκο" γενικα.....
οσο ανεβαινουμε ,εξασθενει λιγο,αλλα μονο για οσους εχουν πολλα κ βαρια ενσυμα στις εν λογω περιοχες
για τους λοιπους υτα "τσουναμια" ελοχευουν.....
εγω θα κανω ενα σχολιο,βαση του κιαπκ,σοβαρο παιδι,δεν γραφει πλεον
μου ειχε πει ποσο ωραια κ καλα ειναι στην ασια στις χωρες που λες εχοντας παει κ ασχοληθει στον ιδιο χρονο κ με ανατ.ευρωπη ΜΟΝΟ- με δουλεια -στην βουλγαρια
οταν το καλοκαιρι πρωτοηρθε ουκρανια κ μετα ρουμανια κ μολδαβια,του λεω,ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕς,ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ-ΑΣΙΑ ΚΛΠ-μονο σαν γαμηλιο ταξιδι μου ειπε κι αν εισαι ΚΑΙ φυσιολατρης.....
βγαλε συμπερασμα
μονο γΙα λατινικη αμερικη-ki oxi ολες οι χωρες- πιστευω οτι αντιστοιχει, στην "καθαρη" east europe....
Επίσης συνιστώ σε όποιον πάει σε ανατολικές χώρες να ακούει συνέχεια ρωσικό ραπ.Το ρωσικό ραπ φτιάχνει τη διάθεση για αυτά ακριβώς που θα συναντήσεις.
Δεν καταλαβαίνεις καλά τι γινότανε.Η Ουκρανία ήταν φούσκα.Πήγαινες σε ένα ρεστωράν του κώλου και πλήρωνες ένα κάρο λεφτά.Εμενες σε ξενοδοχείο σοβιετικού τύπου και ερχόταν πανάκριβο.Τώρα η οικονομία ξεφούσκωσε και οι τιμές επανήλθαν στις φυσιολογικές.Μαζί με την οικονομία ξεφούσκωσε και το εγώ από τις γκόμενες.
Δεν είναι 2-3 εκατομμύρια που λες.Οπως υπολόγισα και πριν στο Κίεβο υπάρχουν κάπου 15000 εμφανίσιμες και γύρω στις 1000-2000 μουνάρες.Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι με την παραμικρή πτώση αυτός ο πληθυσμός μετακινείται εν ριπή οφθαλμού.
Με βάση την προσωπική μου εμπειρία έχει μετακινηθεί ένα 50% τουλάχιστον από τις μουνάρες που έβλεπα 2 χρόνια πριν.Απλώς τώρα βλεπεις πολύ λιγότερο συχνά μουνάρες.Π.χ. αν είναι μία στις 100 κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του μετρό σε κεντρικό σταθμό και βγαίνουν 100 άτομα,θα πρέπει να δεις μία μουνάρα.Οταν δε βλέπεις,σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά.
Το 2003 δεν υπήρχαν μουνάρες στο Κίεβο,το ποσοστό ήταν ελάχιστο.Το 2007 το Κίεβο ήταν γεμάτο.
Ενταξει το 2003 ήμουνα στο Κουτουμουλαν, το 2007 έμαθαν οτι θα ρχοσουνα και μαζευτηκανε όλες.
Ενταξει μην λεμε κουταμαρες τωρα...
Το χω γραψει 10 φορες όσο πιο παλια τοσο πιο καλά τη εξαιρεση περσι το χειμωνα και να δουμε και φετος διοτι χειμωνα στριμόχνονται οι κωλοι. Όχι ότι δεν εχει μουνια αλλα οι προθυμες που ηταν ετοιμες να σου παρουν σιμπουκι για να την κανουν απο τον παραδεισο την κανανε η τελευταια πριν 7-8 χρονια...
ήμαρτον, η οικοδομη σταματησε στο Κιεβο απο το 2007 διοτι χτιζανε, χτιζανε και πλασματικω ς ενω υπήρχε περισσεια διαμερισματων κρατουσαν τις τιμες υψηλα (αφου ειναι μονοπώλειο). Το 2009 πριν τα χριστουγεννα σταματησαν σ ολη την ουκρανια, παρα ταυτα κατι παλι αρχιζουν και κτιζουν. Ειπαμε μας εφαγε ο αραπης...
ΛΑΤΙΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙΦίλε Redpeainz,
Και εγώ μαζί σου είμαι. Είδες τι διάλεξα εγώ και τι διάλεξε ο φίλος μου.
Μια φορά πήγα Ασία (Ταυλάνδη) και με τον φίλο που αναφέρω και δεν θα ξαναπήγαινα γιατί δεν μου αρέσουν πολύ τα μαιμουδάκια.
Αυτός έχει κολλήσει με αυτές τις περίεργες εθνικότητες και εγώ τα γράφω για ανταλλαγή απόψεων.
Και για γαμήλιο ταξίδι που λεει ο δικός σου ο φίλος, ούτε και τότε Ασία, Bali κλπ.
Rio De Janeiro που θα της αρέσει και θα θέλει να πάει όταν της το πεις και όταν εκείνη θα γυρίζει να ξεκουραστεί, κοιμηθεί το απόγευμα στο ξενοδοχείο, εσύ θα της λες ότι πας να δεις τα e-mail σου σε ένα Internet cafe και θα πηγαίνεις στο κοντινότερο termas και για 1 ώρα θα είσαι με τις Αμαζόνες με τις καλύτερες κορμάρες του κόσμου. Αχχχ.
Τόσο απλό είναι, καμία δεν θα το πιάσει.
κρακοβια εχω παει 3,4 φορες προσφατα-3ετια-,οι καλες γκομενες δεν ειναι προσεγΓισιμες,τουλαχιστον πολυ λιγοτερο απο ουκρανια...και πολυ περισσοτερο απο βουκουρεστι βεβαια,αλλα το "καμενο" ποσο να καει κι αλλο??Και όμως τόσες λίγες είναι.Αν αφαιρέσεις τα μακιγιάζ,τα προκλητικά ρούχα κτλ,αυτό το ποσό μένει.Για να δεις πραγματικά τι συμβαίνει,πήγαινε μια βόλτα στο Ντνιπροπετρόφσκ.Εκεί θα δεις μια πολύ μικρή αναλογία από ωραίες γκόμενες.Είναι η ίδια που είχε το Κίεβο το 2003.
Αν πας Πολωνία,κανένα Κράκοβ θα διαπιστώσεις σοβαρό ποσοστό από μουνάρες.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΣΥΛ ειναι καλυτερη η ουκρανια κ καλα περνας,ταχω γραψει κι εγω στο μολδαβικο αυταΛάθη ξε-λάθη, περνάς μια χαρά και "νεοσύλλεκτος" όπως λες αν είσαι.
Σίγουρα την πατάς συχνότερα εκεί που ο "παλιός" δεν θα την πατήσει, μπορεί να πληρώσεις και παραπάνω για ίδια ποιότητα γκόμενα, είσαι ψάρι λογικό είναι, αλλά δεν κινδυνεύεις και από καταστροφή της διάθεσής σου ούτε και αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να περάσεις απλώς μέτρια. Θα περάσεις πρώτα, γιατί μερικά πράγματα είναι όπως λέμε pretty straightforward και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις κοινή λογική. Τώρα όσο περισσότερο συχνά βρίσκεσαι σε ένα μέρος, όσο μπαίνεις στη λογική των τοπικών κλπ κλπ, αυξάνεις τα ποσοστά ευχαρίστησης και διασκέδασης.
Για το σχόλιό σου για Ρουμάνες και γειτόνισσες (Μολδαβές π.χ.) δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.
Οι πιό πονηρές, οι πιό συμφεροντολόγες και οι πιό ματαιόδοξες κατά τη γνώμη μου και από όσο έχω κάνει στο Βουκουρέστι και τις έχω δει σε mega clubs όπως το Bamboo και άλλα.