Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Μηνύματα
23.698
Κριτικές
171
Like
93.843
Πόντοι
46.423
Θα φέρουμε πολλές μελαχρινές.

:cheesy:

Spying Tv Show GIF by Laff
 

BigMountain

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
22 Οκτ 2022
Μηνύματα
4.889
Κριτικές
135
Like
36.291
Πόντοι
27.636
Κ. @blizardeye στο παρόν νήμα ποτέ δεν ενοχλήθηκα και αυτό είναι σεβαστό.

Ενόχλησα όμως κάποιους για τους δικούς τους λόγους και για αυτό δε γράφω.

Τα σέβη μου.
 

HoneyVoskos

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
22 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.664
Κριτικές
176
Like
28.530
Πόντοι
32.548
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:


1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
1/2 κιλό καρύδια
χυμός από ένα λεμόνι
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 χούφτες σταφίδες


Πώς το κάνουμε:

Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.
Με τι κρασί συνοδεύεται?
 

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Μηνύματα
23.698
Κριτικές
171
Like
93.843
Πόντοι
46.423

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Μηνύματα
2.163
Κριτικές
99
Like
21.017
Πόντοι
26.236
Αγαπημένε κ. @blizardeye δεν θα προσπαθήσω να σας αλλάξω γνώμη γιατί ελπίζω ότι σύντομα θα αναθεωρήσετε και θα γυρίσετε στο νήμα που καταστήσατε ως το πιο επιτυχημένο απ' αρχής του site.
Όλοι κάθε τόσο χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μακρυά από τις συνηθισμένες δραστηριότητες μας ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να επαναπροσδιοριστούμε ως οντότητες. Ναι ακόμα και οι άχρονες...
Τι είναι ένα καράβι χωρίς τον καπετάνιο του; και ως γνωστόν ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος.
Σας περιμένουμε, αφού ξεκουραστείτε, με αγάπη και προσμονή!
 

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Μηνύματα
23.698
Κριτικές
171
Like
93.843
Πόντοι
46.423
Αγαπημένε κ. @blizardeye δεν θα προσπαθήσω να σας αλλάξω γνώμη γιατί ελπίζω ότι σύντομα θα αναθεωρήσετε και θα γυρίσετε στο νήμα που καταστήσατε ως το πιο επιτυχημένο απ' αρχής του site.
Όλοι κάθε τόσο χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μακρυά από τις συνηθισμένες δραστηριότητες μας ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να επαναπροσδιοριστούμε ως οντότητες. Ναι ακόμα και οι άχρονες...
Τι είναι ένα καράβι χωρίς τον καπετάνιο του; και ως γνωστόν ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος.
Σας περιμένουμε, αφού ξεκουραστείτε, με αγάπη και προσμονή!

:thumbsup:
 

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Μηνύματα
2.289
Κριτικές
16
Like
1.599
Πόντοι
506

Το ότι έχεις να πας με “εργαζόμενη” 7+ χρόνια, αξίζει χειροκρότημα.
Αγαπητέ προσωπικώς απέχω της συνουσίας εδω και μίαν τετραετίαν.
Νομίζω αξιζω μουτζα εις το τετραγωνον αντι για χειροκροτημα!
 

peloma

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Σεπ 2014
Μηνύματα
5.817
Κριτικές
6
Like
38.310
Πόντοι
6.236
Αγαπητέ προσωπικώς απέχω της συνουσίας εδω και μίαν τετραετίαν.
Νομίζω αξιζω μουτζα εις το τετραγωνον αντι για χειροκροτημα!
Μούντζα; Όχι βέβαια. Μετάλλιο στωικότητας σου αξίζει, αγαπητέ!
Με τόση αυτογνωσία και χιούμορ, είσαι πιο σπάνιος και από καλογυμνασμένο εφοριακό. Μουτζα εις το τετράγωνον δεν σου αξίζει, αλλά μία αγκαλιά και μια συνδρομή στο Tinder ίσως βοηθήσουν! :wink:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom