Από μένα δεν πρέπει να έχετε παράπονο, κάνω συνέχεια λαικ
και επειδή μου αρέσει ο ροφός που βάλατε θα πρότεινα
να τον μαγειρέψετε στιφάδο (συνταγή Σκοπέλου)
Υλικά
Ροφός 1 μεγάλος περίπου 1 με 1.5 κιλό
Κρεμμύδια 4 – 5 ξερά
Κοκκάρι 2 κιλά (κρεμμυδάκι στιφάδου)
Σκόρδο 3 σκελίδες
Κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μεγάλα κρεμμύδια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα
Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα.
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα καθώς και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό κατά προτίμηση χλιαρό.
Προσθέτουμε τα κοκάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί
Βάζουμε τον ροφό, αφού έχουμε χαράξει μερίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 με 40 λεπτά Δεν θα συμπληρώσουμε με νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε στολίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή θυμάρι
ΥΓ εντάξει δεν τον εκτελούμε τον ροφό, εννοεί εκτέλεση συνταγής.