Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.996
Κριτικές
36
Like
40.102
Πόντοι
19.795
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.

Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.

Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.

Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.

Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας δεν
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Μια διορθωση. ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ
 
Τελευταία τροποποίηση:

Ιζνογκουντ

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2014
Μηνύματα
4.558
Κριτικές
6
Like
10.429
Πόντοι
2.586
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.

Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.

Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.

Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.

Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
ενω η Μολδαβεζα σου καθετε στη μουρη ? για πες ..για πες
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.

Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.

Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.

Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.

Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Έχω πεθάνει στο γέλιο ...
Γελώ μόνος σαν ηλίθιος ...

Υποκλίνομαι κ. κωλο-γερε! :kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel::kneel:
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
το "σαν" τι το ηθελες ?
36.gif
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.833
Κριτικές
10
Like
15.759
Πόντοι
3.846
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.

Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.

Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.

Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.

Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας δεν
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Μια διορθωση. ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ
για το μοσχοκάρυδο στον κιμά τι γνώμη έχεις;
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.996
Κριτικές
36
Like
40.102
Πόντοι
19.795
για το μοσχοκάρυδο στον κιμά τι γνώμη έχεις;
Κανενα καρικευμα εκτος απο πιπερι στα κρεατα με κοκκινες σαλτσες. Ακολουθω αρχαιοελληνικη συνταγη με μελι και βαλσαμικο (κρασι στην αρχαια ελλαδα).
 

genesis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Μηνύματα
848
Like
2.158
Πόντοι
446

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
7.388
Like
21.004
Πόντοι
5.956
δε σε έχω για καφενειακά κλισε, εσύ είσαι ταμένος στη λογοτεχνία του φανταστικού
Πάντως βλέπω ότι η έμπνευση μου έχει μειωθεί δραματικά.. δεν ξέρω, μάλλον θα κάνω καιρό να γράψω πάλι ( ευτυχώς για σας :2funny::2funny:)
 

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Μηνύματα
8.216
Κριτικές
2
Like
26.990
Πόντοι
6.236
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.

Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.

Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.

Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.

Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας δεν
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Μια διορθωση. ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ
Ορίστε; Πρέπει να μαγειρέψω κιόλας; Άσ' το καλύτερα...
Sad A Christmas Story GIF by filmeditor
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.996
Κριτικές
36
Like
40.102
Πόντοι
19.795

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom