Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες πολιτικοί που βλέπουν την πραγματικότητα:
Τώρα να συζητήσουμε αν ο Γιωργάκης είναι και ο πιο έξυπνος πολιτικός στη Ελλάδα άστο καλλίτερα γιατί
1. Δεν είναι το θέμα μας και
2. Δεν σε συμφέρει.
Γενικά εγώ το Γιώργο σαν φυσιογνωμία και σαν έντιμο και ειλικρινή τον συμπαθώ, σε αντίθεση με τον απατεώνα τον μακαρίτη τον πατέρα του. Όμως σαν πολιτική σκέψη και ικανότητα διπλωματικών ελιγμών, δεν έχει [ούτε και κανένας άλλος δηλ.] ούτε το 1/10 της ευφυίας του μακαρίτη.
Αυτά τα ξεβρακώματα, τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου και τα κουμπαριλίκια του μπούλη εγώ τα θεωρώ χαζομάρες και γελοιότητες. Ο μακαρίτης είχε πεί την τελευταία λέξη [απίστευτα ακριβολογική ως έννοια] για την δυνατότητα των σχέσεων μας νε την Τουρκία. "ΜΗ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Που πάει να πεί, φίλοι δεν είμασταν ποτέ , δεν θα γίνουμε στο μέλλον και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Πόλεμο να μην κάνουμε και φιλίες δεν γουστάρουμε, μακριά κι αγαπημένοι.
Τώρα στο θέμα μας, του δικαιώματος του καθενός για αυτοπροσδιορισμό. Βασικά με κάλυψε στις περισσότερες απόψεις μου ο vrontopsolos παραπάνω, αλλά θέλω να το επεκτείνω λίγο για να γίνει πιο σαφές.
Αυτή η μπούρδα για το δικαίωμα του καθενός για αυτοπροσδιορισμό μοιάζει με αυτό που είχε πεί ο Τσαρούχης πως "είσαι ότι δηλώσεις" μόνο που το έλεγε ειρωνικά βέβαια. [Μην μου πείτε πως το λέει η τάδε συνθήκη ή δεν ξέρω γω τί, και οι δέκα εντολές να το λένε άμα εγώ τη θεωρώ μπαρούφα δικαιούμαι να το πω. Οι απόψεις, εξ άλλου, είναι σαν τους κώλους, ο καθένας έχει την δικιά του.]
Ένα μικρό παράδειγμα πρώτα πρώτα. Έχετε ακούσει κανένα Εβραίο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού στον κόσμο να "γουστάρει" να αυτοπροσδιορίζεται σαν Ισραηλινός; Όχι βέβαια γιατί Ισραηλινός είναι ο κάτοικος και υπήκοος του κράτους του Ισραήλ που μπορεί να μην είναι και Εβραίος αλλά Μουσουλμάνος ή Χριστανός είναι όμως Ισραηλινός. Η επιλογή του Ισραήλ φυσικά και δεν ήταν τυχαία. Το Ισραήλ δημιουργήθηκε σαν κράτος με διεθνείς συνθήκες και όσοι έσπευσαν να γίνουν πολίτες του ήταν Εβραίοι και το έκαναν βασικά με θρησκευτικά κριτήρια. ΟΜΩΣ όσοι ΔΕΝ έγιναν πολίτες του παρέμειναν Εβραίοι και όχι Ισραηλινοί.
Δεύτερο παράδειγμα. Στις ΗΠΑ που φυσικά και είναι πολυφυλετική κοινωνία από τον τρόπο που δημιουργήθηκε αυτό το κράτος, κανένας δεν λέει είμαι Έλληνας, Ιταλός, Αφρικανός κλπ., αλλά Ελληνοαμερικανός, Ιταλοαμερικανός, Αφροαμερικανός και με αυτή τη σειρά δηλ. το πρώτο συνθετικό σαν επιθετικός προσδιορισμός και το δεύτερο σαν ουσιατικό. [Μορφωμένε democrat τα λέω καλά;]
Εδώ τα παληκάρια που "καταπιέζονται" στην χώρα μας και που έσπευσαν να τους αβαντάρουν όλοι οι "προοδευτικοί" δεν άκουσα να θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται σαν Τουρκοέλληνες αλλά σαν Τούρκοι, σκέτα!
Και επί τέλους οι πιο πάνω φυλετικές ομάδες των ΗΠΑ, έχουν κάποιο λόγο αναφοράς, σε κάποια [δεύτερη, η ΗΠΑ είναι η πρώτη] πατρίδα γιατί κατάγονται από εκεί και οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους έζησαν εκεί κάποτε. Αυτοί εδώ που φωνάζουν πότε έζησαν στην Τουρκία για να αισθάνονται έστω Τούρκοι. Ζούσαν σαν Μουσουλμάνοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν υπήρχε καν Τουρκία τότε, μετά φιάχτηκε κι αυτή από τους Νεότουρκους [όπως λέμε Νεοδημοκράτες, ο καθένας αυτοπροδιορίζεται!] μαζί με άλλες θρησκευτικές ομάδες και όταν περιοχή που έμεναν προσαρτήθηκε στην Ελλάδα [να ζητήσουμε συγγνώμη και γι αυτό;] το μόνο που εμόδισε ουσιαστικά την αφομοίωσή τους ήταν η θρησκεία τους, δυστυχώς [γι αυτούς προτίστως!]
Δείτε τι καλά που αφομοιώθηκαν οι Αλβανοί, όσοι συχνάζουν σε στούντιο θα έχουν προσέξει κορίτσια που λένε πως είναι Ελληνίδες και άμα το καλοπροσέξεις έχουν κάτι Αλβανικό πάνω τους, αλλά άμα αυτή έχει μεγαλώσει εδώ και νοιώθει Ελληνίδα εγώ να την δεχθώ και να δεχθώ να πάρει και υπηκοότητα. Οι Πακιστανοί με την κωλοθρησκεία τους, λέτε να έχουν τη ίδια προοπτική;
[Ρε Εμβέρ Χότζα τους άφισες και κάτι καλό ρε σύ!]
Για να τελειώνουμε λοιπόν Τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει, υπάρχει μουσουλμανική, όχι μόνο γιατί έτσι είπαν οι τότε συνθέκες αλλά γιατί έτσι ήταν και οι συνθήκες είχαν περιγράψει σωστά την κατάσταση. [Ποιά Τουρκική συνείδηση είχαν προλάβει να αναπτύξουν τότε, ούτε που ξέρανε τι γινόταν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα!]
Τώρα βέβαια η "καταπιεστική" Ελληνική πολιτεία, άφισε το Τουρικό προξενείο να οργιάζει στην προπαγάνδα και τους έβαλε στο μυαλό, ανοησίες για μια Τουρκία, μητέρα πατρίδα που είναι εκεί και τους προστατεύει. Γιατί δεν πάνε στην "πατρίδα τους" να δούνε τί καλά θα περάσουν όπως την έπαθαν οι αντίστοιχοι Βούλγαροι μουσουλμάνοι, όταν μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος τους εδόθη από τις Βουλγαρικές αρχές η άδεια να μετοικήσουν και έγιναν εξαθλιωμένο υποπρολεταριάτο στις Τούρκικες πόλεις και μετά ζητούσαν όλοι να γυρίσουν στα χωριά τους στη [φτωχή] Βουλγαρία, όχι στην [πλούσια ] Ελλάδα.
Μην με ρωτήσετε [το περιμένω και σας προλαβαίνω!] γιατί εξωθήθησαν στην αγκαλιά του Τουρκικού προξενείου. Ο.κ., υπέστησαν κάποια άδικη μεταχείρηση κάποια περίοδο 55-75 [ας θυμηθούμε βέβαια τί γινόταν τότε στην άλλη πλευρά των συνόρων ή στη Κύπρο], αλλά ρε γαμώτο και τώρα εμείς φταίμε που το 90% των γυναικών τους δεν μιλάει καν Ελληνικά, ενώ έχει ζήσει στην Ελλάδα όλη τη ζωή της, τη στιγμή που η κάθε Ρωσίδα, Βουλγάρα, Ρουμάνα κλπ τα μαθαίνει σε μισό χρόνο; [Άσε τις Αλβανίδες είπαμε που γεννήθηκαν εδώ αλλα ΔΕΝ έχουν υπηκοότητα, ενώ θα ήθελαν.]
Επί τέλους άμα αισθάνονται Τούρκοι, δικαίωμά τους είναι, είναι όμως και δικό μας δικαίωμα, να μην τους αναγνωρίζουμε σαν τέτοιους! Και άμα το θέλουν τόσο πολύ, τα σύνορα είναι ανοιχτά και για μην να ακόυσω πάλι μαλακίες για έμμεση προσπάθεια εκδίωξης να προτείνω και κάτι πιο προχωρημένο. Οι περιουσίες τους και τα αστικά τους δικαιώματα εδώ είναι, δεν αμφισβητούνται, ας πάνε στην Τουρκία να πάρουν υπηκοότητα, αφού βέβαια απεκδυθούν την Ελληνική [πως αλλάζεις εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και κρατάς το παλιό σου νούμερο πλέον!] και μετά να έρθουν πάλι εδώ να ζήσουν και να δουλέψουν αλλά σαν αλλοδαποί πλέον, τόσους πολλούς έχουμε, εξ άλλου.
Αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να κάνουμε τα χατήρια σε αυτούς που ομολογούν πως μισούν τη χώρα της οποίας είναι υπήκοοι και αγαπούν την γείτονα, που τυγχάναι να είναι ο προαιώνιος αντίπαλος και το μόνιμο πρόβλημα μας.
Μήπως μας τα λένε αυτά οι Δυτικοευρωπαίοι οι οποίοι έχουν μειονότητες από πρώην αποικίες, ενώ εμείς από πρώην κατακτητές και νυν και [φοβάμαι] αεί προβληματικούς γείτονες. Την είδαμε την προκοπή και τη δική τους! Στν Βρεττανία ας πούμε, κοινωνικά ενσωματωμένοι μειονοτικοί, γιατροί που δούλευαν σε Βρεττανικά νοσοκομεία και Βρεττανοί υπήκοοι, έβαλαν βόμβες στο Tube και σκοτώσαν ένα σωρό κόσμο. Ας πρόσεχαν ποιούς εμπιστεύονταν, εμείς που δείνουμε υπηκοότητες πιο επιλεκτικά μπας και κάνουμε πιο σωστά, για να το καταλάβει ο άλλος πως το να σε φιλοξενώ στη χώρα μου είναι μια μεγάλη χάρη, το να σε κάνω όμως και υπήκοό της είναι πολύ μεγαλύτερη, μπας και το εκτιμήσουν; Για ρωτήστε και τους Τουρκοκύπριους αν θα ήθελαν να είναι σκέτο Κύπριοι και Ευρωπαίοι.
Πολλά είπα και σας κούρασα.