κωλο-γερος
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2008
- Μηνύματα
- 32.996
- Κριτικές
- 36
- Like
- 40.102
- Πόντοι
- 19.795
ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.
Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.
Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.
Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.
Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας δεν
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Μια διορθωση. ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ
(Συνταγη για 4 ατομα)
Υλικα:
1. Ενα πακετο μακαρονια
2. Μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα απο σπαλα
3. 300 γραμ. παρμεζανα ψιλοκομενη
4. 4 φρεσκιες ντοματες, η, 250 γρ, κονκασε τοματα ψιλοκομμενη
5. 1 κρεμυδι
6. 1 σκελιδα σκορδο
7. 2 κουταλιες σουπας ξυδι βαλσαμικο
8. 1 κουταλια σουπας μελι
9. αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη
10. Λαδι για τσιγαρισμα του κυμα, λαδι για τα μακαρονια.
Εκτελεση για τον κιμα:
Σε κατσαρολα η, τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, το ψιλοκομενο κρεμυδι, και λιγο αργοτερα το ψιλοκομενο σκορδο.
Τσιγαριζουμε ελαφρια μεχρι να παρει χρωμα το κρεμυδι χωρις να το καψουμε.
Ριχνουμε μεσα τον κυμα και τον τσιγαριζουμε για οση ωρα χρειαζεται μεχρι να τραβηξει
ολα τα υγρα του και να παρει κοκκινοκαφε χρωμα.
Ριχνουμε την τοματα η, το κονκασε, το βαλσαμικο ξυδι, ανακατευουμε λιγο και προσθετουμε
ενα ποτηρι νερο, το μελι, αλατι και πιπερι. Ανακατευουμε και βαζουμε χαμηλη θερμοκρασια
στην κουζινα για μιση περιπου ωρα. Παρακολουθουμε και προσθετουμε νερο αν χρειαστει.
Σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε λιγη ριγανη.
Για τα μακαρονια:
Σιγα μην καθομαι να γραφω για τα μακαρονια. Αν δεν ξερεις να φτιαξεις μακαρονια, χεσε μας, μην ασχοληθεις ουτε με τον κιμα.
Σερβιρουμε οσο το δυνατον πιο ζεστα τα μακαρονια με τον κιμα αφου προσθεσουμε μπολικη
παρμεζανα.
Σ.Σ. 1.Οπως ελεγε και η γιαγια μου (μικρασιατικης καταγωγης) στον κιμα και γενικα στο κρεας δεν
βαζουμε κανελα οταν ειναι φρεσκος.
2. Καμμια ευθυνη δεν φερει ο συνταξας την συνταγη, αν η γκομενα γκομενα του κατσικωθει στο
σβερκο οπως μου κατσικωθηκε εμενα ο εισαγγελεας μετα απο το γευμα που του παρεθεσα.
(Για ενα στα γρηγορα πηγαινα, που μου πηρε 5 μηνες και την καταφερα εκεινη την ημερα που
της εφτιαξα αυτο το πιατο)
Μια διορθωση. ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ
Τελευταία τροποποίηση: