Επειδή έχω mood θα γράψω μια συνταγή,
που είναι και άλλωστε στις αρχές του νήματος μαγειρικής και οικοκυρικής.
Σηπία η μελανηφόρος με σπανάκι.
Καθαρίζουμε τις σηπίες, εντάξει άμα τις καθαρίζει ο ψαράς ακόμα καλύτερα
μη κάνουμε πουτάνα τη κουζίνα.
Τεμαχίζουμε σε τεμάχια περίπου 5Χ5cm, και τις στεγνώνουμε.
Προσοχή άμα δε τις στεγνώσουμε και τις ρίξουμε στο ζεστό λάδι πάλι θα τα κάνουμε πουτάνα.
Βάζουμε στην εστία τη χύτρα με παρθένο ελαιόλαδο (όσο νομίζεται).
Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τις σηπίες, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε
φρέσκο κρεμμύδι και τα κοτσάνια από τον άνηθο (είναι στα βασικά υλικά).
Προσθέτουμε αλάτι (ανθό) και πιπέρι (πάλι όσο νομίζετε).
Μόλις μαραθούνε ρίχνουμε κρασί λευκό ξηρό
αρετσίνωτο,
πάλι προσοχή μη ρίξετε καμιά Μαλαματίνα που χρησιμοποιούν οι Παοκζήδες.
Αφήνουμε να βράσει κάνα 15 λεπτό, αναλόγως την σηπία άλλες μπορεί να θέλουν περισσότερο.
Άμα χρειαστεί περισσότερα υγρά μη κολλήσει έχουμε έτοιμο ζεστό νερό (σε βραστήρα)
και προσθέτουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο σπανάκι και τον άνηθο να βράσουν, ας πούμε ένα 5λεπτο να κρατάει.
Συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασί, θα προτιμούσα Μαλαγουζιά μονοποικιλιακή.
Καλή απόλαυση
Let us know what you think in the comments below .