troubakhs
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2017
- Like
- 31.068
- Πόντοι
- 5.506
γιατι ρε θειε? :S :S :SΟχιά διμούτσουνη!
δεν παει με το κοκορετσι ο αληλουιας
γιατι ρε θειε? :S :S :SΟχιά διμούτσουνη!
γιατι ρε θειε? :S :S :S
δεν παει με το κοκορετσι ο αληλουιας
Ακριβώς αυτό εννοούσαΟρθοτάτη η απορία σας.
Η απάντηση δίνεται στα λόγια του τραγουδιού [και στην παθητική προστακτική που χρησιμοποιείται], όπου όλα τα περί ελευθέρας βουλήσεως κλπ πάνε περίπατο. Δεν θέλω να πω παραπάνω επειδή σέβομαι όσους πιστεύουν και δεν θέλω ούτε να τους προσβάλω ούτε να τους πείσω για τις δικές μου πεποιθήσεις.
God, Thy will is hard but you hold every card
I will drink your cup of poison
Nail me to your cross and break me
Bleed me, beat me, kill me
Take me, now, before I change my mind
Ήταν άραγε η δουλεία μια δικαιολογία για προσάρτηση του νότου στην κοινοπολιτεία;...
Αν και δεν τα πάω καλά με το Νότο της πρώην Αποικίας του Βρετανικού Στέμματος παρόλα αυτά ....
Ακριβώς αυτό εννοούσα
Κι εγώ σέβομαι όσους πιστεύουν αλλά πάντοτε θα αναρωτιέμαι γιατί από όλους τους θεούς διάλεξαν αυτόν
Είναι θέμα πρεστίζ άραγε ή απλώς τα λέει καλύτερα από τους άλλους;
Ήταν άραγε η δουλεία μια δικαιολογία για προσάρτηση του νότου στην κοινοπολιτεία;...
Οι νεοφιλελεύθεροι κουνούσαν το δάκτυλο στους νοτίους για να επιτύχουν την πρώτη παγκοσμιοποίηση στην νεώτερη ιστορία πιστεύω...
Κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώΠιστεύω ότι είναι μία πολύ όμορφη ιστορία [έτσι όπως μας παραδόθηκε] για έναν ειρηνόφιλο ακτιβιστή, προφανώς άκακο και ελαφρά διαταραγμένο για τα δεδομένα της σημερινής Ψυχιατρικής. Ούτε ο ίδιος είχε φαντασθεί τι θα συνέβαινε μετά τον θάνατό του.
Τελικά βρέθηκε στην κατάλληλη εποχή. Η διδασκαλία του έτσι όπως μετεξελίχθηκε απηχούσε το τότε αίτημα για απαλλαγή από την Ρωμαϊκή κατοχή. Εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν απλά για να πεθάνουν, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τους τότε Θεούς τους. Βρήκαν ένα αποκούμπι. Ένα νόημα για τον θάνατό τους.
Στην συνέχεια το θέμα ανελήφθη από τους διαχειριστές της εξουσίας [Μ. Κων/νο, Οικουμενικές Σύνοδοι κλπ] και σήμερα είμαστε εδώ που είμαστε. Αλήθεια που ήταν η Καθολική Εκκλησία όταν εκατομμύρια Εβραίοι πέθαιναν στα στρατόπεδα της Γερμανίας;
Η λευκή φυλή διάλεξε αυτή την θρησκεία. Οι άλλοι έχουν τον Μωάμεθ, παραδίπλα τον Βούδα, στα νησιά της Ιαπωνίας κάποια άγνωστα [σ΄ εμάς] πνεύματα και πάει λέγοντας ...
Θα μπορούσα να γράψω πολλά και πιο περιεκτικά. Δεν έχει όμως νόημα. Ο κάθε ένας ας πιστεύει ό,τι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τον διπλανό του ...
Ακριβώς...Ποιος νοιάστηκε για την δουλεία. Άλλωστε στην πράξη η δουλεία συνεχίστηκε τουλάχιστον έως το 1960. Η προσάρτηση του πλούτου του Νότου ήταν το ζητούμενο [φυτείες, πετρέλαια κλπ].
Κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ
Όλο το μυστικό βρίσκεται σε ένα εδάφιο του Παύλου στην προς Εφεσίους Ανδρ κάνω λάθος
Γράφει:Πίστης δε είναι,ελπιζομένων πεποίθηση, βεβαίωση πραγμάτων μή βλεπομενων...
Δεν εξηγείται στη λογική η εμμονή στην πίστη ενός παντοδύναμου θεού.
Η πίστη νομίζω είναι εργαλείο κατάργησης της ζοφερής πραγματικότητας
τυπε μόνο στο νήμα του κορονοιου θ μπορούν να σου δώσουν απάντησηκαλημερα.θελω να παω σουπερ μαρκετ να παρω μπυρες και ρωτω.
ποσες εξαδες να παρω μεχρι τη κυριακη?
αυτα ειναι κουιζ ρε ψοφημια..
20 σφηνακια σε καθε ουισκυ και 2 τσιβας να καινε στο μπαρ.....
Έτσι...Και εργαλείο μανιπουλαρίσματος της μάζας εν ταυτώ!
τυπε μόνο στο νήμα του κορονοιου θ μπορούν να σου δώσουν απάντηση