barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 24.981
- Πόντοι
- 5.506
συνεχίστε παρακαλώ, περαστικός είμαι...
:ticked off:
Το τρόμαξες το γκομενέτο.
συνεχίστε παρακαλώ, περαστικός είμαι...
:ticked off:
Το τρόμαξες το γκομενέτο.
γκοτζι μπερι; χαχααχχαχχμπερι γκουτ
Απο την τσίκνα στην Θεσσαλονίκη μας έχει σηκωθεί σήμεραΚουκου.
Η καυτή έφυγε τρέχοντας καυλωμένη. Γνώμη σου.
Απο την τσίκνα στην Θεσσαλονίκη μας έχει σηκωθεί σήμερα
σας παρακαλω..τρωω αναλατες πρασιναδες..
ελεος
αχ γλυκιέ μου εμείς χρόνιασας παρακαλω..τρωω αναλατες πρασιναδες..
ελεος
Τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τον οργανισμό των ηλικιωμένων:
Πρωτεΐνη και σίδηρος. Μειώνεται η πρόσληψη κρέατος, εξαιτίας της απώλειας της γεύσης και των δοντιών. Καλές πήγες πρωτεΐνης και φυτικών ινών, που μπορούν να καταναλωθούν ευκολότερα από τα ηλικιωμένα άτομα, είναι τα όσπρια και τα δημητριακά.
Βιταμίνη D, η οποία σχετίζεται με την οστεοπόρωση και βρίσκεται κυρίως στο συκώτι, στα ψάρια και στα γαλακτοκομικά.
Φολικό οξύ, το οποίο σχετίζεται με την αναιμία και τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, και βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα πορτοκάλια, στα φασόλια, στους ξηρούς καρπούς, στο συκώτι και στα δημητριακά ολικής άλεσης.
Βιταμίνη Β6, η οποία σχετίζεται με τον μεταβολισμό και η ανεπάρκειά της οδηγεί σε δημιουργία νεφρικών λίθων και μυϊκών σπασμών. Βρίσκεται στο συκώτι, στο βοδινό κρέας, στα ψάρια, στο κοτόπουλο, στα πλήρη δημητριακά, στις πατάτες, στους άψητους ξηρούς καρπούς.
Βιταμίνη Β12, η οποία σχετίζεται με νευρολογικές διαταραχές και υπάρχει αποκλειστικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, αβγά, γαλακτοκομικά).
Γενικά, το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, οι περισσότερες εκ των οποίων σχετίζονται με τον μεταβολισμό της ενέργειας και του λίπους.
Βιταμίνη C, η οποία σχετίζεται με τη διαταραχή της επιδερμίδας, των δοντιών και των αγγείων. Βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες και στις πράσινες σαλάτες
σας παρακαλω..τρωω αναλατες πρασιναδες..
ελεος
Μη διδετε ιδεες, με "φολικο" οξυ θα μας ξεπαστρεψει καμια παλιογρια.